Antonina G. Kobieta Tworząca
Temat: Coś z jajem :)))
Przeżycia własne (i cudze - byle kobiety) które rozbawiły was do łez.Na początek kawał (juz z brodą, ale jak dla mnie idealny):
- Czym się różni kobieta-informatyk od świnki morskiej?
- Niczym. Bo tak, jak świnka: ani świnka, ani morska.Antonina Grosman edytował(a) ten post dnia 27.03.07 o godzinie 22:11
Emilia Orłowska Programista
nio dobra to cos z zycia wzięterozmawiam z koleżanką z pracy przez tel i staram się jej wytłumaczyć czemu nie wyświetla sie na koleżanki kompie flash....
Ja: A możesz powiedzieć jakiej przegladarki używasz?
Kolazanka: Google.
.......
brak mi słów..
Agnieszka
Sitarska-Piwko
certyfikowany trener
biznesu, metodyk
zdalnego
nauczania,...
ta ja swojego czasu pracowalam w Help Desku IT.Dzwoni Pan ze standardowym problemem bialej strony (IE 5.5 i szyfrowane strony) i na moje pytanie o przegladarke odpowiada mozarella :)))
Inny przyklad - Pani po drugiej stronie telefonu krzyczy do mnie - prosze natychmiast wyjść z mojego komputera :)))) okazalo sie ze pani cos sie włączyło automatycznie i myslala ze to ja jej przeszukuje dysk :)))
... i jeszcze coś z życia. Problem z aplikacją w jednym z działow dużej firmy, co jakiś czas pojawiają się komunikaty o błędach. Dla ustalenie przyczyn pytam Panią, czy jej komputer podłączony jest do sieci. Ona po chwili zastanowienia spokojnie i stanowczo odpowiada, że tak. Pytam więc - jaka to sieć, na co ona ze stoickim spokojem - 220.Temat: Coś z jajem :)))
A jeśli chodzi o te "z brodą" to lubię to:- Czym się różni kobieta informatyk w spódnicy od kobiety informatyka w spodniach? - Czasem dostępu.
- A czym się różni kobieta informatyk z obrączką na palcu od kobiety informatyka bez obrączki? - Prawami dostępu.
Ewa
Wiktor
programista PHP,
webmaster,
webdesigner
Z życia wzięte, naprawdę.Niecały rok temu odbyłam dwa tygodnie próbne w pewnej warszawskiej firmie. Był problem z określeniem moich obowiązków, ale wszyscy nazywali mnie tą dziewczyną co to ma rozwijać nowoczesne technologie.
Ponieważ podobno spisałam się nieźle zostałam zaproszona na spotkanie z panią Prezes. Kobieta z klasą i całkiem miło i konkretnie nam się rozmawiało tylko... zaintrygowała mnie gruba teczka na jej biurku, która ledwo dała się związać, dobrych parę centymetrów papieru. Wreszcie doczytałam się napisu: "POCZTA ELEKTRONICZNA". Fakt... dopiero wtedy zdałam sobie wprawę, że brakuje tutaj komputera...
Artur
M.
w poszukiwaniu
nowego zajęcia
Z życia wzięte.1.
dzwoni telefon...
cyt. "dzień dobry, proszę pana ja mam w komputerze dysk C a chciałabym dokupić dysk D"
2.
klient: czy może pan mi pomóc w ustawieniu poczty, żeby sama się odbierała
sprzedawca: a jaki ma pan program do odbierania poczty
klient: overlock express
pozdrawiam wszystkie Panie wiedzące co i jak w IT :)
Urszula
P.
"Nigdy nie można
oznaczyć z
pewnością, gdzie
się w kobiec...
Informatyk poznał nową dziewczynę. Zaprosił do siebie na chwilę relaksu. Jednak w momencie najwyższego uniesienia panienka okazała się epileptyczką. Dostała ataku padaczki. Zdezorientowany informatyk dzwoni na pogotowie:- Przyjeżdżajcie szybko. Przyjaciółce zawiesił się orgazm!!
Sylwia
B.
Product Manager
(Online & Mobile)
http://api.ning.com/files/tkRUDfV1E*i2xLGO1MFepSGXO5EDyM0uv8VCQfn9kDuhnF6RRKVogRo0S992qBV79YxE5vWsq*Kgp4jALIsaMarWsm3qfS1f/plec.jpg:)
Krzysztof
Kania
Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)
Urszula P.:
Przyjaciółce zawiesił się orgazm!!
Zamiast kazać przyjeżdżać mógł spytać jak zrobić Alc+Ctrl+Del :-)
Krzysztof
Monika
S.
always look on the
bright side of life
:)
albo Shift+Del :D
Krzysztof
Kania
Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)
Monika Skowrońska:
Nie ma jej co skreślać tak od razu skoro jednak działa i podstawowe funkcje realizuje. Zapatchuje się kernela albo zastosuje jakiś workaround i będzie OK :-) :-) :-)
Krzysztof
Monika
S.
always look on the
bright side of life
:)
Krzysztof Kania:
Monika Skowrońska:
Nie ma jej co skreślać tak od razu skoro jednak działa i podstawowe funkcje realizuje. Zapatchuje się kernela albo zastosuje jakiś workaround i będzie OK :-) :-) :-)
Krzysztof
dokladnie w tym przypadku to problem na poziomie kernela raczej ;)