Elżbieta
Pietrus
SPECJALISTA
SPRZEDAŻY USŁUG
Temat: Jak nazwać swoją firmę - sprzedaż usług
Pomóżcie mi nazwać firmę.Muszę otworzyć działalność gospodarczą aby nawiązać współpracę z firmą , w której będę pracowała jako:Promotor Projektu
Opis stanowiska: Do głównych obowiązków osoby zatrudnionej na tym stanowisku będzie należało:
pozyskiwanie nowych klientów;
obsługa techniczna dotycząca montażu terminali( doładowania telefonów, przelewy,płatność kartą) i szkoleń;
opieka nad klientami współpracującymi;
Pomóżcie znależc nazwę dla mojej firmy
Karina
Ślesińska
wizyty studyjne
Hiszpania misje
gospodarcze
Obawiam się Elżbieto, że nikt Ci tu za bardzo nie pomoże. Za wymyślanie chwytliwych nazw firm ludzie kasują grube pieniądze :) Przynajmniej takie odpowiedzi dostałam jak sama prosiłam o pomoc :/Poza tym opis działalności firmy jest jakiś mało zrozumiały. Albo to ja mam już ciężką głowę, ale nie mogę tego rozgryźć.
Justyna Kwaśniewska Social Media
proponuję "Take-care"
Marek
Starzak
Pasja, perfekcja i
żadnych wymówek!!!
jeśli masz problem z nazwą to nazwij firmę PROMOTOR. tak jak się będzie zwało Twoje stanowiskoalbo...
TRUS
Techniczna Realizacja Usług Specjalnych.
jeśli potrzebne Ci bedzie logo (do tej lub innej nazwy) to daj znać
:)
cytat:
Obawiam się Elżbieto, że nikt Ci tu za bardzo nie pomoże. Za wymyślanie chwytliwych nazw firm ludzie kasują grube pieniądze :) Przynajmniej takie odpowiedzi dostałam jak sama prosiłam o pomoc :/
koniec cytata..
pewnie masz rację z tym kasowaniem, tak zachowują sie ci którzy zawodowo sie tym trudnią. dla nas dawców amatorów czasami wystarczy zabawa. korzyści materialne zaś zależą od biorcy ...
pozdrawiam i życzę wiary w ludzi :)Marek Starzak edytował(a) ten post dnia 21.03.09 o godzinie 20:24
Leszek
K.
Słowa bez kontekstu
żyją własnym życiem.
Zgodnie z zasadami słowotwórstwa, na przekór tym zasadom, po prostu jako skojarzenie z innym słowem (żeby nie wdawać się w szczegóły, podaję w nawiasach słówka utworzone według danej zasady słowotwórczej ewent. skojarzenia):- klientownia (pracownia)
- klientarnia (modelarnia)
- klientarium (akwarium)
HTH
L.
PS
Dlaczego guglownica nie zna tych słów? :))))
PS2
Tak sobie pomyślałem, że osoba wykonująca Twoją pracę (czyli Ty ;) ) to może być...
- klientator (organizator, komentator)
- klientynka (owoc cytrusowy)
- klientownik (pracownik zajmujący się klientami)
:)Leszek K. edytował(a) ten post dnia 27.03.09 o godzinie 19:34
Anna
Ł.
reklama, szkolenia,
sprzedaż
ELŻBIETA PIETRUS:a ja bym nie wiązała nazwy konkretnie z tym stanowiskiem, które opisałaś, przecież kiedyś możesz zechcieć rozszerzyć działalność, przebranżowić się, więc nazwa powinna być dość neutralna :)
Pomóżcie mi nazwać firmę.Muszę otworzyć działalność
pobawiłabym się np. Twoim imieniem i nazwiskiem, wychodzi mi wtedy:
"Ella"
"El-Trus"
całkiem przyjemne dla ucha :)
Krzysztof
Rogacki
Specjalista ds
reklamy
MiejskaReklama.pl
Zgadzam się z Anią. Często po jakimś okresie widzisz dodatkowe możliwości i wtedy musisz zmieniać bo stara nazwa nie pasuje.Moje propozycje:
- ElPro
- PietPro
- PietEll
Polecam też zabawę ze słownikiem. Czasami przeglądane słowa mogą się spodobać :)
Adam Jakub
Maciejczyk
newPR :: Grupa AG
ESSEKER
Dla czego zumi jest tak popularne?Bo ma łatwą wpadającą w ucho i nieskrępowaną znakami: - ; ,
*Zisu...
Domena dla działalności zisu.pl na Nazwie jest darmowa i wolna...
*Cinos
Cinos.pl wolna
Łatwo wpada w uch, i oczy łatwo "zapamiętają"
Czekam na opinie o Moich nazwach :-)