Reklama: Najlepszy program partnerski w sieci , KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: Trasy

Jest to przykładowa propozycja trasy.

Żeby ją umieścić nadajemy jej tytuł np. "Brzegiem lasów"

Następnie przebieg:

Ciechanów Zamek - Kargoszyn - Ropele - Targonie - Zeńbok - Krośnice - brzeg lasu lekowskiego - Sulkowo Borowe (zawracamy) - wjezdzamy w głąb lasu lekoskiego (PPOŻ) - szybka trasa zjazdowa - leśniczówka Kliny - Wola Pałowska - Gorysze (skręt w prawo) - gąski - piachy - śmiecin - powrót

Długość: jeśli mamy licznik, możemy podać w km długość trasy
Stopień trudności: łatwa, średnio trudna, trudna (zależnie od terenu)

dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis dowolny komentarz/opis

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ciekawy każdej trasy, nawet tych niewielkich :)

P.S.
Przebieg skopiowałem i za niego podziękowania należą się http://bikestats.pl/rowerzysta/puchaczz :) Bardzo fajna droga.Ciechanów Rower edytował(a) ten post dnia 02.06.09 o godzinie 21:21
2.06.2009, 21:20

konto usunięte

"Mała pętla"

Niestum - Trzcianka - Kozdroje - Karniewo - Regimin - Lekowo - Grzybowo - powrót do Ciechanowa.

Trasa nie za długa ale jest bezpieczna i dosc dobra.

Kolejna trasa nazwana przeze mnie "Dużą pętlą" wiedzie przez:
Ciechanów - Gorysze - Wola Pawłowska - Chotum - Rutki marszawice - do Ciechanowa.

Często łącze ze soba te 2 trasy i wychodzi okolo 50 km.

Jeżdze rowniez w kierunku Kołaczkowa az do Krasne albo za pałuki moge sobie dojechac do Gołymina. Raz zrobilem sobie maraton i przejechalem wszystkie te trasy 1 dnia. Wyszlo 100km.

Oto moje propozycje tras.

Pozdrawiam :)

Piotr LubińskiCiechanów Rower edytował(a) ten post dnia 02.06.09 o godzinie 21:27
2.06.2009, 21:25

konto usunięte

"Iłowo - Iława"

Trasa średnio-łatwa
Dystans: 125 km (ale może być poniżej 100 km, jeśli "wyprostować" przebieg trasy).

Dojazd do punktu startu porannym pociągiem KM.
Powrót z Iławy "Słonecznym". Relatywnie niskie koszty przejazdu: cena biletu jak za pociąg osobowy, przewóz roweru w sezonie turystycznym za darmo.

Przebieg:
- Iłowo - Kraszewo - Narzym - Kurki - Księży Dwór - Wysoka - Prioma - Płośnica - Turza Mała - Koszelewy - Żabiny - Prusy - Szczupliny - Nowa Wieś - Rumian - Truszczyny - Zwiniarz - Łążyn - (przegapiłem Betlejem) - Prątnica - Lubawa - Byszwałd - Kazanice - Rożental - Zielkowo - Gromoty - Rudzienice - Tynwałd - Wola Kamieńska - Kwiry - Szałkowo - Lipowy Dwór - Iława.

Poniżej linki do zdjęć wraz z podpisami:

http://picasaweb.google.pl/fedarek/IOwoIAwa (album)
http://picasaweb.google.pl/fedarek/IOwoIAwa#slideshow (pokaz slajdów).

Zachęcam do powtórzenia trasy - ślad w ślad lub innego jej wariantu.fedar F. edytował(a) ten post dnia 15.06.09 o godzinie 15:53
8.06.2009, 02:03

Anna K. pracuję

droga na Lipę (pewnie znana wszystkim rowerzystom)

wg mnie wersja light: Ciechanów - Opinogóra - Dzbonie - Kołaki Kwasy - Lipa - widok na Ciechanów: bezcenny, za wszystko inne itd... - zjeżdżamy z górki na pazurki i kierujemy się do Szulmierza - Włosty - Kozdroje - Trzcianka - w Niestumimu zjeżdżamy z asfaltu czyli przejeżdżamy obok gospodarstwa agroturystycznego i polnymi drogami kierujemy się na asfaltową drogę w kierunku drewnianego mostu na Łydyni i do Ciechanowa

można jechać w odwrotną stronę, wtedy wersja nieco cięższa, ze względu na podjazd pod górę w Lipie, ale nie aż tak straszna
11.06.2009, 22:12

Anna K. pracuję

Pałacyk w Luberadzu

Ciechanów - Niechodzin - Kowanty Borowe - K.Żędowe - Młock - w Młocku skręcamy w prawo na Luberadz (kawałek asfalt, potem droga utwardzona), w Luberadzu znajduje się przepiękny pałacyk, mozna pokłócić się z łabędziami - dalej jedziemy do Malużyna potem Wola Młocka - Młock - w Młocku kierujemy się na Ościsłowo, po drodze w okolicy Rumoki (jadąc w tym kierunku po lewej stronie drogi) jest na drzewie maleńka drewniana kapliczka -wjeżdzając do Ościsłowa z drogi od Młocka skręcamy lewo, czyli kierujemy się przez chwilę na Glinojeck, a żeby ujść cało z życiem poruszamy sie w Ościsłowie chodnikiem, aż do zakrętu na Suleżyrz (przeskakujemy na drugą stronę trasy na Glinojeck) - Suleżyrz - Rutki - Gąski- Ciechanowa

większa częśc tej trasy przebiega w lesach,
w okolicy Malużyna w sezonie sporo jagód, a jak wiadomo rowerzysta nie wraca głodny do domu ;)
z innych atrakcji na drodze do Luberadza można natknąc się na padalca brrr...
11.06.2009, 22:30

Anna K. pracuję

droga na Ciemniewko

Ciechanów - Krubin - skręcamy dla bezpieczństwa w las na Krubinie i asfaltową drogą przez Mieszki Alty, przejazd kolejowy dojeżdżamy do Mieszek Wielkich, tu skręcamy w lewo i wyjeżdżamy na główną drogę do Sońska, jedziemy kilkaset metrów i w miejscowości
Bieńki-Śmietanki skręcamy w lewo i utwardzoną drogą dojeżdżamy do Burkat, dalej do Ciemniewka (most na rzece Sonie), trzymamy się drogi asfaltowej przjeżdżamy przez Nasierowo Dziurawieniec, cały czas jedziemy asfaltem, za Dziurawieńcem jedziemy prosto iprzecinamy drogę na Pułtusk kierując się na wieś Chróściele - tu droga utwardzona, ale niezła - za Chórcielami skręcamy w lewo na Wróblewko - Bogucin - Czernice - Opinogóra i do Ciechanowa

w Ciemniewku jest bardzo ładny drweniany kościół,
11.06.2009, 22:41

konto usunięte

Przez Las Lekowski do Mławy
Dystans: 42 km lub więcej (w zależności od wybranego wariantu
trasy)
Drogi: głównie szutrowe i leśne, trochę asfaltów
Przebieg:
Ciechanów - Kol. Śmiecin - Gorysze (lub Gąski - Gorysze) - Wola Pawłowska - Las Lekowski (gajówka Klon/leśniczówka Bogdanka - gajówka Korczyn) - okolice Bud Bolewskich - Sułkowo Kolonia - Dunaj (lub Feliksowo - Bolewo - Stefankowo - Dunaj) - Dąbek - Zdroje - Wyszyny Kościelne - Otocznia - Mława.
Zdjęcia z trasy:
http://picasaweb.google.pl/fedarek/PrzezLasLekowskiDoMAwyfedar F. edytował(a) ten post dnia 16.06.09 o godzinie 00:21
16.06.2009, 00:08

Anna K. pracuję

Rostkowo

Ciechanów - Opinogóra - Kołaki Kwasy - Lipa - Koziczyn - w Koziczynie skręcamy w prawo (kawałek drogi utwardoznej) kierujemy się na Szczepanki - Załogi-Jędrzejki - Rostkowo - Turowo - Kol. Pęczki Kozłowo - Pęczki Kozłowo - Długołeka - Opinogóra - Ciechanów

trasa ok 60 km, ale łatwa, w 80% po płaskim terenie, większość drogi asfalt,Anna K. edytował(a) ten post dnia 17.06.09 o godzinie 20:03
17.06.2009, 19:20

Anna K. pracuję

Żochy & Sarnowa Góra

Ciechanów - Niechodzin - Młock - Ojrzeń - w Ojrzeniu poruszamy się chodnikiem w kierunku Płońska - skręcamy w lewo na Żochy - z Żoch drogą ubitą, miejscami niestety piaszczystą kierujemy się do Sarnowej Góry (miesce bitwy polsko-bolszewickiej w 1920r., Miasteczko Westernowe) - Drążewo (na tym odcinku trzęsie jak diabli) do Bieńki Karkuty - kawałek główną drogą z Gołotczyzny w stronę Ciechanowa, ale zaraz skręcamy na Mieszki Wielkie i przez las krubiński wracamy do Ciechanowa

trasa ok 50 km, raczej łatwa,

jest jakaś droga polna z Drążewa, a właściwie ze Wsi Damięty-Prosty do Mieszek Wielkich, która pozwala ominąć główną drogę Gołotczyzna- Ciechanów, ale nie testowałam jejAnna K. edytował(a) ten post dnia 20.06.09 o godzinie 10:26
17.06.2009, 19:39

konto usunięte

Mam pytanie do pierwszego postu, w tamtym roku przejezdzalem z ciechanowa przez kargoszyn, ropele, targonie, zenbok, jarluty, regimin, lekowo, grzybowo itd... na targoniach z poligonu uciekal rudy pies, dwukrtonie gonil i chcial zaatakowac, uciekal jednak gdy na niego krzyknalem (jechalem z kolega) czy teraz jak jezdziles to to samo sie przydaza czy juz raczej pies z poligonu nie ucieka?
21.06.2009, 19:11

konto usunięte

szczerze teraz mówie ... że faktycznie ja miałem tą samą sytuację... tylko że mnie goniły dwa owczarki niemieckie.. wybiegły z placówki gdzie stoją wojskowe pojazdy[czołg oraz jakaś cięzarówka] no i było nie bezpiecznie.. oczywiscie człowiek w takiej sytuacji wpada w panike ... zaczołem uciekać jak głupi, wyciągałem nogi wtedy gdy dobiegał i chciał zaatakować. Ostatnio byłem tydzien temu ... było to samo. Teraz zawsze jeżdze od strony Targon i wyjeżdzam Ropelami... przynajmniej jak uciekam to jest z górki :]
Pozdrawiam.Sikor Ciechanów edytował(a) ten post dnia 13.10.09 o godzinie 09:44
21.06.2009, 20:51

konto usunięte

Chodzi o tę trasę? http://www.goldenline.pl/forum/ciechanow-rower/967384/... Użyłem opcji 'link' i proszę o umieszczanie linku do trasy na poczatku każdego komentarza, który jej dotyczy. Będzie większy porządek.

Żeby było na temat: trafiają się psy, ale bardzo rzadko przynajmniej mi :) Podobnie może być w lasach, tylko groźniej kiedy natniemy się na dziką grupę. Trzeba robić szybki młynek pedałami :) Pomaga też gaz pieprzowy (OC 15%) i rozpylamy chmurę za sobą. Dziś kilkukrotnie z 2calories użyliśmy na agresywnych psach gazu i działa bardzo dobrze.

Ciekawostka min. dzikie psy są przyczyną zmniejszania się populacji zająca w Polsce. Pozostało jakieś 0,5 mln sztuk (wdg Wikipedii).

Ja ostatnio miałem dosłownie większy problem
(http://tomn.bikestats.pl/index.php?did=191328 na końcu postu) z bernardynem i nie w lesie, a przy domkach jednorodzinnych. Ktoś nie zamknął bramy lub pies uciekł.Ciechanów Rower edytował(a) ten post dnia 22.06.09 o godzinie 09:18
21.06.2009, 22:52

konto usunięte

No ale wiesz, ten pies wydaje mi się, że z poligonu zbiegł, skoro
mówisz to się zaopatrzę w gaz pieprzowy, przejeżdżalem tamtędy kilka razy, ale ostatnie dwa razy to właśnie pies nas gonił, ten sam, s@##$%^&yn szybki nawet jadąc szybko po około 200 metrach doganiał, od tamtej pory tam nie jeżdże. Koledze się dobierał do nóg, ale szybko krzyknąłem i uciekł. Napisałem tego posta żeby dowiedzieć się czy nadal w tamtych rejonach grasują psy.
Co do trasy, to początek taki jaki opisałeś, w tamtym roku zaczynałem z Kargoszyna, przez Ropele, Targonie (północna strona poligonu przez las) i dalej Zeńbok itd. no to w tym lesie właśnie atakował pies. Po krzyknięciu "POSZEDŁ" uciekał. Teraz tamtędy nie jeżdżę a lubiłem tą trasę bo ogólnie lubię przyrodę a tam kilka razy spotkałem sarny, lisy, czasem się zdarzają zające. Ale to raczej taka trasa rekreacyjna, nie za szybko, żeby tylko przejechać się, z dala od miasta;PTom E. edytował(a) ten post dnia 22.06.09 o godzinie 11:31
21.06.2009, 23:17

konto usunięte

Tom ek

Bluzgi jeśli chcemy jakieś napisać moderujemy jak w komiksach, czyli w ten sposób skur#%@!
Zwróć też uwagę na ortografię (duże litery i ogonki).

Popraw proszę post (opcja edytuj) i zostanie. W przeciwnym razie będę musiał go usunąć.

Ten gaz jest skuteczny:
www.militaria.pl/smith_wesson/gaz_pieprzowy_smith_wesson_25_ml_(1251)_p2403.xml?cat=447 
Ciechanów Rower edytował(a) ten post dnia 22.06.09 o godzinie 09:34
22.06.2009, 09:27

konto usunięte

Kilka nowych tras zamieściłem tutaj:
http://tomn.bikestats.pl/index.php?category=7413
27.06.2009, 21:50

Anna K. pracuję

Regimin na okrętkę
Ciechanów - przez most drewniany na Łydyni i polami do Niestumia - Trzcianka - Kozdroje - we Włostach w lewo - dalej skręcamy na Zeńbok - Przybyszewo - Humięciny - Andrychów - Jarluty - Regimin - Targonie - Ropele - Kargoszyn - Ciechanów

trasa długości ok 40 km, 90% asfalt,
samochodów jak na lekarstwo,
dziś po drodze spotkaliśmy:
zając - szt 1, ale wyjatkowo niezdecydowana sztuka, przebiegał przez jezdnię trzy razy w tą i z powrotem,
lis - szt 1 - ale bardzo zdecydowany, czmychął przez drogę w krzaki i tyle go widzieliśmy,
no i nie da się ukryć, że pora deszczowa nie chce ustapić z naszego kraju, ale daliśmy radę
6.07.2009, 23:09

cześć wszystkim :)
proponuje zamieszczać mapki, łatwiej można by sobie taką traskę zobrazować, pozdrawiam :)
12.10.2009, 22:52

Anna K. pracuję

Leszek Żbikowski:
cześć wszystkim :)
proponuje zamieszczać mapki, łatwiej można by sobie taką traskę zobrazować, pozdrawiam :)

witam

jesli chodzi o mapki, to na google maps (znam tylko to) nie ma wszystkich dróg,
polecam mapę Ciechanów wydaną przez Zarząd Topograficzny Sztabu Gen. WP do nabycie za ok 7,50 pln w księgarni przy ul.Warszawskiej, skala 1:100 000
mapa jest naprawdę szegółowa i dotyczy sporej okolicy Ciechanowa, dla rowerzystów jest bardzo przydatna, zwłaszcza, że zawsze można nanieść drogi odkryte przez rowerzystę ;)
po wyprawie w ub. sobotę, Szlakiem Bursztynowym (okolice Nidzicy) oczarowana jestem kompasem i zamierzam nabyć jakiś porzadny kompas,
GPS to dla rowerzysty nie honor ;)
17.10.2009, 16:52

W poniedziałek zakupię tę mapkę :)
17.10.2009, 17:19

konto usunięte

a jeśli chodzi o przekazywanie swoich tras innym użytkownikom proponuje zarejestrować się na http://www.bikemap.net/ i tam zapisywać ciekawsze map.
Pozdrawiam
18.10.2009, 11:53

Wyślij zaproszenie do