Temat: sieć społeczna w goldenline
biznes net jest beznadziejny. oczywiście moim skromnym.
Marcin J. blip.pl / foodle.pl
słowo "biznesowe" to jakiś fetysz tutejszy.
Marta
Klimowicz
Chief of Marketing,
AdTaily.com
potrzeba elytarności, myślę, to warunkuje.
Przemysław
Komorowski
książka+społeczno
ść=nakanapie.pl
:-)
Wiara w magiczną moc słów. Próba zaklinania rzeczywistości.
Agnieszka
K.
public relatons:
PR-omocja,
szkolenia, internet
Paweł Janecki:
Agnieszka K.:są proste rozwiązania aby zbyt długa lista nie powodowała lawiny informacji... są powszechnie stosowane na serwisach sn...
... jednocześnie zapobiegłoby tym masowym akcjom łapania kontaktów, bo rozbudowując taką sieć należałoby się liczyć z otrzymywaniem ponad 100 informacji dziennie na temat osób powiązanych.
ok, wiem, że są prostsze rozwiązania. co nie znaczy, że takie by się tu nie przydało :]
Marcin Jagodziński:
może to być mały kij w duże mrowisko albo tylko badanie okulistyczne: czy ja jestem ślepy? czy w goldeline tzw. sieć społeczna jest w jakikolwiek sensowny sposób wykorzystywana.
nie ma zadnej sieci spolecznej - to co jest w GL to w zasadzie jedynie lista kontaktow. jedyna namiastka "sieci spolecznej" jest fakt, ze "kontakt" moze sie zgodzic na dodanie do listy, badz nie.
Agnieszka
K.
public relatons:
PR-omocja,
szkolenia, internet
Marcin Hajek:
Marcin Jagodziński:
może to być mały kij w duże mrowisko albo tylko badanie okulistyczne: czy ja jestem ślepy? czy w goldeline tzw. sieć społeczna jest w jakikolwiek sensowny sposób wykorzystywana.
nie ma zadnej sieci spolecznej - to co jest w GL to w zasadzie jedynie lista kontaktow. jedyna namiastka "sieci spolecznej" jest fakt, ze "kontakt" moze sie zgodzic na dodanie do listy, badz nie.
no właśnie w tym cała rzecz... okazuje sie nagle, że 'elitarna społeczność biznesowa' - nie dość, że nie jest elitarna, to nawet nie jest społecznością ;-) heh...
Paweł
J.
Kierownik Zespołu
Portal dla Komórek
/ WP.PL
Agnieszka K.:
no właśnie w tym cała rzecz... okazuje sie nagle, że 'elitarna społeczność biznesowa' - nie dość, że nie jest elitarna, to nawet nie jest społecznością ;-) heh...
ale to nie szkodzi aby ją tak sprzedawać ;-)
swoją drogą ciekawe że muszę się zgodzić na zamieszczenie mnie w czyjejś liście kontaktów.
Paweł
Gawłowski
właściciel,
e-solutions
marta klimowicz:
wieszczę, że niebawem, jeśli nic ciekawego się na gl nie zmieni, jakiś inny serwis szybko się pojawi i przechwyci użytkowniczki i użytkowników, a gl pozostanie w tym smutnym stanie, brnąc w jakieś niezrozumiałe zmiany, niczym grono. bo ileż można zachwycać się forami/grupami (a jest jakaś różnica tu w ogóle?!) i wyszukiwaniem znajomych? nuuudy.
witam,
prawdę mówiąc to różnicy nie ma wielkiej - jak by trochę grono okroić z funkcjonalności, to mieli byśmy GL.
Panowie, bierzcie się do pracy!
Arvind
Juneja
Oumm.pl, Community
Strategist |
Tepik.pl
Paweł Gawłowski:
witam,
prawdę mówiąc to różnicy nie ma wielkiej - jak by trochę grono okroić z funkcjonalności, to mieli byśmy GL.
:) IMO, trochę to naginane stwierdzenie.
Paweł
Gawłowski
właściciel,
e-solutions
Arvind Juneja:
Paweł Gawłowski:
witam,
:) IMO, trochę to naginane stwierdzenie.
Patrząc na to od strony technologicznej, to raczej tak.
Dodawanie do listy kontaktów, wiadomości prywatne i dyskusje na forach - chyba nic nie przoczyłem. Czy jest tu coś czego nie ma w gronie?
Brakuję mi tu kilku rzeczy np z LinkedIn.
Abstrachuję oczywiście od marketingu, grupy docelowej - bo na tym polega prawdziwa wartość takiego serwisu.
Arvind
Juneja
Oumm.pl, Community
Strategist |
Tepik.pl
no ok, GoldenLine się wciąż rozwija i jak można przeczytać wyżej z czasem wszystko będzie dodawane.btw. moglbys wlaczyc gg ? :)Arvind Juneja edytował(a) ten post dnia 31.03.07 o godzinie 19:20
Krzysztof
Gibek
Nie umrę z nudów.
To pewne.
Patryk Tyburkiewicz:
biznes net jest beznadziejny. oczywiście moim skromnym.
Gdybym miał obstawiać, który serwis za 5 lat będzie coś znaczył w omawianej dziedzinie, to obstawiłbym na biznes.net
Tam jest sporo do zrobienia, ale myślę, że szef tego interesu będzie wiedział co robić, bo wydaje się być bliżej tych zagadnień niż twórcy GL.
biznes.net będzie mieć szansę stać się polskim linkedin.com, natomiast GL będzie mniej pokemonową odmianą grono.net
wizje i proroctwa są u mnie gratis :>
Marcin J. blip.pl / foodle.pl
z serwisami społecznościowymi jest jak z żywymi organizmami. może goldenline nie wyrasta na sympatycznego misia, ale żyje. biznes.net jest w praktyce martwy (od prawie roku). nic mu nie pomoże. jest źle pozycjonowany, nie spełnia oczekiwań. polskiego linkedin dla przedsiębiorców/managementu nie będzie. dlaczego? bo oni potrzebują rozwiązania globalnego. nawet ja, szary żuczek w końcu, sprzedałem swój biznes niemieckiej firmie. globalizacja, panie.Marcin Jagodziński edytował(a) ten post dnia 09.04.07 o godzinie 13:35
Zbigniew
Łukasiak
Programista
Freelancer
To ja moze wrzuce linka: http://wiki.mozilla.org/Labs/The_CoopTemat: sieć społeczna w goldenline
Marcin Jagodziński:
ok. mogę sobie kogoś "dodać". i co mi to właściwie daje? chyba żadna funkcjonalność nie jest oparta na sieci społecznej. nawet na forach/grupach (nie bardzo jest dla mnie jasne, czym się jedno od drugiego różni), nie jest pokazywane,
zgadzam się z Tobą w całości