Konrad W. zapracowany
Temat: Internet explorer - problem z joomla 1.5
moze mi ktos wytlumaczyc czemu sypie mi sie stronka pod IE ?generalnie wszystko sie rozjezdza.
menusy, sekcje, zdjecia wyswietlaja mi sie poza artykulami.
nawet galeria foki warjuje.
jest na to jakis plugin ? albo jakis innym pomysl oprocz podlozenia "boom" pod pewna firme produjujaca IE :)
konrad
Arvind
Juneja
Oumm.pl, Community
Strategist |
Tepik.pl
To nie jest wina Joomli, to wina IE.to raz.
A dwa że bez pokazania nam tej strony nie powiemy Ci nic, przyczyn może być milion..
Konrad W. zapracowany
i jeszcze jedno pytanie... bo dostaje k....czy wie ktos czemu nie moge wstawic jpg do artykulu.
png i gif bez problemu. ale jpg sie chyba na mnie obrazil
Konrad W. zapracowany
Wojciech
Malinowski
rozwiązuję
problemy zamiast
tworzyć nowe
Arvind Juneja:
To nie jest wina Joomli, to wina IE.
Chyba ani jedno, ani drugie.
To raczej wina twórcy tej strony:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2F2foru.pl
Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Transitional!
Result: 61 Errors, 41 warning(s)
Konrad W. zapracowany
witamdzieki Wojtku za podpowiedz...
potuszam sie troche w temacie www po omacku ale zakadam ze wszystkie bledy podane sa na czerwono i jak to poprawie w kodzie to wszystko bedzie ok ?
Wojciech
Malinowski
rozwiązuję
problemy zamiast
tworzyć nowe
Konrad Witkowski:
potuszam sie troche w temacie www po omacku ale zakadam ze wszystkie bledy podane sa na czerwono i jak to poprawie w kodzie to wszystko bedzie ok ?
Pewnie nie od razu, bo zawsze napotkasz jakieś problemy związane z niezgodnością przeglądarek, ale naprawienie błędów składniowych to absolutne minimum od którego trzeba zacząć.
Konrad W. zapracowany
dzieki za info... bede sie meczyl dalej :)ale dziwne ze jest tyle bledow :(
bo to delikatnie przerobiona templatka
Szymon R. www.simons.pl
A najgorsze jednak jest to, że Internet Eksploder Internet Eksploderowi nierówny... Mi się wydawało, że wreszcie poradziłem sobie z logo na http://www.simons.pl pod IE6. No i rzeczywiście na niektórych IE6 wszystko jest OK a na innych nadal nie widzi kanału alfa..Poza tym IE jakoś dziwnie widzi pozycjonowanie zarówno względne jak i bezwzględne.. pixele się nie zgadzają. Żeby ustawić element blokowy na dodatkowej warstwie w tym samym wizualnie miejscu pod porządne przeglądarki i pod eksplodera musiałem wpisać całkiem różne wartości do stylów.
Cezary
H.
Insignia - front-end
developer
simons.pl u mnie na ie6 działa, dodaj tylko display:block dla linka z "Małgosia & Simon" bo właśnie pod ie 6 trzeba sobie trafić w literkę, żeby zadziałało a tak to będzie link aktywny na całym obszarze.co do innego pozycjonowania, to jest top kwestia trybu normalnego i quirks,
ale i tak najwygodniej jest mieć osbnego css'a dla ie, najmniej problemów