Jacek
Dubiel
Informatyk - Centrum
Informatyki
Temat: Krym - wyjazd na własną rękę.
Temat cen był wałkowany wielokrotnie.Bawią mnie podawane skrajności.Tam jest podobnie jak u nas.W tanich sklepach jest faktycznie tanio ale jakościowo gorzej.To nie Ukraina sprzed 10 lat gdzie wszystko było dla nas za bezcen..Piwo faktycznie można kupić i za 4 hr ale to które smakuje to już wydatek w sklepie 7-15hr.To samo z winem.Lokalni producenci win sprzedają je od 25-40hr.Są to wina w pięknych butelkach z przerywaną fermentacją siarczanami (nic w tym złego bo i francuskie win de tabl są tak samo preparowane).Wina producentów markowych to kwoty od 35hr wzwyż. Ja za dobre wina Massandry w ich sklepie firmowym płaciłem 80-160hr za 0.7l. Za jakość się płaci i u nas i u nich. Nie wiem jak smakują ich tańsze papierosy bo nie pale ale wódka czysta zaczyna się od 37-do 60hr za litr. Te od 50hr wzwyż są naprawdę dobre i dostępne u nas za... 49 zł 0.7l :) Żeby nie było...alkohol w litrach kupowałem na nalewki owocowe... :)Jacek Dubiel edytował(a) ten post dnia 09.01.12 o godzinie 13:57
Agata
Jaworska
Interactive Media
Planner, Media
Direction OMD
Lece na Krym na majówkę. Waw- Donieck a potem w pociąg do Symferopolu. I tu pytanie - czy ktoś sie orientuje jak sie dostać na tą stację z lotniska? I jak sprawdzić rozkład ?
Michał
M.
Koordynator ds.
Przeciwdziałania
Praniu Pieniędzy
Z lotniska do dworca dojedziesz marszrutką nr 5. To takie małe autobusiki, często w żółtym kolorze. Komunikacja działa w godzinach 6.00-23.00, w weekend dłużej.
Agata
Jaworska
Interactive Media
Planner, Media
Direction OMD
super:) dzieki za odp!
Agata
Jaworska
Interactive Media
Planner, Media
Direction OMD
To jeszcze moze sie ktos orientuje gdze mozna sprawdzic cene pociagu Donieck- Symferopol. Podobno sa 4 klasy biletow. Dotarlam do rozkladu ale byl bezcenny.
Jakub Juszyński Wyzwania
Klasy są na dobrą sprawę 3 bo czwarta to na krótsze dystanse najczęściej a na dłuższe jest trzecia-plackartnyj wagon bilet nie powinien być drogi ze Lwowa do Symferopola niecałe 50 zł
Andrzej
G.
Dyrektor działu
Ekspansji / Prezes
Zarządu PZF Cefarm
Lub...