Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Krzysztof Kania Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)

Temat: Praca w IT a kobieta

Piotr K.:
A wiesz.. w tym cos jest... dla mnie to ogolnie bywa czasami niezreczne... zgodnie z Savoir-vivre nie powinno podawac sie reki
kobiecie jesli ona jej pierwsza nie wyciagnie.. ale akurat ja sie
dziwnie czuje, podajac w grupie reke innym mezczyznom, omijajac jednoczesnie kobiety :)

Mam czasem ten sam problem ale ..... jednak nie podaję. Jeśli ktoś nie zna zasad dobrego wychowania to cóż, ja go uczył nie będę. Aczkolwiek czasem prowadzi to do kuriozalnych sytuacji gdy potem za moimi plecami dowiaduję się że jestem dziwak i dyskryminuję kobiety bo nie podaję im ręki. Ale takie jest życie.

Krzysztof
18.07.2008, 08:35

konto usunięte

Ja na praktykach byłam tępiona przez podstarzałego pana-informatyka. Zawsze komentował, ze jestem kobietą i się nie nauczę, nic dziwnego, ze nie umie to tylko kobieta.
I zaczęłam na praktyki przychodzić na różowo:) (jestem blondynką)
Im więcej komentował moje umiejętności jako kobiety informatyka tym bardziej kobieco się ubierałam (dwóch kolegów też wtedy było na praktykach i równie mało umieli jak ja, ale to faceci więc im wybaczał).
pewnego dnia kiedy po raz kolejny komentował, że kobieta nie powinna komputera dotykać, bo... skomentowałam , że ja mogę nie wiedzieć , bo blondynki już tak mają, że mało co wiedzą:)
i pan-informatyk uśmiechnął się na mój komentarz. Od tamtej pory wszystkich praktykantów traktował tak samo:)
4.02.2009, 16:27

Anna Podsiedlik-Ciebi
era
Założycielka
Personal Pilates
Studio/ Trener
Meotdy Pilat...

Drogie Panie jeśli interesuje Was stanowisko Account Manager/Project Manager w firmie mającej swoją siedzibę w Warszawie i specjalizującej się w wykorzystaniu Internetu i systemów informatycznych do celów marketingowych, biznesowych,komunikacyjnych i informacyjnych przesyłajcie swoje CV i list motywacyjny na adres: rekrutacja@noria.pl

Praca od już!

Pozdrawiam.
17.04.2009, 10:28

Monika Pęconek nauczycielka
kalarippajat -
staroindyjskiej
sztuki walki,...

Witam,

Serdecznie zapraszam do bezpłatnego udziału w targach pracy Kariera IT – wydarzeniu, podczas którego wiele firm zaprezentuje swoje aktualne oferty pracy skierowane wyłącznie do doświadczonych specjalistów branży IT. Jest to niepowtarzalna okazja do zorientowania się oraz porównania ofert i warunków jakie mogą zaproponować Państwu różne firmy. Jedynym warunkiem uczestnictwa w tych targach jest doświadczenie w branży IT, prowadzimy rejestrację kwalifikowaną – nie przyjmujemy zgłoszeń od osób niewykwalifikowanych.

Podczas tych targów wystawiać się będą m.in. takie firmy jak:
*Ericpol
*Teleca
*Cybercom
*Transition Technologies
*Rule Financial
*LSI Sottware
*BDI
*Hays Poland
*Tintschl Polska
*Telekomunika Polska
*AMG.net
*Cyclad
*Soflab

Data i miejsce: 9 kwietnia 2011r., Łódź hotel andel's
Czas trwania targów: 9.30-15.30
Rejestracja i agenda na stronie: http://www.targikarierait.pl/

W razie pytań serdecznie zapraszam do kontaktu:
Aleksandra Górecka
SW Konferencje
ul. Bokserska 1
02-682 Warszawa
tel.22/ 427 36 44
e-mail: aleksandra.gorecka@software.com.pl
6.04.2011, 12:26

Robert Miśkiewicz prezes, ibmproduct

mam kilka koleżanek, które pracują w branży i nie narzekają :) ale wiadomo - wszystko zależy od szefa
11.01.2012, 09:53

Agnieszka Wierzbicka Redaktor, Telewizja
TVN

Praca jest Twoim celem życiowym i pochłania Cię bez reszty? Rezygnujesz z innych obowiązków, żeby realizować plany zawodowe? Zostajesz dłużej w pracy i chodzisz do niej w wolne dni, a Twoja rodzina czuje się czasem zaniedbana?
Do programu telewizyjnego szukamy osób, które nie wyobrażają sobie życia bez pracy.
Zgłoszenia proszę kierować na adres: a.wierzbicka2@tvn.pl podając imię oraz numer telefonu.

Pozdrawiam
Redaktor TVN
A.Wierzbicka
24.01.2012, 13:09

Wyślij zaproszenie do