- 1
- 2
- 3
- Następna »
Magdalena K. WBJ
Temat: Firmowe lenie
Nie ma nic bardziej irytującego jak siedząca panienka w pracy z podpartymi łokciami i patrząca w okienko podczas gdy Ty jestes tak zawalony robotą, że nie masz czasu isć zjeść śniadania.Zbuntowałam się, zrobiłam przerwę i piszę na GL, bo już wytrzymać nie mogę.
Mam w pracy takie dwie. firma cienko przędzie i trzeba brac się serio do roboty aby nadrobić starty.
Macie jakiś sposób na takich delikwentów?? Pracujecie z takimi?
Ja już dostaję spazmów jak to widzę....
Oczywiście popołudniu wychodza z pracy tak zmęczone, że ledwo idą.
Nie wiem czy szef tego nie widzi czy po prostu udaje...Magdalena K. edytował(a) ten post dnia 07.05.09 o godzinie 12:34
Anna Wysokińska Account Manager
wiesz, że Twoje koleżanki mogą to przeczytać...może lepiej z nimi po prostu spróbować porozmawć
Magdalena K. WBJ
Anna W.:
wiesz, że Twoje koleżanki mogą to przeczytać...
może lepiej z nimi po prostu spróbować porozmawć
Nawet jeśli to bardzo dobrze. ;-)
Andrzej
K.
ad3.eu - Kryzys?
Jaki kryzys?
Na moje oko to ten typ ludzi szybciej wejdzie na N-K czy Pudelka niż na GL :)
Magdalena K. WBJ
Andrzej K.:
Na moje oko to ten typ ludzi szybciej wejdzie na N-K czy Pudelka niż na GL :)
Włąsnie chciałam o tym napisać, że wola pół dnia oglądać fotki swoich znajomych i czytac plotki ze swiata gwaizdeczek ;D
Daniel G. interactive :)
Magda. Nie znasz takiego powiedzenia, że im bardziej się opierdzielasz tym wyżej zajdziesz.Jeszcze jest inna opcja. Może robisz coś co nie należy do Twoich obowiązków albo źle sobie organizujesz pracę?
Magdalena K. WBJ
Daniel Grzeszczak:
Magda. Nie znasz takiego powiedzenia, że im bardziej się opierdzielasz tym wyżej zajdziesz.
Jeszcze jest inna opcja. Może robisz coś co nie należy do Twoich obowiązków albo źle sobie organizujesz pracę?
Danielu,
Ja to jestem taki Shamtu 2w1 ;-). Jestem asystentka prezesa, a od niedawna ciagne drugi etat sales executive. Ale to juz nie chodzi o mnie tylko o ludzi ktorzy zupelnie nic nie robia a uwazaja ze im sie nalezy i jescze narzekaja jak to oni maja duzo pracy. Uwierz mi - to widac kto pracuje a kto nie ;-/
To Twoja wersja wydarzeń. Szkoda, że wątek przybrał na samym początku formę SKAMLĄCĄ zamiast rzeczowej rozmowy jak przeciwdziałać tzw. lenistwu w pracy.Zatem czy brak pracy w pracy to lenistwo czy dobra organizacja pracy?
Wielu ludzi myli niestety pojęcia i po prostu zazdrości innym, że
się z pracą szybciej ogarniają.
Magdalena K. WBJ
Daniel Grzeszczak:
No comment...
-----
A temat może wydał się skamlący, bo bezsilnośc w tym co sie dzieje po prostu przerasta i trzeba było się wygadać...
Magdalena K.:
Daniel Grzeszczak:
No comment...
Tak po prostu jest. Czyżbym wyczuł, że identyfikujesz powyższą
wypowiedź ze sobą? ;-) eee..
Magdalena K.:
A temat może wydał się skamlący, bo bezsilnośc w tym co sie dzieje po prostu przerasta i trzeba było się wygadać...
To nie zmienia faktu, że jest to dalej skamlenie :-) mówiąc brzydko. Oczywiście można temu przeciwdziałać i poskarżyć się szefostwu, ale szefostwo łatwo sprawdzi czy dana osoba pracuje czy nie po prostu sprawdzi czy to co miała do zrobienia na dzień dzisiejszy jest zrobione. Jeśli tak jest a Tobie dalej to będzie przeszkadzało znaczy to nic innego (niestety) to, że chciałabyś być "złośliwa" tylko dlatego, że koleżanka/kolega "ma mniej" pracy niż Ty.
Magdalena K. WBJ
Daniel Grzeszczak:
Magdalena K.:
Daniel Grzeszczak:
No comment...
Tak po prostu jest. Czyżbym wyczuł, że identyfikujesz powyższą
wypowiedź ze sobą? ;-) eee..
Magdalena K.:
To nie zmienia faktu, że jest to dalej skamlenie :-) mówiąc brzydko. Oczywiście można temu przeciwdziałać i poskarżyć się szefostwu, ale szefostwo łatwo sprawdzi czy dana osoba pracuje czy nie po prostu sprawdzi czy to co miała do zrobienia na dzień dzisiejszy jest zrobione. Jeśli tak jest a Tobie dalej to będzie przeszkadzało znaczy to nic innego (niestety) to, że chciałabyś być "złośliwa" tylko dlatego, że koleżanka/kolega "ma mniej" pracy niż Ty.
Heheheh...wiesz tłumaczenie jak jest naprawdę wymagałoby sporo czasu a najlepiej opowiedzenia i przedstawienia sytuacji face to face. nie chce mi się tego tłumaczyć.
Napisałeś, że wyczuwasz ze identyfikuje sie z powyzszym opisem.
A ja wyczuwam ze identyfikujesz sie z osobami ktore nic nie robia skoro tak zareagowales ;-)
Magdalena K. WBJ
Po za tym troszkę zeszliśmy z tematu. ;-)Odwołując się do wypowiedzi kolegi Daniela - może ma ktoś pomysł jak przeciwdziałac lenistwu w pracy??
Dotyczy to każdego (ma się dni lepsze i gorsze), ale praca jest praca i najlepiej lenistwa się mocno wystrzegać...
Jakies propozycje?
Ewa
T.
challenge accepted
Specjalista ds. ADM
/ Office Manager
/...
Czy pisząc to oczekujesz od nich, że powinny Ci pomóc w Twoich obowiązkach...?:)
Magdalena K.:
Po za tym troszkę zeszliśmy z tematu. ;-)
Odwołując się do wypowiedzi kolegi Daniela - może ma ktoś pomysł jak przeciwdziałac lenistwu w pracy??
Gdybyś czytała wnikliwiej to zamiast ślepego cytowania mojej wypowiedzi zauważyłabyś, że napisałem jak temu można przeciwdziałać aczkolwiek jest to ryzykowne. Z drugiej strony nie będąc przełożoną z przeproszeniem GUCIO możesz zrobić.
Magdalena K. WBJ
Ewa T.:
Czy pisząc to oczekujesz od nich, że powinny Ci pomóc w Twoich obowiązkach...?
:)
Nie chodzi o pomoc w obowiązkach tylko uważam, że w momencie kiedy firma stoi na miękkim gruncie i zaraz może paść na ryjek, podwyższamy stan gotowości, pracujemy iwęcej, mocniej itp itd.
W efekcie jest tak, że 3 osoby dają z siebie wszytsko a 3 czekają na cud...
Nie wiem czy szef to widzi czy nie, a jeśli widzi to nie wiem dlaczego nic z tym nie robi.
Może i dobrze by było pójść i nakablować, ale z drugiej strony to nie w moim typie. Nie wiem jak to po prostu ruszyć...
Ewa
Kalicka
Nowoczesne
rozwiązania
wspierające
sprzedaż
wiele osób jest nastawione do swojej pracy na tryb "biorczy" jak najmniejszym kosztem osiągnąć niezłe wyniki finansowe.Ambicja i chęć rozwoju nie pozwoli na lenistwo (nie tylko w pracy)
Ale nie wszyscy te ambicje mają i rozpisywanie o tym niczego nie zmieni.
P.S. Gorsi są tacy którzy w godzinach pracy udają, że pracują a potem zostają "po godzinach" aby pokazać Szefowi jak dużo muszą pracować. I niestety bardzo często są doceniani.
Sebastian
H.
Na każdym miejscu i
o każdej dobie,
gdziem z tobą
płakał,...
Ewa K.:
wiele osób jest nastawione do swojej pracy na tryb "biorczy" jak najmniejszym kosztem osiągnąć niezłe wyniki finansowe.
Ambicja i chęć rozwoju nie pozwoli na lenistwo (nie tylko w pracy)
Ale nie wszyscy te ambicje mają i rozpisywanie o tym niczego nie zmieni.
P.S. Gorsi są tacy którzy w godzinach pracy udają, że pracują a potem zostają "po godzinach" aby pokazać Szefowi jak dużo muszą pracować. I niestety bardzo często są doceniani.
haha..Ewunia - dokładnie:)
Ewa K.:
Czy gorsi to nie wiem. Jest to po prostu jakaś metoda. Wśród znajomych mam takich o których piszesz wyżej. Po osiągnięciu celu już tak nie siedzą a nawet wychodzą trochę wcześniej.
Z tym udawaniem to też jest różnie. Niestety w wielu firmach w Polsce gdy się szybciej ogarniesz z pracą to też nie jest dobrze.
Andrzej
K.
ad3.eu - Kryzys?
Jaki kryzys?
Oczywiście. Przykład z życia, z dzisiaj nawet.Wstałem, żeby pomóc młodszemu grafikowi w jakiejś sprawie. Postałem chwilę, wpadł szef, zobaczył że nic nie robię (fakt, pomoc to nie praca), przywalił mnie robotą.
Ewa
Kalicka
Nowoczesne
rozwiązania
wspierające
sprzedaż
każda metoda jeśli jest skuteczna i efektywna nie jest zła!jednak nie chciałabym osiągnąć sukcesu zawodowego dzięki umiejętności udawania.
Piąć się po szczeblach kariery w taki sposób może się skończyć bolesnym upadkiem.
pozdrawiam wszystkich :)Ewa K. edytował(a) ten post dnia 08.05.09 o godzinie 12:25