- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Maciej W. Mobile
Temat: nowe wykorzystanie naszego wizerunku
Zgłoszę swoją uwagę, właśnie pokazała mi się Karolina jako 'kumpel' :) ciekawe czy była by zadowolona z takiego pozycjonowania, mimo starań CC0 nadal pozostanie moja 'kumpelą' nie 'kumplem'.Kolejna uwaga: GL to nie jest 'kumplowisko' tylko portal biznesowy, o ile się nie mylę.
Maciej.
Rafał
Hostyński
Ten od
pozycjonowania
Anna P.:Pamiętaj, że przeglądarek jest kilka ;)
rozumiem, ze to rewelacyjne wyjscie... pracowac w reklamie internetowej na przyklad z zablokowanymi reklamami w przegladarce?
I jeśli chcesz coś zobaczysz, korzystasz z tej archaicznej wersji (IE) - zawsze masz wybór.
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Lidia W.:Rozumiem, że władza uderza do głowy jak alkohol.
Maciej Tesławski:
Już raz "moderator/ka" zamknęła ten temat. Czekam aż tutaj padnie :)
Do póki dyskusja toczy się w ramach tematyki grupy nie widzę powodu by temat zamykać. Myślę że Paweł się ze mną zgodzi. Ale nie odpowiadam za siły wyższe...
Rozumiem, że temat "Zero - strzał w '10'" był niemerytoryczny.
Zawieszam udział w tej grupie do czasu wyjaśnienia przez Pawła.
Rafał Hostyński:
Anna P.:Pamiętaj, że przeglądarek jest kilka ;)
rozumiem, ze to rewelacyjne wyjscie... pracowac w reklamie internetowej na przyklad z zablokowanymi reklamami w przegladarce?
I jeśli chcesz coś zobaczysz, korzystasz z tej archaicznej wersji (IE) - zawsze masz wybór.
ale piszesz "jesli chcesz" - a jak jest cos ciekawego, a ja to przeocze, bo korzystam z ff z zablokowanymi reklamami? ;)
Rafał
Hostyński
Ten od
pozycjonowania
Anna P.:Nie bój żaby, reklamy są wszechobecne, a kampanie nie trwają 2h tylko liczone są w dniach lub miesiącach ;)
ale piszesz "jesli chcesz" - a jak jest cos ciekawego, a ja to przeocze, bo korzystam z ff z zablokowanymi reklamami? ;)
I nie martw się przeoczeniem, bo nie sądzę że jesteś w stanie obejrzeć wszystko, skoro nie wchodzisz na więcej niż 100 stron dziennie ;)
Marcin
Markowski
Performance
Marketing Planner,
Starcom NEXT
a może byście tak zapytali o zdanie prawnika, a nie (niektorzy jak mantrę) powtarzacie, że zostało złamane prawo.Jak nie zgadzacie się na tę reklamę, to najprostrzą drogą do pozbycia się z niej jest skasowanie swojego konta na GL.
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
Anna P.:
§ 41. Użytkownik poprzez umieszczenie danych, wizerunku, materiałów lub wypowiedzi w GoldenLine.pl wyraża zgodę na
wykorzystywanie ich przez innych Użytkowników w zakresie ich > osobistego użytku oraz na potrzeby prowadzonych w GoldenLine.pl
kampanii rekrutacyjnych oraz promocyjnych.
Ten punkt regulaminu chyba wystarczająco dobrze definiuje zaistniałą sytuację. Może jestem jakimś wyjątkiem, ale gdy pierwszy raz przeglądałem regulamin, od razu skojarzyłem wykorzystywanie wizerunku z kampanią tego typu. W sensie technicznym nasze dane nie wychodzą poza serwery GoldenLine (można to łatwo sprawdzić), więc mieści się to w regulaminie. Zgodziliśmy się na to zakładając konto - a konto zawsze można skasować, jeśli zmieni się zdanie.
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
Monika Izabela K.:
informacja bezpośrednio skierowana do mnie i tylko z użyciem mojego nazwiska, imienia etc. jest zgodna z prawem. Wykorzystywanie wizerunku, i to osób trzecich nie jest zgodne z > prawem.
Klikam na profil kogokolwiek z Twoich znajomych i widzę Twój wizerunek na liście po lewej stronie ("znajomi") - choć nie znam ani tej osoby, ani Ciebie. Jak to się ma do tego, co napisałaś powyżej? Mam rozumieć, że według Twojej definicji lista "znajomi" jest niezgodna z prawem? ;)
analizujac ten punkt, mimo ze zaistniala sytuacja mi sie nie podoba, mysle, ze kluczowe jest sformulowanie "w GoldenLine", a nie "na rzecz". Tak wiec regulamin jest chyba okej. Jest zatem szersza kwestia - co na to wyzsze od regulaminu prawo? Prawnik istotnie konieczny.
Marcin
Markowski
Performance
Marketing Planner,
Starcom NEXT
Wojciech K.:
Monika Izabela K.:
informacja bezpośrednio skierowana do mnie i tylko z użyciem mojego nazwiska, imienia etc. jest zgodna z prawem. Wykorzystywanie wizerunku, i to osób trzecich nie jest zgodne z > prawem.
Klikam na profil kogokolwiek z Twoich znajomych i widzę Twój wizerunek na liście po lewej stronie ("znajomi") - choć nie znam ani tej osoby, ani Ciebie. Jak to się ma do tego, co napisałaś powyżej? Mam rozumieć, że według Twojej definicji lista "znajomi" jest niezgodna z prawem? ;)
proponuje zdelegalizować GL! ;)
Arvind
Juneja
Oumm.pl, Community
Strategist |
Tepik.pl
a najlepiej zamknąć! w końcu bym się wyspał... :)oficjalne stanowisko dostępne pod :
http://www.goldenline.pl/forum/gl-uwagi-propozycje/789908
będę wdzięczny za kontynuowanie tematu w tamtym wątku żeby łatwiej nam było odpowiadać :)
pozdrawiam,
arvind