Dawid Stanisz Outdoor & Printing
Temat: Twarde dowody.. czyli.. żenada?
Maciej Tesławski:
Ale żeby 178 wpisów na temat gówna psiego?!
A doszliśmy już do tego, skąd się biorą takie "g******" reklamy? :>
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Alicja Zuzanna K.:Ja znam jeden - Baron na Mediafanie ugruntował wiedzę w społeczeństwie, że się nie mówi "dostałem pracę w McDonalds"... to chyba dobrze nie :) ;) lol
Jarosław Koć:Nooo tak, już sobie idę, ja naiwna:)))
Rozmawiamy o reklamie, nie o produkcie :)))))
A czy znasz efekty kampanii McDonalds? U nas, nie w USA:))
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Dawid S.:Do tego nie dojdziemy nawet jak pomnożysz przez 10!
Maciej Tesławski:
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Maciej Tesławski:e tam, kilka było o konduicie i ludzkim prowadzeniu się i wcale nie o gównie we łbach... tylko o sieczce :)
Dawid Stanisz Outdoor & Printing
Maciej Tesławski:
Dawid S.:Do tego nie dojdziemy nawet jak pomnożysz przez 10!
Maciej Tesławski:
Ja mam czas.. zadałem pytanie w 1 poście i spodziewam się satysfakcjonującej (trudne słowo) odpowiedzi :D
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Dawid S.:może jak zaszczekamy, albo zawyjemy chóralnie, to dostaniemy odpowiedź i nie będzie to wiadro... no nie, w tym kontekście nie można napisać pomyj, Maćku - jak to będzie "wiadro zestalonych pomyj"?
Ja mam czas.. zadałem pytanie w 1 poście i spodziewam się satysfakcjonującej (trudne słowo) odpowiedzi :D
Konrad
K.
Analityk,
Konsultant,
Administrator
Łukasz Nowakowski:
Czy chce Pan powieidzieć, że pracownicy
Postinfo obsrywają notorycznie kibelek? Czy kupa prezesa śmierdzi inaczej, niż kupa praktykanta?
tego nie wiem, dzielimy powierzchnie biurowe z innymi firmami, a ja kolegom nie zaglądam.Konrad Michał K. edytował(a) ten post dnia 01.06.09 o godzinie 21:15
Łukasz Nowakowski www.bebooks.pl
marek mareksy szewczyk:
I czy Pana teoria o psiej sraczce jest prawdziwa?JAk pisałem powyżej, proponuję sprawdzić na sobie, kilkudniowe swędzenie poranionego odbytu chyba wystarczy za odpowiedź?
Myślę, że grupa Reklama, Marketing, Marka to nie miejsce na rozważania o moim odbycie. Pytałem serio, czy zna Pan jakiś artykuł nt pożądanej konsystencji psiej kupy. Pytam bo nie mam o tym zielonego pojęcia.
Jarosław Koć senior copywriter
Alicja Zuzanna K.:
Jarosław Koć:Nooo tak, już sobie idę, ja naiwna:)))
Rozmawiamy o reklamie, nie o produkcie :)))))
A czy znasz efekty kampanii McDonalds? U nas, nie w USA:))
Owszem. 225 restauracji w Polsce i - to dane z oficjalnej strony McD - dynamika rozwoju firmy jedna z najwyższych na świecie.
Oczywiście w tej odpowiedzi jest pewien haczyk - Polska ma pewien poślizg mentalny w stosunku do trendów światowych. Podejrzewam, że Mac rozwijałby się w Polsce w podobnym tempie, nawet gdyby nie serwował sałatek, soków, śniadań i sosów light :)))
Rozsądniejsze byłoby mówienie o trendach światowych - tam McD odnotował, zdaje się 2 lata temu, po raz pierwszy spadek obrotów. Nowa strategia jest między innymi odpowiedzią na przyczyny tego zjawiska - kiepską opinię marki (niezdrowe jedzenie, symbol czarnej globalizacji).Jarosław Koć edytował(a) ten post dnia 01.06.09 o godzinie 21:14
Konrad
K.
Analityk,
Konsultant,
Administrator
ładnie deszliśmy od tematu. chciałbym tylko zauważyć że nienawidzony McD może mieć zdrowsze żarcie niż każda wietnamska buda, przydworcowe bistro czy rzadko odwiedzana restauracja na uboczu.Konrad Michał K. edytował(a) ten post dnia 01.06.09 o godzinie 21:17
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Łukasz Nowakowski:Nie znam - spytałem zaufanego weterynarza mojego pupila - skoro go jemu powierzam, to mogę mu wierzyć - dlatego mnie chwilę nie było. Alicja chyba zna, bo ma ten sam pogląd, ale może google?
Pytam bo nie mam o tym zielonego pojęcia.
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Konrad Michał K.:Ale karmy PP nie przebije prawda? Niemożliwe, to karma,że mucha nie siada ;)
ładnie deszliśmy od tematu. chciałbym tylko zauważyć że nienawidzony McD może mieć zdrowsze żarcie niż każda wietnamska buda, przydworcowe bistro czy rzadko odwiedzana restauracja na uboczu.
Konrad
K.
Analityk,
Konsultant,
Administrator
abstrahując od konsystencji - czy podobają nam się reklamy gdzie sugeruje się jak powinna/y wyglądać kupa, pachnąć siki, wyglądać zdrowe dziąsła, działać układ moczowy u panów po 40-ce? mi się nie podobają bo dotykają sfery o której nie rozmawiam na codzień z nieznajomymi, a reklama jest właśnie takim nieznajomym który zaczepia mnie i mówi: "Stary, twoje bąki dziwnie pachną, pewnie nie kupiłeś Espumisanu".
Może Mars Polska został przejęty przez kociarzy?
Konrad
K.
Analityk,
Konsultant,
Administrator
Łukasz Nowakowski:
ponarzekamy teraz na sztucznie mruczące koty w reklamach? :D
Twój kot kupowałby W...?
Konrad Michał K.:
Łukasz Nowakowski:
ponarzekamy teraz na sztucznie mruczące koty w reklamach? :D
Twój kot kupowałby W...?
Nie.
Nowa karma PP wykończy psy;) Dlaczego reklama porusza temat konsystencji? Bo karma z kawałkami szkła nie przeszła na fokusach!Łukasz Nowakowski edytował(a) ten post dnia 01.06.09 o godzinie 21:26
Łukasz Nowakowski:
Myślę, że grupa Reklama, Marketing, Marka to nie miejsce na rozważania o moim odbycie. Pytałem serio, czy zna Pan jakiś artykuł nt pożądanej konsystencji psiej kupy. Pytam bo nie mam o tym zielonego pojęcia.
Proszę bardzo:
http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art926,smierdz...
Uwaga! Artykuł jest fachowy i nawet bez fotek, ale mimo wszystko, wrażliwych na treści przedstawiane w reklamie PP, ostrzegam ;)Radek Jakubiak edytował(a) ten post dnia 01.06.09 o godzinie 21:48
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Radek Jakubiak:
cholera, właśnie widziałem reklamę, tam są żółte. Czyli niedobrze - aktor psina jest smutny, bo:
"Oddawanie dużych ilości stolca o luźnej konsystencji i jasnym zabarwieniu, a ponadto sprawiającego wrażenie tłusto połyskującego może oznaczać, że zwierzę cierpi na zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki i wymaga specjalistycznej diety lub podawania mu w trakcie jedzenia enzymów trawiennych w tabletkach."
Było dużo i jasno zabarwione, tylko nieluźne - co ten PP robi tym psom, że nawet specjaliści nie znają takiej kombinacji?
Konrad
K.
Analityk,
Konsultant,
Administrator
Radek Jakubiak:
Proszę bardzo:
http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art926,smierdz...
Uwaga! Artykuł jest fachowy i nawet bez fotek, ale mimo wszystko, wrażliwych na treści przedstawiane w reklamie PP, ostrzegam ;)
o! i gdyby tam reklama PP zawitała nikt by się nie czepiał, bo wchodząc na portal psich spraw, chcę dowiedzieć się czy zdrową kupę robi mój pupil.
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Konrad Michał K.:Oraz w tysiące podobnych miejsc, gdyby się komuś chciało temat przestudiować, ale czy my się nie powtarzamy?
o! i gdyby tam reklama PP zawitała nikt by się nie czepiał, bo wchodząc na portal psich spraw, chcę dowiedzieć się czy zdrową kupę robi mój pupil.