Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marta Klimowicz Chief of Marketing,
AdTaily.com

Temat: propozycje tematów i prelegentów

Jeśli macie jakieś pomysły co do tego, kogo warto byłoby zaprosić na BC71 lub jakiej tematyce poświęcić kolejne spotkania - piszcie. Jeśli sami macie ochotę wystąpić na spotkaniu z ciekawą prezentacją, również dajcie znać.
22.01.2009, 11:46

Monika Żmigrodzka Communication and
Social Fund
Committee Programs
Leader, IBM

Ja osobiście chętnie posłuchałabym jak się prowadzi projekty w branży.
Jakie są stosowane metodyki, jak firmy dostosowują je do swoich potrzeb, jak są skonstruowane zespoły projektowe, jak zabezpieczają się przed niekontrolowanym rozrastaniem się zakresu prac i tym podobnymi problemami znanymi dobrze każdemu PM-owi...

Fajnie by się słuchało, gdyby poparte to było jeszcze jakimś case study.

Tylko nie wiem czy ktoś zechce się podzielić tą wiedzą... ;)
22.01.2009, 13:51

może nauka w Sieci?
22.01.2009, 15:38

Jakub B. Project Manager

Temat streamingu jest ciekawy jak dla mnie, warto byloby sciagnac z Google, Google YouTube, albo chociazby kogos z AdWords.

Nie jaralbym sie za bardzo startupami :)
22.01.2009, 18:13

AdTaily.com

Z Google jest chyba jeden podstawowy problem. Google jest Google ;). Ale coś w tym temacie działamy.
22.01.2009, 18:18

Cezary Ś. Frontend developer

Również chętnie bym posłuchał o zarządzaniu projektami.

A co do marki myślę że nie poruszono takich tematów jak wycena istniejącej marki, logotyp, metody promocji marki (troszkę było ale dla mnie za mało:)Cezary Średnicki edytował(a) ten post dnia 23.01.09 o godzinie 17:06
23.01.2009, 17:05

Monika Mikowska-Warteck
a
Dyrektor ds. Rozwoju
Biznesu, Janmedia

Propozycja:
porozmawiajmy o czymś AKTUALNYM.
Modne słowo na "k" - KRYZYS. W branży interaktywnej.
23.01.2009, 17:12

AdTaily.com

Monika,

na czerwiec planujemy dużą konferencję na ten temat. Tzn. na temat tego brzydkiego słowa, ale nie tylko w branży interaktywnej.
Monika Mikowska:
Propozycja:
porozmawiajmy o czymś AKTUALNYM.
Modne słowo na "k" - KRYZYS. W branży interaktywnej.
23.01.2009, 17:31

Tomasz Muter Android Dev | Web |
FrontEnd || Droids
on Roids &
Royalwe...

Zauważyłem, że dosyć mało porusza się tematów stricte związanych z Webem czyli konkretnie komunikacją wizualną inaczej Webdesignem.

Ostatnio przewinęło się parę doświadczonych postaci z tego kręgu które jednak mówiły na inne tematy. A przecież jest to jedna z najważniejszych płaszczyzn teraźniejszego Webu.

Grid-design, white space, pionowy rytm tekstu, oddziaływanie kolorów, trendy w webdesignie, prowadzenie wzroku, różne koncepcje budowy stron, makiety, budowanie strony głównej, osiąganie celów marketingowych za pomocą www... itd.

Rozmowa na temat kryzysu, może być smutno.
23.01.2009, 17:40

AdTaily.com

Tomasz Muter:

Nie chodzi o to, żeby było wesoło, ale konstruktywnie.
23.01.2009, 17:42

Tomasz Muter - wydaje mi się, że faktycznie mogłoby to być ciekawe!
Podoba mi się też podejście "o czymś aktualnym" - to podgrzewa atmosferę. Zdradze, że o konferencji "kryzysowej" myślimy dość mocno :)

Ja chętnie posłuchałbym natomiast o klasycznym IT - na pewno można się wiele nauczyć od nich. Zaprosić Prokom, Comarch i inne duze firmy IT.. posłuchać jak pracują i dlaczego.
23.01.2009, 20:10

Jakub B. Project Manager

Tylko nie Sygnity ;)
23.01.2009, 20:37

Maciej Białek CEO Xi Investment
sp. z o.o.

a mi sie podobal wyklad z filozofizyki :) powaznie
24.01.2009, 14:14

Tomasz Bacański Strategie SEM

Krzysiek z id nie bardzo przekazał to co chciał - tak, nie wyszło mu to całkowicie.Pani od fizyki itp.Nie jest mówcą, ale w głowie ma, oj tak.

Całe założenia tego, jak się tworzy markę i to w jaki sposób (trochę nieudolnie) chciał pokazać też to w tej prezentacji (książka, cytaty) nabierają innego sensu. Takiego, który oczywiście nie wszyscy dostrzegają i rozumieją.
24.01.2009, 16:58

FrontEnd || Droids
on Roids &
Royalwe...

Marta K.:
Tomasz Muter:

Nie chodzi o to, żeby było wesoło, ale konstruktywnie.

Oczywiście taka rozmowa może być konstruktywna i na pewno przydatna. Mam nadzieję, że nie zamieni się w spotkanie na którym wszyscy będą opowiadać o ile % firmy zmniejszają budżety reklamowe i raz po raz wymieniać litanie smutków i żalów.

W domyśle na Barcampie dzielimy się wiedzą i razem dochodzimy do pewnych wniosków, ale czy teraz ktoś może się podzielić rzetelną wiedzą skoro to pierwszy taki kryzys od wielu wielu lat? Dopuszczam myśl, że mogę się w tej kwestii mylić, być może tak duże tąpnięcia w budżetach na przestrzeni kilku-kilkunastu lat już występowały.Tomasz Muter edytował(a) ten post dnia 24.01.09 o godzinie 20:20
24.01.2009, 20:19

Monika Mikowska-Warteck
a
Dyrektor ds. Rozwoju
Biznesu, Janmedia

Tomasz Muter:
Oczywiście taka rozmowa może być konstruktywna i na pewno przydatna. Mam nadzieję, że nie zamieni się w spotkanie na którym wszyscy będą opowiadać o ile % firmy zmniejszają budżety reklamowe i raz po raz wymieniać litanie smutków i żalów.

W domyśle na Barcampie dzielimy się wiedzą i razem dochodzimy do pewnych wniosków, ale czy teraz ktoś może się podzielić rzetelną wiedzą skoro to pierwszy taki kryzys od wielu wielu lat? Dopuszczam myśl, że mogę się w tej kwestii mylić, być może tak duże tąpnięcia w budżetach na przestrzeni kilku-kilkunastu lat już występowały.

Dzięki powyższej wypowiedzi wiem, że naprawdę warto odpalić ten temat na BC71 :). Wyraźnie widać, że zawierzyliśmy ślepo mediom, że "kryzys jest i jest bardzo zły", a rzeczywistość jest o wiele bardziej (tak, tak!) różowa.
26.01.2009, 12:40

FrontEnd || Droids
on Roids &
Royalwe...

Monika Mikowska:
Tomasz Muter:

W domyśle na Barcampie dzielimy się wiedzą i razem dochodzimy do pewnych wniosków, ale czy teraz ktoś może się podzielić rzetelną wiedzą skoro to pierwszy taki kryzys od wielu wielu lat? Dopuszczam myśl, że mogę się w tej kwestii mylić, być może tak duże tąpnięcia w budżetach na przestrzeni kilku-kilkunastu lat już występowały.

Dzięki powyższej wypowiedzi wiem, że naprawdę warto odpalić ten temat na BC71 :). Wyraźnie widać, że zawierzyliśmy ślepo mediom, że "kryzys jest i jest bardzo zły", a rzeczywistość jest o wiele bardziej (tak, tak!) różowa.

Właśnie, a może sprawdzi się scenariusz o którym mówił ostatnio Stanisław Błędniak? Zwiększą się nakłady na promocje bo w tym leżeć może rozwiązanie, może mniej będzie tradycyjnej 'ślepej' reklamy a więcej wirusowej, targetowanej, kreowanej pod konkretnego klienta, może tutaj właśnie jest miejsce na internet jako relatywnie tańszy a może właśnie skuteczniejszy? Wiemy kto gdzie i ile przebywa, gdzie klika i co mu się podoba.
26.01.2009, 13:06

Wyślij zaproszenie do