- 1
- 2
- Następna »
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Temat: Plan kontroli nad światem
"Krótki film dokumentalny na temat wszechobecności najpotężniejszej wyszukiwarki na świecie. Czy google robi tylko biznes w internecie czy jest to tylko część o wiele większego planu..."Czyżby Google też maczało palce w tworzeniu NWO?
Stanisław P. Software designer
"dokumentalny"? :)Jeszcze kawałek i doszliby do poziomu the Onion'a. Przecież tych informacji nikt od nas nie wymusza...
fajne. dobra inspiracja dla gry, nad którą właśnie pracuję.dzieki
:)
Śmierdzi mi to trochę Alexem Jonesem ;)
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Nie wymusza, ale także nikt nie pyta czy mogą nasze dane przetwarzać. Lubisz jak ktoś Ci zagląda do skrzynki pocztowej? Polecam Gmail. Lubisz mieć aplikacje szperające zasoby Twojego komputera? Polecam Chrome.
Marcin Kamiński:
Nie wymusza, ale także nikt nie pyta czy mogą nasze dane przetwarzać. Lubisz jak ktoś Ci zagląda do skrzynki pocztowej? Polecam Gmail. Lubisz mieć aplikacje szperające zasoby Twojego komputera? Polecam Chrome.
Oczywiście, że pytają. Otwierając gmail skrzynkę, zgadzasz się z regulaminem. Tam jest napisane że automat skrzynkę przegląda, więc o co halo? Używam gmaila - jak wysyłam coś, co nie ma być dostępne dla wszystkich, to idzie najpierw przez gpg. Resztę niech czyta kto chce.
W chrome też zgadzasz się z licencją w czasie instalacji, więc naprawdę nie rozumiem w czym problem...
Marcin
K.
Niewielka wiedza
jest gorsza od braku
wiedzy...
Stanisław Pitucha:
Używam gmaila - jak wysyłam coś, co nie ma być dostępne dla wszystkich, to idzie najpierw przez gpg. Resztę niech czyta kto chce.
Dzięki za gpg. :)
Generalnie filmik warty obejrzenia, pobudza do refleksji, choć nie nazwałbym bo dokumentalnym.
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Stanisław Pitucha:
W chrome też zgadzasz się z licencją w czasie instalacji, więc naprawdę nie rozumiem w czym problem...
W tym, że celowo regulamin napisany jest takimi słowami, aby były niezrozumiałe dla przeciętnego konsumenta sieci.
Marcin Kamiński:
W tym, że celowo regulamin napisany jest takimi słowami, aby były niezrozumiałe dla przeciętnego konsumenta sieci.
Wszystko co obowiązuje Cię na codzień - kodeksy, ustawy, rozporządzenia etc. etc. jest napisane (nie wiem, czy celowo, ale) w sposób niezrozumiały dla przeciętnego obywatela.
Jak nie zrozumiesz licencji, nie będziesz świadomy że google czyta twojego posta. W dodatku wiele ludzi sądzi, że eule są niezgodne z prawem... więc nikt już nic nie wie.
Jak nie zrozumiesz ustaw, możesz dostać kilka lat za oszustwa finansowe, pomimo jak najlepszych intencji.
Więc co z tego, że buty masz brudne, jak i tak stoisz po szyję w g...nie. Trochę perspektywy...
Albo konstruktywnie -> nie rozumiesz zasad - użyj czegoś dobrze opisanego - najlepiej na licencji którą przeanalizowały setki ludzi "w praniu". Jest wiele przeglądarek gnu / bsd / apache. Jeśli chodzi o emaila, to też google monopolistą nie jest.Stanisław Pitucha edytował(a) ten post dnia 09.02.09 o godzinie 16:19
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
No dobra Stanisławie, ale jak się ma ta wypowiedź do inwigilowania i naruszania zasad prywatności?I powtórzę pytanie: czy Google może mieć wpływ na kształtowanie NWO?
Marcin Kamiński:
I powtórzę pytanie: czy Google może mieć wpływ na kształtowanie NWO?
New World Order? :D
Nijak... nie ma inwigilowania i naruszania zasad prywatności póki nikt nie jest zmuszany. Nie jest to też monopol, bo można póki co iść gdzie indziej. Google dostarcza dobrej jakości usługi, więc wszyscy ich używają...
Póki są firmą dającą usługi internetowe, to daleko im do *znaczących* zmian w realnym świecie.
Chyba każda firma ma jakąś masę krytyczną, którą jeśli przekroczy, to nagle znajdą się ludzie z teoriami spiskowymi. Myślę, że Google to bardzo dobrze radząca sobie firma, której przy okazji nie mam powodów nienawidzić, bo jej usługi spełniają moje potrzeby. I czuję, że lepiej chwycić się za brzytwę Ockhama, jak słyszę, że google chce skatalogować wszystkie nasze geny przymusem...Stanisław Pitucha edytował(a) ten post dnia 09.02.09 o godzinie 19:11
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Inwigilacja nie działa wyłącznie na zasadzie zmuszania.Przykład: operatorzy GSM przechowujący przez kilka miesięcy w bazie danych nasze SMSy.
Brednie! Wyobraz sobie teraz sytuacje, ze ktos Ci grozil i te grozby spelnil, a Ty nie wiedziales kto to. Operator teraz sadownie udostepnia te smsy i namierza sie sprawce. To jest ze wzgledow bezpieczenstwa. Oczywiscie mozna to zle wykorzystac, ale tutaj juz musimy polegac na zaufaniu do naszego prawa, a takie zaufanie powinnismy miec, bo wszystko by sie posypalo.Operatorzy nie przetrzymuja smsow przez kilka miesiecy, tylko dokladnie dwa lata. To jest dla nich dosc duzy koszt, ale dobrze, ze cos takiego jest.
Bardzo latwo rzucic takie zdanie, jak Ty teraz to zrobiles. Ludzie nie wiedza, po co takie smsy sa przetrzymywane przez tak dlugi czas. Niepotrzebnie w ten sposob wzbudzasz podejrzliwosc do operatorow. To wlasnie Twoje dzialanie jest szkodliwe.
Mowisz, ze sieci komorkowe przechowuja nasze smsy i to nam zagraza tak? To jest mala rybka do systemu ECHELON! To skanuje prawie wszystkie swiatowe smsy, maile i inne takie pierdoly w poszukiwaniu terroryzmu i zapewne rowniez w kontrolowaniu nas. Ale to dla naszego dobra. To jest potrzebne. Dyskusja mozemy teraz wkroczyc na plaszczyzny, ktorych nie rozumiemy, np. szpiegostwo. Nie mozemy rozpoczynac dyskusji na temat szpiegostwa, bo ono rzadzi sie zupelnie innymi zasadami niz znana nam rzeczywistosc.
Dlatego zupelnie bezpodstawnie oskarzasz GSM czy nawet Google. A niech wspolpracuje z CIA i rzadem USA, jezeli ma to podwyzszyc bezpieczenstwo. Pomysl, masz dostep do olbrzymiej ilosci maili, z ktorych moga korzystac wszyscy: ja, Ty, Krysia z gazowni, terrorysta, pedofil, morderca... Czy nie lepiej wszystkie wiadomosci skandowac?
Dobrze, nie skanujmy wiadomosci i pozwolmy calkowicie bezpiecznie rozwijac sie terroryzmowi i przestepcom.
Masz lepsze pomysly, zeby ograniczyc talibow? Super! Jestesmy ocaleni!
Co do tego niezrozumialego prawa. Jak nie rozumiesz to zapytaj! Zawsze jest taka mozliwosc. A jak nie rozumiesz ustaw, to zapytaj! Ludzie kochani, ustawy (licencje itp.) sa napisane tak a nie inaczej, zeby zachowac jak najwyzsza jakosc i zeby nie bylo watpliwosci, albo bylo ich jak najmniej, co do ich interpretacji.
Jesli czegos nie rozumiesz, to albo pytasz, albo tego nie podpisujesz i tyle. Jak podpisujesz, a nie zrozumiales, to nie mozesz miec pretensji, skoro nie zapytales. Dano Ci srodki pozwalajace na zrozumienie licencji, ale z nich nie skorzystales, wiec wina z ewentualnego niezadowolenia lezy po Twojej stronie.Marcin "Modest" Klimaszewski edytował(a) ten post dnia 10.02.09 o godzinie 10:46
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Ty chyba faktycznie uwierzyłeś w sugestie rządu USA na temat zagrożenia terroryzmem. USA potrafiły pójść tak daleko, że postanowili zniszczyć swoje wieże WTC, aby ludziom weprzeć że to przez terroryzm. Dlaczego rząd USA tak zrobił? Bo ludność im bardziej jest zastraszona lub czująca się zagrożona, jest skłonna zrzec się wielu własnych praw w imię złudnego bezpieczeństwa. Rząd chciał większej kontroli nad populacją, to zaczął straszyć terroryzmem.Plan kontroli nad światem przyznam że jest sprytnie obmyślony, i wielu ludziom nawet na myśl nie przychodzi że mogło coś takiego zajść, stąd ta ignorancja.
Marcin "Modest" Klimaszewski:
Dlatego zupelnie bezpodstawnie oskarzasz GSM czy nawet Google. A niech wspolpracuje z CIA i rzadem USA, jezeli ma to podwyzszyc bezpieczenstwo. Pomysl, masz dostep do olbrzymiej ilosci maili, z ktorych moga korzystac wszyscy: ja, Ty, Krysia z gazowni, terrorysta, pedofil, morderca... Czy nie lepiej wszystkie wiadomosci skandowac?
Przecież to jest teatr... Pomyśl: Kto jest świadomy istnienia echelona? Kto wie, że można wiadomości szyfrować? Kto ma po co szyfrować wiadomości?
I mamy sytuację taką: ja, Ty, Krysia z gazowni i pedofil mają przeszukiwaną pocztę.
Natomiast terrorysta i morderca są albo kompletnymi idiotami i wpadną tak, czy inaczej, albo będą prowadzić całą korespondencję bądź to standardowo szyfrowaną (kluczami b. długimi, więc nawet jeśli ktoś ma do dyspozycji superkomputery, rozkodowanie powinno zająć mu kilka miesięcy), albo najpierw wymienią się z ręki do ręki z partnerem, losowym plikiem kilkugigowym, z którego będą sobie za każdym razem brać nowy klucz o długości tej samej co wiadomość. I wtedy praktycznie każda analiza pada.
Echelon łapie idiotów. Jeśli ktoś chce żeby jego korespondencji nikt nie czytał, to nikt jej przeczytać nie da rady...
A wiadomości GSM zostawiane na dłuższy czas? Albo wymóg prawny (nie wiem), albo jakiś powód bardzo prozaiczny / techniczny - choćby taki, że przy partycjonowaniu danych wg. czasu łatwiej jest wyrzucić całą partycję jak się na 100% przedawni niż mieszać w żywych danych :) Albo coś w tym stylu. Wiele firm telekomunikacyjnych trzyma CDRy na zawsze nawet jak się do tego nie przyznaje - w różnych celach: statystyki, diagnostyka, albo po prostu w razie W. Jest taka fajna zasada, że póki masz miejsce - po co cokolwiek kasować, skoro może się przydać? A RAIDy kilku-terabajtowe to teraz w telecomach pestka.
A Marcin Kam. ... odpowiedziałbym, ale... http://xkcd.com/258/ chyba tylko bug report w tym miejscu pasuje...Stanisław Pitucha edytował(a) ten post dnia 10.02.09 o godzinie 19:11
Marcin Kamiński:
Ty chyba faktycznie uwierzyłeś w sugestie rządu USA na temat zagrożenia terroryzmem. USA potrafiły pójść tak daleko, że postanowili zniszczyć swoje wieże WTC, aby ludziom weprzeć że to przez terroryzm. Dlaczego rząd USA tak zrobił? Bo ludność im bardziej jest zastraszona lub czująca się zagrożona, jest skłonna zrzec się wielu własnych praw w imię złudnego bezpieczeństwa. Rząd chciał większej kontroli nad populacją, to zaczął straszyć terroryzmem.
Plan kontroli nad światem przyznam że jest sprytnie obmyślony, i wielu ludziom nawet na myśl nie przychodzi że mogło coś takiego zajść, stąd ta ignorancja.
Ręce opadają.
Uważasz za pewnik to, że USA samo sobie rozwaliło te wieże? Jakie przedstawisz na to dowody? Jeśli przedstawisz dowody innych osób, to ja przedstawie innych, które obalą Twoje. Wszyzstko zależy od tego w które sam uwierzysz.
To co mówisz jest niedorzeczne i podważa stabilność wszystkiego. Nawet jeśli mówisz prawdę, to czy chciałbyś rewolucji jaka przez to by wybuchła? Tak Ci spieszno do wojen? Nie fajnie jest sobie wygodnie siedzieć na tyłku i dyskutować z tak bezsensownymi argumentami o teoriach spiskowych? Jeśli wierzysz w teorie spiskowe, to przynajmniej zostaw je w spokoju i żyj dalej.
Gdyby kiedykolwiek okazało się, że to co mówisz jest prawdą, niechciałbym znajdować się na tym świecie. Skala chaosu jaka by zapanowała jest niewyobrażalna.
Jeśli nie ufasz swojemu ustawodawcy to komu zaufasz? Albo idź i sam wszystko ustalaj, albo stąd odchodzę, bo wszystko to, co jest tutaj pisane nie ma sensu.
Wzbudzasz we mnie olbrzymią złość, dlatego zakończę swój udział w dyskusji na tym etapie i wypisuję się z tej grupy, żeby przypadkiem kiedykolwiek nie natrafić na ten temat.Marcin "Modest" Klimaszewski edytował(a) ten post dnia 10.02.09 o godzinie 19:05
Marcin
K.
Niewielka wiedza
jest gorsza od braku
wiedzy...
Marcin "Modest" Klimaszewski:
Wzbudzasz we mnie olbrzymią złość, dlatego zakończę swój udział w dyskusji na tym etapie i wypisuję się z tej grupy, żeby przypadkiem kiedykolwiek nie natrafić na ten temat.
Z takim podejściem może warto byłoby podyskutować ze swoim lekarzem na temat zmiany leków?
Marcin
Kamiński
Specjalista SEO /
Media Manager do
wzięcia.
Modeście: czyżby dla Ciebie najwygodniejszą metodą była ignorancja i ślepa akceptacja zachowań Google? Czy z racji tego, że Google słynie z najlepszej wyszukiwarki czyni tą firmę bezkarną i wartą bezgranicznego zaufania? Google wykorzystało swój potencjał, ma już wystarczająco dużo pieniędzy, ale użyć kolejnego kroku: współtworzenie nowej władzy na świecie.Wypisujesz się z grupy bo trafiłeś na nieprzychylny temat lubianej przez Ciebie korporacji? Może zamiast ślepo ufać, sam zajął byś się poszukiwaniem informacji na temat szerszej działalności tej firmy. Chyba że wolisz się posilać spreparowanymi (i nie zawsze rzetelnymi) informacjami na temat Google wyłącznie z artykułów PRowców?
Marcinie Kowol nikogo nie obrażaj, to pierwsza zasada. Co jest nienormalnego w tym, że coś wywołuje złość? No nic.Wróciłem tylko, aby trochę sprostować niejasność mojego zachowania. Powiem krótko: Nie potrafię dyskutować z osobami wierzącymi w teorie spiskowe, dlatego zdecydowałem się nawet odejść z grupy.
Dalej interpretujcie wszystko jak chcecie, niestety jestem zmuszony odejść z grupy (przez własne poglądy, nie przez Was :) ).
Mam prośbę o uszanowanie mojej decyzji i nie cytowanie moich wypowiedzi za pomocą opcji 'Cytuj' w poście, ponieważ pokazują mi się o tym wiadomości w stronie głównej GL.
Dziękuję Wam za dyskusję.
Marcin Kamiński:
Modeście: czyżby dla Ciebie najwygodniejszą metodą była ignorancja i ślepa akceptacja zachowań Google? Czy z racji tego, że Google słynie z najlepszej wyszukiwarki czyni tą firmę bezkarną i wartą bezgranicznego zaufania? Google wykorzystało swój potencjał, ma już wystarczająco dużo pieniędzy, ale użyć kolejnego kroku: współtworzenie nowej władzy na świecie.
Na szczęście nie daje się omamić spreparowanym artykułom PRowców - potrafię przejrzeć twoje wypowiedzi i wiem już jaka idea stoi za darmowamuzyka.com! Członkowie masońsko-żydowskiego-illuminati, pomimo prób skierowania mojej uwagi na Google, nie zamydlą mi oczu, bo to tam właśnie jest tajne miejsce spotkań elit. Wiem, że to za darmowamuzyka stoi organizacja, która pragnie przejąć władzę nad rządami kolejnych państw, czekając na powrót Xenu. Wszystko to odkryłem, nie będąc nigdy mniej niż 100km od miejsca gdzie żyjesz. Tak dobrze potrafię poznać Twoje intencje przez internet!
To ja się pójdę dalej poturlać ze śmiechu i chyba razem z Modestem opuszczam wątek - bez faktów (ale nie takich z "Fakt"-u) nie lubię rozmawiać ;)Stanisław Pitucha edytował(a) ten post dnia 10.02.09 o godzinie 20:44