Dariusz
Dąbrowski
BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl
Temat: o, psia kupa !
W Warszawie ruszył konkurs dla właścicieli psów:"Sprzątacie po psach i nie wstydzicie się tego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami!"
Czemu sprzątacie po swoich psach, z jakimi reakcjami się spotykacie, jak to robicie? Może Wasze doświadczenia zainspirują innych właścicieli czworonogów?
Akcja jest wspierana piosenką przewodnią:
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/10,88291,6337570,Tele...
a w Łodzi nie ma problemu? Czy takie akcje mają sens?
Witold W. trader
łódzkiej, póki co nie da się posprzątać... ;)
Adam
Sęczkowski
Dziennikarz,
politolog, bankowiec
... szuka stałej
pracy ...
W Łodzi jest olbrzymi problem. W niedzielę była u mnie rodzina ze Szczecinka i poruszyła tą sprawę. Zapytali: czy naprawdę nikt tego nie sprząta?Temat: o, psia kupa !
Niestety nikt!
Magdalena
K.
Bełchatowianka w
Łodzi
dlatego kupujmy chomiki
Jacek
Ś.
Perfumy, kosmetyki,
Dior, Chanel, YSL
itd
Magdalena K.:
dlatego kupujmy chomiki
może lepiej rybki ;)
Kroliczki, kroliczki, kroliczki :)))
Jacek
Ś.
Perfumy, kosmetyki,
Dior, Chanel, YSL
itd
Jacek Świątek:
Magdalena K.:
dlatego kupujmy chomiki
może lepiej rybki ;)
... a tak całkiem serio, to przyznaje sie bez bicia że jak chyba większość nie sprzątam po swoim psie :/, ale znalazłem coś fajnego na alledrogo.pl
http://www.allegro.pl/item571354535_as_kupozbieracz_cz...
http://www.allegro.pl/item564023256_hit_wybieracz_psic...
i jak sie okazuje nie są to drogie rzeczy, trzeba tylko chcieć, ale z drugiej strony patrząc jak starsi ludzie wywalają przez okna tony odpadków, zastanawiam sie czy to ma jakiś sens :/ i co bardziej śmierdzi, psia kupa czy rozkładająca sie wieprzowa giczka :(
Te produkty sa extra! Jaka pomyslowosc :) Ludzie powinni kupowac takie rzeczy!
Marcin
M.
The most successful
traders I know spend
most of their ti...
W każdym sklepie dla zwierząt są przyrządy do sprzątania kup. I nie jest to nic wielkiego sprzątnąć po swoim psie. No chyba że ma się doga arlekina i kupa waży kilka kilo ;p.ps. ja po swoim psie sprzątam ;)
W kazdym??? Ja widze to pierwszy raz w zyciu, a tyle sie po sklepach zoologicznych nachodzilam :) Moze jest to trzymane pod lada :)
Marcin
M.
The most successful
traders I know spend
most of their ti...
Izabela Roksana F.:
W kazdym??? Ja widze to pierwszy raz w zyciu, a tyle sie po sklepach zoologicznych nachodzilam :) Moze jest to trzymane pod lada :)
Trzeba zapytać po prostu ja kupiłem w najbliższym sklepie i jeszcze utargowałem rabat :)
No i prosze mamy pierwszego faceta na forum, ktory sprzata psie kupy!!! Bravvvvvvvo :)
Antonina G. Kobieta Tworząca
Fakt - te zieleniejące chleby i inne atrakcje pod oknami też są niemałym problemem. Brak dbałości o porządek w miastach nie zachęca przeciętnego człowieka do robienia czegokolwiek, żeby ten stan zmienić. Czy to psia kupa, czy rzucanie śmieci na chodnik - jeśli otoczenie wygląda jak śmietnik, to ludzie nie będą się specjalnie zastanawiać nad tym, czy sprzątać po pupilu i szukać kosza.Zauważmy, że w czystych miejscach ludzie są mniej skłonni do śmiecenia. Jeśli na "wyliniałym" trawniku, o który nikt nie dba wala się tona papierów, pety i szkło to psia kupa będzie jedynie śmierdzącym akcentem tej całej konstrukcji. Jeśli natomiast otoczenie jest zadbane a ludziom pokaże się, że sprzątanie po piesku to nic strasznego - całkiem możliwe, że sami zaczną to robić. Moja mama sprząta po psie i zauważyłam, że ludzie na to pozytywnie reagują - czasem całkiem obcy, przechodzący obok. A i ktoś z sąsiadów podłapał ideę i też sprząta.
W Polsce są miasta, gdzie dba się o porządek i o zieleń. Administratorzy prywatnych budynków - idąc za ciosem - też wokół nich sprzątają. Widać, że się jednak da. Kwestia psich kup to tylko część problemu z utrzymaniem porządku w mieście.
Marcin
M.
The most successful
traders I know spend
most of their ti...
Po prostu zbiera mi się na wymioty chodząc po osiedlowych trawnikach i sam nie chcę przyczyniać się do tego. W moim bloku wiem że jeszcze jeden sąsiad zbiera po psie, dobre to na początek.Temat: o, psia kupa !
A jakiego masz psa?
Marcin
M.
The most successful
traders I know spend
most of their ti...
Izabela Roksana F.:
A jakiego masz psa?
Szpic miniaturowy ;D. Taka trochę większa wiewiórka.
A skad bierzesz woreczki?
Marcin
M.
The most successful
traders I know spend
most of their ti...
Izabela Roksana F.:
A skad bierzesz woreczki?
Są w sklepie gdzie kupiłem sprzęt do tego ale można używać zwykłych jednorazowych torebek.Marcin M. edytował(a) ten post dnia 04.03.09 o godzinie 11:51