- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Łukasz
Chojnowski
CEO at United Ideas
Sp. z o.o.
Temat: Coworking - Warszawa
Poszukuję osób zainteresowanych. Z Warszawy.
Dariusz
Dąbrowski
BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl
można cos więcej na temat?Łukasz C.:
Jarek
L.
grafik-webmaster,
Demostudio.pl
W stolicy długo będzie szukać takich miejsc, ale ja mam jedną lokalizację, gdzie jest wifi, wygodne kanapy, można coś zjeść i często spotykam osoby, które siedzą tam od rana do wieczora.Swedish Center przy Al. Jerozolimskich, budynek byłej IKEI. Restauranta nazywa się Waynes Coffe. Miła obsługa, zawsze jakiś fajny mjuzik leci, tylko po godzinie 16 są już tłoki :/
Wojciech Jakub Król zmiana stanowiska
Łukasz C.:
jestem w trakcie organizowania oddziału pewnej firmy w warszawie. start przewidujemy od 01.września ale do tego czasu sam chętnie korzystałbym z coworkingu, a ponieważ jestem menagerem, proponuję swoją pomoc. mam kilka pomysłów ale sam tego nie zrobię-potrzebni będę ludzie do pomocy. jeśli zorganizujemy jakąś sensowną grupę to powalczymy o fajny lokal z wifi i dogodnym dojazdem. wiem gdzie szukać więc...POMOŻECIE?
Dariusz D.:
można cos więcej na temat?
Łukasz C.:
idee coworkingu znajdziesz w nagłówku.
witam wszystkich. chociaż po postach wydawać mogłoby się, że piszę sam ze sobą, pragnę donieść, że to jednak NIE PRAWDA!!!; ) nie dość, że są ludzie którzy tu zaglądają, to jeszcze oferują swoją pomoc, chociaż piszą do mnei na prv ;)WSZYSCY ZAINTERESOWANI IDEĄ COWORKINGU W WARSZAWIE-ODEZWIJCIE SIĘ, zbudujemy fajne biuro, w którym wzbogacimy się w wiedzę wszystkich nas razem zebranych...
pozdrawiam i czekam
co powiecie o takim biurze:65m2, recepcja, sala konferencyjna no, raczej salka ;) 3 pokoje pracy , gotowa sieć komputerowa na 12 stanowisk, telefony etc, koniec mokotowa początek ursynowa, dojazd metrem autobusem, parking. całość 2500 zł/miesięcznie
co wy na to? jeśli będziecie zainteresowani podam link...
ps. piszcie proszę na forum a nie tylko do mnie na skrzynke ;) pozdrawiam
..Anna Ratajczyk edytował(a) ten post dnia 14.11.07 o godzinie 22:55Temat: Coworking - Warszawa
Anna Ratajczyk:Anna Ratajczyk edytował(a) ten post dnia 14.07.08 o godzinie 22:58
Jestem zainteresowana
projektant-obecnie freelencer
Paweł
Makowiecki
Innowator Społeczny
i Przedsiębiorca
Cześć!Chyba będę miał dla wszystkich osób z Warszawy bardzo ciekawą propozycje. Jeśli notka zostanie oceniona jako ciut długa, z góry przepraszam ;)
Do rzeczy...
Od jakiegoś czasu jestem zainspirowany książkami Charlesa Handyego (tak to ten Pan, który jako jeden z pierwszych zdefiniował pojęcie "kultury organizacyjnej"). Jego koncepcje z początka lat 80tych (sic!): 'portfel prac' lub 'organizacje o strukturze liścia koniczyny' staja się faktem na Naszych oczach.
Napisał też o bardzo wielu innych rzeczach, ale może o tym kiedy indziej ;-)
Handy opisał koncepcje 'KLUBÓW PRACY' - miejsc gdzie pracownicy wyprowadzeni poza organizacje przychodzą aby się spotkać, porozmawiać, popracować razem lub skorzystać z bardziej zaawansowanych urządzeń biurowych. Oczywiście opisywał to myśląc o tym że to właśnie organizacje będą tworzyły i opłacały 'kluby pracy' dla swoich pracowników :)
Inspirowani tą wizją, od ponad 4 już lat, w ten właśnie sposób tworzyliśmy razem ze znajomymi stowarzyszenie w które zajmuje się zagadnieniami związanymi z koncepcjami z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Współdzielimy też 'Klub Pracy' :) z bardzo fajnym stowarzyszeniem zajmującym sie szkoleniami psychologicznymi metodą dramową. Bardzo fajne, artystyczne babeczki ;)
Nasz 'klub pracy' mieści sie tu:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&ll=...
Zwykle spotykamy się tam jak robimy jakieś szkolenie/warsztat lub musimy się spotkać przygotowując jakiś nowy projekt, grant lub robiąc Walne Zebranie.
Zwykle jednak każdy jest zabiegany, klepie swoje rzeczy z domu (lub z tysiąca innych miejsc) i w ogóle 'biuro' praktycznie non-stop stoi puste. Pomyślałem sobie że takie 'coworking' różnego rodzaju freelancerów, telepracowników i artystów może być fajnym pomysłem na lepsze wykorzystanie tej powierzchni? Było by też bardzo fajnym punktem wyjścia do kolejnych bardzo ciekawych projektów (może tym razem nie tylko z obszaru IT ale np. społecznych)?
Pomieszczenie jest spore i składa się z z 2 pokoi, w jednym stoją biurka:

W głównej sali przeważnie odbywają się szkolenia a jak ich tam nie ma, to stoi wtedy stół i inne graty:

Jest też duża kuchnia z wyposażeniem, która może służyć jako kolejne pomieszczenie do pracy:

Oraz łazienka z prysznicem:

Na podwórzu, przed biurem można spokojnie zaparkować kilkanaście samochodów:

Oczywiście mamy podłączony internecik WiFi, wszystko świeżo po remoncie :), w bezpośrednim sąsiedztwie Dworca Warszawa Wileńska, ul. Targowej, w samym centrum artystycznej/imprezowej Pragi :D
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msi...
No i najfajniejsze na końcu, tak jak powiedziałem na wstępie obydwie organizacje nie działają dla zysku, ale kilka pomocnych rąk i głów zawsze się przyda. Przede wszystkim szukamy fajnych ludzi, z którymi moglibyśmy się zaprzyjaźnić. Jeśli były by to osoby na prawdę dobre w tym co robią, istnieje możliwość rozliczania sie poprzez barter.
Tak więc jeśli myślisz że jesteś fajny i chciałbyś porobić 'cowork' z nami - daj znać na priva!
P.S. Niedługo (jak pogadam z właścicielem) podeślę też linki adres i zdjęcia do bardzo fajnej, KOMERCYJNEJ miejscówki w samym Centrum Warszawy (ul. Smolna). Miejsce działa jako na prawdę wypasione 'bad & breakfast' ale jest tam też wszędzie internet wifi, jest gdzie przysiąść w większym gronie. Wokół tego miejsca powstał taki 'klub wzajemnego wsparcia i coachingu' managerów, pracowników pozarządówki i w ogóle wielkich nazwisk.
Jakby ktoś był z Podlasia lub popracować na Podlasie się wybierał to prowadzimy tam razem z Microsoft, projekt Społecznych Pracowni Edukacyjno-Komputerowych http://spolecznepracownie.pl które też mogłoby działać jako takie centra 'coworkingu'. Ale o tym to już chyba w innym wątku... :)
Przemek Cichoń <---------->
Hej,Ciekawa sprawa z tymi pracowniami społecznymi, czytałem o elastan, czy ten projekt ruszy również w innych województwach? Teraz chyba jest tylko w mazowieckim?
Co do Charlesa Handyego, przejrzałem sieć pod kątem tego słowa klucza i natknąłem się na coś takiego jak human relations. Tutaj opisany jest ciekawy eksperyment (artykuł ze ściąga.pl - mam nadzieje że nikogo to nie zrazi) - dobre w kontekście freelancera pracującego samemu w domu.
Katarzyna
Dąbrowska
(Żmijewska)
Ekspertka Rozwoju
Potencjału
Zespołowego i
Indywidualnego
Przemek Cichoń:
Hej,
Ciekawa sprawa z tymi pracowniami społecznymi, czytałem o elastan, czy ten projekt ruszy również w innych województwach? Teraz chyba jest tylko w mazowieckim?
Co do Charlesa Handyego, przejrzałem sieć pod kątem tego słowa klucza i natknąłem się na coś takiego jak human relations. Tutaj opisany jest ciekawy eksperyment (artykuł ze ściąga.pl - mam nadzieje że nikogo to nie zrazi) - dobre w kontekście freelancera pracującego samemu w domu.
Czesc Przemku,
Jestem Project Managerem w Elastanie.
Projekt ElaStan dziala wprawdzie tylko w woj mazowieckim, ale rozpoczelismy rozmowy z malopolskim i slaskim i mamy nadzieje robic kolejne projekty :)
No i Pawel robi sieć e-centrów na Podlasiu :)
Kilka lat jeszcze i będziemy niczym Europa Zachodnia :D
Przemek Cichoń <---------->
Ja tam myślę, że w końcu to będzie ta obiecana druga Japonia ;)A projekt dotyczy tylko obszarów wiejskich i małych miasteczek, czy miasta takie jak Warszawa, Kraków, Katowice też wchodzą w grę?
Katarzyna
Dąbrowska
(Żmijewska)
Ekspertka Rozwoju
Potencjału
Zespołowego i
Indywidualnego
Przemku, raczej mowimy o terenach poza duzymi miastami.K.
Dariusz
Dąbrowski
BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl
coworking Warszawa - co oznacza temat tego wątku? próbę zorganizowania się? najpierw chyba musi nastąpić wymiana informacji: kto czego oczekuje po takiej współpracy, np. poprzez zagospodarowanie jednego miejsca na wspólny cel: prace pod jednym dachem (a raczej przy jednym kablu internetowym ;) może sie mylę?Temat: Coworking - Warszawa
Skasowałam swoją wypowiedź bo już jest nieaktualna.pozdrawiam wszystkich serdecznieAnna Ratajczyk edytował(a) ten post dnia 14.07.08 o godzinie 22:57
Sebastian Ogórek dziennikarz
witam,jestem dziennikarzem Polskiego Radia,chcę zrobić material o coworkingu, co to? kto? jak? i dlaczego? prosze o naprawde szybki odzew szczególnie ludzi z Warszawy
moj tel.603-456-880
pozdr
Justyna
Czaplińska
Tłumacz języka
włoskiego
Witam,Czy są już jakieś rezultaty tworzenia takiego miejsca wspól nej pracy? Jestem tłumaczem freelancerem i chętnie dołączę do Coworkingu.
Pozdrawiam
Justyna
witam wszystkich zainteresowanych z wawy. na razie zbieramy informację od ludzi na temat naszego wspólnego miejsca pracy w wawie. zapraszam na stronę http://coworking.pl , na której znajdziecie ankietę która pozwoli nanm poznać lepiej nasze preferencję i oczekiwania. zdecydowanie takie informację przybliżą nas do biura naszych oczekiwań ;)pozdrawiam
Marek
Waszczuk
Agencja
Radioaktywna,
Przystań Zostań
Żeglarzem
No i jak? Ruszyło się coś? Chętnie połącze siły by jakieś fajne biuro znaleźć. Jest ktoś chętny?Pozdrawiam,
Marek