Jarek Muras eyetracking.pl
Temat: Jakiego brokera wybrać.
Witam ponownieOd jakiegos czasu gram real u krajowego brokera mm i mimo że udaje mi sie zarabiać, mam ochote włożyć nieco większą gotówke gdzieś gdzie nie ma requot i zlecenia są realizowane najszybciej. Stąd moje pytanie do osób które mają konto real od dłuższego czasu, jakiego brokera polecają. Dwa głowne priorytety dla mnie to szybkość realizacji zleceń, szybka wypłata, możliwość skalpowania będzie dodatkowym atutem :) Poza mbtrading i fastFX reszta platform ECN jest obecnie poza moim zasięgiem.
będe wdzieczny za informacje.
pozdrawiamJarek Muras edytował(a) ten post dnia 30.05.09 o godzinie 22:12
Witold
Wilk
Pan własnego losu i
czasu ;)
Jarek Muras:
Witam ponownie
Od jakiegos czasu gram real u krajowego brokera mm i mimo że udaje mi sie zarabiać, mam ochote włożyć nieco większą gotówke gdzieś gdzie nie ma requot i zlecenia są realizowane najszybciej. Stąd moje pytanie do osób które mają konto real od dłuższego czasu, jakiego brokera polecają. Dwa głowne priorytety dla mnie to szybkość realizacji zleceń, szybka wypłata, możliwość skalpowania będzie dodatkowym atutem :) Poza mbtrading i fastFX reszta platform ECN jest obecnie poza moim zasięgiem.
MB mogę polecić, bo sam u nich mam konto od półtora roku. Wypłata standardowy przelew międzynarodowy, więc parę dni idzie, raz wyciągałem - zleciłem w poniedziałek, było w czwartek. Tak samo jak wysyłałem. Norma. Poza tym działa bdb wszystko. Scalpa uprawiać można bez problemów, im to pasuje, w końcu biorą prowizję za zrealizowane zlecenia ;P Wrzucasz zlecenie typu "Market" (GPW=PKC) i wchodzi bez czekania. Slippage na danych można zaliczyć jeśli się w to bawisz... To nie MM, który może gwarantować stopy - tutaj masz gwarancję, że stopy pójdą w rynek, a jaką cenę złapią - najlepszą w danej chwili dostępną :) Więc coś za coś... Jeśli walczysz z rynkiem na danych, a teraz działasz u brokera, który gwarantuje stopy, to możesz się zdziwić jak w MB nagle spread się rozejdzie w trakcie ogłaszania danych... I to sporo.
Pobaw się platformą demo, w różnych sytuacjach rynkowych (sama Azja w nocy, ok. 14-16 jak naraz działa Londyn i NYC, na danych co się dzieje). MB teraz zrobiło MT4, ja osobiście wolę jednak ten soft, który MB dawało - Navigator. O wiele lepiej mi się na tym operuje. MT4 jest niewygodny moim zdaniem ;)
Maciej
Podlaski
PFG Partnerzy
Kancelaria Finansowa
Sp. z o.o.
Jarek Muras:
Witam ponownie
Od jakiegos czasu gram real u krajowego brokera mm i mimo że udaje mi sie zarabiać, mam ochote włożyć nieco większą gotówke gdzieś gdzie nie ma requot i zlecenia są realizowane najszybciej. Stąd moje pytanie do osób które mają konto real od dłuższego czasu, jakiego brokera polecają. Dwa głowne priorytety dla mnie to szybkość realizacji zleceń, szybka wypłata, możliwość skalpowania będzie dodatkowym atutem :) Poza mbtrading i fastFX reszta platform ECN jest obecnie poza moim zasięgiem.
pozdrawiamJarek Muras edytował(a) ten post dnia 30.05.09 o godzinie 22:12
Witam Panie Jarku,
Zapraszam na platofrmę FMCM:
- wypłata w 3 dni
- mozliwość skalpowania
- szybka realizacja zleceń
- bardzo duża płynność
- do tego mamy jeszcze aktualnie ciekawą promocję!
znajdzie Pan nas na http://fmcm.pl
Szczegóły chętnie przekażę Panu na priv lub telefonicznie.
Pozdrawiam i zapraszam
Andrzej
Sowiński
Makler Papierów
Wartościowych
Jarek Muras:
Witam ponownie
pozdrawiam
Jeśli lubi Pan metatradera, to polecam Alpari (http://alpari.co.uk). Bardzo dobry broker z atrakcyjną ofertą:
- kwotowania do 5 miejsc po przecinku
- niski spread na głównych parach
- świetny kontakt z brokerem
- bardzo szybka realizacja
- atrakcyjne parametry kontAndrzej Sowiński edytował(a) ten post dnia 02.06.09 o godzinie 11:47
czy wiecie moze, czy jest jakis polski broker, ktory oferuje konto brokerskie z minimalnym depozytem poczatkowym mniejszym niz 2000PLN?i ogolnie czy bariera 2000PLN (w XTB - nizszej nie znalazlem, ale tez jakos super dokladnie nie szukalem) jest przekraczalna w dol?
Jan Kotowski:
czy wiecie moze, czy jest jakis polski broker, ktory oferuje konto brokerskie z minimalnym depozytem poczatkowym mniejszym niz 2000PLN?
i ogolnie czy bariera 2000PLN (w XTB - nizszej nie znalazlem, ale tez jakos super dokladnie nie szukalem) jest przekraczalna w dol?
Jest Idm MiniTrader od 1500
WitamAdmiral Markets nie ma wymagań co do depozytu wstępnego. Można grać na minilotach więc potrzeba gdzieś ok 50 pln.
http://www.admiralmarkets.pl/
pozdr,
kocham Cie! :D eheheheh dzieki, dzieki wielkie za pomoc :)Temat: Jakiego brokera wybrać.
Jan Kotowski:
czy wiecie moze, czy jest jakis polski broker
Admiral to nie jest polski broker,ma jedynie przedstawiciela u nas-tak samo jak np cityindex.
Rozumiem też że poziom platformy jest ci obojętny ;-D
wiesz dobre i to na poczatek, a mam dosc dema - czas zmierzyc sie ze swoimi slabosciami/emocjami. do tego dobra jest kazda platforma, zwlaszcza ze jak kazdy dzieciak potrzebuje kasy na wakacje ;) wiec wyzwanie tym wieksze. poki co mam stategie ktora dzialala na demie zobaczymy jak real.a problemem jest glownie ilosc srodkow ktorymi dysponuje... uwazam, ze szybciej zarobie cokolwiek na kiepskiej platformie niz w kiepskiej pracy.
sugerujesz tym samym ze Admiral reprezentuje niski poziom? czemu?
Przede wszystkim pytałeś o polskie platformy.Nie sądze że lepsza kiepska platforma niż kiepska praca,chyba że mówisz o przerzucaniu gnoju to może lepsza platforma ;-).Dlaczego?http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?...
Tu masz kopalnie wiedzy
Miсhal
S.
quidquid latinum
dictum est, altum
viditur
Jak nie musi byc polska to bierz OANDANie ma limitow depozytu,
mozesz grac nawt 0.00001 lota plus dowolne kombinacje
typu 0.00379 lota.
Pokazuje ci ile ma wartosc 1 pips w zaleznoci o wybranej przez ciebie calkowicie plynnie wielkosci pozycji.
To sie przydaje, do statystyk chocby,
(maja fajna historie z roznymi filtrami dostepnymi)
jak testujesz rozne pary
i chcesz wyrownac wartosc pipsa
na "drozszych i tanszych" parach
Do tego bardzo prosta i czytelna platforma,
jak masz wlasne wskazniki to demo z MT4 od innego brokera
i... powodzenia.
:)
PS. Na admiral zauwazylem opoznienia, wieksze niz xtb,
jak cie interesuje daytrading to bardzo denerwujemichal S. edytował(a) ten post dnia 30.06.09 o godzinie 10:20
.Jan Kotowski edytował(a) ten post dnia 30.06.09 o godzinie 13:04Temat: Jakiego brokera wybrać.
Jan Kotowski:
gdzie to wszystko jest opisane,
Przecież dałem ci linka tam masz wszystko napisane,przecież nie będzie ci każdy szukał każdego szczegółu za ciebie ;-).Trzeba się wysilić niestety
Ostatni raz
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?...
wlasnei wszedlem skasowac tamtego posta... troche slepy jestem stad zamieszanie zrobilem - przepraszam, moja wina.aaa i dziekuje za sznurek faktycznie bardzo uzyteczny :)
a ja polecam CMS.choć korzystam z kilku platform ale z CMS jestem najdłużej i nie miałem z nimi problemów.
zerknij również na GFT, skalp wylącznie z MBT.
pozdrMarcin B. edytował(a) ten post dnia 01.07.09 o godzinie 22:45
ALPARI
Jarek Muras eyetracking.pl
Zdecydowalem sie w końcu na DBFX co prwada to nie ECN tylko SBM. Ale nie ma różnicy w porównaniu do dema. Zlecania nawet 10 lotów €$ schodzą odrazu o każdej porze. Dobra obsługa niezłe analizy i raporty. Co prawda troche papierologii jest ale potem jest OK. Przelew idzie ok 3 dni. Jedyny przypał to zlecenie przelewu ktore trzeba składać - uwaga - faxem :DTemat: Jakiego brokera wybrać.
Jarek Muras:
Jedyny przypał to zlecenie przelewu ktore trzeba składać - uwaga - faxem :D
Czasem trzeba skan rachunku bankowego dla potwierdzenia w niektórych,tak bywa za granicą ;-).To nie Admiral Markets czy inny xtb nikt chyba by nie chciał by mu przelać kilka stówek na nie ten rachunek co trzebaTomasz B. edytował(a) ten post dnia 18.07.09 o godzinie 18:03
Adam Roman brak, brak danych