- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Jarek
W.
The software
isn't finished
until the last user
is dead
Temat: Ocenianie zdjęć na naszej-klasie
Marcin Arkadiusz B.:
Ocenianie to pikuś - można je wyłączyć.
Gorzej z wypływaniem np. fot userów nk na inne strony.
Szkoda, że z tego programiści nk nic sobie nie robią.
A co mają programiści do tego co kto sobie umieszcza w swoim profilu? Aż mi się cytat przypomniał:
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning."
Waldemar Hornatkiewicz Front-end developer
Wojtek K.:
Serwis, do którego przynależność oznaczałaby "kupę lat minęło, co tam u was?" a nie "chcę pokazać całemu światu, że byłam/em na wakacjach w Turcji", czyli taki, gdzie nacisk jest położony na chęć zdobycia informacji co u innych i gdzie ci inni są zamiast chęci "pochwalenia" się wczasami, samochodem, bandą dzieciaków itp.
Naprawdę wierzysz w szansę powodzenia takiego projektu? ;)
?????????Mowa o wyciąganiu fot z nk na inne portale.
I to często bez wiedzy i zgody właściciela zdjęć.
Co mają programiści?
A na przykład to, że wystarczy zrobić galerię flaszową
i już byle neo_kids sobie z ripowaniem/przelinkowaniem nie poradzi.
panowie obrazacie mnie :o)Temat: Ocenianie zdjęć na naszej-klasie
Kto, gdzie? ;))
Wojtek K. szkolafutbolu.pl
Waldemar Hornatkiewicz:
W szanse powodzenia takiego projektu wierzę... ale w szanse na powstanie takiego projektu już nie bardzo. Chociaż nigdy nie mówię nigdy. Może gdzieś w jakiejś mądrej głowie właśnie rodzi się pomysł w jaki sposób rozwiązać problem aby skutecznie zniechęcić gimnazjalistów do logowanie się w serwisie zachęcając dorosłych.
Z całą pewnością jednak takie dodatki jak ocenianie fotek, wysyłanie prezentów, komentarze itp itd przyciągają małoletnich użytkowników sieci. Więc może wystarczy zrobić serwis bez tych wszystkich "kwiatków"?. Młodzi szukający zabawy pozostaną przy fotkach i nk jako atrakcyjniejszych dla nich, a starsi szukający starych znajomości powoli zaczną migrować?
o jakims dziwnym ripowaniu tu do mnie rozmawiacie :o)Temat: Ocenianie zdjęć na naszej-klasie
Wojtek K.:tak, zrob serwis
Waldemar Hornatkiewicz:
W szanse powodzenia takiego projektu wierzę... ale w szanse na powstanie takiego projektu już nie bardzo. Chociaż nigdy nie mówię nigdy. Może gdzieś w jakiejś mądrej głowie właśnie rodzi się pomysł w jaki sposób rozwiązać problem aby skutecznie zniechęcić gimnazjalistów do logowanie się w serwisie zachęcając dorosłych.
Z całą pewnością jednak takie dodatki jak ocenianie fotek, wysyłanie prezentów, komentarze itp itd przyciągają małoletnich użytkowników sieci. Więc może wystarczy zrobić serwis bez tych wszystkich "kwiatków"?. Młodzi szukający zabawy pozostaną przy fotkach i nk jako atrakcyjniejszych dla nich, a starsi szukający starych znajomości powoli zaczną migrować?
http://mystaruchy.pl albo http://wapniaki.pl :-)
o ktos Cie wyprzedzil :P
Ale, że niby dlaczego staruchy czy wapniaki. To, że ulubione moje teledyski lecą na VH1 a nie MTV czy VIVA nie oznacza wcale, że jestem zwapniony.Po prostu wydaje mi się, że w pewnym wieku kończą się szczenięce wybryki, w głowie coraz bardziej poukładane i najzwyczajniej w świecie niektóre rzeczy nie bawią. Inne są też priorytety.
Z tego też powodu mam konto na GL a nie mam na NK. I wydaje mi się, że takich osób jak ja będzie z czasem coraz więcej. Dla spełniania swojej funkcji wystarczy, że taki serwis zaoferuje dodanie 4 zdjęć do każdego profilu.
Jeżeli Ciebie bawi przeglądanie profili na NK i śmiejesz się z fotek małolatów to jest Twoja sprawa, ale zwróć uwagę czy w Twoich byłych klasach przybywa "uczniów" czy też "kont usuniętych". Ja się sprzeciwiam targowisku próżności, bezsensownemu lansowi oraz całkowitemu odejściu od idei.
Rafał Krupiński .koder
...ale zwróć uwagę czy w Twoich byłych klasach przybywa "uczniów" czy też "kont usuniętych". Ja się sprzeciwiam targowisku próżności, bezsensownemu lansowi oraz całkowitemu odejściu od idei.
Jak może przybywać uczniów w byłych klasach? :) Licznik dobija do 80 - 90% a potem spada w dół i to nie jest żaden dowód na to, że NK sie nudzi :) Spadłem z krzesła
mam nadzieję, że się bardzo nie potłukłeś.moim zdaniem jeżeli coś dobija do 70-80%, a później w przeciągu kilku miesięcy spada do 40-50% to jest właśnie dowód na to, że dana usługa rozczarowuje, że to nie to. Nie pisałem nigdzie, że chodzi o znudzenie, ale właśnie o rozminięcie się z oczekiwaniami. I właśnie taką opinię dostaję od znajomych, którzy pousuwali swoje konta z NK. Mało tego, obecnie zaczyna się szerzyć pogląd, że na NK nie pasuje mieć konta, właśnie ze względu na ztrollowanie tego portalu.
Dane odnośnie procentów podaję na podstawie klas ze szkoły podstawowej i średniej. Na trzech kierunkach studiów w żadnej klasie nie dobiło nawet do 40%. Wyniki pokrywają się dla 11 osób, z małym wyjątkiem odnośnie szkoły podstawowej. Dodam jeszcze, że te 11 osób to wszystkie powyżej 25 roku życia.
Nie wiem skąd Ty masz te dane o 80-90%. Może akurat w przypadku Twoich "klas" tak to wygląda. Ale jako, że podobno od Wrocławia NK się zaczęła więc w sumie taki wynik nie dziwi. No chyba, że masz dostęp do statystyk portalu. Ale w takim wypadku wydaje mi się, że tak wysoki wynik podbijają właśnie gimnazjaliści, gdzie w niektórych klasach liczba kont to niemal 100% i się utrzymuje.
Rafał Krupiński .koder
jakiś inny przykład serwisu, na którym średnia klasowa dobija choć do 40%? :)
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
Marcin Arkadiusz B.:
Co mają programiści?
A na przykład to, że wystarczy zrobić galerię flaszową
i już byle neo_kids sobie z ripowaniem/przelinkowaniem nie poradzi.
To, że 30% userów nie będzie wiedziało, jak zapisać zdjęcia, nie będzie oznaczać, że zdjęcia są "zabezpieczone".
Nie sądzę, aby galeria flashowa przyciągnęła nagle do n-k miliony użytkowników, którzy wcześniej bali się wykorzystania ich zdjęć bez ich zgody (bo Twoją obawę podzielać może jedynie garstka osób). Raczej zniechęciłaby część osób.
Na goldenline też zdjęcia nie są w "galerii flashowej", a jednak publikujesz swój wizerunek.Wojciech K. edytował(a) ten post dnia 26.04.09 o godzinie 10:55
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
Wojtek K.:
moim zdaniem jeżeli coś dobija do 70-80%, a później w przeciągu kilku miesięcy spada do 40-50% to jest właśnie dowód na to, że dana usługa rozczarowuje, że to nie to. Nie
n-k jest specyficzną usługą - tu nie chodzi o rozczarowanie, ale o "spełnienie zadania".
Półtora roku temu pisałem na GL że n-k to serwis "chwilowy", bo odpowiada na pewną nostalgiczną potrzebę, której zaspokojenie nie wymaga wieloletniej aktywności w serwisie (czasem wystarcza parę minut, lub parę dni!), więc liczba użytkowników po roku-dwóch spadnie do ok. 1/2 poziomu z czasów "maksimum", bo starsze pokolenia dostaną to co chciały (np. kontakty mailowo/telefoniczne do przyjaciół z młodości), a użytkownicy będą uzupełniani jedynie raz do roku nowymi rzutami "pierwszoklasistów" - i tak się dzieje.
Anna
Ż.
"moje serce to jest
muzyk"
Po pierwsze galeria flashowa to żaden problem, dopóki na klawiaturze istnieje taki przycisk jak Print Screen. :)Po drugie - nasza klasa wprowadziła wreszcie funkcjonalność o którą prosiłam: wspólni znajomi. Bardzo się cieszę, bo według mnie to przydatna funkcja. :)
Fajnie by było, gdyby dodali jeszcze możliwość wyszukiwania wspólnych znajomych dla dwóch różnych osób wpisanych przez użytkownika, bo na razie dotyczy to jedynie samego użytkownika i wybranej przez niego osoby. Może z upływem czasu i to się pojawi.
Na razie cieszę się z tego, co jest. :)Anna Ż. edytował(a) ten post dnia 14.05.09 o godzinie 16:58
Joanna K. profesjonalny;)