Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Łukasz Nowaczyk ModernFinance

Temat: Jakiego brokera wybrać.

andrew tomczyk:
Dominika, daj większe zdjęcie do profilu, bo jak powiększam to dosłownie nic nie widać, a chciałem na kawę się z Tobą umówić :D

na kawe czy na "przygode" ?
dolaczam sie do prosby o wieksze zdjecie

nie ma nic bardziej sexownego niz slowo scalping w ustach kobiety!!
12.09.2011, 21:48

Adam Kowalski ds.nieruchomosci

Gram na koncie real u brokera teletrade dj. Ogólnie z tego co widzę i czytam u innych brokerów spread jest tutaj dosyć spory. Czy jest to broker z grupy Market Maker ? Jak u waszego brokera wygląda wypłata środków. Złożyłem zlecenie wypłaty tydzień temu i do dziś pieniądze mi na konto nie wypłyneły. Nie ukrywam, że to dosyć długo jak dla mnie. Jak jest u was ?Adam Kowalski edytował(a) ten post dnia 13.09.11 o godzinie 14:26
13.09.2011, 14:21

Tomasz Pales Day Trader, Forex

Trzeba dlugo szukac aby znalezc gorsze warunki niz w teletrade :)
Jest to market maker oczywiscie.

Pieniadze powinny byc na koncie do 5 dni roboczych w przypadku przelewu zagranicznego. Jesli trwa to dluzej to oznacza, ze gdzies nastapil problem.
13.09.2011, 23:05

Nie ma prawie wcale informacji w internecie na temat tego brokera, trochę sędziłem czasu na szukaniu i nic. Możesz powiedzieć coś więcej o teletrade ?
14.09.2011, 00:26

Tomasz Pales Day Trader, Forex

W takim razie skoro nie posiadasz o nich żadnych informacji to jakim cudem wpłaciłeś do nich pieniądze ? :D

Teletrade jest po prostu drogie - spread jest duży.
Egzekucja zleceń jest słaba i długo trwa. Dla skalpujących odpada... nawet dla tych co leciutko skalpuja.
Rachunek klasyczny charakteryzuje sie tym ze mozna handlowac poczawszy od 1 lota... kolejny minus dla wielu graczy.

Podsumowujac:
slaba a przy tym droga oferta.
Mozna by o nich jeszcze troche napisac ale to nie ma sensu wlasciwie - nie ma sensu przedluzac :)
Jest naprawde conajmniej kilku brokerow zdecydowanie lepszych - to tak lekko ujmujac :)Tomasz Pales edytował(a) ten post dnia 14.09.11 o godzinie 23:04
14.09.2011, 23:03

Uczestniczyłem u nich w szkoeniach, a później zwrócili mi oplatę za szkolenia razem z bonusem na konto. Można u nich grać mikrolotami, na rachunkach marathon możesz grać od 300 do 1000 USD.

Gram na rachunku real już ponad miesiąc i odczuwam na własnej skórze spread. Dużo czytałem o dukascopy lub atc, gra ktoś z was ?
15.09.2011, 10:06

Piotr Kowalski http://www.youtube.c
om/watch?v=mj1Uj4tIQ
N8

dukascopy jest ok nie mam z nimi zadnych problemow....

tylko czy umiesz grac u brokera ECN bo oni sa ECN...
15.09.2011, 11:44

Jak długo musisz czekać z zrealiwaniem wypłaty ? Platforma nie rozłącza się ?
Jaki są różnice u brokera ECN ?

Gram właśnie u nich na demo i widzę dużą różnicę, spred dużo mniejszy, nawet 4 krotnie :O

Zlecenia szybko wchodzą i bez problemów, dzisiaj widać było spory ruch na eurusd jak i eurgbp zlecenia podczas danych wchodzą bez żadnych zmian cenowych.
15.09.2011, 15:27

Robert Sta Student,
Politechnika
Wrocławska

Panowie potrzebuje pomocy. Plus500 na własnej skórze się przekonałem, że to oszust! Zablokował mi konto, a wszystkie środki przywłaszczył dla siebie. Nie wiem co robić, może ktoś już przez to przechodził i posłuży mi radą. Jakby tam było 1000 zł to dałbym sobie święty spokój, ale tam mam ponad 50k!!
:(((( POMOCY!!
7.10.2011, 14:08

Dawid Podskarbi B/S/H/ Sprzęt
Gospodarstwa
Domowego Sp. z o.o.

Dukascopy jest jak najbardziej godnym polecenia brokerem ECN. Do najbliższego piątku minimalny depozyt = 1000$, od poniedziałku będzie on podniesiony do 5000$. Alternatywą jest dukascopy.eu, gdzie minimalny depozyt wynosi 100$.
12.10.2011, 11:58

Ryszard Mosiołek Po prostu człowiek

Robert Sta:
Panowie potrzebuje pomocy. Plus500 na własnej skórze się przekonałem, że to oszust! Zablokował mi konto, a wszystkie środki przywłaszczył dla siebie. Nie wiem co robić, może ktoś już przez to przechodził i posłuży mi radą. Jakby tam było 1000 zł to dałbym sobie święty spokój, ale tam mam ponad 50k!!

A na jakiej podstawie zablokowali Ci konto?

Jak to co zrobić - na Policję i do Sądu :)
Nie jest istotne jaka to kwota.
Jeśli bezprawnie "przywłaszczyli" Twoje pieniądze, to nie ma co się zastanawiać, i należy wystąpić na "drogę sądową".
Warunek jest taki, że nie mieli podstaw do podjęcia takich działań, które jak napisałeś zastosowali.
Pozdrawiam
12.10.2011, 12:37

konto usunięte

Robert Sta:

A kto Ci kazał tam grać:-)? Broker który nie ma nawet supportu po Polsku. Ogólnie tylko współczuć bo czeka Cię droga przez mękę. Na przyszłość nie trzymaj tyle kasy na koncie u brokera.
17.11.2011, 14:40

konto usunięte

Damian Rogalski:
doskonały jest także plus500 dla początkujacych z małym funduszem.

Tak z bardzo małym, bo jak Ci kasę podpieprzą byś za dużo nie stracił;-)
17.11.2011, 14:54

Patryk Chyła Grupa Wierzyciel -
windykacja i
zarządzanie
należnościami

Jeżeli chodzi o Alior Trader to handlowałem tam kilka miesięcy i mogę coś powiedzieć. Platforma rozwojowa, szeroka możliwość modernizacji wyglądu/narzędzi/zleceń z klawisza. Dobrze się na tym gra, niskie spready, prowizje również do zaakceptowania. Można scalpowac. Sam soft dosyć kłopotliwy, platforma dosyć "ciężka", niestety często zdarzają się rozłączenia i dodatkowe autoryzacje sms. Nie jest to narzędzie dla amatorów czy hobbystów choćby dlatego, że na walutach jest zlecenie za min. 1 lot czyli na eur/usd prawie pół miliona! Szarpie okropnie i nie każdy to wytrzyma. Dlatego żal mi tych klientów którzy kupią ten bełkot z reklamy, założą rachunki i szybko stracą pieniądze. Temat zleceń to temat rzeka - ecn rządzi się innymi prawami, ale Alior czasami ma problem aby zrealizować zlecenie i choć system pokazuje że nie zostało uruchomione, potem okazuje się, że jednak tak. I jest strata. Mimo wszystko mam dobre wspomnienia, ale przesiadlem się na City Index choćby dlatego, że większość transakcji przeprowadzam na futures wig20 i city ma po prostu mniejszy spread i działa w każdej przeglądarce. Gdy obsługuje się kilka laptopów jest to duże ułatwienie bo mogę sobie uruchomić handel gdzie mi pasuje. Z aliorem nie było to takie proste. Do minusów należy również dodać słabą tabelę zleceń oraz zupełnie niepotrzebne okno z informacjami w którym nic się nie pokazuje. W City mam okienko z depeszami z dowjonesa - jest co czytać. Ogólnie oceniam narzędzie na szkolną czwórkę. Zawsze jakaś nowość, choć ze względu na wielkość zleceń na walutach raczej szybko wyczyści im portfel klientów, którzy zwyczajnie się "przejadą" i pozamykają rachunki. Niestety kalkulator zysków na stronach internetowych banku nie posiada opcji "oblicz stratę jeśli kurs zmieni się o 1 grosz ale w przeciwnym kierunku". Nie ma kompletnie informacji o tym że to nie lokaty, a bardzo poważne ryzyko. Mocno oszukują. Z wyższą kulturą bankowości ma to niewiele wspólnego. Fatalne.
18.11.2011, 17:07

Nina Richi rekrutacja

Teletrade jest to firma rosyjska o statusie totalizatora. Nie ma licencji brokerskiej i zadne pieniadze klienta nie sa wysylane na konto banku UBS w Szwajcarii, ani nie sa wprowadzane na rynek walutowy. Daja konto real niby, ale to fikcja, a kiedy juz nie ma pieniedzy na koncie, to "nie moga znalezc" tradera ktory zlal caly kapital. W Rosji sa miliony oszukanych ludzi, narod tam jest malo wyksztalcony i bardzo naiwny. Nie dajcie sie tym rosyjskim oszustom!
17.01.2012, 19:29

Radosław Baran Student, Uniwersytet
Jagielloński w
Krakowie

Nie popadajcie w skrajności. Plus 500 czy też Teletrade to brokerzy, którzy moim zdaniem nie zapewniają wystarczającego komfortu traderom. Fakt faktem, dla osób tracących jest wszystko jedno gdzie handlują i co się z ich pieniędzmi dzieje (takich obojętnych z racji poziomu ryzyka jest znacząca większość). Inaczej sprawa wygląda gdy mamy zamiar realnie zarabiać pieniądze. Ja głównie handluje za pośrednictwem FxSalt i ich polecam. Mam również konto w AdmiralMarkets jednak widzę znaczną przewagę tego pierwszego brokera. Dla osób zaczynających grę za ich pośrednictwem mają ciekawe promocje dostępne na facebooku [ http://www.facebook.com/pages/FXSALTpl/136604549780456 ](ostatnio tablety wcześniej bony do sklepów internetowych) jednakże również dla osób z większym stażem i nie łapiących się na obecne promocje są ciekawi. Nie ma sensu w koło wertować słabych stron plus 500 czy teletrade, nie raz o nich już w sieci pisano. Na grupach forexowych zdecydowanie warto zacząć polecać broków niż ganić. Podejście często krytyczne wobec wszystkich w koło wynika ze specyfiki rynku i poziomu ryzyka. Gdy u kogoś z własnej winy tracimy to ciężko aby polecać tego u kogo się straciło. Ja z czystym sumieniem polecam FxSalt i wspomnę nieśmiało o heurystyce tradingu takiej jak wieczne odrzucanie od siebie winy za poniesioną stratę... Niestety takie podejście często prowadzi do jeszcze większych strat w przyszłości.
Pozdrawiam serdecznie,
Radek
18.01.2012, 02:55

Michał Ukleja Kredyty Hipoteczne,
Bankowość
Detaliczna,
Inwestycje

witka
prośba o polecenie mobilnej platformy, bez Plus 500 ;-), interesuje mnie dostęp bez instalki na kompie.
23.01.2012, 20:27

Osobiście korzystam od 3 lat z AdmiralMarkets AS masz dostęp przez MT4, iOS, Android, BB, WM, web, tak więc chyba wszystkie możliwe sposoby. Ciekawie też wygląda easy-forex, jest aplikacja na iOS i dostęp przez web.
24.01.2012, 07:28

Michał Ukleja:
witka
prośba o polecenie mobilnej platformy, bez Plus 500 ;-), interesuje mnie dostęp bez instalki na kompie.

Dukscopy Bank. Logujesz sie za pomoca linkow na ich stronie. bardzo wygodne.

http://www.dukascopy.com/swiss/english/forex/trading_l...
26.01.2012, 13:42

Konrad Jamor Forex Trader, BH FX

Zapraszam do kontaktu w sprawie platformy ECN
Minimalny depozyt : 1000 USD
Rynkowy Spread : od 0,0 pipsa (międzybank bez pośredników)
Prowizja (Commision) : 0,4 pipsa (otwarcie zlecenia)
Zlecenie min 0,1

Pozdrawiam
Konrad
tel.+48 791 710 209

BLACK HORSE FOREX
konrad.j@blackhorsefx.com
http://blackhorsefx.com
23.02.2012, 21:07

Wyślij zaproszenie do