Marek
Jankowski
Wydawca i redaktor
naczelny czasopisma
"Branża
Dziecięca"...
Temat: TVN w "Aniołach i Demonach"
Widzieliście ten product placement? Polski język i znajome logo w amerykańskim filmie zwracają uwagę :-) Ciekawy jestem tylko, czy na Węgrzech pojawia się w tym miejscu zamiast TVN jakaś stacja węgierska, w Finlandii fińska itp.
Dawid Stanisz Outdoor & Printing
Marek Jankowski:
Widzieliście ten product placement? Polski język i znajome logo w amerykańskim filmie zwracają uwagę :-) Ciekawy jestem tylko, czy na Węgrzech pojawia się w tym miejscu zamiast TVN jakaś stacja węgierska, w Finlandii fińska itp.
Mi tam jeszcze CNN bodaj mignął..
Monika
Toporowska
"Rzeczą
ważniejszą od
wiedzy jest
wyobraźnia"
A.Einstein
Tez zwróciłam na to uwagę :)Wydaje mi się, że ten polski akcent jest tam wklejony na stałe. Wielu ludzi na świecie kojarzy Polskę z papieżem. A dlaczego akurat TVN? Bo z polskich stacji to ona czerpie najwięcej z wzorców amerykańskich (świadczy o tym choćby poziom telewizji śniadaniowej czy hybrydowych programów rozrywkowych: YCD itp.)
- ale to tylko moje zdanie i moja sugestia. Szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o tym, że ta scena może być indywidualna dla każdego kraju. Nie wiem, czy to możliwe - strasznie dużo formalności by się z tym wiązało.
Marek
Jankowski
Wydawca i redaktor
naczelny czasopisma
"Branża
Dziecięca"...
Monika Toporowska:
Nie wiem, czy to możliwe - strasznie dużo formalności by się z tym wiązało.
Formalności myślę nie więcej niż przy każdym innym sponsoringu, a barter dość ciekawy: w zamian kilka sekund w światowym hicie mocna kampania reklamowa w danym kraju... TVN pokazywał teasery naprawdę często, więc myślę, że to możliwe ;-)
Jędrzej
Michalski
Kierownik Sekcji
Operacji, Contact
Center Sp. z o. o.
my z ekipą, wybuchliśmy śmiechem, jak to zobaczyliśmy :)
Anna
Kossak
Szkoda czasu na
głupoty!
Monika Toporowska:Trochę kompa i papierologii, ot i cała robota :D
Szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o tym, że ta scena może być indywidualna dla każdego kraju. Nie wiem, czy to możliwe - strasznie dużo formalności by się z tym wiązało.
Marta
Szadowiak
Współwłaścicielk
a Projekt PR,
prezeska Fundacji
Projekt:K...
Wydaje mi się, że dużo stacji TV na całym świecie dostało propozycję product placement od producentów filmu. TVN ją przyjął i ustalenia wynikające z kontraktu widać na ekranie :-)Temat: TVN w "Aniołach i Demonach"
Jędrzej Michalski:czemu? trudno o lepsze narzędzie niż placement
my z ekipą, wybuchliśmy śmiechem, jak to zobaczyliśmy :)