Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Antonina G. Kobieta Tworząca

Temat: Coś z jajem :)))

Przeżycia własne (i cudze - byle kobiety) które rozbawiły was do łez.

Na początek kawał (juz z brodą, ale jak dla mnie idealny):

- Czym się różni kobieta-informatyk od świnki morskiej?
- Niczym. Bo tak, jak świnka: ani świnka, ani morska.Antonina Grosman edytował(a) ten post dnia 27.03.07 o godzinie 22:11
27.03.2007, 22:09

nio dobra to cos z zycia wzięte

rozmawiam z koleżanką z pracy przez tel i staram się jej wytłumaczyć czemu nie wyświetla sie na koleżanki kompie flash....
Ja: A możesz powiedzieć jakiej przegladarki używasz?
Kolazanka: Google.

.......
brak mi słów..
2.04.2007, 20:38

Agnieszka Sitarska-Piwko certyfikowany trener
biznesu, metodyk
zdalnego
nauczania,...

ta ja swojego czasu pracowalam w Help Desku IT.
Dzwoni Pan ze standardowym problemem bialej strony (IE 5.5 i szyfrowane strony) i na moje pytanie o przegladarke odpowiada mozarella :)))

Inny przyklad - Pani po drugiej stronie telefonu krzyczy do mnie - prosze natychmiast wyjść z mojego komputera :)))) okazalo sie ze pani cos sie włączyło automatycznie i myslala ze to ja jej przeszukuje dysk :)))
11.04.2007, 16:09

konto usunięte

... i jeszcze coś z życia. Problem z aplikacją w jednym z działow dużej firmy, co jakiś czas pojawiają się komunikaty o błędach. Dla ustalenie przyczyn pytam Panią, czy jej komputer podłączony jest do sieci. Ona po chwili zastanowienia spokojnie i stanowczo odpowiada, że tak. Pytam więc - jaka to sieć, na co ona ze stoickim spokojem - 220.
29.04.2007, 17:49

konto usunięte

A jeśli chodzi o te "z brodą" to lubię to:

- Czym się różni kobieta informatyk w spódnicy od kobiety informatyka w spodniach? - Czasem dostępu.
- A czym się różni kobieta informatyk z obrączką na palcu od kobiety informatyka bez obrączki? - Prawami dostępu.
29.04.2007, 17:52

Ewa Wiktor programista PHP,
webmaster,
webdesigner

Z życia wzięte, naprawdę.

Niecały rok temu odbyłam dwa tygodnie próbne w pewnej warszawskiej firmie. Był problem z określeniem moich obowiązków, ale wszyscy nazywali mnie tą dziewczyną co to ma rozwijać nowoczesne technologie.
Ponieważ podobno spisałam się nieźle zostałam zaproszona na spotkanie z panią Prezes. Kobieta z klasą i całkiem miło i konkretnie nam się rozmawiało tylko... zaintrygowała mnie gruba teczka na jej biurku, która ledwo dała się związać, dobrych parę centymetrów papieru. Wreszcie doczytałam się napisu: "POCZTA ELEKTRONICZNA". Fakt... dopiero wtedy zdałam sobie wprawę, że brakuje tutaj komputera...
8.05.2007, 00:46

Artur M. w poszukiwaniu
nowego zajęcia

Z życia wzięte.
1.
dzwoni telefon...
cyt. "dzień dobry, proszę pana ja mam w komputerze dysk C a chciałabym dokupić dysk D"

2.
klient: czy może pan mi pomóc w ustawieniu poczty, żeby sama się odbierała
sprzedawca: a jaki ma pan program do odbierania poczty
klient: overlock express

pozdrawiam wszystkie Panie wiedzące co i jak w IT :)
30.11.2007, 15:13

Urszula P. "Nigdy nie można
oznaczyć z
pewnością, gdzie
się w kobiec...

Informatyk poznał nową dziewczynę. Zaprosił do siebie na chwilę relaksu. Jednak w momencie najwyższego uniesienia panienka okazała się epileptyczką. Dostała ataku padaczki. Zdezorientowany informatyk dzwoni na pogotowie:
- Przyjeżdżajcie szybko. Przyjaciółce zawiesił się orgazm!!
19.12.2007, 11:22

Sylwia B. Product Manager
(Online & Mobile)

http://api.ning.com/files/tkRUDfV1E*i2xLGO1MFepSGXO5EDyM0uv8VCQfn9kDuhnF6RRKVogRo0S992qBV79YxE5vWsq*Kgp4jALIsaMarWsm3qfS1f/plec.jpg

:)
5.08.2008, 08:43

Krzysztof Kania Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)

Urszula P.:
Przyjaciółce zawiesił się orgazm!!

Zamiast kazać przyjeżdżać mógł spytać jak zrobić Alc+Ctrl+Del :-)

Krzysztof
5.08.2008, 09:17

Monika S. always look on the
bright side of life

albo Shift+Del :D
5.08.2008, 12:52

Krzysztof Kania Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)

Monika Skowrońska:

Nie ma jej co skreślać tak od razu skoro jednak działa i podstawowe funkcje realizuje. Zapatchuje się kernela albo zastosuje jakiś workaround i będzie OK :-) :-) :-)

Krzysztof
5.08.2008, 13:44

Monika S. always look on the
bright side of life

Krzysztof Kania:
Monika Skowrońska:

Nie ma jej co skreślać tak od razu skoro jednak działa i podstawowe funkcje realizuje. Zapatchuje się kernela albo zastosuje jakiś workaround i będzie OK :-) :-) :-)

Krzysztof

dokladnie w tym przypadku to problem na poziomie kernela raczej ;)
5.08.2008, 14:57

Wyślij zaproszenie do