Temat: Polbank oferuje najwyżej oprocentowane konto...
Posypało się tych kont ostatnio ING,Lukas,Polbank a BPH mialo takie konto juz ponad 2 lata temu,oprocentowanie wynosilo i wynosi 3,7%!!Fakt teraz przy 4,3% czy nawet 5% to malo,no ale spojrz gdzie sa takie banki jak polbank czy lukas a gdzie jest BPH.Poprostu lukas czy polbank sa pare lat do tylu jezeli chodzi o produkty w porownaniu z największymi bankami w Polsce. Maja mniej kasy i nie mogą oferowac niektorych uslug, no i ucza sie oj uczą,wprowadzaja powoli strategie juz przetestowane przez BPH czy ING. To dobrze,lepsza konkurencja oznacza nizsze ceny...;-)
Andrzej
Banachowicz
Earth without art is
just Eh
podepne się pod wątek, bo odnośnie polbanku napiszę.wpadł mi do głowy ostatnio fajny pomysł (pisałem w oddzielnym wątku, ale ostał się prawie bez odpowiedzi). wymyśliłem koncepcję oferty banku i zarazem coś idealnego do kampanii reklamowej, gdzie z dużym prawdopodobieństwem przysporzyło by to wielu nowych klientów bankowi (odnośnie kredytów). jak dla mnie to pomysł najbardziej pasowałby właśnie do polbanku - ich koncepcje prostych i czytelnych zasad i wg. mnie nastawienie najbardziej dla klienta.
i teraz tak myślę, czy miałbym jakąś szansę na zaprezentowanie tego pomysłu w głównej siedzibie banku (za pare dni będę w warszawie) czy bank w ogóle zechciałby wysłuchać studenta 2 roku zarządzania, który podrzuca im świetny pomysł na kampanie.. i czy jeśli bank by był zainteresowany to otrzymałbym z tego jakiś profit.. a i np. jak skonstruować "umowę", która mówiłaby, że bank został zaznajomiony z pomysłem i jeśli by chciał z niego skorzystać, to musiałby się ze mną skontaktować i uzgodnić to ze mną.
czy takie coś ogólnie ma szansę wypalić? pisać do banku maila w tej sprawie? warto? jeśliby bank był zainteresowany i wykorzystałby pomysł to na jak duży profit mógłbym liczyć? (pomysł jest w sumie innowacyjny i bardzo prokliencki).
Pozdrawiam
AB
Paweł
Kania
kierownik oddziału,
Bank Millennium S.A.
Andrzej Banachowicz:--moim zdaniem nie ma szans
podepne się pod wątek, bo odnośnie polbanku napiszę.
wpadł mi do głowy ostatnio fajny pomysł (pisałem w oddzielnym wątku, ale ostał się prawie bez odpowiedzi). wymyśliłem koncepcję oferty banku i zarazem coś idealnego do kampanii reklamowej, gdzie z dużym prawdopodobieństwem przysporzyło by to wielu nowych klientów bankowi (odnośnie kredytów). jak dla mnie to pomysł najbardziej pasowałby właśnie do polbanku - ich koncepcje prostych i czytelnych zasad i wg. mnie nastawienie najbardziej dla klienta.
i teraz tak myślę, czy miałbym jakąś szansę na zaprezentowanie tego pomysłu w głównej siedzibie banku (za pare dni będę w warszawie) czy bank w ogóle zechciałby wysłuchać studenta 2 roku zarządzania, który podrzuca im świetny pomysł na kampanie.. i czy jeśli bank by był zainteresowany to otrzymałbym z tego jakiś profit.. a i np. jak skonstruować "umowę", która mówiłaby, że bank został zaznajomiony z pomysłem i jeśli by chciał z niego skorzystać, to musiałby się ze mną skontaktować i uzgodnić to ze mną.
czy takie coś ogólnie ma szansę wypalić? pisać do banku maila w tej sprawie? warto? jeśliby bank był zainteresowany i wykorzystałby pomysł to na jak duży profit mógłbym liczyć? (pomysł jest w sumie innowacyjny i bardzo prokliencki).
Pozdrawiam
AB
Andrzej Banachowicz:
podepne się pod wątek, bo odnośnie polbanku napiszę.
wpadł mi do głowy ostatnio fajny pomysł (pisałem w oddzielnym wątku, ale ostał się prawie bez odpowiedzi). wymyśliłem koncepcję oferty banku i zarazem coś idealnego do kampanii reklamowej, gdzie z dużym prawdopodobieństwem przysporzyło by to wielu nowych klientów bankowi (odnośnie kredytów). jak dla mnie to pomysł najbardziej pasowałby właśnie do polbanku - ich koncepcje prostych i czytelnych zasad i wg. mnie nastawienie najbardziej dla klienta.
Pozdrawiam
AB
Fajnie, że masz pomysły, gratuluję kreatywności. Ale pamiętaj że bank to też firma, która liczy kasę i by było dobrze musi wystąpić równanie
zyski=nastawienie na klienta
W dzisiejszych czasach występują raczej nierówności.
Paweł B. Trener