Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Rafał Ganowski Merlin.pl SEM(PPC)

Temat: Zła wiadomość dla podbij.pl, fruli.pl itp. serwisów...

http://www.rmf.fm/fakty/?id=155668
12.05.2009, 09:48

Wojciech L. Redaktor Naczelny

Dla mnie dobra - takie serwisy nie powinny istnieć, od początku uważałem że to podejrzana i nie do końca zgodna z prawem zabawa.
12.05.2009, 15:38

Małgorzata Spychała Specjalista ds.
Różnych - Light
Code

Wojciech L.:
Dla mnie dobra - takie serwisy nie powinny istnieć, od początku uważałem że to podejrzana i nie do końca zgodna z prawem zabawa.

Istnieć sobie mogą...to ludzie są na tyle głupi, że biorą w tym udział.

A chętni do posiadania takowych zaczynają się wyciszać... jeszcze miesiąc temu była istna lawina zamówień w serwisach ogłoszeniowych:)Małgorzata Spychała edytował(a) ten post dnia 12.05.09 o godzinie 16:06
12.05.2009, 16:05

Marcin Kopczyński Po prostu
szczęśliwy
człowiek :)

hehe miałem rację odrzucając zapytania ofertowe chcące zbudować kolejne podbij.pl :D
Krótka kariera tych serwisów dobiega końca...
13.05.2009, 09:57

Kamil Borkowski creator24.pl -
Magento, sklepy itd.

Marcin Kopczyński:
hehe miałem rację odrzucając zapytania ofertowe chcące zbudować kolejne podbij.pl :D
Skądże! Myliłeś się! Zrobiłbyś serwis, zgarnął całkiem dobrą kasę, a problem miałby właściciel... :P
13.05.2009, 10:38

Marcin Kopczyński Po prostu
szczęśliwy
człowiek :)

Kamil Borkowski:
Marcin Kopczyński:
Skądże! Myliłeś się! Zrobiłbyś serwis, zgarnął całkiem dobrą kasę, a problem miałby właściciel... :P

Zakładając, że zdążyłbym go ukończyć zanim zapłaci ostatnią ratę ;)

Kasa kasą ale robić coś kilka miesięcy i potem zamknąć swoje dzieło... to boli ;) Zawsze się jakoś zżywam z co większym serwisem jaki robimy.
13.05.2009, 11:58

Kamil Borkowski creator24.pl -
Magento, sklepy itd.

Marcin Kopczyński:
No tak... choć zastanawiam się czy właściciele większości z tych serwisów w ogóle wiedzą już o swoich problemach.
Kasa kasą ale robić coś kilka miesięcy i potem zamknąć swoje dzieło... to boli ;) Zawsze się jakoś zżywam z co większym serwisem jaki robimy.
To fakt... nawet głupio później się chwalić czymś co wkrótce padło...
13.05.2009, 13:00

Nie mów hop, zanim... Notka z RMF ma tytul "Internetowe gry losowe są nielegalne" - to nic nowego. Potem "Okazało się, że jedna z aukcji jest de facto grą losową" - tylko jedna???. Oraz "Na aukcji użytkownicy proponowali jak najniższą cenę przedmiotu i nie znali ofert innych osób." - czyżby jednak nie podbij.pl ???

czekamy na dalsze wieści z frontuMarcin Stefaniak edytował(a) ten post dnia 13.05.09 o godzinie 13:09
13.05.2009, 13:09

Różnych - Light
Code

Kamil Borkowski:
Marcin Kopczyński:
No tak... choć zastanawiam się czy właściciele większości z tych serwisów w ogóle wiedzą już o swoich problemach.

Raczej są świadomi ryzyka (spotkałam się z takimi przypadkami), ale nie wierzą we własnego pecha:)
13.05.2009, 13:16

konto usunięte

Małgorzata Spychała:
Nie, nie mogą. Zgodnie z polskim prawem mieszkańcom naszego pięknego kraju niespecjalnie wolno brać udziału w grach losowych w internecie (czytałem jakąś taką interpretację ministerstwa jak wchodziły kasyna internetowe :)))

Granie w kasynie internetowym poza granicami naszego kraju jest ok (np w ruletkę) ale wypłacenie pieniędzy z tego kasyna jest już łamaniem prawa.

Przepisy te mają na celu utrudnienie prania brudnych pieniędzy przez kasyna umieszczone np na Cyprze ;]

PS ciekawe, kiedy właściciele podbij.pl i podobnych zapłacą z tego tytułu "Art. 42a. 1. Podmioty podlegające opodatkowaniu podatkiem od gier, zwane dalej "podatnikami", są obowiązane do obliczania i wpłacania podatku od gier za okresy miesięczne, z zastrzeżeniem ust. 3." ;]]]

PPS: meczy też właściwie nie wolno obstawiać :D
http://www.back-gammon.pl/wiadomosc/174Aleksander "Oleś" K. edytował(a) ten post dnia 13.05.09 o godzinie 13:28
13.05.2009, 13:25

Marek W. Consulting i
optymalizacja: IT i
procesy logistyczne.

Też chciałbym znać matematyczne podstawy na których GLĄB z ministerstwa finansó oparł swoją tezę. To może też dylemat więźnia jest grą losową i paradoks kłąmcy podobnie:)?
13.05.2009, 13:47

Różnych - Light
Code

Aleksander "Oleś" K.:
Małgorzata Spychała:
Nie, nie mogą. Zgodnie z polskim prawem mieszkańcom naszego pięknego kraju niespecjalnie wolno brać udziału w grach losowych w internecie (czytałem jakąś taką interpretację ministerstwa jak wchodziły kasyna internetowe :)))

Granie w kasynie internetowym poza granicami naszego kraju jest ok (np w ruletkę) ale wypłacenie pieniędzy z tego kasyna jest już łamaniem prawa.

Przepisy te mają na celu utrudnienie prania brudnych pieniędzy przez kasyna umieszczone np na Cyprze ;]

PS ciekawe, kiedy właściciele podbij.pl i podobnych zapłacą z tego tytułu "Art. 42a. 1. Podmioty podlegające opodatkowaniu podatkiem od gier, zwane dalej "podatnikami", są obowiązane do obliczania i wpłacania podatku od gier za okresy miesięczne, z zastrzeżeniem ust. 3." ;]]]

PPS: meczy też właściwie nie wolno obstawiać :D
http://www.back-gammon.pl/wiadomosc/174Aleksander "Oleś" K. edytował(a) ten post dnia 13.05.09 o godzinie 13:28

Oj... lepiej nie zaczynajamy dyskutować na temat 'co wolno, a czego nie w tym kraju'... obecnie moja świadomość jest na poziomie wolnego człowieka... nie chcę wiedzieć więcej... póki co:)

Ludziom się po prostu w d... poprzewracało... chyba od tych twardych stołków, których się kurczowo trzymają:/
13.05.2009, 13:51

konto usunięte

podbij.pl nie jest gra losowa.. mozna w niej wygrac rozne ciekawe rzeczy ale to przeciez nadal czlowiek decyduje o tym czy chce miec ten przedmiot czy nie . wkoncu zalezy to od liczby wykupionych pt i (chojnosci wydania ich na dany produkt) a szkoda ze z tym jest tak a nie inaczej bo nadszedl mi pomysl by zrobic cos na bazie allegro.pl i podbij.pl gdzie ludzie mogli by wystawiac za free rzeczy na poczatek zalozonego konta rozdac po 50pt w tej sytuacji punkty by tez kosztowaly , korzysc by mial zarowno kupujacy ktory wygral aukcje jak i sprzedajacy a my czerpali bysmy zyski z (podbijajacych czy tez licytujacych) chociaz wg. mnie nie mozna ich nazwac ani licytujacych ani podbijajacych wkoncu powinno sie to opierac np na aukcjach gdzie kazdy licytuje a jedna osoba wygrywa przy czym reszta nie placi za to bo wkoncu chodzi tu o osobe ktora da najwiecej : ale po czesci jest to dozwolone bo jak by nie patrzyl sa maszyny do grania w ktorej jest opcja podbijania tak by trafic np w jedna z srodkowych pol - tyle ze w tej opcji jest tak iz przy chybiciu tracimy (cala wartosc podbicia) -> mniej wiecej na tej zasadzie dziala podbij.pl wiec jezeli chodzi o podatek to panstwo powinno od nich pobierac taki jak pobieraja od wlascicieli maszyn jesli w ogole pobieraja.. na lokaju z odpowiednimi maszynami mozna zgarnac duzy hajs wkoncu panstwo nie widzi wszystkiego <cwaniak>
16.05.2009, 21:25

konto usunięte

Gl.. :)Ariel salmanowicz edytował(a) ten post dnia 16.05.09 o godzinie 22:39
16.05.2009, 21:28

konto usunięte

Ariel salmanowicz:
Zagubiona dusza szuka pracy :-) ogarniam wszystko :-)
16.05.2009, 22:36

Michał Piasecki współwłaściciel

http://www.pcformat.pl/index.php/news/nid/3821/t/spraw...

i wszystko na temat. Zwyczajna kaczka dziennikarska.

Chodziło o te aukcje gdzie daje się jak najniższą cenę, a po kilku dniach wygrywa najwyższa oferta. Było tak m. in. na hotbid i serwis faktycznie został zamkniety :)

Cała reszta http://podbij.pl, http://pacnij.pl itd. jak widac ma sie swietnie.

Nigdy nie gralem na tych serwisach, ale generalnie nie jestem za tym zeby instytucje Państwowe sie w to wtracaly.

Im mniej Państwa w biznesie tym gospodarka zdrowsza, a ludziom zyje sie dostatniej :)
16.05.2009, 23:33

konto usunięte

podbij:
wynik aukcji zależy od wielu czynników, tj. liczby osób biorących udział w aukcji oraz różnych sposobów na wygraną. Losowość w tym wypadku jest niekwestionowana – stwierdza Kasprzycki.

"niekwestionowana"<- czemu?Ariel salmanowicz edytował(a) ten post dnia 17.05.09 o godzinie 01:21
17.05.2009, 00:06

konto usunięte

Podbij.pl i ich Zasady...
Robiąc przelew użytkownik może zakupić podbicia w pakietach
po 10, 50, 100, 200, 500 i 1000 sztuk z "pieniedzy robia sztuki; >"
za przelew od 50-1000 jedno podbicie 1,22 brutto

-Wysyłając SMS użytkownik może zakupić podbicia w pakietach 5 i 10 sztuk. (Koszt jednego podbicia to 2,19 zł brutto-pakiet 5 podbić) lub (2,31 zł brutto-pakiet 10 podbić)

gdy wysylamy sms-a o 5 to sztuka-jedno podbicie jest tansze niz gdybym zamowil 10?

a moze dla 50, 100, 200 500 tez maja osobna waluta; >
--
Przy każdym podbiciu cena aukcji wzrasta o 10 groszy i czas aukcji jest przedłużany o 30 sekund.

o 10 a moze o 8gr : )

Jeśli nie masz czasu, skorzystaj z PodbijAutomatu. <yeah>

Ostatni podbijający zwycięża. Podbijaj i wygrywaj (a ci co podbijali a nie udalo im sie, ich podbicia zostaly zwrocone?

----
PodbijAutomat
Jeżeli nie masz czasu, lub wolisz, by komputer przez chwilę wykonywał za Ciebie pracę - użyj PodbijAutomatu.

PodbijAutomat działa niezawodnie. Dodanie Automatu jest naprawdę proste. Określasz, ile podbić ma on złożyć na aukcji, podajesz w jakim zakresie cenowym ma działać i gotowe. Komputer będzie pilnował aukcji za Ciebie!

----->>>>>>PodbijAutomat oszczędza Twoje podbicia - licytuje tylko w ostatnich sekundach aukcji.<------ oO Oszczedza: D

Dodanie PodbijAutomatu jest bezpłatne.

Do czego to doszlo : )
Nazwal bym to : Automatyczna maszynka do sciagania kasy, jest takie przyslowie : pieniadze rosna na drzewach, tylko trzeba wiedziec gdzie te drzewa : (

Tak to i ja chce:) mam nawet lepszy pomysl: )
dalo by rady obalic allegro i podbij.pl ? ];->
i czy glowy panstwa sa az tak ; OAriel salmanowicz edytował(a) ten post dnia 17.05.09 o godzinie 00:54
17.05.2009, 00:53

konto usunięte

Poza tym tutaj panstwo chyba nie dotrze?
17.05.2009, 01:24

Michał Piasecki współwłaściciel

Do Ariela Salmanowicza:

Mógłbyś nie tworzyć nowych postów tylko, jak masz coś do dodania to edytować już utworzone przez Ciebie.

Tworzenie niepotrzebnych postów tylko zmniejsza przejrzystość wątku i tworzy niepotrzebny spam.

Z góry dziękuję
17.05.2009, 13:22

Wyślij zaproszenie do