Gośka
J.
Certyfikowany
Instruktor BLS/AED.
Strzelec-Klub
Żołnierzy...
Temat: Alienacja, dyskryminacja, ogłoszenia
Noszę się od jakiegoś czasu z zamiarem stworzenia wspólnego bloga, który poruszałby problem alienacji rodzicielskiej, ale i przemocy nad dziećmi oraz jakichkolwiek spraw związanych z cierpieniem i niesprawiedliwością. Myślałam, by patronat nad nim objął ktoś, kto reprezentuje wyższy urząd. To oczywiście skryte marzenie, ale będę próbowała szukać takiego patrona. Tymczasem chciałabym, aby współtworzyli blog wszyscy, którzy mają w tej kwestii coś do powiedzenia, czyli między innymi Wy. Jeśli jesteście zainteresowani to proszę o informacją zwrotną na priva z adresami mailowymi, bym mogła rozesłać zaproszenia. Poza tym czekam na wasze pomysły, co do formy tego bloga. Piszcie. Filmy...opinie, opisy własnych historii...Chciałabym by blog był profesjonalny i by był skierowany do przedstawicieli rządu polskiego oraz wymiaru sprawiedliwości. Blog współtworzony przez Polaków.Cytuję fragment mojego osobistego bloga:
Nieustannie się pieprzy o odpowiedzialności: kto jest odpowiedzialny za przemoc, jakiej poddawane są dzieci? Rodzic, który jej dokonuje?Sędzia, który nie potrafi wydać sprawiedliwego wyroku?Sąsiedzi, którzy udają, że nic nie widzą i nic nie słyszą?Opieka społeczna?Kto?
Ja mówię kto, bo ja, jako ofiara przemocy mojej matki, wiem kto jest za to odpowiedzialny!. Wszyscy, którzy o tej sprawie wiedzą. Proste. Jeśli idę ulicą i widzę, jak kogoś biją i idę dalej nic tym nie robiąc-staję się odpowiedzialna za los tego człowieka, bo może, gdybym zadzwoniła na policję, gościu by nie umarł...Jeśli idę ulicą i widzę leżącego na ziemi człowieka i mimo tego idę dalej nie interesując się, czy żyje-staję się odpowiedzialna za tego człowieka. Jeśli sędzie dostaje nagranie, którym czarno na białym widać, jak dziecko jest bite i mimo to nie wyciąga z tego żadnych konsekwencji a matka dalej bije dziecko-to ten sędzia ma krew tego dziecka na rękach!Jeśli wiedziała o tym opieka społeczna, bo tak było-to mają oni krew tego diecka na rękach. Jeśli sąsiedzi słyszą płacz dziecka bitego-mają krew tego dziecka na rękach, jeśli nie chwycą za słuchawkę i nie zadzwonią. Zbiorowa odpowiedzialność to jest to, czego w naszym kraju brakuje drodzy państwo, którym się wydaje, że to nie jest nasz sprawa...To jest jak najbardziej nasza sprawa!!!
TO JEST NASZA WSPÓLNA SPRAWA, BO JESTEŚMY SPOŁECZEŃSTWEM. JESTEŚMY POLAKAMI. PO CO NIMI JESTEŚMY SKORO POZWALAMY INNEMU POLAKOWI CIERPIEĆ?
Kim więc jesteśmy? Ja się pytam wszystkich, którym się wydaje, że TO NIE JEST ICH SPRAWA:
JAK MOŻECIE ŻYĆ ZE ŚWIADOMOŚCIĄ, ŻE PRZEZ WAS BITE JEST DZIECKO?
Bo ja nie umiałabym żyć z taką odpowiedzialnością!!!
Ryszard Tomaszewski:WIARĄ W CO? W NAIWNOŚĆ LUDZKĄ?
Witam serdecznie
Krótko:
Bardzo Państwa proszę o WSPARCIE akcji opisanej /na ten moment zasygnalizowanej /na stronie : http://www.facebook.com/pages/Kiedy-%C5%9Bmieje-si%C4%...
Z WYRAZAMI SZACUNKU I WIARĄ W.....
Ryszard Tomaszewski
Gośka
J.
Certyfikowany
Instruktor BLS/AED.
Strzelec-Klub
Żołnierzy...
http://stop-alienacji-i-przemocy-wobec-dzieci.blog.one...Wszystkich, którzy pragną współtworzyć z nami tego bloga proszeni są o podanie mi swoich adresów mail'owych, abym mogła wysłać zaproszenie.Gośka J. edytował(a) ten post dnia 24.03.11 o godzinie 10:32
Maria
S.
JESTEM
Człowiekiem...Civis
totius mundi...
„A Ku-Ku” :))) http://www.akuku.co/ Pilnie poszukuje kreatywnych, uczciwych i uśmiechniętych osób do współpracy...:)))
Krzysztof
T.
Konsultant /
projektant
oprogramowania
Ciekawa inicjatywa. Moja pierwsza uwaga: KOLORY! Obecne odstraszają.Gośka J.:
http://stop-alienacji-i-przemocy-wobec-dzieci.blog.one...
Wszystkich, którzy pragną współtworzyć z nami tego bloga proszeni są o podanie mi swoich adresów mail'owych, abym mogła wysłać zaproszenie.
Arkadiusz K. SUSHI
Pilnie poszukuje adwokata/radcy prawnego od prawa rodzinnego w WARSZAWIE, jestem pol roku po rozwodzie,mam 2 letniego syna, rozwod byl za porozumieniem bez orzekania o winie po prawie 3 letniej wokandzie( zaluje ze odpuscilem), wg wyroku mam pełne prawa do dziecka mimo to, że matka mieszka z Nim za granicą (Irlandia), oboje po równo łożymy na dziecko,władza rodzicielska obojgu rodzicom, nie orzekanie o kontaktach. Moja eks żona robi wszystko żebym się z dzieckiem wogóle nie widywał, przez rok Dziecko widziałem 3 razy po 3 godziny, nie informuje mnie gdzie aktualnie mieszka z Dzieckiem(adres) co uniemożliwia mi złożenie sprawy w sądzie Irlandzkim o dostęp do Dziecka.Proszę o pomoc. Szukam adwokata wybitnego specializującego się w takich sprawach znających też prawo irlandzkie i UE,planuje złożyć jak najszybciej sprawa o ustalenie kontaktów z Dzieckiem i zabezpieczenie ich w Polsce jak i w Irlandii. prosze o wiadomosci na prv
Arkadiusz K. SUSHI
Proszę o opinie na temat adwokatów warszawskich specjalizujacych sięw prawie rodzinnym, szukam kogos naprawde dobrego i rzetelnego , sprawa dla mnie jest dosc ciezka ale moze tylko dla mnie bo dotyczy mnie i mojgo Syna- chodzi o ustalenie zabezpiecznie kontaktow oraz widzen z dzieckiem. Prosze takze o opinie na temat adwokatow: Barbara Laskwoska, Ewa Celinska Milewska,M Supera, mec Rogoyski,Paulina Walczuk,Mec Karkoszka,Robert Ofiara, M Antoszewska, Dariusz Staniszewski - zna ktos moze pomc?Arkadiusz K. edytował(a) ten post dnia 13.03.12 o godzinie 17:31
Katarzyna
Kucewicz
Psycholog-
Psychoterapeuta
Od 21 marca w ramach projektu „Wiosna w L’atelier” nasz ośrodek przyjmuje zapisy na psychoterapię indywidualną z 50% bonifikatą Oznacza to, że koszt jednej sesji wynosił będzie 60zł.Jest to zupełnie wyjątkowa oferta skierowana do osób borykających się z problemami natury psychicznej.
Aby zapisać się na psychoterapię należy skontaktować się z nami mailowo: gabinet@kucewiczpiotrowicz.pl lub telefonicznie: 609 99 55 11.
Aby dowiedzieć się o nas więcej zapraszam na: http://kucewiczpiotrowicz.pl
Kasia Gał Student,
Witam wszystkich Samotnych Tatusiów:)Piszę pracę licencjacką "Sytuacja samotnych ojców w Polsce" i poszukuję Panów, którzy zgodziliby się poświęcić mi ok. godzinki na rozmowę nt. swoich doświadczeń. Polskie prawo dyskryminuje mężczyzn, a ja mam nadzieję, że moja praca coś zmieni,chociażby w świadomości co niektórych;-)
Z wyrazami podziwu, Kasia, nr gg: 31320205