Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Alicja Turuk // amigoz - event
agency //
właściciel //

Temat: biżuteria

nosicie czy nie?
złoto? srebro?
z salonu ? czy robiona na zamówienie?
7.06.2007, 19:54

Bogumiła Hanna S. tropiciel, xxx

Ja bardzo lubię nosić biżuterię robioną.... przez siebie, czyli na własne zamówienie. Do czego potrzebuję tzn do jakiego koloru to kombinuję. Kupuję luzem koraliki i stalowe niteczki w hurtowni, u plastyków, na giełdzie gdzie się da i co sie da, piórka, kółka itd.
Ale też sama sobie komponuję ciuchy. Przerabiam, przenicuję, przeszyję i wychodzi cacuszko. Ja się nie chwalę ja po prostu mam talent.
Srebro noszę lubię ale nie w nadmiarze. Nie podoba mi się każdy palec osrebrzony.A jeszcze do tego i coś innego. Choinki.
7.06.2007, 20:33

konto usunięte

wielkie dyndacze z naturalnych kamieni/muszli/koralowców/bursztynu,
blacha trybowana we wzory, jak w biżuterii dawnej.

gwóźdź kolekcji - muszla perłowa wyłowiona z morza Jońskiego przez męża w podróży poślubnej,(naszyjnik) grrr.
8.06.2007, 14:04

konto usunięte

Szklane jajo w miedzialnym drucie:-)
8.06.2007, 14:12

Joanna Misztela projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Ja zdecydowanie wolę srebro i platynę czy też białe złoto. Za żółtym nie przepadam. Ale z biżuterią u mnie ostrożnie nie lubię bransoletek i pierścionków bo mi przeszkadzają, za to broszki, wisiorki, korale i wszelkiej maści kolczyki jak najbardziej :)
9.06.2007, 12:57

Ania G. Osti-hotele
Senacki***/Kossak***
*

ja również srebro albo białe złoto i w miarę delikatnie, jak duże kolczyki to już nic na szyje, pierścionek jak większy to tylko jeden, bardzo lubię bransoletki ale też jedną a nie np 10 cieniutkich
9.06.2007, 14:28

Sylwia Kozień-Zielińs
ka
redaktor/redaktor
prowadzący, PISM,
FU KANG

srebro i białe złoto. kolczyki - małe wkrętki, pierscionek jeden i prawie niewidoczny, jeżeli bransoletka to jedna i wtedy nic na szyję. czyli w moim wydaniu biżuteria raczej skromna, a nie barokowa.
10.06.2007, 12:18

Dariusz Dąbrowski BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl

Podobno biżuteria w tym sezonie ma być widoczna, wręcz krzykliwa. Np. bransoletki - duże, szerokie i kolorowe
10.06.2007, 23:10

Jestem przykładowym szewcem, ktory bez butów chodzi :)
Także projektuję biżuterię: http://www.joanna.cafeart.pl ale z reguły chodzę z niewielką jej ilością na sobie. No, chyba że duże wyjście, wtedy też nie mam problemu z dopasowaniem biżuterii do stroju, bo robię ją właśnie pod strój.

Najbardziej lubię srebro, kolor złota w ogole do mnie nie przemawia.

:)
11.06.2007, 07:56

Izabela P. szukam pracy
dodatkowej
wykonywanej z domu /
administracj...

zdecydowanie zloto. gotowe produkty kupowane u zlotnika jak i te "na specjalne zamowienie".
srebra nie nosze. nosilam jak byma "mala" ;))
11.06.2007, 10:46

konto usunięte

<lol>;P

być może ja, jak przystało na "małą" noszę srebro od lat...!!!:)
nigdy nie lubiłam złotej biżuterii, złotego koloru nawet wtedy, kiedy był na niego straszny "boom"!!!

jeśli z jakiś powodów miałabym wybrać złoto to tylko i wyłącznie białe!:]

kwestia gustu...;)))
12.06.2007, 09:35

Bogumiła Hanna S. tropiciel, xxx

Chcę krótko określić symbolikę noszenia biżuterii.
Jak będzie za długo nikomu nie będzie się chciało czytać.Jego strata.
Biżuteria w kolorze złota jest symbolem zainteresowań materialnych i praktycznych.
Duże ozdoby złote symbolizują potrzebę manifestacji... osiągnięć w dziedzinie materii.
Małe ozdoby złote często podkreślają dobry gust i smak.
Ozdoby srebrne symbolicznie przedstawiają uczucie. Ktoś noszący srebrną biżuterię, pragnie miłości i ciepła( często postrzega świat nie w pełni realnie)
Duże ozdoby srebrne symbolizują ... ciężkie przejścia na tle uczuciowym, informują o dżwiganiu wspomnień związanych z niezaspokojoną miłością.
Drobne ozdoby srebrne symobolizują tęsknotę i potrzebę miłości, mogą świadczyć o delikatności i naturze marzycielskiej.
Często noszą je osoby nieśmiałe,
Ozdoby złotopodobne, gdzie spod emalii w kolorze złota wydobywa się kolor srebra, interpretujemy jako rozdwojenie na poziomie uczucie - materia. Często polega to na chęci podkreślenia własnej wartości (przez zdobycie bogactwa), a zarazem braku wewnętrznej zgody na takie działania. (Bardzo duży skrót).
Cytaty z książki Dariusza Tarczyńskiego.
14.06.2007, 17:05

Izabela P. szukam pracy
dodatkowej
wykonywanej z domu /
administracj...

oczywiscie, Weroniko, kwestia gustu ;)
pozdrawiam
15.06.2007, 14:18

nie nosze .. ale uwielbiam ja fotografowac ...:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
17.06.2007, 19:52

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

śliczniutkie... a ja mam biżuterię do sfocenia... :)
17.06.2007, 21:05

Aleksandra Mijakoska Redaktor Prowadząca
działów moda/uroda
www.zwierciadlo.pl

a ja kocham srebro, złoto też... a najbardziej turkusy, turmaliny, ametysty i brylanty... szczególnie w secesyjnej oprawie z platyny...
17.06.2007, 23:19

Joanna Misztela:
śliczniutkie... a ja mam biżuterię do sfocenia... :)

no to na co czekasz? :D:D:D adres znasz :D
18.06.2007, 11:43

Katarzyna Kupis SZUKAM PRACY

... ja noszę różną, choć faktycznie złota nie noszę , ale nie dlatego że nie lubię, jakoś tak,
teraz zaczęłam troszkę biżuterię własnej produkcji, jeżeli jest ktoś kto chciałby zobaczyć co stworzyłam przesyłam zdjęcia na emaila
2.07.2007, 12:39

ubioru, bielizny,
kostiumów
filmowych, p...

Katarzyna Kupis:
... ja noszę różną, choć faktycznie złota nie noszę , ale nie dlatego że nie lubię, jakoś tak,
teraz zaczęłam troszkę biżuterię własnej produkcji, jeżeli jest ktoś kto chciałby zobaczyć co stworzyłam przesyłam zdjęcia na emaila

wstawiaj tutaj :) pochwal się, wszyscy chcą zobaczyć :)
2.07.2007, 12:40

Sylwia Kozień-Zielińs
ka
redaktor/redaktor
prowadzący, PISM,
FU KANG

Joanna Misztela:
Katarzyna Kupis:

wstawiaj tutaj :) pochwal się, wszyscy chcą zobaczyć :)
jak najbardziej, jestem za :))
2.07.2007, 12:45

Wyślij zaproszenie do