Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Agnieszka Z. Agnieszka Zając

Temat: Poszukuje ciekawej literatury z HR

Witam chciałam się spytać czy ktoś może mi polecić ciekawą literaturę z zakresu HR : szkolenia, motywowanie, rekrutacja i selekcja pracowników.Zaczynam pisać prace magisterską i szukam dobrej literatury.
Pozdrawiam:)
18.04.2007, 12:45

Monika Krusiewicz Event Managers Club,
Primavera PR&Events

czy jesteś też zainteresowana konferencjami na temat HR
włąsnie taką organizauję , właściwe cykl seminariów?

Monika
18.04.2007, 14:47

Monika Krusiewicz:

Monika
Dziękuję za propozycję, ale wolałabym bardziej literaturę fachową.
19.04.2007, 08:37

Możliwe że już znasz: Michael Armstrong "Zarządzanie zasobami ludzkimi" - grubaśny zbiór wiadomości o HR, lektura podstawowa dla tej specjalizacji, pisana przystępnym językiem.Katarzyna Ciozda edytował(a) ten post dnia 24.04.07 o godzinie 22:02
24.04.2007, 22:01

Katarzyna Ciozda:
Możliwe że już znasz: Michael Armstrong "Zarządzanie zasobami ludzkimi" - grubaśny zbiór wiadomości o HR, lektura podstawowa dla tej specjalizacji, pisana przystępnym językiem.Katarzyna Ciozda edytował(a) ten post dnia 24.04.07 o godzinie 22:02
Znam literaturę dotyczącą szkoleń pracowników gdyż pisałam na ten temat pracę licencjacka .Teraz zbieram materiały o motywowaniu, rekrutacji itp.
25.04.2007, 20:08

Anna M. Employer branding i
marketing
rekrutacyjny

Margaret Dale " Skuteczna rekrutacja i selekcja pracowników" Polecam, sama z niej korzystałam pisząc jakiś czas temu moją magisterkę ;)

Wydawnictwo Wolters Kluwers - ma całą serię HR-ową, w tym pozycje dot. rekrutacji: http://www.sklep.abc.com.pl/exec.php?C=Sz2&PND=4011002...

Pozdrawiam :)
26.04.2007, 16:26

Konrad Gurbała rekrutacja,
szkolenia,
doradztwo, coaching
w firmach prod...

Witam,

Ogólnie rzecz biorac to rynek jest zdominowany przez tłumaczenia ksiazek z angielskiego wydawane przez ABC lub Wydawnictwo Ekonomiczne.
Kilka z ich pozycji jest napisane przez Polaków i te ksiazki też bym polecił.
Ale to wszystko jeśli chodzi o tzw. background pracy, poniewaz dobra (czytaj nie tylko teoretyczna) praca powinna składac sie z odrobiny teorii, zeby zarysowac kadr i opisu doswiadczen roznych firm. Ja bym na Twoim miejscu skontaktowal sie z 3,4 firmami i wypytał jak u nich wygladaja te procesy, poniewaz wtedy bedziesz mogła opisac konkretne casy, a nie jedynie "górnolotne schematy".
Ja zawsze robiłem w ten sposób w przypadku moich prac.

Pozdrawiam,
KG
26.04.2007, 19:39

Konrad Gurbała:
Witam,

Ogólnie rzecz biorac to rynek jest zdominowany przez tłumaczenia ksiazek z angielskiego wydawane przez ABC lub Wydawnictwo Ekonomiczne.
Kilka z ich pozycji jest napisane przez Polaków i te ksiazki też bym polecił.
Ale to wszystko jeśli chodzi o tzw. background pracy, poniewaz dobra (czytaj nie tylko teoretyczna) praca powinna składac sie z odrobiny teorii, zeby zarysowac kadr i opisu doswiadczen roznych firm. Ja bym na Twoim miejscu skontaktowal sie z 3,4 firmami i wypytał jak u nich wygladaja te procesy, poniewaz wtedy bedziesz mogła opisac konkretne casy, a nie jedynie "górnolotne schematy".
Ja zawsze robiłem w ten sposób w przypadku moich prac.

Pozdrawiam,
KG
Dziękuję za podpowiedz
26.04.2007, 19:44

Joanna Sawicka Starszy Referent w
Dziale
Finansowo-Księgowym

Chciałam przedstawić część mojej literatury, może coś dla siebie znajdziesz.
Armstrong M. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2005
Armstrong M. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Strategia i działanie. Wydawnictwo Profesjonalnej Szkoły Biznesu, Kraków 1998
Błoński M. i Kondracki K. (red.) Zarządzanie na przełomie wieków. Hays Personnel Services, Warszawa 2004
Czubasiewicz H. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi. Wydawnictwo Akademickie, Warszawa 2001
Domański T. Zmiany w procesach zarządzania kadrami w BPH – rozmowa z prezes Katarzyną Niezgodą. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 5, 2002
Guryn H. Outsourcing na dużą skalę. Personel i Zarządzanie nr 17, 2003
Jackowska-Durkacz A. Strategia LG Petro Bank SA a restrukturyzacja zatrudnienia. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1, 2001
Janowska Z. Zarządzanie zasobami ludzkimi: wyzwanie XXI wieku. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2001
Jurkowski R. Restrukturyzacja zatrudnienia jako element zarządzania zasobami ludzkimi w Polskich Kolejach Państwowych. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 2, 2001
Listwan T. (red.), Antczak Z. Zarządzanie kadrami. Wydawnictwo C. H. Beck, Warszawa 2006
Lundy O., Cowling A. Strategiczne zarządzanie zasobami ludzkimi, Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej, Warszawa 2000
Kałłaur J. Najważniejsze wyzwania dla działów HR w 2007 roku Personel i Zrządzanie nr 3, 2007
Król H. (red.), Ludwiczyński A., Borkowska S. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Tworzenie kapitału ludzkiego organizacji, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2006
Kwiecień K. Outplacement, czyli monitorowany proces redukcji zatrudnienia – nowy instrument zarządzania zasobami ludzkimi. Rynek Pracy, nr 5/6, 2000
Marciniak J. Audyt funkcji personalnej w przedsiębiorstwie. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2005
Meller J. Derekrutacja jako funkcja zarządzania zasobami ludzkimi, Zarządzanie zasobami ludzkimi. Wyzwania u progu XXI wieku, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2001a
Napierała P. TP SA – redukcja personelu przedsiębiorstwa jako efekt reorganizacji przedsiębiorstwa. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi, nr 2, 2002
Oleksyn T. Restrukturyzacja zatrudnienia. Cele i formy, procesy, kontrowersje. Praca i Zabezpieczenie Społeczne, nr 7-8, 2000
Oleksyn T. Zarządzanie potencjałem pracy w polskim przedsiębiorstwie. Systemy, ewolucja, uwarunkowania. Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Warszawie, Warszawa 1998
Padzik K. Leksykon HRM. C. H. Beck, Warszawa 2002
Pawlak Z. Personalna funkcja firmy. Procesy i procedury kadrowe. Poltext, Warszawa 2003
Penc J. Kreatywne kierowanie: organizacja, i kierownik jutra, rozwiązywanie problemów kadrowych. Placet, Warszawa 2000
Pocztowski A. (red.) Analiza przypadków w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków 2001
Pocztowski A. Dział zasobów ludzkich wobec nowych wyzwań. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 3-4, 2001
Pocztowski A. Ewolucja funkcji personalnej przedsiębiorstwa. Zeszyty Naukowe, Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków 1995
Pocztowski A. (red.) Najlepsze praktyki zarządzania zasobami ludzkimi w Polsce, studia przypadków, Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2002
Pocztowski A., Miś A., Sapeta T., Purgał J. Praktyka zarządzania zasobami ludzkimi i jej wpływ na rynek pracy. Instytut Pracy i Spraw Socjalnych, Warszawa 2001
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Strategie, procesy, metody. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2007
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi w nowej gospodarce. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1, 2003
Pocztowski A. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi w procesach fuzji i przejęć. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2004
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi w teorii i praktyce. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1-2, 1999
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Zarys problematyki i metod. Oficyna Wydawnicza Drukarnia ANTYKWA, Kluczbork 1998
Sajkiewicz A. (red.) Zarządzanie potencjałem pracy, Szkoła Główna Handlowa, Warszawa 1998
Sajkiewicz A. Procesy i ludzie. Zmiany w organizacji a zatrudnienie. Personel i Zarządzanie nr 2, 1997
Sajkiewicz A. Procesy i ludzie. Decyzje personalne a zmiany w organizacji. Personel i Zarządzanie nr 3, 1997
Sidor-Rządkowska M. Zwolnienia pracowników a polityka personalna firmy. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2003
Skowrońska A. Zarządzanie zintegrowanym łańcuchem dostaw a zmiany w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu nr 944, 2000
Sokołowski G. Zarządzanie zasobami ludzkimi w procesie przejęcia firmy Polpharma S.A. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 3-4, 2004
Wiśniewski Z., Pocztowski A. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi w warunkach nowej gospodarki. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2004
Zacher L. W. Społeczne wymiary ”nowej gospodarki”. Nowe Życie Gospodarcze, nr 9, 2002
Zbiegień-Maciąg L. [i in.] Zarządzanie personelem w firmie. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo-Dydaktyczne AGH, Kraków 1999
Zbiegień-Maciąg L. (red.) Nowe tendencje i wyzwania w zarządzaniu personelem. Oficyna Ekonomiczna: Wolters Kluwer Polska,
Kraków 2006

a tu oficyna ekonomiczna
http://www.oe.pl/exec.php?C=Sz2&PND=40110028&PD=401122...Joanna L edytował(a) ten post dnia 07.05.07 o godzinie 18:16
7.05.2007, 18:07

Joanna L:
Chciałam przedstawić część mojej literatury, może coś dla siebie znajdziesz.
Armstrong M. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2005
Armstrong M. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Strategia i działanie. Wydawnictwo Profesjonalnej Szkoły Biznesu, Kraków 1998
Błoński M. i Kondracki K. (red.) Zarządzanie na przełomie wieków. Hays Personnel Services, Warszawa 2004
Czubasiewicz H. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi. Wydawnictwo Akademickie, Warszawa 2001
Domański T. Zmiany w procesach zarządzania kadrami w BPH – rozmowa z prezes Katarzyną Niezgodą. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 5, 2002
Guryn H. Outsourcing na dużą skalę. Personel i Zarządzanie nr 17, 2003
Jackowska-Durkacz A. Strategia LG Petro Bank SA a restrukturyzacja zatrudnienia. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1, 2001
Janowska Z. Zarządzanie zasobami ludzkimi: wyzwanie XXI wieku. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2001
Jurkowski R. Restrukturyzacja zatrudnienia jako element zarządzania zasobami ludzkimi w Polskich Kolejach Państwowych. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 2, 2001
Listwan T. (red.), Antczak Z. Zarządzanie kadrami. Wydawnictwo C. H. Beck, Warszawa 2006
Lundy O., Cowling A. Strategiczne zarządzanie zasobami ludzkimi, Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej, Warszawa 2000
Kałłaur J. Najważniejsze wyzwania dla działów HR w 2007 roku Personel i Zrządzanie nr 3, 2007
Król H. (red.), Ludwiczyński A., Borkowska S. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Tworzenie kapitału ludzkiego organizacji, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2006
Kwiecień K. Outplacement, czyli monitorowany proces redukcji zatrudnienia – nowy instrument zarządzania zasobami ludzkimi. Rynek Pracy, nr 5/6, 2000
Marciniak J. Audyt funkcji personalnej w przedsiębiorstwie. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2005
Meller J. Derekrutacja jako funkcja zarządzania zasobami ludzkimi, Zarządzanie zasobami ludzkimi. Wyzwania u progu XXI wieku, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2001a
Napierała P. TP SA – redukcja personelu przedsiębiorstwa jako efekt reorganizacji przedsiębiorstwa. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi, nr 2, 2002
Oleksyn T. Restrukturyzacja zatrudnienia. Cele i formy, procesy, kontrowersje. Praca i Zabezpieczenie Społeczne, nr 7-8, 2000
Oleksyn T. Zarządzanie potencjałem pracy w polskim przedsiębiorstwie. Systemy, ewolucja, uwarunkowania. Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Warszawie, Warszawa 1998
Padzik K. Leksykon HRM. C. H. Beck, Warszawa 2002
Pawlak Z. Personalna funkcja firmy. Procesy i procedury kadrowe. Poltext, Warszawa 2003
Penc J. Kreatywne kierowanie: organizacja, i kierownik jutra, rozwiązywanie problemów kadrowych. Placet, Warszawa 2000
Pocztowski A. (red.) Analiza przypadków w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków 2001
Pocztowski A. Dział zasobów ludzkich wobec nowych wyzwań. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 3-4, 2001
Pocztowski A. Ewolucja funkcji personalnej przedsiębiorstwa. Zeszyty Naukowe, Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków 1995
Pocztowski A. (red.) Najlepsze praktyki zarządzania zasobami ludzkimi w Polsce, studia przypadków, Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2002
Pocztowski A., Miś A., Sapeta T., Purgał J. Praktyka zarządzania zasobami ludzkimi i jej wpływ na rynek pracy. Instytut Pracy i Spraw Socjalnych, Warszawa 2001
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Strategie, procesy, metody. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2007
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi w nowej gospodarce. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1, 2003
Pocztowski A. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi w procesach fuzji i przejęć. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2004
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi w teorii i praktyce. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 1-2, 1999
Pocztowski A. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Zarys problematyki i metod. Oficyna Wydawnicza Drukarnia ANTYKWA, Kluczbork 1998
Sajkiewicz A. (red.) Zarządzanie potencjałem pracy, Szkoła Główna Handlowa, Warszawa 1998
Sajkiewicz A. Procesy i ludzie. Zmiany w organizacji a zatrudnienie. Personel i Zarządzanie nr 2, 1997
Sajkiewicz A. Procesy i ludzie. Decyzje personalne a zmiany w organizacji. Personel i Zarządzanie nr 3, 1997
Sidor-Rządkowska M. Zwolnienia pracowników a polityka personalna firmy. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2003
Skowrońska A. Zarządzanie zintegrowanym łańcuchem dostaw a zmiany w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu nr 944, 2000
Sokołowski G. Zarządzanie zasobami ludzkimi w procesie przejęcia firmy Polpharma S.A. Zarządzanie Zasobami Ludzkimi nr 3-4, 2004
Wiśniewski Z., Pocztowski A. (red.) Zarządzanie zasobami ludzkimi w warunkach nowej gospodarki. Oficyna Ekonomiczna, Kraków 2004
Zacher L. W. Społeczne wymiary ”nowej gospodarki”. Nowe
Dziękuję za pomoc na pewno skorzystam
Życie Gospodarcze, nr 9, 2002
Zbiegień-Maciąg L. [i in.] Zarządzanie personelem w firmie. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo-Dydaktyczne AGH, Kraków 1999
Zbiegień-Maciąg L. (red.) Nowe tendencje i wyzwania w zarządzaniu personelem. Oficyna Ekonomiczna: Wolters Kluwer Polska,
Kraków 2006

a tu oficyna ekonomiczna
http://www.oe.pl/exec.php?C=Sz2&PND=40110028&PD=401122...Joanna L edytował(a) ten post dnia 07.05.07 o godzinie 18:16
7.05.2007, 19:58

Tatiana Olejnik Właściciel, Inter
Figlar

PORTAL STUDENTÓW ZARZĄDZANIA

Publikujemy artykuły dotyczące zarządzania, marketingu i innych obszarów związanych z zarządzaniem przedsiębiorstwem.

Pomagamy studentom w pisaniu prac zaliczeniowych, dyplomowych, licencjackich, magisterskich.

Prowadzimy badania ankietowe, analizy poszczególnych sektorów gospodarki: rynek kapitałowy, motoryzacyjny, reklamy, odzieżowy itd...

http://www.magisterxxl.republika.pl

email: magisterxxl@op.pl

Obszar naszych badań obejmuje następujące przedmioty:
Outsourcing
Innowacje
Zarządzanie innowacjami
Zarządzanie wiedzą knowledge management
eCommerce
Strategiczna karta wyników

Ekonomia

Ludzie i przedsiębiorstwa

Analiza finansowa

Podstawy finansów

Podstawy marketingu

Techniki analityczne w biznesie

Internet w zarządzaniu

Wstęp do programowania

Techniki produkcyjne w reklamie

Przedsiębiorczość

Email: magisterxxl@op.pl

Środowisko biznesu europejskiego

Rachunek kosztów i rachunkowość zarządcza

Zarządzanie marką

Konsument i badania rynku

Strategia medialna w reklamie

Zarządzanie zasobami ludzkimi

Marketing

Strategia kreacyjna

Zarządzanie operacyjne

Systemy informacyjne w zarządzaniu

Innowacje i technologie

Rachunkowość międzynarodowa

Analiza i projektowanie systemów

Systemy baz danych

Strategia i polityka firmy

Marketing globalny

Zarządzanie zasobami ludzkimi II

Zarządzanie finansami

Zarządzanie zmianami

Integracja europejska

Strategia systemów informacyjnych

Zarządzanie projektowaniem systemów

Systemy informacyjne z bazą wiedzy

Bankowość

Globalne systemy informacji finansowej

Strategia i reklama firmy

Prawo i etyka w reklamie

Zarządzanie organizacją

Makroekonomia międzynarodowa

Projekt Innowacyjny

Doskonalenie umiejętności menedżerskich

Rynki elektroniczne

E-biznes plan

Projektowanie interakcji witryn www

Problemy implementacji e-biznesu

Technologie sieci komputerowych

Funkcje zarządzania

Planowanie i decyzje finansowe (MPD)

Planowanie i decyzje finansowe (MPF)

Ekonomia i środowisko biznesu

Projekt - organizacja i zarządzanie

Zarządzanie zasobami ludzkimi

Finanse strategiczne

Strategie przedsiębiorstw

Marketing strategiczny

Strategiczne zarządzanie operacjami

Strategiczne zarządzanie zasobami ludzkimi

Zarządzanie w środowisku e-biznesowym

Zarządzanie finansami i kapitałem

Zarządzanie innowacyjne

Zarządzanie marketingowe

Systemy zarządzania ludźmi

Rynki elektroniczne

E-biznes plan

Projektowanie witryn interaktywnych

Problemy implementacji e-biznesu

Ekonomia

Rachunkowość

Historia prawa gospodarczego

Podstawy turystyki

Wstęp do prawa

Podstawy socjologii i zarządzania

Finanse i bankowość

Podstawy hotelarstwa

http://www.magisterxxl.republika.pl

email: magisterxxl@op.pl

ZAPRASZAMY
4.06.2008, 23:48

Sabina S. psycholog

Polecam Heike Bruch o zarządzaniu ludźmi w kontekście zarządzania energią.
Choć książka jest trudno dostępna.
6.06.2008, 15:11

Dorota S. "Yo creo en mi y en
mi manera de decir
lo que pienso, Yo
...

Agnieszka Ł.:
Monika Krusiewicz:

Monika
Dziękuję za propozycję, ale wolałabym bardziej literaturę fachową.

dr Joanna Czarnota-Bojarska (1999) "Selekcja..." - już nie pamiętam tytułu, ale na wydziale psychologii UW na dole w księgarni znajdziesz. Przegląd badań na pewno w kontekście tematu, jeśli fachowa Cię interesuje.
19.06.2008, 00:02

Małgorzata Grelich HR Manager, SENTE
Systemy
Informatyczne

Polecam serię "HR" wydawnictwa Wolters Kluwer. Osobiście jeszcze się na nich nie zawiodłam- każda ksiązka pretenduje do
"najlepszej pozycji z danego zagadnienia istniejacej na rynku"Małgorzata Grelich edytował(a) ten post dnia 25.05.09 o godzinie 17:29
7.07.2008, 21:03

Sylwia Kłyczek Dyrektor Regionu
Południe

"Dobór personelu" pod redakcją Tomasza Witkowskiego
11.07.2008, 09:30

Zuzanna (. Human Resources
Management
Professional

Dziekuje Agnieszko za zalozenie watku oraz wszytskim, ktorzy odpowiedzieli. Mnie takze przyda sie wasze doswiadczenie. Dzieki za pomoc!!!
25.05.2009, 08:48

Grzegorz Maszkowski Freelance Trainer
/Wolny strzelec,
grzegorz [at]
maszkows...

Małgorzata Grelich:
Osobiscie polecam serię "HR" wydawnictwa Wolters Kluwer. Osobiście jeszcvze się na nich nie zawiodłam- każda ksiązka pretenduję do "najlepszej pozycji z danego zagadnienia na rynku"
Ja również mam pozytywne doświadczenia "współpracy" z ich wydawnictwami. Zakupów można dokonywać bezpośrednio w ich własnej księgarni tu: http://www.profinfo.pl/
25.05.2009, 17:23

Zuzanna (. Human Resources
Management
Professional

Przedstawilam mojejmu promotorowi literature z ktorej zamierzam korzystac i okazalo sie to wielka kleska!!!!
Otoz, moj promotor zazyczyl sobie pozycji NIE STARSZYCH NIZ 2006 rok!!!!
Pomozcie prosze!
Znacie cos godnego polecenia poza Armstrongiem i wyd Wolters Kluwer?
Najlepiej po angielsku!!!
27.05.2009, 08:41

Katarzyna M. Jestem
marketingowcem.
Dbam o relacje.

Chyba najprościej będzie Ci pójść do lokalnej uczelnianej biblioteki i przewertować to co tam już jest.
Poprzeglądaj także magazyny typu personel+, personel i zarządzanie itp.

Literatura z 3 lat jest obszerna :)

ps. ja miałam w 2008 roku limit do 2006. Głowa d góry!
2.06.2009, 13:44

Grzegorz Maszkowski Freelance Trainer
/Wolny strzelec,
grzegorz [at]
maszkows...

Zuzanna O.:
Przedstawilam mojejmu promotorowi literature z ktorej zamierzam korzystac i okazalo sie to wielka kleska!!!!
Otoz, moj promotor zazyczyl sobie pozycji NIE STARSZYCH NIZ 2006 rok!!!!
Pomozcie prosze!
Znacie cos godnego polecenia poza Armstrongiem i wyd Wolters Kluwer?
Najlepiej po angielsku!!!
Moim zdaniem znacznie łatwiej będzie pomóc, gdy poznamy temat pracy i bardziej zawężony tematycznie obszar literatury, który ma ją wesprzeć.
2.06.2009, 18:30

Wyślij zaproszenie do