Szymon Kufel NA
Temat: Upadek Monetto?
Paweł Bartkowiak:
jak ktos chce miec powod do pozwania monetto to ja znalazlem jeden:
2 dni po zmianie stóp procentowych nadal mozna zawierac pozyczki na 22% co jest sprzeczne z prawem (ustawa o zmianie ustawy - Kodeks cywilny oraz o zmianie niektórych innych ustaw)
juz w pierwszym paragrafie jest napisane:
"Maksymalna wysokość odsetek wynikających z czynności prawnej nie może w
stosunku rocznym przekraczać czterokrotności wysokości stopy kredytu
lombardowego Narodowego Banku Polskiego (odsetki maksymalne)"
http://www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/1000/a/1033.pdf
Banacha to nie dotyczy. Po ktorejs ze zmian tez sie wypowiadal i oczywiscie on mial racje, a nie rzad wiec sadze, ze tym razem jest dokladnie tak samo.
Zmiana w przepisach tyczy sie wszystkich poza Banachem i jego biznesem.
On w koncu jest tak wspanialy, ze jest ponad prawem.
Paweł
K.
Webdeveloper, K2
Internet SA
Dodam od siebie jeszcze dwie aukcje uzytkownikow, opisujacych problemy:http://monetto.pl/pozyczkodawca/szczegoly_oferty/85343468
http://monetto.pl/pozyczkodawca/szczegoly_oferty/75742868
Mirek Połyniak:jestem za
może już czas na EOT...
to kopanie lezacego ktory i tak sie juz nie podniesie :)
Szymon Kufel NA
Lezacy powinien przeprosic za swoje klamstwa jesli nie zrekompensowac przynajmniej czesciowe straty.Do tego czasu nie ma co. Prosze zauwazyc, ze szanowny Banach sie odzywa tylko jak ma nowe klamstwa w rekawie i jak zamierza postraszyc. Jak przychodzi do konkretow to jakos dziwnie znika i slodkie pierdzenie sie konczy.
Lezacy czy nie dopoki publicznie sie nie przyzna, ze jest kanciarzem i oszustem nie bedzie mial spokoju. Tak to jest z mataczami. Smrod sie bedize ciagnal dlugo.
Damian
Sikora
Tworzenie nowych
idei, koncepcji.
"Nie można połączyć się z operatoremLicencja LIVECHAT Contact Center wygasła"... pomyśleć, że miałem duże chęci kontaktu z nimi :)Damian Sikora edytował(a) ten post dnia 21.04.09 o godzinie 02:34
Rafał
Z.
ABM Space Education
Sp. z o.o.
Prześledziłem wątek, konta na monetto nigdy nie zakladałem ani nie miałem takiego zamiaru. Ale nasuwa mi sie jedno spostrzeżenie, że skoro prezesem poważnego serwisu, gdzie w grę wchodzą realne pieniądze użytkowników, zostaje osoba bez większego doświadczenia to na co tu można było liczyc. Na miejscu pana Łukasza B. szybko usunąłbym z doświadczenia monetto.pl z profilu GL:) Pozdrawiam
Marek
Omernik
projektant-programis
ta, Ministerstwo
Finansów
Rafał Z.:
Na
miejscu pana Łukasza B. szybko usunąłbym z doświadczenia monetto.pl z profilu GL:) Pozdrawiam
To już mu raczej nie pomoże, a nawet bardziej zaszkodzi, bo wywoła nową burzę wokół jego osoby.
Grzegorz M. Wolny zawód
Forum na monetto.pl zostało wyłączone. Jedna z ważnych form komunikacji została odciętaCo nie zrobisz Banach to i tak nie unikniesz odpowiedzialności karnej, musisz się z tym pogodzić
Wojciech Walczak SAP ABAP Development
A ja pozyczylem komus za posrednictwem monetto 50zl w grudniu. Tak na chybil trafil pierwszemu pozytywnie zweryfikowanemu uzytkownikowi monetto. no i niestety ale ani zlotowka do mnie nie trafila.kaczmarski inkasso wyslal mi pismo ze maja podpisana umowe z monetto taka ze sciagaja dlugi ale tylko polubownie, wiec wyslali pismo, ktore zostalo bez odpowiedzi, i koniec sprawy, zostawili mnie samego.
monetto twierdzi ze bedzie mnie wspieralo dowodami w sadzie zeby wywalczyc dlug w sadzie. niestety telefon maja wylaczony, live chat licencja wygasla.
i co teraz? pozwac do sadu monetto czy pozyczkobiorce?
Adam
W.
www.fotomody.pl
fotografia mody, IT
Wojciech Walczak:
A ja pozyczylem komus za posrednictwem monetto 50zl w grudniu. Tak na chybil trafil pierwszemu pozytywnie zweryfikowanemu uzytkownikowi monetto. no i niestety ale ani zlotowka do mnie nie trafila.
kaczmarski inkasso wyslal mi pismo ze maja podpisana umowe z monetto taka ze sciagaja dlugi ale tylko polubownie, wiec wyslali pismo, ktore zostalo bez odpowiedzi, i koniec sprawy, zostawili mnie samego.
monetto twierdzi ze bedzie mnie wspieralo dowodami w sadzie zeby wywalczyc dlug w sadzie. niestety telefon maja wylaczony, live chat licencja wygasla.
i co teraz? pozwac do sadu monetto czy pozyczkobiorce?
oczywiście, że monetto. pożyczkobiorce o 50 zł będziesz ściagać? od monetto będzie można więcej wytargać. trzeba by tylko złożyć pozew grupowy:)Adam W. edytował(a) ten post dnia 27.04.09 o godzinie 23:38
Miсhal
S.
quidquid latinum
dictum est, altum
viditur
od monetto będzie można więcej wytargać.
To dosc odwazna teza :D
Adam
W.
www.fotomody.pl
fotografia mody, IT
michal S.:
od monetto będzie można więcej wytargać.
To dosc odwazna teza :D
bo ja jestem odważny - szczególnie dlatego, że z monetto nie mam nic wspólnego:)
Wojciech Walczak SAP ABAP Development
Wlasciciel Monetto odpisal mi po 3 tygodniach na priv na Goldenline ze serwis zyje ma sie dobrze i trzeba pisac na maila do nich.. Ale zenada, od miesiaca nie odpisali na zadnego maila.
Rafał
Hostyński
Ten od
pozycjonowania
http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,35895,6626730,...Dalsza część "ciszy monetto".
Bartosz S. informatyk
Rafał Hostyński:
http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,35895,6626730,...
Dalsza część "ciszy monetto".
Czyli Łukasz Banach dalej gra swoje: "jest super".
Krzysztof
N.
Project Manager.
Aplikacje www. PHP,
Symfony, Zend.
Bartosz S.:
Rafał Hostyński:
http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,35895,6626730,...
Dalsza część "ciszy monetto".
Czyli Łukasz Banach dalej gra swoje: "jest super".
Heh, zastanawiam sie jak IIF zakonczy smierdzaca sprawe monetto. W artykule pisza, ze sa prowadzone zmiany wlascicielskie. Ciekawe czy to informacja prasowa, aby zaspokoic publike czy zmiany faktycznie sa prowadzone i portal / spolka bedzie dzialac nadal z innym zarzadem / zasadami / wizja etc.