- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Artur
Włodarczyk
Starszy Specjalista
ds. Bezpieczeństwa,
Telekomunikacja SA
Temat: Polbank - to jest dopiero jazda ;-/
Witam po długim czasie. ;)Z informacji ostatnich.
Sprawa została złożona w sądzie jak pisałem w powyższych postach. Oczywiście nadal nie ma terminu pierwszej rozprawy ale za to pojawiają się telefony od pracowników Polbanku w których pracownicy sugerują bym lepiej nie robił tego co robię. ;)
Bardzo interesujące.
W każdym razie Polbank postanowił użyć innej karty i zaczął pobierać z konta kwoty za duże. Oczywiście ten miesiąc temu złożyłem reklamację pisemną i chyba nie muszę pisać, że nie ma odpowiedzi?
Pozdrawiam.
Dariusz K. FMCG
Dariusz K.:
A ja uciekłem kilka dni temu z tego banku. W końcu Grecja plajtuje to i cholera wie co Polbankowi strzeli do głowy. A na wycieczkę do Grecji w tej chwili nie mam czasu.
http://biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/groz...
Robert S. doradca finansowy HB
artur włodarczyk:
Witam po długim czasie. ;)
Z informacji ostatnich.
Sprawa została złożona w sądzie jak pisałem w powyższych postach. Oczywiście nadal nie ma terminu pierwszej rozprawy ale za to pojawiają się telefony od pracowników Polbanku w których pracownicy sugerują bym lepiej nie robił tego co robię. ;)
Bardzo interesujące.
a czy jakoś to motywowali? może bank jednak chce załatwić sprawę polubownie?
W każdym razie Polbank postanowił użyć innej karty i zaczął pobierać z konta kwoty za duże. Oczywiście ten miesiąc temu złożyłem reklamację pisemną i chyba nie muszę pisać, że nie ma odpowiedzi?
jakoś wcale mnie to nie dziwi...
Beznadziejny bank. Właśnie dzisiaj wypłaciłem całą kasę i "wyprowadziłem się" na dobre do konkurencji. Przelewy internetowe graniczą z cudem. Na odchodne chciałem pozamykać wszystkie rachunki w tym pseudobanku. Gotówkowy i oszczędnościowy. Jednak Pan w pasiastym krawacie poinformował mnie, że nie można tego zrobić bo "nie ma Pani co usuwa konta." Mam nadzieję że do toalety chodzą jak tej Pani nie ma. Totalna żenada. Rozgrzali mnie dzisiaj....
Mogłeś napisać rezygnację i zostawić to temu pracownikowi z prośbą o potwierdzenie odbioru. Kopię zachowujesz dla siebie i temat masz załatwiony!
Daniel Łukasz B. Key Account Manager
Czytam to Panowie i oczom nie wierze. Az mi sie nie chce wierzyc ze konkurencja tak sie pograza..Tyle ze wielu z Was wspomnialo o pewnym szczegole: "Daliscie sie skusic"...
Moim zdaniem nalezy stawiac na marki Swiatowe. Dlatego pracuje w Deutsche Bank i nigdy nie slyszalem aby byly tu takie problemy. Poczawszy od samego procesu przyznawania kredytow, wyplat transz, czy otwierania lokat, a skonczywszy na naliczaniu standardowych oplat.
Panowie, nie dawajcie sie kusic reklamie w TV itp.(typu wyciagam krolika z "kapelusza" ;) ) . Zasada jest prosta, jesli ktos daje super oferte na jednej usludze, musi odbic sobie to na drugiej... w przyszlosci. A jak widac niektore banki robia to z odpowiendnio duza nawiazka...
Zaden Bank nie bedzie idealny. Zdecydowanie jednak lepiej wspolpracowac z bankami ktore tych bledow popelniaja minimalna ilosc ...
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7632018,Bank_wypow...
Maciej Rocławski Prawnik, S|E|B
Daniel Łukasz B.:
Czytam to Panowie i oczom nie wierze. Az mi sie nie chce wierzyc ze konkurencja tak sie pograza..
Tyle ze wielu z Was wspomnialo o pewnym szczegole: "Daliscie sie skusic"...
Moim zdaniem nalezy stawiac na marki Swiatowe. Dlatego pracuje w Deutsche Bank i nigdy nie slyszalem aby byly tu takie problemy. Poczawszy od samego procesu przyznawania kredytow, wyplat transz, czy otwierania lokat, a skonczywszy na naliczaniu standardowych oplat.
Nie przesadzalbym z tymi peanami... Ja slyszalem np. o problemach z umowieniem sie z pracownikami banku na inspekcje nieruchomosci, niedotrzymywaniem tychze umowionych terminow przez pracownikow DB, nieprzewidywalnosci banku jezeli chodzi o uruchamianie kolejnych transz itp.
Maciej Rocławski:
Nie przesadzalbym z tymi peanami... Ja slyszalem np. o problemach z umowieniem sie z pracownikami banku na inspekcje nieruchomosci, niedotrzymywaniem tychze umowionych terminow przez pracownikow DB, nieprzewidywalnosci banku jezeli chodzi o uruchamianie kolejnych transz itp.
Ale "szlyszal" Pan , czy odczul na wlasnej skorze ?
Jesli chodzi o inspekcje, to zareczam ze robione sa na czas , przynajmniej w moim oddziale . A dzieje sie to z prostego powodu - wyplata transz nastepuje po wspomnianej inspekcji. Wyplata = prowizja dla pracownika.
Stad moje zdziwienie.
Natomiast nie moge reczyc za prace kazdego oddzialu, w kazdym zakatku Polski.
Co do inspekcji - z tego co mi wiadomo, ma sie zmienic firma zewnetrzna ktora je robi ( poza tym ze pracownicy wewnetrzni banku takze je robia - i to o wiele lepiej = szybciej ). Moj oddzial nie kozysta z uslug tej firmy, wiec nie moge sie ustosunkowac co do jakosci swiadczonych przez nia uslug.
Moja rada, warto wspolpracowac w DB z osobami dzialajacymi na zasadzie umowy agencyjnej. Nie sa to pracownicy etatowi = dzialaja szybciej, zalezy im o wiele bardziej na utrzymaniu dobrych relacji z klientem.
Moja rada, warto wspolpracowac w DB z osobami dzialajacymi na zasadzie umowy agencyjnej. Nie sa to pracownicy etatowi = dzialaja szybciej, zalezy im o wiele bardziej na utrzymaniu dobrych relacji z klientem.
a czym oni różnią się (zewnętrznie) od pracowników etatowych banku? poza tym przypominam, że w tym wątku piszemy nt. jakości i ew. oferty Polbanku...
OT niemile widziane
Maciej Rocławski Prawnik, S|E|B
>
Ale "szlyszal" Pan , czy odczul na wlasnej skorze ?
sprawa dotyczy akurat mojej znajomej.
ale chodzilo mi tylko o to, ze kazdy bank ma cos "za uszami" i jakby sie postarac to pewnie w odniesieniu do kazdego banku mozna by zalozyc watek taki jak ten. choc oczywiscie jedne w wiekszym stopniu daja ku temu powody inne w nieco mniejszym...
z mojej strony EOD, jezeli chodzi o ten OT
Wlasnie o to chodzi - robi sie OT. Zgoda co do jednego - na wszytskich mozna "cos" znalezc. Tyle ze niektore instytucje maja tych grzechow sporo wiecej. Z tego co mi bylo wiadomo ( apropo tematu) , rzeczony bank ( Pol.bank) mial o wiele wieksze problemy z uruchomieniami transz. Na tyle powazne, ze sprawa trafila jakis czas temu do mediow..Daniel Łukasz B. edytował(a) ten post dnia 09.03.10 o godzinie 12:43
Robert S.:
a czym oni różnią się (zewnętrznie) od pracowników etatowych banku?
Pracuja wydajniej. Bardziej dbaja o klienta. Wiaza sie z danym bankiem na dluzej.
To nie jest praca na etat od 8 do 16 . Raczej praca dla wynikow.
Pozatym maja bardziej skonkretyzowane zadania. Dzieki czemu moga wykonywac pewna prace ( np. hipoteki ) szybciej.
Pracuja wydajniej. Bardziej dbaja o klienta. Wiaza sie z danym bankiem na dluzej.
Pozatym maja bardziej skonkretyzowane zadania. Dzieki czemu moga wykonywac pewna prace ( np. hipoteki ) szybciej.
ale na pytanie nie odp.: czym się ZEWNĘTRZNIE różnią? mają inne identyfikatory, nie przyjmują klientów w placówkach banku etc...
jak na spotkaniu miałbym ocenić, że osoba X (reprezentująca bank) pracuje wydajniej od osoby Y albo że ma zamiar związać się z bankiem na dłużej?
Robert S.:
ale na pytanie nie odp.: czym się ZEWNĘTRZNIE różnią? mają inne identyfikatory, nie przyjmują klientów w placówkach banku etc...
jak na spotkaniu miałbym ocenić, że osoba X (reprezentująca bank) pracuje wydajniej od osoby Y albo że ma zamiar związać się z bankiem na dłużej?
Ciezko Ci bedzie z zewnatrz ocenic. Najlepiej miec kontakt do takich osob.
A tacy ludzie docieraja do klienta nie tylko poprzez prace w oddziale banku, ale poprzez kontakty developerskie/ doradcze itd.
A tacy ludzie docieraja do klienta nie tylko poprzez prace w oddziale banku, ale poprzez kontakty developerskie/ doradcze itd.
Do mnie dotarł doradca kredytowy z DB, ale do dzisiaj nie wiem czy był pracownikiem banku czy może tylko z bankiem współpracował...
Robert S.:
Do mnie dotarł doradca kredytowy z DB, ale do dzisiaj nie wiem czy był pracownikiem banku czy może tylko z bankiem współpracował...
to nie do konca jest tak.
wyjasnienie poszlo na priv. bo robi sie off topic ;)
wyjasnienie poszlo na priv. bo robi sie off topic ;)
przeczytałem, dzięki za wyjaśnienie
Andrzej
Słyk
nauczyciel
historii,pasjonat
książek i ich
czytania,bibli...
Niestety mój ojciec nadal jest klientem Polbanku, ponieważ wziął w nim kredyt i do czasu spłaty ostatniej raty wciąż będziemy musieli się użerać z tym patologicznym bankiem. Oto kolejne wydarzenie, które chcę opisać.W Polbanku nagminne giną dokumenty. O tym pisali już inni klienci tego banku. Mojego ojca też to spotkało. Zaginęła dyspozycja zlecenia stałego do potrącania rat kredytu z ROR-u.
Ale chcę zwrócić uwagę na inny szczegół. W norlmanych bankach jeżeli klient trafia do jakiegoś pracownika banku, to jest przez niego obsługiwany kompleksowo, od A do Z. Ale w Polbanku tak nie jest. W tym banku np. dyspozycji zlecenia stałego nie składa się, jak w każdym innym banku, u pracownika, który udziela kredytu, tylko w kasie. Pomijam fakt, że klient jest odsyłany od jednego pracownika do drugiego, ale w tym banku takie patologie to jest norma. Przerażające jest jednak co innego. NIE MA ŻADNEJ KOMUNIKACJI MIĘDZY TYMI PRACOWNIKAMI. Pracownik, który udzielił kredytu na pytanie potrafi odpowiedzieć w ten sposób: ALE JA NIE WIEM CZY PANA OJCIEC SKŁADAŁ DYSPOZYCJĘ, BO TYM SIĘ ZAJMUJE INNY PRACOWNIK, PRACOWNIK PUNKTU KASOWEGO, WIĘC JA NIE WIEM CO PANA OJCIEC TAM SKŁADAŁ!
Czy wyobrażacie sobie, żeby w normalnym banku pracownik obsługi udzielił Wam takiej odpowiedzi? Osoba, która udziela kredytu, nie monitoruje go całościowo. Mało tego, w Polbanku najwyraźniej nie istnieje taka kategoria pracownika, jak OPIEKUN KLIENTA. Jeśli jakieś sprawy trzeba załatwiać w kilku okienkach, u kilku pracowników, TO NIKT TEGO NIE ZBIERA DO KUPY, NIE ZBIERA WSZYSTKICH DOKUMENTÓW W JEDNEJ TECZCE. Jeśli dyspozycja była składana w kasie i w jakiś sposób zaginęła, to IDŹ PAN SOBIE TERAZ DO KASY I SZUKAJ TEJ DYSPOZYCJI, A MI DAJ PAN ŚWIĘTY SPOKÓJ, BO JA NIE JESTEM KASA! Tak Ci odpowie pracownik POLBANKU! DLATEGO UWAŻAM, ŻE NAZWĘ POLBANK NALEŻY TŁUMACZYĆ TYLKO W JEDEN SPOSÓB: P... A... T... O... L... O... G... I... A...!
Karim
A.
Webmaster,
Webdeveloper,
Programmer, PM, and
other.....
Podejrzewam, że bank przypomni sobie o mnie dopiero jak naliczy mi odsetki oraz opłatę karną za brak spłaty kwoty min. Opcja druga to udam się do placówki, aby kartę spłacić i natychmiast zamknąć. To jest jakiś dramat. Problemy jakie czasem zdarzały mi się w przypadku innych banków to jest NIC.
Ja zamykając kartę w okienku dowiedziałem się, że muszę zapłacić z górką parę złotych więcej, bo zaległa kwota do jutra, kiedy to będzie księgowana (o zgrozo, spłacałem całkowicie kartę o 14-tej w ich własnym oddziale) urośnie, ale o ile, tego nikt tam nie wie i nie może mi powiedzieć (mam wrażenie, że tam wszystko liczą na oko a nie za pomocą kalkulatorów). Aż ciśnienie mi podskoczyło, bo od każdego klienta, któremu zabierają parę złotych więcej za zamknięcie karty - to całkiem niezła suma do obracania.
Nie wspomnę o tym, że nie sposób doprosić się o jakiś papier potwierdzający spłatę kredytu i z tego tytułu brak zaległości w stosunku do tegoż gyros banku.
Owszem we wciskaniu kolejnych produktów są dobrzy do tego stopnia, że lekceważą brak zgody na otrzymywanie ofert handlowych. Za każdym razem słyszę co lepsze tłumaczenie, a najlepsze jakie padło od handlowca, to że on nie może tego sprawdzić w systemie, czy wyraziłem zgodę jeśli się nie autoryzuję u niego, bo bez tej autoryzacji nie ma dostępu do informacji o mnie.
W praktyce wygląda to tak, że dzwoni do mnie nr zastrzeżony i wypytuje mnie o hasło dostępowe. A jak nie chcę podać, bo z tego co pamiętam z wielu szkoleń (a logika to sama podpowiada), nie należy dawać hasła ludziom, których nie da się zweryfikować. Zazwyczaj pojawiają się jakieś pretensje i utyskiwania, że ciężko się ze mną współpracuje, w związku z tym, żeby wyjaśnić tą pilną sprawę muszę jechać do oddziału i stracić na to 2h z życia, stać w kolejce, UWAGA po to: by się dowiedzieć, że tą pilną wiadomością jest nowa, fantastyczna, super przywiązująca mnie do nich kolejna karta kred., którą mogę dostać od ręki, jak tylko podpiszę pierdyliard papierków...
Wycofanie nr z danych demograficznych też nie pomogło, ani tłumaczenie, że ten numer może już nie należeć do mnie. Nadal na ten numer są wykonywane połączenia i podawane są moje dane ludziom, którzy mogą być obcy.
Zlikwidowałem wszystkie produkty u nich z obawy o bezpieczeństwo moich danych. NIE POLECAM TEJ INSTYTUCJI!!!!