Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Krzysztof Chmielnik niezależny ekspert
- specjalista z
zakresu komunikacji
sp...

Temat: Już się zaczęło

Otrzymałem mejlem list od Olgi Gałek z Gorlic w kwestii marki lokalnej. Oto cytat:
"Marki regionów, województw są trudne, ponieważ wymagają bardzo wielu konsultacji, spotkań, kompromisów. Aby poznać osobowość marki musisz poznać marzenia i wyobrażenia o regionie jego mieszkańców. Póki nie zgodzą się co do wyróżnika regionu, nie zaakceptują go, szkoda badań marketingowych i folderów. Dla mnie marki regionów tworzone przez większość agencji w Polsce to "rysopisy Marki". Szkoda tylko, że mieszkańcy regionu tak rzadko wiedzą że to o nich."
Zachęcam do dyskusji bo lekko zamarła.Krzysztof Chmielnik edytował(a) ten post dnia 14.02.09 o godzinie 17:10
14.02.2009, 17:08

Ireneusz B. Zastępca Wójta,
Urząd Gminy Zielona

Witam
To my już mamy markę i teraz będziemy nią zarządzać ?

Ogłoszenie o przetargu: "Opracowanie długoterminowej strategii zarządzania marką dla Województwa Lubuskiego wraz wdrożeniem oraz systemem controllingu na lata 2009-2014"

Taaaak, rzeczywiście zaczęło się :((
Pozdrawiam
I.B.
6.04.2009, 13:07

- specjalista z
zakresu komunikacji
sp...

Powiem więcej. Wiem kto dostanie to zlecenie zwane szumnie przetargiem.
Pewna firma z Poznania.
27.04.2009, 19:56

Damian Hajduk [ Profil zawiera
lokowanie usług ]
Konsultant :
Projekty ...

Na razie to nikt nie dostanie
8.06.2009, 09:51

- specjalista z
zakresu komunikacji
sp...

Damian Hajduk:
Na razie to nikt nie dostanie
Przeczytałem komunikat, a on potwierdza tezę, że nie należy używać w ludzkiej mowie podwójnego zaprzeczenia, bo staje się nieludzka.
Co do meritum to wyrażam zadziwienie, bo determinacja UM zdawała się być duża.
Może dotarło do kogoś, że marka jakakolwiek by nie była musi mieć rzeczywiste, a nie tylko wirtualne, cechy.
No bo co jest typowo lubuskie. Las, grzyby, jeziora?
No i jak "wpasować" do lubuskiego Gorzów Wielkopolski, który nie chce być, za żadne skarby lubuski.
8.06.2009, 11:08

Joanna Piotrowicz projektant, Art Nova
Pracownia Projektowa

Marką Zielonej Góry jest ŚMIECH I ZDROWIE. Nasze miasto znane jest głównie z kabaretów. To zadziwiające ,że nie ma w Zielonej Górze budynku sceny kabaretowej.
Zdrowie dlatego że Zielona Góra ma szansę stać się centrum polskiego Nordic Walking. Jestem przekonana,że tak będzie. Tym razem urzędnicy wspierają pasjonatów. Zielona Góra jako miasto optymalne ma szansę stać się miejscem ekskluzywnym, do którego przyjeżdża się po radość i zdrowie.

ps. Boję się,że na listę „Makabryły” trafi zielonogórska Palmiarnia i naszą marką stanie się wielki gniot architektoniczny posadzony na małej górce.
30.06.2009, 17:50

- specjalista z
zakresu komunikacji
sp...

zapraszam do dyskusji o tym także
http://www.przegladlubuski.pl/blogowisko/ploog3/index.php
dziękuję za obecność podczas pierwszego spotkania
1.07.2009, 11:37

Wyślij zaproszenie do