Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Jarosław Puta Doradca zawodowy,
Społeczna Wyższa
Szkoła
Przedsiębiorczo...

Temat: Abnormally Attracted to Sin - wycieki ;)

Jako pierwsze trafia w nasze ręce (uszy) Welcome to England. Ja swoją opinię już mam, ale bardzo chętnie poznam Wasze najpierw. :) Zapraszam do dzielenia się wrażeniami i spostrzeżeniami.

Aha, oczywiście gdyby ktoś dysponował innymi "towarami spod lady", serdecznie prosimy dać cynk. ;)Jarosław Puta edytował(a) ten post dnia 18.03.09 o godzinie 09:29
18.03.2009, 09:25

Jarosław Nędza Dietetyk, Centrum
Zdrowia Dziecka

Bóg Ci zapłać dobry człowieku :)
Podobno w niejakim radio KGSR zaczęli już grać "Welcome to England" oraz "Fire to Your Plain".
W tym samym radio 20 marca Tori wystąpi na żywo (taki mini koncercik) o północy czasu lokalnegi (US).Jarosław Nędza edytował(a) ten post dnia 20.03.09 o godzinie 10:51
18.03.2009, 10:09

Paweł B. Manager ds.
Wydawniczych Segment
Tytułów
Komputerowych i ...

nawet nawet :) chociaz zobaczymy jak bedzie z reszta plyty... klimatycznie jednak przypominam mi american doll posse i w sumie dobrze chociaz jak dla mnie za duzo innych instrumentow, a za malo klawiszy, ale nie bede krytykowac dopoki calej plyty nie uslysze :)

wsrod 17 trackow na pewno znajde spory kawal dobrej muzy dla siebie :)

i mam nadzieje, ze tym razem nie wcisnela na plyte posienek typu:
"this is your posse bonus, this is your extra, ...becouse I like you..."
18.03.2009, 12:26

Paweł B. historia sztuki

Piosenka mi się podoba. Jakbyś ktoś skrzyżował "American Doll Posse" ze "Scarlet's Walk". Szkoda tylko, że Tori znowu śpiewa "nie swoim" głosem - nie lubię, jak wchodzi w tę manierę. Zaczęła tak śpiewać na niektórych piosenkach "The Beekeeper", a "American Doll..." prawie całą w ten sposób wykonała. Ja jednak wolę, gdy śpiewa wyżej - tak, jak to czyniła wcześniej. I mam nadzieję, że na tej płycie będzie więcej fortepianu i gitary akustycznej, a mniej syntetycznych klawiszy i gitary elektrycznej (one po prostu nie pasują do Tori).
18.03.2009, 16:26

Zdrowia Dziecka

Czas usłyszeć (nieco ucięty) Fire On Your Plain

:)

Jak dla mnie oba utwory są rewelacyjne, innowacyjne i świadczą o tym że Tori doskonale czuje się w każdym gatunku i rozwija się muzycznie.
I za to ją cenię.Jarosław Nędza edytował(a) ten post dnia 19.03.09 o godzinie 07:45
19.03.2009, 07:35

Jarosław Puta Doradca zawodowy,
Społeczna Wyższa
Szkoła
Przedsiębiorczo...

Jarosław Nędza:
Jak dla mnie oba utwory są rewelacyjne, innowacyjne i świadczą o tym że Tori doskonale czuje się w każdym gatunku i rozwija się muzycznie.
I za to ją cenię.

Rewelacyjne i innowacyjne? Naprawdę? Nie wiem, to może z moim gustem i wrażliwością muzyczną jest coś nie tak. Dla mnie one są miałkie, nijakie, jednym uchem wpadają, drugim wypadają - jakby jej targetem marketingowym były popularne stacje radiowe. Aż nie chce się wierzyć, że kiedyś zaśpiewała "I hate elevator music", a teraz nagrywa właśnie taką "muzykę tła"...

Może to menopauza? Sam nie wiem.
19.03.2009, 07:55

Zdrowia Dziecka

No i jeszcze 500 miles .
Cieszcie uszęta wasze :)
19.03.2009, 21:28

Mariusz S. Junior Service
Analyst, Steria
Polska

Szczerze - mam bardzo mieszane uczucia. Podobne do tych, które towarzyszyły mi przy wyciekach z ADP. Czuję w tych kawałkach fajne momenty, ale to tylko momenty. Ogólnie są jakieś takie bezpłciowe jak na pierwsze słuchanie. Nie wiem, może muszą mi się osłuchać.

Welcome... - to taki murowany pierwszy singiel. Edit: po kilku przesłuchaniach wchodzi w ucho. Najlepszy z tej trójki. Słychać Scarlet's Walk jak nic! :)
Fire.. - sam nie wiem
500 miles - lepsze niż Fire.

Ja mam tylko nadzieję, że na płycie znajdą się jakieś mocniejsze momenty.

Ale popatrzmy na to szczerze. Najlepsze hiciory Tori powstały w trudnych dla niej chwilach. Jasne, że fani chcieliby kolejne kawałki na miarę Crucify czy Ieee, ale ja osobiście wolę jeśli Tori żyje sobie spokojnie i robi muzykę, którą wciąż da słuchać czego nie można powiedzieć np. o Bjork.

A gitary rockowe myślę, że pasują do Tori;) Na koncertach to się sprawdza świetnie.Mariusz Smoliński edytował(a) ten post dnia 19.03.09 o godzinie 22:12
19.03.2009, 22:06

Zdrowia Dziecka

A dziś znalazłem
live na wczorajszym występie SXSW :)
20.03.2009, 16:08

Paweł B. historia sztuki

To "Mary Jane" to chyba jakiś mały żarcik - coś w stylu "Mr. Zebra". I dobrze. :)
20.03.2009, 22:40

Zdrowia Dziecka

Bo Mary Jane to tak naprawdę nie jest kobieta ;)
22.03.2009, 09:37

Agnieszka B. Marketing/grafika
komputerowa

Mariusz Smoliński:
Szczerze - mam bardzo mieszane uczucia. Podobne do tych, które towarzyszyły mi przy wyciekach z ADP. Czuję w tych kawałkach fajne momenty, ale to tylko momenty. Ogólnie są jakieś takie bezpłciowe jak na pierwsze słuchanie. Nie wiem, może muszą mi się osłuchać.

Welcome... - to taki murowany pierwszy singiel. Edit: po kilku przesłuchaniach wchodzi w ucho. Najlepszy z tej trójki. Słychać Scarlet's Walk jak nic! :)
Fire.. - sam nie wiem

Ale popatrzmy na to szczerze. Najlepsze hiciory Tori powstały w trudnych dla niej chwilach. Jasne, że fani chcieliby kolejne kawałki na miarę Crucify czy Ieee, ale ja osobiście wolę jeśli Tori żyje sobie spokojnie i robi muzykę, którą wciąż da słuchać czego nie można powiedzieć np. o Bjork.

A gitary rockowe myślę, że pasują do Tori;) Na koncertach to się sprawdza świetnie.Mariusz Smoliński edytował(a) ten post dnia 19.03.09 o godzinie 22:12

Coś w tym jest. Przesłuchałam te trzy nowe utwory i... brzmią bardzo podobnie, nie mają "kopa", są nijakie, bez pazura.
I aż sama się dziwię, że to piszę (jako oddana fanka).
23.03.2009, 11:11

Analyst, Steria
Polska

Agnieszka Białobrzeska:
Mariusz Smoliński:

Fire.. - sam nie wiem

Coś w tym jest. Przesłuchałam te trzy nowe utwory i... brzmią bardzo podobnie, nie mają "kopa", są nijakie, bez pazura.
I aż sama się dziwię, że to piszę (jako oddana fanka).

No właśnie. Aż sam mam ochotę się zlinczowac :P
23.03.2009, 11:48

konto usunięte

Ojej.... :(

Gdzie jest w tym wszystkim Tori?

Też mam ochotę się zlinczować, jestem rozczarowana...
5.04.2009, 16:03

Analyst, Steria
Polska

klip do Welcome to England

Fajną ma kieckę na początku.;)
7.04.2009, 00:30

Paweł B. historia sztuki

WIELKIE DZIĘKI ZA TĘ INFORMACJĘ!

Piosenkę już zdążyłem polubić. Niestety teledysk słabiusieńki. A Tori znowu sprowadziła się do roli manekina. Wielka szkoda.
7.04.2009, 14:23

Marcin Janocha Mł. Specjalista ds.
Zapobiegania
Oszustwom Kartowym,
Raif...

właśnie chciałem Wam napisać o teledysku...
ale widzę, że się spóźniłem... bo tu forum żyje, tylko ja nie zaglądałem dawno ;)

cóż... ja na razie tylko z Welcome zapoznany. za chwilę spróbuję i z resztą... i cóż, też dla mnie to 'niestety' kontynuacja ADP.
ale jednak na szczęście coś dobrego dla mojego ucha w tym jest.

poczekajmy do maja... może płyta jednak nas zaskoczy.
i zaskoczy! ;)
oby!
7.04.2009, 20:08

Analyst, Steria
Polska

Paweł B.:
WIELKIE DZIĘKI ZA TĘ INFORMACJĘ!

Piosenkę już zdążyłem polubić. Niestety teledysk słabiusieńki. A Tori znowu sprowadziła się do roli manekina. Wielka szkoda.

Faktycznie teledysk nudny jak flaki z olejem. Ale piosenka wpadła mi już w ucho;)
7.04.2009, 21:40

Tomek M. Speaking Writing
Reading... And No
Arithmetic

"Welcome..." zyskuje z czasem, rzeczywiście. Generalnie jak na Tori "wysoki poziom stanów średnich", z minusem ;)
Teledysk wydaje się w formie trochę passe, taki "z myszką", no ale może chodzi o to, żeby obraz nie przesłaniał muzyki. No i jest przesłanie: Jankeska, która roztapia się w Tamizie :)
Co do wyglądu Tori - nie wypowiadam się, nie będę obiektywny, bo nigdy jej kobiecość nie była z mojej bajki (no, może na Sessions at West 54th...). Ale moje uwielbienie dla niej jest czyste, platoniczne, muzyczne; mogłaby nawet wyglądać jak Shrek, byleby śpiewała jak Anioł ;)
A co się tyczy tych okruchów, które mamy już przed premierą - no cóż, zapowiada się trochę nijako, niczym "Beekeeper", ale trzeba poczekać na resztę. Ja byłbym jednak zaskoczony, gdyby udało się utrzymać poziom - i tu może większości z Was się narażę - "American Doll...". Moim nieskromnym zdaniem to jedna z lepszych płyt Tori, bardzo energetyczna, charakterystyczna, nie tylko zbiór piosenek, ale produkcja obfitująca w wiele smaczków, które dla mnie dodatkowo nabrały znaczenia po koncercie. Generalnie - jest "jakaś". Niewielu artystom udaje się nagrać dwie niebanalne, intrygujące płyty po sobie...
Co nam pozostaje? Poczekać jeszcze kilka tygodni.
9.04.2009, 16:00

konto usunięte

Czekamy, czekamy, nie mogę się doczekać wrażeń swoich i Waszych po przesłuchaniu całego albumu :)
9.04.2009, 23:15

Wyślij zaproszenie do