Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Temat: Co sądzicie o filmie "The Secret"?
Te"The Secret" to jeszcze jeden "Amway" przywieziony z USA. To stary wątek, z mnóstwem wypowiedzi.Ciekawe, ilu osobom z tego wątku dzieje się rzeczywiście lepiej po przeczytaniu tej książki czy obejrzeniu filmu.
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Czyli w życiu jest ze wszystkim tak samo - ciekawość, euforia, znudzenie i na końcu brak zainteresowania ;)
Malgorzata K. kierownik
Do dobrobytu mozna sie przyzwyczaic i nie odczuwac radosci z mozliwosci zjedzenia sniadania, z mozliwosci wladania kciukiem lewej reki... - sa to tak oczywiste sprawy...Poza tym okazuje sie, ze nawet jezeli nie mamy zadnych ograniczen, to nie wszyscy w blok marza o porsche, miliardzie na koncie i nic nie robieniu na wlasnej wyspie bezludnej.
The secret uzmyslowil mi, ze nie to, ze mam ograniczenia, ale, ze nie potrzebuje wielu dobr. Moj scenariusz zycia jest przejrzystszy, swiadomy. Film ten nie byl dla mnie rewelacja, wczesniej juz znalam efekt "Mapy marzen"... gdy sie wchodzi w dzial rozwoj osobisty, to duzo zjawisk sie zazebia, uzupelnia, potem trudno byc wdziecznym za jeden element, za wyjatkiem elementu, ktory byl pierwszy lub szokujacy.
Mnie nie tyle,ze poparwilo sie zycie akurat po obejrzeniu filmu , ale obejrzenie filmu miedzy innymi spowodowalo, ze lepiej sie czuje ze soba. jestem juz dosc wiekowa osoba i ciesze sie, ze chociaz w tak poznym wieku, ale moglam jescze skorzystac z dobrodziejstw rozwijania sie. Odczuwam radosc kazdego dnia dzisiejszego i przyszlego. To odczucie komfortu dostarczyl mi m.in. ten film.
Jezeli ktos nie widzial - goraco polecam.
Poza tym zauwazam generalnie mniejsze zainteresowanie dzieleniem sie wrazen z jakiegos etapu na drodze rowoju.