- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
Mariusz
Korzeniecki
"I'm a
great lover,
I'll bet."
Emo Ph...
Temat: Reklama heinekena
Mnie generalnie podoba się utrzymanie "jajcarskiej" koncepcji:) Choć przyznam, że ta ostatnia jest zdecydowanie najsłabsza. Teleturniej imo wymiata:)
Dorota S. Mag
Anna M.:
Dokładnie!
Wyszli z konwencji - siedzimy i popijamy, albo - jest impreza się pije się.
ale nadal nie dorośli jeszcze do wyjścia z konwencji: facet> piwo/grill/impreza, baba>kuchnia/nudy/bleee ;]
ciekawe,że za niestereotypową kampanię, uważacie kampanię mającą na celu uderzać centralnie w najbardziej zapyziałe i zakurzone stereotypy ;]]
Anna M. bibliasmakow.pl
Dorota S.:
ale nadal nie dorośli jeszcze do wyjścia z konwencji: facet> piwo/grill/impreza, baba>kuchnia/nudy/bleee ;]
A gdzie w tej reklamie jest kuchnia i nudy???
ciekawe,że za niestereotypową kampanię, uważacie kampanię mającą na celu uderzać centralnie w najbardziej zapyziałe i zakurzone stereotypy ;]]
Dobra zabawa w gronie dobrych znajomych to chyba jednak mało stereotypowe jest to raz. A dwa, nie nazwałabym tego stereotypami, a raczej znalezieniem i nazwaniem realnych i często potwierdzanych potrzeb, pragnień, marzeń. Nie ma w tym nic ze stereotypu, że kobieta chciałaby mieć ogromniastą garderobę, a facet lodówkę wielkości gigantycznej szafy.
To jest po prostu sympatyczne i zabawne, mi się podoba. Wciąż, mimo upływu czasu.
edit. już załapałam o co Ci chodziło, tyle że przyczepiłaś się do mojej wypowiedzi, która pojawiła się zanim wrzucono ostatnią reklamę Heinekena - warto czasem sprawdzić kto, co komentuje;)Anna M. edytował(a) ten post dnia 04.08.10 o godzinie 11:37
Tomasz
Jarzębiński
Brand Manager
Activlab
.edit: bezsensowna wypowiedź nic nie wnosząca do dyskusji - proszę usunaćTomasz Jarzębiński edytował(a) ten post dnia 04.08.10 o godzinie 11:40
Dorota S. Mag
Anna M.:>(...)
koleżanko- spokojnie, spuść z tonu troszkię ;)
Użyłam cytatu jako podpórki do wypowiedzi o całej kampanii. Nie przyczepiłam się do niej, użyłabym tez i innych podobnych-padło na Twoją. Swoją wypowiedzią nie dałam żadnej antytezy do Twej tezy, raczej rozwinęłam ją na swój sposób ;)
Kampania jawnie dzieli świat męski od żeńskiego. Nie oceniam tego w kategoriach dobre/złe. Raczej stwierdzam fakt. Reklamy piwa niemal zawsze opierały się na tym schemacie i w tej kwestii nie wymyślili nic nowego. Jedynie podali to w trochę inny sposób, ale nadal zajeżdża starym sucharem;)
ps:
Nie ma w tym nic ze stereotypu, że kobieta chciałaby mieć ogromniastą garderobę, a facet lodówkę wielkości gigantycznej szafy.mylisz się - to jest właśnie stereotyp ;)
Paweł
G.
potius mori quam
foedari
Dorota S.:
Anna M.:
Dokładnie!
Wyszli z konwencji - siedzimy i popijamy, albo - jest impreza się pije się.
No to odkryłaś Amerykę... takie reklamy po prostu zawsze trafiają do celu, bo jak by nie patrzeć te stereotypy zapyziałe i zakurzone każdy zna ;p
Poza tym... temat: piwo/wódka z kolegami, bez bab... co by odpocząć od wszystkiego... jest nadal bardzo mocno aktualny ;p nikt nie marudzi, nie mówi nie pij, nie pier*** za uszami, że tak nie wolno albo że zachowujecie się jak dzieci i jesteście nieodpowiedzialni, głupi i w ogóle, nikt nie powie złego słowa jeśli wszyscy z gołymi dupami pobiegną do jeziorka popływać ;p albo jak ktoś wpadnie na pomysł wyciągnięcia akumulatora i połowu ;p
i co najważniejsze... nikt nigdy nie mówi co tam się tak na prawdę działo ;p i nie wypomina, nawet jak ktoś sobie da po ryju ;p
z kobietami to nie to samo, wierz mi i od was trzeba czasami odpocząć żeby zebrać siły co by potem z wami znowu wytrzymać ;D
Łukasz
Kąkolecki
Kocham sieć. Przez
10 godzin dziennie.
Nie powiem nic nowego - stereotypy i schematy są używane w kampaniach, bo szybko trafiają do odbiorcy. Kampania niestereotypowa nadaje się raczej na tą z kategorii społecznych, które chcą odmienić punkt widzenia społeczeństwa. W sprzedażowych i wizerunkowych raczej nie o to chodzi.
Anna K. główna księgowa
Paweł G.:
Poza tym... temat: piwo/wódka z kolegami, bez bab... co by odpocząć od wszystkiego... jest nadal bardzo mocno aktualny ;p nikt nie marudzi, nie mówi nie pij, nie pier*** za uszami, że tak nie wolno albo że zachowujecie się jak dzieci i jesteście nieodpowiedzialni, głupi i w ogóle, nikt nie powie złego słowa jeśli wszyscy z gołymi dupami pobiegną do jeziorka popływać ;p albo jak ktoś wpadnie na pomysł wyciągnięcia akumulatora i połowu ;p
i co najważniejsze... nikt nigdy nie mówi co tam się tak na prawdę działo ;p i nie wypomina, nawet jak ktoś sobie da po ryju ;p
z kobietami to nie to samo, wierz mi i od was trzeba czasami odpocząć żeby zebrać siły co by potem z wami znowu wytrzymać ;D
eh, pysznie sprecyzowany target...
my, kobiety, jakieś takie drętwe jesteśmy: jak widzimy idiotkę w rozpaczy, bo plama nie puściła, to zaraz krzyk podnosimy, że seksizm, że stereotyp; a panowie luzik, robią z nich kretynów, a jeszcze się cieszą ;)
swoją drogą we wspomnianej reklamie panowie jakoś tak bardziej głupawo wyglądali, choc to panie występowały w jakiś okropnych za dużych buciorach (budżet za skromny czy modelki w ostatniej chwili się zmieniły?)
Dorota S. Mag
Anna Kosicka:
my, kobiety, jakieś takie drętwe jesteśmy: jak widzimy idiotkę w rozpaczy, bo plama nie puściła, to zaraz krzyk podnosimy, że seksizm, że stereotyp;
ee nie seksizm. Powiem Ci jak to działa.
Truchta sobie klient do agencji, rzuca teczkę na stół i mówi "zróbcie mi coś z tym". Agencja na to: Czyli, że co? Klient: A no ba być świetne, nowatorskie, genialne, przyciągające uwagę, na bogato, kreatywnie, świeżo, z jajem i pomysłem i w ogóle najlepiej na rynku.
Agencja się dwoi i kroi, zrzesza copywriterów, robi research, wybiera najlepszych, najkreatywniejszych ze swoich kadr, a Ci wymyślają cudo.
Agencja drepcze do klienta: Proszę, o to nasze dzieło, 3wymiar, wypas, turbodoładowanie, ekstaza międzygalaktycza.
Na to klient: Ale ten 3wymiar jest zbyt trójwymiarowy! Fotorealistyczne odbicia kaustyczne kojarzą się z dwulicowością naszej firmy (serio!!! zdarzyło mi się coś takiego usłyszeć O_O ), a te teksty to jak dla nastolatków- wstawcie tu babę piorącą i po problemie, przecież za coś wam płacę!
i w taki o to sposób od 15lat mamy w telewizorni przekrój kobitek masturbujących się na samą myśl o praniu...
stereotyp jest jak najbardziej narzędziem reklamy. Najbrutalniejszym, najłatwiejszym, najszybciej zadowalającym klienta. Szkoda tylko, że w Polsce i przy kampaniach pewnych produktów nie raz jedynym.
edit: > Anna Kosicka:
my, kobiety,"my kobiety", "my facety". Na Boga- nikt tu nie ma potrzeby być jedynym w swoim rodzaju, niepowtarzalnym, indywidualnym i po prostu być "ja"? O_ODorota S. edytował(a) ten post dnia 04.08.10 o godzinie 12:49
Anna M. bibliasmakow.pl
Dorota S.:
koleżanko- spokojnie, spuść z tonu troszkię ;)
emotikona na końcu mojej wypowiedzi nie świadczy o zbyt wysokim czy poważnym tonie;)
Kampania jawnie dzieli świat męski od żeńskiego.
Kampania ich nie dzieli, one są oddzielne;P
mylisz się - to jest właśnie stereotyp ;)
To nie jest stereotyp, to są typowe, najbardziej powszechne marzenia;)
Przemysław Kołsut e-biznes
Dorota S.:
i w taki o to sposób od 15lat mamy w telewizorni przekrój kobitek masturbujących się na samą myśl o praniu...
Coś w tym jest :) Na szczęście dla mężczyzn tworzy się całkiem niezłe reklamy, szkoda tylko, że tak niewielu ma odwagę zrobić podobne dla kobiet.
Reklamy Heinekena dobrze trafiają do męskiej publiczności, zresztą faktycznie, to jest inny świat.Przemysław Kołsut edytował(a) ten post dnia 04.08.10 o godzinie 13:02
Dorota S. Mag
eee tam inny świat. Jest 6 podstawowych rodzai płci mózgu, prawie 7mld ludzi na świecie, biliony możliwości rozwoju i pierdyliony innych możliwych tematów na reklamę, poza płcią.
Paweł
G.
potius mori quam
foedari
Przemysław Kołsut:
Reklamy Heinekena dobrze trafiają do męskiej publiczności, zresztą faktycznie, to jest inny świat.Przemysław Kołsut edytował(a) ten post dnia 04.08.10 o godzinie 13:02
Budweiser też nie jest gorszy ;D
a żeby kobiety nie były poszkodowane..... ;p moja ulubiona reklama newyorkera ;D
Tomasz
S.
Jumper, dociekliwiec
oczywistości
Paweł G.:
Nie jest gorszy, lecz jego reklamy zawsze jakoś podtekstowo kojarzą się z naszymi żądzami (seks, sex i jeszcze raz seks), zresztą tak jak ostatnio wszystkie reklamy. Więc czasem jest miło zobaczyć coś innego a równie pobudzającego :)
Paweł
G.
potius mori quam
foedari
Tomasz S.:
Paweł G.:
Nie jest gorszy, lecz jego reklamy zawsze jakoś podtekstowo kojarzą się z naszymi żądzami (seks, sex i jeszcze raz seks), zresztą tak jak ostatnio wszystkie reklamy. Więc czasem jest miło zobaczyć coś innego a równie pobudzającego :)
;)
Piotr K. emerytowany student
Rafał M.:
Tak kreuje się wielkie marki.
no reklama na poziomie. Klasyka sama w sobie.
Teraz Heniek trochę zmienia koncepcje swoich reklam. Jestem ciekaw jaki chcą cel osiągnąć. Może podążają za trendami?
Piotr L. • Weź Mnie •
- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4