Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: pieniadze, finanse etc

czesc, proponuje w tym watku zebrac pomysly rundek przypominaczy i wszystkiego co posrednio i bezposrednio przy uzyciu eft dodatnio moze wplynac na nasza kondycje fiansowa i zmiane przekonan z tej materii, zaczne moze od listy czesto spotykanych negatywnych samoograniczajacych przekonan lista z ksiazki J. Vitale , Najwiekszy w historii sekret robienia pieniadzy'

1. Pieniądze są źródłem całego zła (albo „Miłość do pieniędzy jest
źródłem całego zła”)
2. Gdy odnoszę sukces, ludzie nienawidzą mnie.
3. Gdybym zarobił milion dolarów, mógłbym wszystko stracić a wtedy
czułbym się głupio i znienawidziłbym samego siebie na zawsze.
4. Nie ma wystarczającej ilości pieniędzy dla wszystkich.
5. Gdybym miał trochę więcej pieniędzy niż potrzebuję, komuś
innemu by brakowało.
6. Gdybym miał o wiele więcej niż potrzebuję by przeżyć, wtedy
mnóstwo innych ludzi nie miałoby ich wcale.
7. Lepiej jest wziąć mniej, niż ponosić odpowiedzialność za czyjeś
trudności.
8. Demokraci piętnują bogatych.
9. Republikanie piętnują biednych.
10. Gdybym zarobił mnóstwo pieniędzy, to tak jakbym zdradził
swojego ojca, który nigdy tego nie osiągnął.
11. Bogaty się bogaci.
12. Biedny ubożeje.
13. Jestem sprytny i utalentowany: powinienem dostawać więcej!
14. Zawsze powinieneś dobrze używać pieniędzy.
15. Trudno jest poradzić sobie z pieniędzmi.
16. Trudno jest dostać pieniądze.
17. Musisz ciężko pracować, aby dostać pieniądze.
18. Aby zaoszczędzić pieniądze, musisz sobie radzić bez wielu rzeczy.
19. Czas to pieniądz.
20. Nie mogę mieć i czasu i pieniędzy.
21. Pieniądze nie są rzeczą wzniosłą.
22. Musisz robić mnóstwo rzeczy, których nie lubisz, aby mieć
pieniądze.
23. Nie mam wystarczająco pieniędzy, aby się nimi dzielić lub je
rozdawać.
24. Akceptowanie pieniędzy zobowiązuje mnie.
25. Lepiej jest wziąć mniej niż ktoś jest mi dłużny i być wolnym od
lepkich spraw.
26. Aby być wartościową osobą, muszę pracować więcej za mniej
pieniędzy niż inni dostają.
27. Posiadanie pieniędzy powstrzymuje Cię od bycia szczęśliwym.
28. Pieniądze Cię psują.
39
Największy w Historii Sekret Robienia Pieniędzy!
>> http://sekret.net.pl <<
29. Nigdy nie będę miał ich wystarczająco dużo.
30. Jeżeli nie będę się czuł źle z powodu popełnionych w przeszłości
błędów i nie będę obawiał się przyszłości, to będę robił te same
błędy. (Od brokera giełdowego)
31. Najlepiej jest abym chciał tylko tyle, żeby przetrwać.
32. Otrzymujesz to, na co zasługujesz.
33. Bycie absolutnie świadomym każdego pojedynczego grosika jest
dobrą i właściwą rzeczą - należy to robić.
34. Nigdy nie kupuj tego, czego nie potrzebujesz.
35. Gdybyś była rozgarniętą i bystrą kobietą, do tej pory byłabyś już
niezależna finansowo.
36. Gdybyś była rozgarniętą i sprytną kobietą, do tej pory już byś
poślubiła kogoś zamożnego.
37. Ja zawsze wynajmuję - posiadanie domu byłoby zbyt straszne.
38. Nigdy nie czułbym się bezpiecznie, gdybym musiał być
odpowiedzialny za coś więcej niż hamak.
39. Muszę posiadać swój własny dom, albo przynajmniej mieć jacht,
aby czuć się bezpiecznie. Jeśli kupię coś, co się psuje - jestem głupi.
40. Martwienie się o pieniądze jest tandetne.
41. Tatuś będzie mnie lubił bardziej, jeśli nie będę wydawać pieniędzy.
42. Chcę mieć dużo pieniędzy na starość, wtedy ludzie będą dla mnie
mili.
43. Wolę, aby ludzie nigdy nie wiedzieli, że mam tyle pieniędzy, gdyż
oni są naprawdę złośliwi dla bogatych.
44. Jeśli będę dużo wydawać będę miał opinię oszusta.
45. Tatuś będzie mnie kochał o wiele bardziej, jeżeli nie będę dużo
wydawać.
46. Każdy chce więcej. Jeżeli chodzi o pieniądze – lepiej jest mieć
mniej.
47. Wewnątrz mnie jest ktoś inny, kto wydaje wszystkie moje
pieniądze.
14.06.2009, 04:26

konto usunięte

nikt nie myslal jak wykorzystac EFT do zarabiania pieniedzy?:) jakie macie osiagniecia pochwalcie sie wynikami (oczywiscie tymi przy uzyciu EFT)
15.06.2009, 23:50

Marek Białach WHH-uzdrawianie,
uzdrawianie Duszy,
rozwój duchowy

to tajemnica bankowa ;)
15.06.2009, 23:52

konto usunięte

po kursie silvy myslalem ze jeszcze jeden krok gora tydzien, dwa i bede milionerem potem zorientowalem sie ze przy calej genialnosci metody na pewnych poziomach ona poprostu nie funkcjonuje no i tutaj EFT okazalo sie doskonalym uzupelnieniem, jakbym jeszcze dowiedzial sie ze komus przede mna sie udalo tym wieksza mialbym pewnosc ze w koncu sie uda osiagnac oczekiwany poziom niezaleznosci finansowej
16.06.2009, 00:00

konto usunięte

Ja ze swojego doświadczenia zauważyłem że gdy opukuję swoje problemy niezwiązane z kasą to później po dobrze przepracowanym problemie kiedy kładę się już spać i np afirmuje sobie bogactwo dzieją sie o wiele bardziej odczuwalne rzeczy po takich afirmacjach. O wiele częściej nadażają sie okazję do "osiągnięcia bogactwa". Może to dlatego że nawet gdy pracuję z czymś całkiem innym poprzez EFT to kiedy zrobię to dobrze moje wibracje podnoszą się i później sama afirmacja jest silniejsza w działaniu....

P.S.Fajnie Karol że spisałeś te przekonania
16.06.2009, 08:54

uzdrawianie Duszy,
rozwój duchowy

Łukasz N.:
Może to dlatego że nawet gdy pracuję z czymś całkiem innym poprzez EFT to kiedy zrobię to dobrze moje wibracje podnoszą się i później sama afirmacja jest silniejsza w działaniu....

Uzdrowienie obciążającego wydarzenia z przeszłości powoduje automatyczne podniesienie samooceny na "bardziej zasługuję", przez co przyciągamy wszystko co będzie to potwierdzało, w tym więcej pieniędzy :) A gdy afirmujesz coś konkretnego, to podświadomość nie sabotuje tego z powodu poczucia niezasługiwania czy winy i z lęków.Marek Białach edytował(a) ten post dnia 16.06.09 o godzinie 09:50
16.06.2009, 09:47

konto usunięte

a więc można robić 2w1 dzięki EFT.
1 pracować z problemami, które doskwierają najbardziej
2 wykorzystywać ten pozytywny stan po EFT do osiągnięcia całkowicie czego innego poprzez np afirmacje...

Jak pierwszy raz przeczytałem o EFT od razu mi się spodobało i sympatia ciągle rośnie:))
16.06.2009, 14:34

konto usunięte

dzisiaj wypukalem pomagajac sobie silva dwa chyba najbardziej toksyczne przekonania dotyczace pieniedzy pierwszy to to ze tylko zlodzieje sa bogaci bo tak zawsze moja babcia mowila drugie jest jeszcze lepsze pieniadze w zyciu nie sa wazne...zapamietalem to jako dziecko z bajek i przyjalem jako poglad w kwestiach finansowych:)
19.06.2009, 03:55

Iwona S. EFT, AOL, Ayurveda,
zabieg Marma....

Karol Jamka:
dzisiaj wypukalem pomagajac sobie silva dwa chyba najbardziej toksyczne przekonania

Gratuluję wytrwałości !!
Widać, że zależy Tobie na dobrym życiu :)) Nic tylko teraz iść za ciosem i "wymiatać" kolejne śmieci.

Pozdrawiam serdecznie :))
19.06.2009, 12:42

konto usunięte

dzieki wzajemnie:)
22.06.2009, 05:25

Darek Luka Praktyka,
Handys-Mobile

Ja na początek zacząlem wypukiwać sobie przekonania dotyczące bezpośrednio pieniędzy ale zaraz zauważylem że inne problemy niekoniecznie związane bezpośrednio z pieniędzmi blokują mi ten temat. Myślę że najbardziej uciążliwy w moim przypadku byl lęk przed odrzuceniem, który przekladal się na moje relacje z klientami. Z przekonań dotyczących pieniędzy to najbardziej ciągnące w dól byly moje doświadczenia z dzieciństwa, gdy mieszkaliśmy u babci. Zapamiętalem sobie że rodzina martwila się o pieniądze i prosto sobie skojarzylem że pieniądze wiążą się ze zmartwieniami i smutkiem więc postanowilem sobie że nie będę ich mial bo nie chcę być smutny.
24.06.2009, 15:32

konto usunięte

mam podobnie tzn raz wieczorem wyobrazilem sobie siebie kiedy zrealizuje marzenia tzn w domu takim jaki chce z samochodem jakim jaki sobie wymarzylem z sytuacja finansowa taka do jakiej daze i jak juz mialem ten obraz przed oczami to natychmiast z podswiadomosci wysypal sie caly wor ograniczajacych przekonan ktore uniemozliwiaja mi osiagniecie takiego statusu, oczywiscie wszystko do wypukania z tym ze spokojnie potrzebuje jeszcze ze 3 tygodnie zeby wyzbyc sie tych najbardziej ograniczajacych mnie przekonan zanim dojde do tych zwiazanych ze sfera finansowa
25.06.2009, 07:52

konto usunięte

Przez powstanie tego tematu też wziąłem się za podejście do finansów.
Bardzo szybko okazało się że dominującym przekonaniem u mnie jest blokada przed posiadaniem zbyt dużej kasy, ponieważ ludzie bogaci są ogólnie nielubiani i zmanierowani. Ale zajmę sie tym dokładnie i wypukam te wszystkie brednie. Chcemy czy nie chcemy kasa to jeden z czynników dominujących nasze życie, więc trzeba zrobić tak żeby zdobywać ją najprzyjemniej jak to możliwe bo inaczej to sie i pochorować człowiek może:)Łukasz N. edytował(a) ten post dnia 25.06.09 o godzinie 08:34
25.06.2009, 08:31

Darek Luka Praktyka,
Handys-Mobile

Ja odkrylem w sobie bardzo silne blokady przy pisaniu afirmacji, że klienci wystarczająco interesują się moimi produktami. Zaraz doszedlem do tego, że gdy mówię klienci to myślę ludzie a pod tym slowem mam wiele negatywnych skojarzeń tj. ludzie mnie nie lubią, ludzie są niemili. Już zacząlem sobie to opukiwać i czuję się o wiele lepiej
26.06.2009, 01:19

konto usunięte

Darek- generalnie na wszystkich forach wzorowanych na 'Secrecie' ludzie tam wypowiadaja sie ze bedziesz przyciagal do siebie takich ludzi jacy sa odbyciem Twojego stosunku i opinii o samym sobie najlepiej wiec byloby zmienic stosunek do siebie, czyli pokochac siebie, osiagnac maksymalny stopien akceptacji i szacunku to spowoduje ze tacy ludzie beda pojawiac sie w Twoim zyciu, oczywiscie nie ma na to jakiejs okreslonej procedury w EFT eliminacja po kolei traumtycznych wspomnien spowoduje wzrost szacunku do samego siebie, ostatnia rzecza jaka mi sie przypomniala to to ze J. Vitale pisal gdzies ze zeby dobrze sprzedawac trzeba najpierw miec pewnosc co do jakosci produktu, jezeli uwazasz nawet podswiadomie ze cena jest za wysoka albo sprzedawany produkt miernej jakosci to bardzo mozliwe ze znajdzie to odbicie w mniejszej sprzedazy pozdrawiam
28.06.2009, 11:42

uzdrawianie Duszy,
rozwój duchowy

Zamieściłem na swojej stronie artykuł o EFT w temacie uwalniania się od przekonań związanych z pieniędzmi :)Marek Białach edytował(a) ten post dnia 25.07.09 o godzinie 08:40
25.07.2009, 08:40

Darek Luka Praktyka,
Handys-Mobile

Dziekuję, muszę powiedzieć że naprawdę mi pomógl. Wcześniej koncentrowalem się na poszczególnych negatywnych wydarzeniach z mojego życia a po twoim artykule myślalem raczej o ogólnych przekonaniach. Faktycznie wyszlo mi bardzo silnie ograniczające przekonanie, że każdy piękny sen kiedyś się kończy, po czym wraca szara rzeczywistość. Zauważylem że to przekonanie niesamowicie utrudnia mi realizację śmialych planów w moim życiu. Za każdym razem gdy bylem już blisko osiągnięcia moich celów następowalo nagle przebudzenie ze świadomością że znowu mi się nie udalo. Opukuję sobie wspomnienie kiedy wyksztalcilem w sobie to przekonanie. Bylem wtedy dzieckiem i spędzalem wakacje u cioci. Niesamowicie dobrze się tam czulem, zupelnie nie tęsknilem za rodzicami. Wszyscy byli mili, mieli dla mnie czas, świetnie się bawilem z kuzynami. Po dwóch miesiącach wrócilem do domu, gdzie na początek zabrano mi to, co dostalem od cioci a potem uslyszalem że to koniec bajki i wraca domowa rzeczywistość. To porównanie domu cioci, gdzie mialem prawo powiedzieć swoje zdanie i dobrze się czulem z domem w którym byly codziennie awantury bo rodzice już planowali rozwód doprowadzilo mnie do wyksztalcenia tego przekonania. Muszę powiedzieć ci Marku, że jestem ci bardzo wdzięczny za twój artykul, bo naprowadzil mnie on na te wspomnienie, które do tej pory nieświadomie tlumilem, bo bylo niezwykle bolesne. Już część opukalem i ulga jest niesamowita.
26.07.2009, 01:14

Piotr Kmieć Student, Wyższa
Szkoła
Ekonomiczno-Informat
yczna w Warszawie

Marek Białach:
Zamieściłem na swojej stronie artykuł o EFT w temacie uwalniania się od przekonań związanych z pieniędzmi :)Marek Białach edytował(a) ten post dnia 25.07.09 o godzinie 08:40

:O
mistrz!
stary, mam dokładnie identyczną sytuację z pieniędzmi z komunii. zaraz lecę się wypukać.
dzięki :D
26.07.2009, 22:22

Barbara Łukowiak Ekspert samorozwoju
i odchudzania,
trener osobisty,
pisar...

Niedawno na mojej stronie: http://wszystkodlaciebie.pl zamieściłam wideo – prezentację, w której pokazuję jak zastosować technikę EFT do usunięcia/obniżenia Twojego oporu przed obfitością i bogactwem w Twoim życiu. Możesz wykonać ćwiczenie razem ze mną i sam/a się przekonać jak ta metoda zadziała na Ciebie. Zobacz tutaj: http://wszystkodlaciebie.pl/eft-na-opor-przed-obfitosc...
2.02.2012, 13:12

Wyślij zaproszenie do