Kamil

Kamil Newczyński zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl

Temat: Polski Bus opinie

Witajcie,

zakładam taki zbiorczy wątek z opiniami o PolskiBus.com. Mieliście jakieś nieprzyjemne sytuacje, a może wręcz odwrotnie? Często udaje Wam się załapać na rarytasy cenowe?

Nawiasem zachęcam do ciekawej recenzji:
Tried & Tested: PolskiBus.com, czyli jak jeździć po Polsce za złotówkę
7.02.2012, 15:00

konto usunięte

Temat: Polski Bus opinie

Jechałam raz trasą: Gdańsk- Warszawa- Lublin, za co zapłaciłam bodajże 29zł, albo i mniej. W każdym razie trasa Warszawa-Lublin kosztowała 1zł, a Gdańsk -Warszawa 20parę, albo nawet kilkanaście zł. Wszystko ok, bez żadnych niespodzianek czy opóźnień. Autokar dość nowy, czysty, z wifi. Kierowca sympatyczny.
To tylko jednorazowe doświadczenie, ale po nim (...) Zobacz więcej
7.02.2012, 15:08
Anna

Anna W.
http://cuba-miamor.b
logspot.com/

Temat: Polski Bus opinie

Ja jechałam dwa razy.
Drugi raz wracając z Niemiec autobus przyjechał ok pół h spóźniony do Berlina, a do Polski jeszcze więcej, bo przy wyjeździe były korki. Kierowcy zero tłumaczenia, zero przepraszam, a zimno było jak cholera. W informacji na dworcu również nie mieli żadnej informacji o tym, że przyjadą spóźnieni.
Myślę, że w dobie komórek takie informacje są obowiązkowe (...) Zobacz więcej
7.02.2012, 15:09
Kamil

Kamil Newczyński zostawiam trwałe
ślady w sieci |
socialtalk.pl

Temat: Polski Bus opinie

Anna W.:
Ja jechałam dwa razy.
Drugi raz wracając z Niemiec autobus przyjechał ok pół h spóźniony do Berlina, a do Polski jeszcze więcej, bo przy wyjeździe były korki. Kierowcy zero tłumaczenia, zero przepraszam, a zimno było jak cholera. W informacji na dworcu również nie mieli żadnej informacji o tym, że przyjadą spóźnieni.
Myślę, że w dobie komórek takie informacje są obowiązkowe dla podróżnych.
Hmm, z tego co się orientuję, bardzo efektywnie w kwestii powiadomień o opóźnieniach informują na swoim fanpage'u: https://www.facebook.com/PolskiBus
7.02.2012, 15:27
Adam

Adam Urbanowski Kreatywny Dyrektor
Rozwoju i
Marketingu,
Comperia.pl S.A.

Temat: Polski Bus opinie

Kamil Newczyński:
Witajcie,

zakładam taki zbiorczy wątek z opiniami o PolskiBus.com. Mieliście jakieś nieprzyjemne sytuacje, a może wręcz odwrotnie? Często udaje Wam się załapać na rarytasy cenowe?

Nawiasem zachęcam do ciekawej recenzji:
Tried & Tested: PolskiBus.com, czyli jak jeździć po Polsce za złotówkę

ja kupiłem 4 bilety do berlina (łącznie za 8 zł za wszystko). Do tego 6 do Gdańska, tez za jakieś śmieszne pieniądze 12zł łącznie. Polecam, jak dla mnie to najlepszy środek transportu publicznego w Polsce, nie spotkałem się z żadnymi nieprzyjemnościami. Wygodnie, no i wifi
7.02.2012, 18:37
Anna

Anna W.
http://cuba-miamor.b
logspot.com/

Temat: Polski Bus opinie

Kamil Newczyński:
Hmm, z tego co się orientuję, bardzo efektywnie w kwestii powiadomień o opóźnieniach informują na swoim fanpage'u: https://www.facebook.com/PolskiBus
Ale stojąc na dworcu czy na przystanku, bo nie zawsze są to dworce, gdzie się zatrzymują autobusy, raczej nie mamy dostępu do fanpejdża...
7.02.2012, 18:49
Małgorzata

Małgorzata Wójcik Specjalista ds.
Marketingu i PR

Temat: Polski Bus opinie

jechałam już kilka razy i nie mogę nic złego powiedzieć
w ostatni weekend jechałam do Krakowa, wracałam jednak pociągiem...jest sporo szybciej (3-3,5 godz. podczas gdy PB jedzie 5godz.) i pożałowałam mocno!!! w pociągu było masakrycznie zimno, wszyscy się trzęśli nawet siedząc w kurtkach
także na tej trasie mimo dłuższej podróży polecam polski bus
(...) Zobacz więcej
7.02.2012, 18:57
Joanna

Joanna M. Stawiam na rozwój
osobisty.

Temat: Polski Bus opinie

Jechałam w wakacje za 20 zł do Wiednia. Nie było spóźnienia. Jest wifi. Czyściutko. Ja daję (...) Zobacz więcej
7.02.2012, 19:31
Tomasz

Tomasz K. Aerobilet.pl -
najtańsze bilety w
sieci

Temat: Polski Bus opinie

Kamil Newczyński:
Hmm, z tego co się orientuję, bardzo efektywnie w kwestii powiadomień o opóźnieniach informują na swoim fanpage'u: https://www.facebook.com/PolskiBus
Jednak nie każde opóźnienie jest tam komunikowane.

Gdy bus nie przyjeżdża warto pamiętać o tym:

Jeżeli twój autobus spóźnia się więcej niż 20 min prosimy o kontakt z dyspozytorem pod numerem 797605606 (numer komórkowy, opłata za połączenie wg. taryf operatora). Numer ten jest dostępny 24 godziny na dobę
8.02.2012, 00:45
Justyna

Justyna Jarosz Raiffeisen Bank
Polska S.A.

Temat: Polski Bus opinie

a jak wygląda sprawa z toaletą?
to prawda, że w autokarze ejst wc i można z niego korzystać podczas podróży?

pytam, bo czesto wc jest ale nie (...) Zobacz więcej
6.04.2012, 21:23
Krzysztof

Krzysztof W. Dream as if you'll
live forever, live
as if you'll die
to...

Temat: Polski Bus opinie

Jechałem do berlina w dwie strony i za każdym razem był jakiś nonsensowny długi postój,raz na parkingu-raz nas zawieżli pod jakąś knajpę z którą pewnie mieli podpisaną umowę i tam obowiązkowo postój ok 50 minut.Kompletny bezsens-moglibyśmy być o godzinę szybciej w Poznaniu.Jazda ogólnie normalnie,Wifi nie działało mimo oczywiście szumnych nadruków że jest,w sumie może i był a że nie (...) Zobacz więcej
6.04.2012, 22:19
Joanna

Joanna T. BDM, Pentacomp
Systemy
Informatyczne

Temat: Polski Bus opinie

Jest toaleta i można z niej korzystać. Maleńka, duży mężczyzna może mieć problemy ze zmieszczeniem się, ale w sytuacjach awaryjnych się sprawdza:)

Ode mnie też plus. Jechałam na trasie Warszawa-Zakopane w obie strony. Mimo trudnych warunków (śnieżyca) nie było spóźnienia. Z Internetu chcieliśmy skorzystać przez telefon, ale sygnał był słabiutki i ciągle się rwał. Ludzie z komputerami nie mieli takich problemów.
Justyna Ciecierska:
a jak wygląda sprawa z toaletą?
to prawda, że w autokarze ejst wc i można z niego korzystać podczas podróży?

pytam, bo czesto wc jest ale nie można korzystać..Joanna Tarnolicka edytował(a) ten post dnia 11.04.12 o godzinie 12:16
11.04.2012, 12:14
Marta

Marta P. Interhome
www.interhome.pl

Temat: Polski Bus opinie

mialam przyjemnosc jechac kilka razy, na dlugich i na krotkich trasach, rowniez poza Polskę.

Z WIFI poza miastami bywaja problemy, ze spoznieniami trzeba sie liczyc, korków nie wyrzucimy z dróg. Kierowcy generalnie mili, nie ma mnozenia zbednej biurokracji, wszystko przebiegało zawsze sprawnie, co jest duzym plusem.

latwa rezerwacja, do ostatniej chwili... strona nieskomlikowana, nie wymusza zbyt wielu czasochlonnych dzialan.

Ja polecam, jezdzac wieczorami mozna uniknac korka..

Co do wygody, to w koncu autobus, wiec jest ok.

I mozna sie zajac filmem - zawsze czas szybciej leci :)

czyli plus,

cenowo wygrywa z pkp, z samochodem, (...) Zobacz więcej
13.04.2012, 14:51

Temat: Polski Bus opinie

Jechałam ostatnio z Katowic do Wiednia i z powrotem, nie mam zastrzeżeń, podróż minęła spokojnie i bez problemów. Jeśli mam się do czegoś przyczepić, to może jedynie do temperatury - mogłoby być odrobinę cieplej w środku (klima była wyłączona, a mimo tego było chłodno w autobusie). Do Katowic dotarliśmy ok. pół godziny przed planowanym czasem.

Osobiście mogę więc polecić Polskiego Busa.

Mam nadzieję trafić na jakąś atrakcyjną promocję, żeby przetestować (...) Zobacz więcej
14.06.2012, 20:48

Temat: Polski Bus opinie

Witam.
Znalazłem wpis dotyczący dośc długich postojów.
Tutaj nie chodzi bynajmniej o umowe z jkimś barem po drodze.
Wynika to z przepisów o transporcie drogowym. Dokładniej rzecz biorąc przepisy dokładnie określają czas pracy kierowcy ile może pracowa, co ile godzin musi zrobic obowiązkową przerwe.
Wszystko jest rejestrowane na tacho.
Nie stosowanie sie do przepisów skutkuje dotliwymi karami (...) Zobacz więcej
18.06.2012, 11:08
Maciej

Maciej Kochanowski Chemik Analityk -
Chromatografista z
pasją, wiedzą i
dośw...

Temat: Polski Bus opinie

jechałem w marcu z krakowa do wawy. tylko dlatego że musiałem być na 8 w wawie w poniedziałek. Koszt 35 PLN. wyjazd 1.30 z krk - przyjazd 6:20 bodaj na metro wileńska w WAW.
Wszystko by było cacy gdyby nie brak miejscówek.
Dostaje się bilet rezerwację i kierowca wpuszcza Cię do autobusu. a później radź sobie człowieku.
Piszę o tym dlatego że trasa Kraków - WAW zaczyna się w zakopanem.
I w autobusie w Krakowie znalazłem śpiącą wycieczkę hiszpanów z kaskami plecakami kurtkami i niechętnych do budzenia się żeby wygospodarować jedno wolne miejsce. towarzycho rozpieprzone po fotelach i mające ogólnie w dupie że ktoś może jechać z nimi.
A o 1:30 w nocy nie byłem skory do wykłucania się.
Kierowca ma podgląd na kamerach tego co się dzieje nad nim. ale miał w dupie że 3 osoby wsiadające w Krak włóczyły się 10 minut po autobusie próbując gdzieś usiąść.
na koniec udało się usiąść bezpośrednio za kierowcą na dole autobusu.
Więc ogólnie jako tako. dojechałem - o czasie.... i tyle.
wolę pociąg z miejscówką - mimo iż 3x drożej. może opinia by była inna gdybym jeździł turystycznie i na luziku a nie w garniturze z laptopem z chęcią do pracowania (...) Zobacz więcej
18.06.2012, 12:09

konto usunięte

Temat: Polski Bus opinie

Czesc wam...
Właśnie chciałabym skorzystać z usług Polskibus.com. Ceny mi bardzo odpowiadają. Nie wiem tylko czy dam radę wykupić bilet. Czy ktoś z was może mi odpowiedzieć na parę pytań co do realizacji zamówienia biletów?
1) czy płatność tylko przez internet?
2) po rezerwacji internetowej można zapłacić w W-wie?
Byłabym wdzięczna (...) Zobacz więcej
6.07.2012, 20:38
Sylwia

Sylwia P. Nawiąże
współprace-prace /
wolny zawód ,wellnes
spa,marke...

Temat: Polski Bus opinie

Lena Pie:
Czesc wam...
Właśnie chciałabym skorzystać z usług Polskibus.com. Ceny mi bardzo odpowiadają. Nie wiem tylko czy dam radę wykupić bilet. Czy ktoś z was może mi odpowiedzieć na parę pytań co do realizacji zamówienia biletów?
1) czy płatność tylko przez internet?
2) po rezerwacji internetowej można zapłacić w W-wie?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź.


płatnośc tylko przez internet (zagranica ) i rezerwacja =odrazu automatycznie kupujesz bilet ,ale na wilanowskiej jest punkt obsługi ze krajowe bilety w dniu wyjazdu mozna kupic za gotówke ,zreszta wszystko jest jasno na stronie polskiego busa napisane http://www.polskibus.com/service-advisories/297925

a pozatym polecam polskiego busa :) ja napewno kiedys i jeszcze nie raz skorzystam z tej firmy
6.07.2012, 21:33
Dorota

Dorota Krauze asystentka,
Kancelaria Radców
Prawnych Swaton

Temat: Polski Bus opinie

PILNE: Jestem zainteresowana zakupem dwóch biletów do Pragi, wyjazd 13.08. z Łodzi.
Proszę o wiadomość na priv.

Pozdrawiam.
13.07.2012, 10:51
Karolina

Karolina Ł. Kto ma w ręku
młotek, wszędzie
widzi gwoździe.

Temat: Polski Bus opinie

Dorota Krauze:
PILNE: Jestem zainteresowana zakupem dwóch biletów do Pragi, wyjazd 13.08. z Łodzi.
Proszę o wiadomość na priv.

Pozdrawiam.
no to kup- co za problem?
kto ma Ci dawać jakieś informacje? bilety na Polski Bus kupuje się przez internet. Karolina Ł. edytował(a) ten post dnia 13.07.12 o godzinie 10:58
13.07.2012, 10:58

Następna dyskusja:

Opinie o hotelu




Przeglądaj dyskusje w tej grupie

Setki wypowiedzi

Zobacz o czym się teraz dyskutuje

Pytania i odpowiedzi

Znajdź odpowiedź na swoje pytanie

Wyślij zaproszenie do