konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

15k w bmw ?? w szczecinie w ASO (...) Zobacz więcej
30.03.2010, 11:30
Rafał

Rafał W. why do today what
you can do tomorrow
:)

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

no tak mi wycenili w Warszawie. Ta sama turbina co w ASO kosztowała ponad 8kilo zapłaciłem za nówkę z gwarancją u Ossowieckiego za 5 :)

Do tego dochodzi komplet naprawczy, wymiana filtrów i oleju, żeby zachować gwarancje na turbinę. Tak więc się zbiera.

Jak na razie auto śmiga jak nowe i jestem zadowolony z roboty Ossowieckiego, dlatego go polecam.

Ten mały zaworek na wężyku z siteczkiem podobno powinno się przeczyścić/wymienić co dwa/trzy wymiany oleju w silniku. Mechanicy z głową na karku tak robią ale w oficjalnej dokumentacji technicznej ta wymiana nie jest wyszczególniona (...) Zobacz więcej
30.03.2010, 12:04

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

5k kosztuje w ASO w Szczecinie. Widzę, że Warszawka sobie liczy porządną marżę ;)

w Berlinie w ASO kosztuje ok 4k i za tyle można kupić oryginalne turbo poza ASO w PL, z gwarancją (...) Zobacz więcej
30.03.2010, 12:18
Łukasz

Łukasz Pawłowicz Kierownik Serwisu,
Specjalista do spraw
rozliczeń gwaranc...

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Krzysztof Rzepczyński:
co do tej turbiny to pierwszy raz słyszę o takiej usterce. najczęściej słyszę o "odpadających" klapkach w silnikach R6, które doprowadzają do jej uszkodzenia. Możesz podać jaki jest koszt naprawy na nową?
jakich klapkach? półtora roku mam styczność z BMW i nie spotkałem się z "najczęstszą taką wadą".
Koszt nowej turbo na pewno nie będzie wynosił 15tys zł! Nawet z wymianą wszystkich filtrów.
30.03.2010, 17:54

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

BMW
Będziesz (...) Zobacz więcej
30.03.2010, 18:22

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
BMW
Będziesz Miał Wydatki.

turbo do forda kosztuje tyle samo a do mazdy więcej, wiec w czym problem ?
30.03.2010, 19:06

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Łukasz Pawłowicz:
jakich klapkach? półtora roku mam styczność z BMW i nie spotkałem się z "najczęstszą taką wadą".

klapki w układzie dolotowym, urywają się wpadają do silnika. Problem znany także w ASO, nawet tydzień temu o tym rozmawiałem. jest to znana wada pierwszych diesli 3.0 w poprzednich modelach bmw. Częstym sposobem na eliminację problemu jest poprostu wymontowanie klapek.
30.03.2010, 19:11
Łukasz

Łukasz Pawłowicz Kierownik Serwisu,
Specjalista do spraw
rozliczeń gwaranc...

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Marek S.:
jest to znana wada pierwszych diesli 3.0 w poprzednich modelach bmw
no to rzeczywiście POPRZEDNICH modeli - bo to naprawdę jakiś forumowy mit, jeśli mówimy o modelach typu E90/E60. Pojedyncze przypadki z E60 na prawdę nie mogą stanowić o "najczęstszej wadzie".
Adam N.:
BMW
Będziesz Miał Wydatki.
Będziesz Miał Wygodę!Łukasz Pawłowicz edytował(a) ten post dnia 31.03.10 o godzinie 22:53
31.03.2010, 22:53
Krzysztof

Krzysztof Rzepczyński manager logistyki

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Łukasz Pawłowicz:
Marek S.:
jest to znana wada pierwszych diesli 3.0 w poprzednich modelach bmw
no to rzeczywiście POPRZEDNICH modeli - bo to naprawdę jakiś forumowy mit, jeśli mówimy o modelach typu E90/E60. Pojedyncze przypadki z E60 na prawdę nie mogą stanowić o "najczęstszej wadzie".

w takim razie jestem troszkę spokojniejszy. a co z kolejnym mitem czyli problemem z ryglującym się centralnym zamkiem?

pzdr,
Adam N.:
BMW
Będziesz Miał Wydatki.
Będziesz Miał Wygodę!Łukasz Pawłowicz edytował(a) ten post dnia 31.03.10 o godzinie 22:53
31.03.2010, 23:07

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Regularnie się rygluje, to (...) Zobacz więcej
1.04.2010, 09:18

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
Regularnie się rygluje, to nie mit.


znaczy się zamyka po ruszeniu autem - taka funkcja zamka poprostu. Nie słyszałem o ŻADNYM przypadku problemów z centralnym zamkiem
1.04.2010, 11:05
Michał

Michał Pawłowski Ekipa GoldenLine

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
żródłó? masz je na kazdej ulicy. Poświęć pół godzinki i przejedź się przez dowolne miasto. Obserwuj BMW i licz, kto w nich siedzi.


Ok, specjalnie dla Ciebie poświęciłem trochę czasu, popatrzyłem i ... totalnie się z Tobą nie zgadzam !
Wg. mnie duuuuużo więcej miłośników "szelestów" stawia na golfa :-)
1.04.2010, 11:08
Łukasz

Łukasz Pawłowicz Kierownik Serwisu,
Specjalista do spraw
rozliczeń gwaranc...

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
Regularnie się rygluje, to nie mit.
ja nie wiem skąd ty czerpiesz te wszystkie informacje. Obawiam się, że twoje źródło jest mętne - jak nie zatrute.
Tak jak napisał Marek, jest opcja (z resztą możliwa do wyprogramowania) zamykania się centralnego po osiągnięciu pewnej prędkości. Ale żeby były problemy z samoczynnym i nieuzasadnionym ryglowaniem, to jeszcze się nie spotkałem.
Może coś więcej o tym micie?
1.04.2010, 18:53

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Nie żartujcie panowie. Ja rozumiem, ze mozna bronic ukochanej marki ale żeby (...) Zobacz więcej
1.04.2010, 19:05

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
Nie żartujcie panowie. Ja rozumiem, ze mozna bronic ukochanej marki ale żeby aż tak?


daleki jestem od określania tej marki jako mojej ukochanej. Są to dobre auta, z charakterem a do tego (co dla mnie najważniejsze) dają radosć z jazdy także w wersjach kombi i czterodrzwiowych ;)
1.04.2010, 21:25
Łukasz

Łukasz Pawłowicz Kierownik Serwisu,
Specjalista do spraw
rozliczeń gwaranc...

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
Nie żartujcie panowie. Ja rozumiem, ze mozna bronic ukochanej marki ale żeby aż tak?
Adam, nie rozmawiajmy o uczuciach tylko o faktach. DOWODY, to to czego oczekuję od ciebie. Zatem ponawiam: może jakieś dane o tym ryglowaniu? Nie twierdzę, że wszystko wiem - chętnie przyswoję nową wiedzę, ale oprócz ciebie jeszcze nikt nie słyszał o tym problemie jako przypadłości na skalę masową.
1.04.2010, 21:44

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Ciekawe:) wszyscy dookoła pomstują na to ryglowanie a wy co? pod jakimś kloszem (...) Zobacz więcej
2.04.2010, 09:32
Sebastian

Sebastian Pienio Independent .Net
Consultant

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Krzysztof Rzepczyński:
w takim razie jestem troszkę spokojniejszy. a co z kolejnym mitem czyli problemem z ryglującym się centralnym zamkiem?

Opowiesci o "typowych usterkach" z forum wloz miedzy bajki, bo nie potwierdzaja tego zadne oficjalne statystyki.

Przy zakupie uzywanego BMW E90 warto zwrocic uwage na dwa fakty.

Pierwszy to taki, ze pierwsze egzemplarze mialy pewne problemy wieku dzieciecego, a jak wiemy BMW nie nie ma akcji naprawczych i uzytkownik musi radzic sobie z problemem sam.

Drugi to fakt, ze im bardziej "standardowy" silnik kupisz tym mniej problemow z nim bedzie. Silniki 318d, 320d, 116/118/120d beda reprezentowaly ten "standard", dzieki ktoremu BMW jest na szczycie listy niezawodnosci.

Jezeli niezawodnosc auta jest wysokim priorytetem warto postawic na dwulitrowa jednostke, w whatcar wyczytalem kiedys, ze 2.5/3.0 diesle to nie byly najlepsze jednostki i zalecaja 2-litrowy 320d ze wzgledu na "refinement" (nie znalazlem odpowiedniego tlumaczenia, chodzi o wyrafinowanie techniczne silnika).
2.04.2010, 13:17

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

Adam N.:
Ciekawe:) wszyscy dookoła pomstują na to ryglowanie a wy co? pod jakimś kloszem technologicznym zyjecie:)?


w jakim sensie pomstują? może wczesniej jezdzili lanosami i samozamykające się drzwi są dla nich szokiem i usterką ? a może to ze trzeba 2 razy pociągnąć klamkę wewnętrzną aby otworzyć zaryglowane drzwi ? Pierwsze słyszę, żeby ktoś narzekał na problemy z ryglowaniem w e60, e90. e 39 znam jeden przypadek (rocznik 96) i w e46 tez jeden (mój ;) )
2.04.2010, 13:30

konto usunięte

Temat: BMW 320 E90 prośba o opinie

cała masa (...) Zobacz więcej
2.04.2010, 16:02

Następna dyskusja:

BMW 116i - opinie




Przeglądaj dyskusje w tej grupie

Setki wypowiedzi

Zobacz o czym się teraz dyskutuje

Pytania i odpowiedzi

Znajdź odpowiedź na swoje pytanie

Wyślij zaproszenie do