Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Temat: Zero - strzał w '10'

Czyż reklama Coli Zero to nie strzał w '10"? Po dwudniowym wyświetlaniu na większości grup od GL-moderacja, gdzie jest kilka topiców, po PR i Marketing, wszyscy o niej piszą. Czyż nie o to chodziło? Kontrowersyjne, na granicy regulaminu, a przez to skuteczne.
Chętnie poznam speca, który na to wpadł. Toż to genialne! Na ustach wszystkich jest Cola Zero!
5.03.2009, 15:54

Maciej Tesławski Strategia i
lojalność

Nie Cola Zero tylko naruszenie praw do wizerunku przez GL.
Spora różnica. Pewnie Cola ma teraz również problem z GL. A może nawet więcej, bo w jej reklamie naruszono prawa do wizerunku.
5.03.2009, 15:57

Edyta G. menedżer -
diagnozuję i leczę

Sławek Z.:
Czyż reklama Coli Zero to nie strzał w '10"? Po dwudniowym wyświetlaniu na większości grup od GL-moderacja, gdzie jest kilka topiców, po PR i Marketing, wszyscy o niej piszą. Czyż nie o to chodziło?
I dlatego trzeba było zakładać nowy temat?
5.03.2009, 15:59

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Edyta G.:
>
I dlatego trzeba było zakładać nowy temat?

Poniekąd teraz sami udowadniamy to, jak dużą ma ona skuteczność. Sama też zadałaś sobie trud, by wejśc, przeczytać i skomentować. Czyli odniosła skutek.
Jest to grupa Reklama, marketing, marka i o tej reklamie chciałem porozmawiać, nie z punktu widzenia, jaki był do tej pory prezentowany na różnych grupach, a z naszego reklamowego.
Maciej T.:
>
>Pewnie Cola ma teraz również problem z GL. A może nawet więcej, bo w jej reklamie naruszono prawa do wizerunku.

Czy ja wiem. Reklama jest spersonalizowana i pokazuje mnie i osoby, które mam wśród znajomych. Równie dobrze mogłyby się przewijać te fotki pod logiem GL.
Jednak ciekawi mnie jak ta sprawa zostanie rozwiązana.

Jedno jest pewne. Skutek odniosła.
5.03.2009, 16:07

Dagmara D. operacyjny na
wypowiedzeniu :):)

Sławku a słyszałeś kiedyś o budowaniu marki ?
Istnieje tez odwrotność tego procesu - ruinowanie.
A teraz pomyśl co sprzedaje produkt - wku... banner czy ten niesmak, który pozostanie po tej genialnej" reklamie.
5.03.2009, 16:09

konto usunięte

no dobra to podajmy swoje nr. kont bo widzę że większość chce kasy.
5.03.2009, 16:10

Wojciech K. realizator
pomysłów własnych

Maciej Tesławski:

Na naszej-klasie od wielu miesięcy każdy może zobaczyć swoją twarz wkomponowaną we wzór karty płatniczej. Gdzie nie spojrzę (w sieci), widzę bannery krzyczące do mnie "Wojciech" - wg. mnie jest różnica, między naruszeniem praw do wizerunku, a reklamą tak dostosowaną do odbiorcy. Wszak nasze zdjęcia nie są pokazywane osobom obcym, tylko nam samym, oraz naszym znajomym (którzy i tak je widzą, tyle, że w innej części ekranu).
Umieszczając tu swoje zdjęcia wyrażamy zgodę na to, że będą je widzieć użytkownicy (nawet przy najbardziej restrykcyjnych ustawieniach prywatności, zdjęcia widzą nasi znajomi - powyższa reklama nie narusza tej zasady).
5.03.2009, 16:11

Dagmara D. operacyjny na

Bartek Koplin:
Dagmara D.:
niesmak, który pozostanie po tej genialnej" reklamie.
ta reklama jest beznadziejna i conajmniej wkurwiajaca.. do genialnosci to jej brakuje.
Nie wstawił sie drugi ". To była ironia.
5.03.2009, 16:12

Dagmara D. operacyjny na

Sławek Z.:
Jedno jest pewne. Skutek odniosła.
To ja jeszcze dla formalności zapytam : co dla Ciebie oznacza "skutek" w przypadku reklamy.
5.03.2009, 16:13

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Dagmaro słyszałem. Ale powiedz mi czy ktoś siedzi cały dzień i klina na GL do takiego stopnia, że baner go wkurza?
Dziś na GL spędziłem dużo czasu i szczerze mówiąc nie denerwuje mnie on bardziej niż inne reklamy pojawiające się na pasku u góry ekranu. Poprostu kolejna reklama.

Dagmara D.:
To była ironia.
wiem, zrozumialem : ) ale i tak musialem w koncu to z siebie wyrzucic.

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

To jeszcze odpowiem: Jest rozpoznawalna i się o niej mówi. Chyba o to chodziło? A może się mylę. Specem od reklamy nie jestem, a się interesuję.
5.03.2009, 16:14

Iwona K. Zarządzanie ofertą
produktową

Sławek Z.:
Czyż reklama Coli Zero to nie strzał w '10"? Po dwudniowym wyświetlaniu na większości grup od GL-moderacja, gdzie jest kilka topiców, po PR i Marketing, wszyscy o niej piszą. Czyż nie o to chodziło? Kontrowersyjne, na granicy regulaminu, a przez to skuteczne.
Chętnie poznam speca, który na to wpadł. Toż to genialne! Na ustach wszystkich jest Cola Zero!

A gdzie jest ta reklama?
:)
5.03.2009, 16:15

konto usunięte

Wojciech K.:
Maciej Tesławski:

Na naszej-klasie od wielu miesięcy każdy może zobaczyć swoją twarz wkomponowaną we wzór karty płatniczej. Gdzie nie spojrzę (w sieci), widzę bannery krzyczące do mnie "Wojciech" - wg. mnie jest różnica, między naruszeniem praw do wizerunku, a reklamą tak dostosowaną do odbiorcy. Wszak nasze zdjęcia nie są pokazywane osobom obcym, tylko nam samym, oraz naszym znajomym (którzy i tak je widzą, tyle, że w innej części ekranu).
Umieszczając tu swoje zdjęcia wyrażamy zgodę na to, że będą je widzieć użytkownicy (nawet przy najbardziej restrykcyjnych ustawieniach prywatności, zdjęcia widzą nasi znajomi - powyższa reklama nie narusza tej zasady).

polecam zapoznanie sie tym tematem http://www.goldenline.pl/forum/reklama-marketing-marka...

na kolejnych stronach byly zbijane te argumenty ;)

Dagmara D. operacyjny na

Sławek Z.:
To jeszcze odpowiem: Jest rozpoznawalna i się o niej mówi. Chyba o to chodziło? A może się mylę. Specem od reklamy nie jestem, a się interesuję.
No mówiiii się : a co się mówi to już nie łaska ?
Bardzo swobodne podejście do skuteczności reklamy :):)

Dagmara D. operacyjny na

Iwona K.:
Sławek Z.:

A gdzie jest ta reklama?
jak se blokadę syfu wyłaczysz to zobaczysz :):) Ale i tak się nie załapałaś - brali tylko młode, zgrabne, piękne i inteligentne. My jesteśmy za stare Iv :)
5.03.2009, 16:16

Dagmara D. operacyjny na

Bartek Koplin:
Dagmara D.:
To była ironia.
wiem, zrozumialem : ) ale i tak musialem w koncu to z siebie wyrzucic.
Ok Bartek, dobrze, że pomogło :):):)
5.03.2009, 16:17

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Dagmara D.:

Bardzo swobodne podejście do skuteczności reklamy :):)

No swobodne... Wychodzę z założenia większości gwiazd i gwiazdeczek - nie ważne jak, ważne, że w ogóle :)

Odezwę się jeszcze później bo teraz pora pojechać do domu.

Pozdrawiam
5.03.2009, 16:18

Iwona K. Zarządzanie ofertą
produktową

Dagmara D.:

A gdzie jest ta reklama?
jak se blokadę syfu wyłaczysz to zobaczysz :):) Ale i tak się nie załapałaś - brali tylko młode, zgrabne, piękne i inteligentne. My jesteśmy za stare Iv :)

Jeju... pierwszy raz się cieszę, ze ja w innym targecie już jestem :))
5.03.2009, 16:19

Krzysztof B. unavailable until

Mam propozycję.
Niech każdy założy oddzielny wątek, w którym poruszy kwestię.

Ale będzie fun...
5.03.2009, 16:21
Temat zamknięty.

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do