Rafał Nomad S. SEM=SEO+PPC
Temat: Trojan na Wordpressie
Widocznie mało wiem, ale się dziwie :)Znajomy ma stronę postawioną na Wordpressie. Klasyka, plus podstawowe pluginy:
- mapa xml
- all in seo
- cform 7
Strona jest świeża - ma 10 dni.
Casem podczas połączenia się z jego stroną NOD32 wyrzuca komunikat, że pobierany jest trojan. Sprawdziłem antywirusem jego komputer, z którego instalowany był Wordpress (i dalej jest tam instalka).
Gdzie szukać, jaka jest przyczyna?
Komunikat NOD:
serwer: hypereliteautoservices.com/index.php
trojan: JS/Exploit.Agent.AFH Trojan
Czy to wina wordpressa czy hoster ma jakies problemy?Rafał "NOMAD" S. edytował(a) ten post dnia 11.04.09 o godzinie 09:29
Jakub Michał
Milczarek
Człowiek
renesansu...
Mnie się w ogóle ta strona nie chce załadować...
A jaka to strona? Bo jak wiem ,to nie podawalem adresu :)
Konrad
Karpieszuk
tradematik.pl -
wtyczka wordpress
sklep internetowy
nie lapiesz ironii :) przedpisca prosil abys wlasnie wkleil link
Lo matko, a ja myslalem, ze kolega jest tak dobrym kryminologiem, ze wytropil te strone...A po co mam podawac linka? zeby ludzie sobie zarazali komputery?
Strona juz zostala zdjeta - interesuje mnei porada ludzi, ktorzy juz spatkali sie z takim problemem.
Hosting jest na linuxpl.com
Jakub Bilko Flash/Flex Developer
Najlepiej ściągnąć stronę na dysk i przeskanować pliki antyvirem. Sprawdźcie też czy na stronie nie ma żadnych podejrzanych ifarmeów, którw prowadzą do jakichś dziwnych stron. A może to dostawca hostingu podkleja jakieś reklamy pod strony?
Marcin
Kowalik
Business Development
Manager - adviqo ag,
redaktor - klub...
Ostatnio się mocno zdziwiłem jak widget z DailyMotion doklejał kawałek kodu który łączył się niewiadomopoco z niewiadomojakim adresem... Wywaliłem.pozdrawiam
Dariusz
K.
Nie ma sytuacji bez
wyjścia, są tylko
sytuację gdzie
każd...