Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: nowe wykorzystanie naszego wizerunku

Zgłoszę swoją uwagę, właśnie pokazała mi się Karolina jako 'kumpel' :) ciekawe czy była by zadowolona z takiego pozycjonowania, mimo starań CC0 nadal pozostanie moja 'kumpelą' nie 'kumplem'.
Kolejna uwaga: GL to nie jest 'kumplowisko' tylko portal biznesowy, o ile się nie mylę.

Maciej.
5.03.2009, 15:52

Rafał Hostyński Ten od
pozycjonowania

Anna P.:
rozumiem, ze to rewelacyjne wyjscie... pracowac w reklamie internetowej na przyklad z zablokowanymi reklamami w przegladarce?
Pamiętaj, że przeglądarek jest kilka ;)
I jeśli chcesz coś zobaczysz, korzystasz z tej archaicznej wersji (IE) - zawsze masz wybór.
5.03.2009, 16:49

Maciej Tesławski Strategia i
lojalność

Lidia W.:
Maciej Tesławski:
Już raz "moderator/ka" zamknęła ten temat. Czekam aż tutaj padnie :)

Do póki dyskusja toczy się w ramach tematyki grupy nie widzę powodu by temat zamykać. Myślę że Paweł się ze mną zgodzi. Ale nie odpowiadam za siły wyższe...
Rozumiem, że władza uderza do głowy jak alkohol.
Rozumiem, że temat "Zero - strzał w '10'" był niemerytoryczny.
Zawieszam udział w tej grupie do czasu wyjaśnienia przez Pawła.
5.03.2009, 16:51

konto usunięte

Rafał Hostyński:
Anna P.:
rozumiem, ze to rewelacyjne wyjscie... pracowac w reklamie internetowej na przyklad z zablokowanymi reklamami w przegladarce?
Pamiętaj, że przeglądarek jest kilka ;)
I jeśli chcesz coś zobaczysz, korzystasz z tej archaicznej wersji (IE) - zawsze masz wybór.

ale piszesz "jesli chcesz" - a jak jest cos ciekawego, a ja to przeocze, bo korzystam z ff z zablokowanymi reklamami? ;)
5.03.2009, 16:54

Rafał Hostyński Ten od
pozycjonowania

Anna P.:
ale piszesz "jesli chcesz" - a jak jest cos ciekawego, a ja to przeocze, bo korzystam z ff z zablokowanymi reklamami? ;)
Nie bój żaby, reklamy są wszechobecne, a kampanie nie trwają 2h tylko liczone są w dniach lub miesiącach ;)
I nie martw się przeoczeniem, bo nie sądzę że jesteś w stanie obejrzeć wszystko, skoro nie wchodzisz na więcej niż 100 stron dziennie ;)
5.03.2009, 16:57

Marcin Markowski Performance
Marketing Planner,
Starcom NEXT

a może byście tak zapytali o zdanie prawnika, a nie (niektorzy jak mantrę) powtarzacie, że zostało złamane prawo.

Jak nie zgadzacie się na tę reklamę, to najprostrzą drogą do pozbycia się z niej jest skasowanie swojego konta na GL.
5.03.2009, 16:58

Wojciech K. realizator
pomysłów własnych

Anna P.:
§ 41. Użytkownik poprzez umieszczenie danych, wizerunku, materiałów lub wypowiedzi w GoldenLine.pl wyraża zgodę na
wykorzystywanie ich przez innych Użytkowników
w zakresie ich > osobistego użytku oraz na potrzeby prowadzonych w GoldenLine.pl
kampanii rekrutacyjnych oraz promocyjnych.

Ten punkt regulaminu chyba wystarczająco dobrze definiuje zaistniałą sytuację. Może jestem jakimś wyjątkiem, ale gdy pierwszy raz przeglądałem regulamin, od razu skojarzyłem wykorzystywanie wizerunku z kampanią tego typu. W sensie technicznym nasze dane nie wychodzą poza serwery GoldenLine (można to łatwo sprawdzić), więc mieści się to w regulaminie. Zgodziliśmy się na to zakładając konto - a konto zawsze można skasować, jeśli zmieni się zdanie.
5.03.2009, 17:06

Wojciech K. realizator
pomysłów własnych

Monika Izabela K.:
informacja bezpośrednio skierowana do mnie i tylko z użyciem mojego nazwiska, imienia etc. jest zgodna z prawem. Wykorzystywanie wizerunku, i to osób trzecich nie jest zgodne z > prawem.

Klikam na profil kogokolwiek z Twoich znajomych i widzę Twój wizerunek na liście po lewej stronie ("znajomi") - choć nie znam ani tej osoby, ani Ciebie. Jak to się ma do tego, co napisałaś powyżej? Mam rozumieć, że według Twojej definicji lista "znajomi" jest niezgodna z prawem? ;)
5.03.2009, 17:10

konto usunięte

analizujac ten punkt, mimo ze zaistniala sytuacja mi sie nie podoba, mysle, ze kluczowe jest sformulowanie "w GoldenLine", a nie "na rzecz". Tak wiec regulamin jest chyba okej. Jest zatem szersza kwestia - co na to wyzsze od regulaminu prawo? Prawnik istotnie konieczny.
5.03.2009, 17:11

Marcin Markowski Performance
Marketing Planner,
Starcom NEXT

Wojciech K.:
Monika Izabela K.:
informacja bezpośrednio skierowana do mnie i tylko z użyciem mojego nazwiska, imienia etc. jest zgodna z prawem. Wykorzystywanie wizerunku, i to osób trzecich nie jest zgodne z > prawem.

Klikam na profil kogokolwiek z Twoich znajomych i widzę Twój wizerunek na liście po lewej stronie ("znajomi") - choć nie znam ani tej osoby, ani Ciebie. Jak to się ma do tego, co napisałaś powyżej? Mam rozumieć, że według Twojej definicji lista "znajomi" jest niezgodna z prawem? ;)

proponuje zdelegalizować GL! ;)
5.03.2009, 17:14

Arvind Juneja Oumm.pl, Community
Strategist |
Tepik.pl

a najlepiej zamknąć! w końcu bym się wyspał... :)

oficjalne stanowisko dostępne pod :

http://www.goldenline.pl/forum/gl-uwagi-propozycje/789908

będę wdzięczny za kontynuowanie tematu w tamtym wątku żeby łatwiej nam było odpowiadać :)

pozdrawiam,
arvind
5.03.2009, 17:15

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do