- 1
- 2
- 3
- Następna »
Adrian Banaś Kierownik, Multikino
Temat: Jaki rower - Kellys czy Unibike
Przecież to prawie to samo :)Kupuj który Ci się bardziej podoba- co masz zajechać z osprzętu i tak zajedziesz - w przyszłości bedziesz kupował komponety już pod własne widzi misię ;)
Barbara Ś. Aplikantka Adwokacka
A co z giant-em?Bo ja tez przymiezam sie do kupna roweru
Jarosław
Miazga
Web developer
(Python/Django)
Ja ostatnio kupiłem nieco niższy model - Unibike Evolution i póki co jestem zadowolony. Mocniej przetestuję go w najbliższą sobotę w górach. Jak ktoś chce, to podzielę się wrażeniami.
Adrian Banaś Kierownik, Multikino
Barbara Świrad:A jakis dokładniejszy model? :)
A co z giant-em?
Bo ja tez przymiezam sie do kupna roweru
Ogólnie większość popularnych firm w danej cenie daje praktycznie to samo.
Oczywiscie mówie tu o modelach podstawowych powiedzmy tak do 3 tys.( mniej wiecej )
Katarzyna
W.
"There is no end.
There is no
beginning. There is
only in...
Za Jarkiem śmiało mogę polecić Unibika Evolution.Sama na takim śmigam blisko od dwóch lat :)
Rower super się sprawuje w różnym terenie, a dość często jest używany :)
i do pracy i na wycieczki poza miasto..czy to po łąkach, lasach i górkach.
Pozdrawiam
Kasia
Mariusz
Wołek
specjalista ds.
szkoleń
Bartosz Dzieża:
Witam serdecznie,
Jestem właśnie na kupnie rowera i z tych dostępnych wybrałem dwa modele. Nie znam się jednak na tyle na tego typu sprzęcie by wiedzieć, który z tych modeli miałbym wybrać.... Otóż w każdym sklepie sprzedawca mówi, że ten jest najlepszy którego ma na stanie, a ja oczekiwałbym opinii fachowców czyli Was.. ;-)
Poniżej podaję linki do rowerów:
Kellys Magnus
oraz
UNIBIKE FLITE
Z góry dzięki za pomoc
bartekBartosz Dzieża edytował(a) ten post dnia 04.06.09 o godzinie 13:52
Ja wziąłbym Kellys, masz go złożonego na Deore,a w Unibike przerzutka przedmia i manetki sa na Alivio (co moze trochę słabo współpracować z tylną przerzutką SLX).
Różnica w cenie szybko zwróci się wyższą kulturą pracy i żywotnością sprzętu.
Pozdrawiam i udanych wędrówek życzę!
Mariusz
Wołek
specjalista ds.
szkoleń
Barbara Świrad:
A co z giant-em?
Bo ja tez przymiezam sie do kupna roweru
A w co konkretnie celujesz i w jakich kosztach chciałabyś się zamknąć?
Hmmmm...ten Giant śni mi się prawie co noc, po czym wstaje rano i na nowo przegladam katalog-efekt za każdym razem znajduje coś nowego-)))a kieruje sie nie tylko wygladem ale i wielofunkcujnościa,
a co do kosztów to tak około 2 tyś,
Kuba
S.
Ludzie wierzą, że
aby odnieść sukces
trzeba wcześnie
wsta...
Ja mam Flite'a juz 4 rok i jestem bardzo zadowolony, fakt, ze z oryginalu pozostala jeszcze rama i kilka czesci, ale trzeba liczyc sie z tym, ze naped i inne komponenty sie poprostu zuzywaja, sam chetnie kupilbym sobie tegoroczny model, bo odkad kupilem swoj rowerek znacznie wyladnial, ale poki co turla sie jak trzeba, wiec jeszcze go pozazynam troche :-)
http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/lifestyle/32...świetnie wbudowany bagażnik-)))
http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/women/3213/3...a ten bezie chyba najpraktyczbniejszy
Jarosław
Miazga
Web developer
(Python/Django)
Ja wziąłbym Kellys, masz go złożonego na Deore,a w Unibike przerzutka przedmia i manetki sa na Alivio (co moze trochę słabo współpracować z tylną przerzutką SLX).
Niektóre firmy tną koszty poprzez wrzucanie osprzętu o klasę niższe w miejsca, które są trochę mniej istotne (np. manetki). Alivio, to już przyzwoita klasa, ale zgodzę się, że przy tej cenie przednia przerzutka rzeczywiście już mogłaby być na Deore. Wydaje mi się, że Unibike Flite spokojnie spełni oczekiwania i jego żywotność będzie równie długa jak Kellys-a. Na dodatek jest tańszy. Jeżeli jednak różnica w cenach nie jest dla Ciebie odczuwalna, to lepiej Kellys.
Marcin
G.
Account Manager,
NextiraOne Polska
Sp. z o.o.
CUBE ACID ;Dhttp://www.skiteam.pl/rower/cube/acid-2/
Troszkę inny osprzęt i możesz 10% od tej ceny wynegocjować w dół
Mariusz
Wołek
specjalista ds.
szkoleń
Jarosław Miazga:
Niektóre firmy tną koszty poprzez wrzucanie osprzętu o klasę niższe w miejsca, które są trochę mniej istotne (np. manetki). Alivio, to już przyzwoita klasa, ale zgodzę się, że przy tej cenie przednia przerzutka rzeczywiście już mogłaby być na Deore. Wydaje mi się, że Unibike Flite spokojnie spełni oczekiwania i jego żywotność będzie równie długa jak Kellys-a. Na dodatek jest tańszy. Jeżeli jednak różnica w cenach nie jest dla Ciebie odczuwalna, to lepiej Kellys.
A własnie chodzi mi o mantetki.
Skrajny przykład: spróbuj założyć kasetę i przerzutkę tylną z grupy XTR a manetki EF-50. Na manetkach stracisz całą kulturę pracy (dokładność i szybkośc przełożeń) tylnego napędu.
Zakładając przerzutkę tylną z grupy SLX manetka juz powinna być z grupy Deore.
Mariusz
Wołek
specjalista ds.
szkoleń
Barbara Świrad:
http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/women/3213/3...
a ten bezie chyba najpraktyczbniejszy
Dokładnie, za różnicę w cenie spokojnie dokupisz dodatkowe wyposażenie (oświetlenie, błotniki, bagazniki). A rowerem będziesz mogła pośmigać po bardzo lekkim terenie.
Złozony jest na dobrym osprzęcie więc kilka lat powinien spokojnie posłużyć.
to jeszcze Was troszke pomeczę-http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/women/3211/3...
w stosunku do tego
http://giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/women/3213/3...
A w którym sklepie go kupiłeś?
Mariusz
Wołek
specjalista ds.
szkoleń
Bartosz Dzieża:
Witam,
Dzięki za pomoc.. ;-)
W moim przypadku skończyło się na Kellysie Magnus w związku z dużym upustem jaki otrzymałem w sklepie ;-)
Ciężko się wypowiadać w związku z faktem, iż dopiero kilka dni go eksploatuję jednakże póki co nie mam na co narzekać ;-)
pozdrawiam i raz jeszcze dzięki
bartek
W takim razie udanych wycieczek na nowym sprzęcie życzę i dużego powera w nogach!
Pozdrawiam i do zobaczenia na rowerach!