- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
Paweł Leon
Niklas
"Death Before
Dishonor"
Koordynator Call
Center
Temat: jakie call centre rekomendujecie jako najbardziej...
Dawid Bednarek:
Oj, najlepszym konsultantem jest ten, który nie patrzy na zegarek, który ma pojęcie o produkcie i, i, i,…….. ten, który jest najlepszym :-)
Dzwoniło do mnie już kilku konsultantów w Polsce i żaden nie potrafił mnie przekonać do żadnego zakupu. Często ludzie pracujący nie Meli pojęcia co sprzedają. Kiedyś z gościem rozmawiałem z 45 minut, udając bardzo zainteresowanego acz wahającego się klienta… gość chciał mi sprzedać coś co ja też sprzedaję, co sam tworzę. Wpuściłem go w maliny. Inny dzwonił i czytał z kartki, położyłem telefon na stole a on nie milknął przez kolejne kilkadziesiąt sekund.
Muszę, subiektywnie przyznać, że telemarketing nie stoi w Polsce na zbyt wysokim poziomie, przynajmniej Jasię z takim nie spotkałem.
Jeden jedyny raz dałem się namówić na całkiem niepotrzebny towar…kupiłem go przez telefon.
Było to podczas mojego pobytu w Niemczech. Nie wiem na jakich zasadach pracowała tam ta kobieta, bo to była ona, ale była tak przekonywująca, że nie dałem rady odmówić, a jestem człowiekiem bardzo asertywnym.
Wydaje mi się, że najlepszym CC będzie chyba takie, które pracuje na zasadzie prowizji. Czyż nie?
Znacie temat, więc proszę o pomoc. Mam usługę do sprzedania, jest najlepsza na rynku, jedyna taka…tylko jak ją sprzedać w tysiącach sztuk?
Jeśli można poproszę o jakieś konkrety na priv.
Ja nie piszę, Ja działam;>
Mikołaj Popławski Dyrektor Handlowy
Witam,prawdą jest że są różne call center osiagają różne skuteczności, jednakże bardzo ważna jest także współpraca obu stron ( zlecającej i wykonującej).
Często spotykam się z informacją iż Zleceniodawca najlepiej podpisałby umowę i powiedział "no to dzwońcie" pozostawiając Call Center samemu sobie.
Są sytuacje kiedy zleceniodawcy zwyczajnie nie chce się przyjeżdżać na szkolenie produktowe, a kto jest lepszym specem od produktu niż ludzie danej firmy?
Dalej idąc - Klienci boją się podać dane statystyczne co do skuteczności w danych kampaniach na danych grupach docelowych, w danym modelu współpracy.
Zdarza się, że przychodzą firmy które z góry "nakazują" dany model rozmowy/argumentację sposób wykonania projektu nie pozwalając na jakiekolwiek zmiany - cóż trudno potem odpowiadać za wyniki jeżeli ma się na nie tak ograniczony wpływ.
Bardzo często trudno terminowo otrzymać od Klienta raport zwrotny dotyczący finalnie osiąganych wyników - ciężko by był możliwie precyjny (najłatwiej dać ogólną informację na temat osiągniętej skuteczności, że wysiłkiem jest informacja w podziale na id rekordów tak by przeprowadzić analizę skuteczności pracy konsultantów nie tylko na etapie sprzedaży "miękkiej" ale mieć info na temat wyniku "twardego")
Wymieniać można bez końca, a to tylko garstka spraw z którymi najczęściej spotykałem się pracując nie tylko w jednym CC.
Oczywiście zawsze nalezy znaleźć "złoty środek" i mieć wypośrodkowane podejście do kwestii przygotowania/współpracy/nadzoru/ raportowania - nie wolno jednak zapominać, iż wiele pracy jest po obu stronach by wyniki były satysfakcjonujące. Dobre CC poradzi sobie ze szkoleniem produktowym samemu, z nadzorem, ze szczątkowynmi raportami lub ich brakiem ze strony Klienta, ale z pewnością wyniki będą niższe ( o ile to już zależy właśnie od jakości CC) niż gdyby współpraca była prowadzona rzetelnie.
W wątku pojaiwło się pytanie czy stawiać na duże CC czy też na małe - każdy ma swoje doświadczenia, których nie neguje. Osobiście jednak uważam, iż jeżeli CC istnieje już nieco i posiada odpowiednie zaplecze, portfel klientów - to jednak musi coś stać za owym podmiotem skoro firmy aktywnie i przez długi czas z daną firmą prowadzą kampanie. Kolejny fakt, to mniejsze ryzyko, że dane CC zalezy tylko na "kasie" - duże CC musi dbać o Klienta bo jeżeli ich potraci to owe duże zasoby zamienią się w pustostan = ogromne koszty utrzymania. Zatem z pewnoscią pozyskiwanie klienta "na jeden raz" jest zjawiskiem marginalnym o ile w ogóle występuje w kręgu dużych CC. Zaznaczam, że nie skreślam mniejszych podmiotów bowiem wiem, iz są firmy małe, a godne uwagi - mówie jedynie o zaletach większych z czysto logicznego punktu widzenia.
Na sam koniec powiem iz polecam Contact Center Sp. z o.o.
- 2260 własnych stanowisk umiejscowionych w sumie w 10 lokalizacjach polski - chyba największe Call Center w Polsce.
- 10 letnie doświadczenie w realizacji różnorodnych kampanii dla różnorodnych branż
- Jedne z najnowszych rozwiązań technologicznych
http://www.contactcenter.pl/pl/
Pozdrawiam
Michał
P.
Ekipa GoldenLine,
Deputy Sales
Director
A mnie zawsze najbardziej przekonywał AS Kontakt, teraz chyba nazywają się DataContact Sp. z o.o
Marta
Trzcińska-Pyrzo
wicz
Komunikacja
wewnętrzna, EB
Ja, idą za Mikołajem też polecam Contact Center
Adam
Bogdański
Multipurpose
Chalangetaker -
always makes you
glad . . .
Największe nie znaczy najlepsze :) Ale na pewno najdroższe. Wielkie korporacje korzystają z usług dużych CC głównie ze względu na skale projektów jakie musza przeprowadzić. Jednak dla średnich Firm najlepsze są mniejsze CC, tam stawia się na relacje partnerskie między CC a Kontrahentem, jak również atmosfera pracy pracownik-przełożony jest na dużo lepszym poziomie. Pracowałem i w małych i w dużych. I prawdę mówiąc w mniejszych zarabia się podobnie do dużych, jednak nie masz wrażenia, że "dmuchasz pusty balon" :)Pozdrawiam
A.
Katarzyna
Dziepak
Bez pracy nie ma
kolaczy !!!
Zgadzam sie z P. ADAMEM BOGDAŃSKIM z uwagi na to że, im większe call center tym wiecej kadra zarządzająca chce pieniędzy za prace konsultantów, a przecież podstawą call center JEST KONSULTANT. To z jego pracy cała firma zarabia, ma profity prowizje itp.W związku z tym kwestie zwalniania ludzi na umowie zlecenie z zus aby zaoszczedzic na pracowniku jest nieopłacalne SPYTACIE DLACZEGO? ZŁA OPINIA O FIRMIE MÓWI WSZYSTKO każdy potrzebuje idealnego partnera, ale jeśli ten partner zawiódł jakąś osobe swoim NIEUCZCIWYM traktowaniem jak można pojść pracowac do takiej firmy??? JA OSOBISCIE TAK JAK MOI ZNAJOMI NIGDY NIE POJDE DO FIRMY KTORA MA ZLA OPINIE ......
ZŁA OPINIA-> MAŁO PRACOWNIKÓW -> UPADEK...
dziekuje....POZDRAWIAM
- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4