- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Agnieszka K. Marketing & PR
Temat: Reklama w prasie wciąż jest skuteczniejsza niż w internecie
Mirek Połyniak:Mirku,
osobiście sugerowałbym w Londynie - raczej większa szansa, że trafi do Polek, które tam przebywają czasowo ;)
28% gospodyń korzysta z Netu:
http://www.internetstats.pl/index.php/2009/05/status-s...
i nigdy nie twierdziłem, że uda się dotrzeć do takiej samej liczby osób z TG - jedyna różnica, że w Necie nie płacisz za 'powieszenie' reklamyMirek Połyniak edytował(a) ten post dnia 08.06.09 o godzinie 09:00
gospodynie domowe to nie jst TG o której pisałam - przeczytaj no moze jeszcze raz.
Gospodyni domowa to dzisiaj co raz częściej kobieta wykształcona, która swiadomie rezygnuje z pracy na rzecz wychowywanai swojego potomstwa. Wiec te twoje dane to jak kulą w płot!
Mirek
Połyniak
skuteczny
e-marketing, blog
ninja
btw: to nie są moje dane ;)określ dokładniej profil demograficzny i behawioralny
Wszystkei potzrebne informacje umieściłam w opisie: )A po co ci profil behawioralny? I jeszcze się go do czegoś używa?
Ja się nei dziwie, ze sęńie rozumeimy skory ty sięna profil behawioralny powołujesz. Dawno został podwazony jako wielce niemiarodajny i pełen luk i dziur.Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 08.06.09 o godzinie 10:18
Mirek
Połyniak
skuteczny
e-marketing, blog
ninja
Agnieszka K.:być może jesteśmy po różnych szkołach definiowania TG
Wszystkei potzrebne informacje umieściłam w opisie: )
A po co ci profil behawioralny? I jeszcze się go do czegoś używa?a czy oprócz tej listy ogólników możesz podać jakieś źródła takiego śmiałego stwierdzenia?!
Ja się nei dziwie, ze sęńie rozumeimy skory ty sięna profil behawioralny powołujesz. Dawno został podwazony jako wielce niemiarodajny i pełen luk i dziur.
i chyba jedną cechę już znam: namiętnie czytają Teletydzień ;)Mirek Połyniak edytował(a) ten post dnia 08.06.09 o godzinie 10:24
Uważam dalszy rozwoj dyskusji za idący w neiwłąsciwą strone - neizgodny z tematem - i w zwiazku z tym nei podejmę kolejnej zaczepki-pyskówki.Przypomnę ze rozmwoa tyczyła wyzszosci reklamy w internecie nad reklama w prasie. Ja się z taka opinia nie do końca zgadzam.
Konkluzja z naszej rozmowy jest nastepujaca: nie chodzi tylko o to, zeby nei zapłacic za reklame ale o to, zeby BYŁA ONA SKUTECZNA!
Pozwól, ze nie odpowiem wiecej na Twoje posty w tym temacie. Chyba ze bedziesz miał coś ciekawego do powiedzenia.Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 08.06.09 o godzinie 13:08
Jarosław Koć senior copywriter
A propos Waszego sporu o gospodynie domowe...Obie strony maja dużo racji.
Rzeczywiście, internet nie jest czymś, co przychodzi mi na myśl, jesli robię kampanię dla takiej grupy. Teraz, w roku 2009.
Bo z drugiej strony - gospodyni domowa jest POTENCJALNIE osoba, która moze bardzo intensywnie korzystać z netu.
Jest cały czas w domu, poszukuje rozrywki, którą mogłaby umieścić między gotowaniem obiadu a sprzątaniem (kino raczej odpada!).
I być moze za 15 lat będzie to grupa najczęściej przesiadująca w necie!
Zapraszam do nowej grupy Business English
Krzysztof K. Student.
"Jest cały czas w domu, poszukuje rozrywki, którą mogłaby umieścić między gotowaniem obiadu a sprzątaniem (kino raczej odpada!)"Dodaj do tego jeszcze fakt, że internet może być dla nich źródłem zdobywania wiedzy im potrzebnej.
Przykładowo dziś gospodynie w Polsce (przynajmniej te znane mi;-) ) korzystają z przepisów własnych (lub babć, mam, sąsiadek), rzadko kiedy sięgając po jakieś eksperymenty kulinarne. Jeśli już to po takie, które drukuje się w odpowiednich magazynach (101 przepisów na ... ). Internet to przejmuje, a nieługo całkiem zrewolucjonizuje. Dziś jest przecież pełno serwisów kulinarnych na necie. Ten kto szybko pomyśli jak trafić do gospodyń, by te zamieniły tradycyjne białe ksiązeczki z przepisami na internet może sporo osiągnąć;-)
Reklama internetowa może zostać świetnie stargetowana - a prasowa nie?Miesięcznik branżowy kupuje okreslona grupa docelowa, do której można dopasować formę przekazu. Reklama tego samego piwa w magazynie dla motocyklistów, metalowców, wędkarzy, żeglarzy itd będzie zupełnie inna, np, jak leci:
- nasze piwo da ci po garach!
- zagraj solo życia na procentach!
- taaaka pucha!
- ...i odczujesz chwiejbę.
itd
Reklama w internecie to na ogół, wobec silnie od wielu lat zakorzenionej bezmyślności i pazerności w tej branży, dla odbiorcy uciążliwy, irytujący szum informacyjny.
Jarosław Koć:
I być moze za 15 lat będzie to grupa najczęściej przesiadująca w necie!zakładając, że do tego czasu internet w Polsce będzie na tyle powszechny...