Beata
Michalik
Specjalista,
Instytut Zootechniki
Państwowy Instytut
Bada...
Temat: Przeczytane jednym tchem
"Blondynka na Czarnym Lądzie" Beaty Pawlikowskiej"Służące" - bardzo wciągająca, mistrzowskie oddanie charakterów 3 głównych bohaterek
prawie wszystkie książki Jonathana Carrolla
Elżbieta
D.
Specjalista ds.
personalnych,
Key-User SAP HR,
Sitech Sp....
Krystyna Żywulska "Przeżyłam Oświęcim" i "Pusta woda",Łukasz Modelski "Dziewczyny wojenne",
Halina Birenbaum "Nadzieja umiera ostatnia",
Anne Frank "Dziennik".
Ewa
R.
specjalista ds.
personalnych, RENA
Łódź Sp. z o.o.
"Chłopiec z latawcem" Khaled Hosseini - przeczytana jednym tchem i na pewno długo pozostanie w mojej pamięci.
Adalbert
Mucha
Nie ważne, kim kto
jest, nie ważne
skąd przybywa nie
wa...
"Amsterdam Parano" -Michała Puchalskiego. Opis kilku lat z "wakacji" w amsterdamie, ...
Albert W. senior art director
"Wroniec" Dukaja, zacząłem wczoraj o północy dwie godziny później był już przeczytany :)
Milena
Nieścior
dusza wędrownego
ptaka
'Sakwa podróżna 'Nakhjavani Bahiyyihabsolutnie rewelacyjne orientalne opowiadania
Ewelina
Mykicka
recenzentka,
Wydawnictwo Znak,
Kraków
Najnowsza książka Nurowskiej - "Drzwi do piekła". Nie mogłam się oderwać, co Nurowska zrobiła specjalnie, nie wprowadzając żadnych pauz w doskonałej, na wskroś kobiecej, narracji. Brillant!
Małgorzata
Ostrowska
psycholog, członek
PTS
"Każdy szczyt ma swój Czubaszek" - Artur Andrus w rozmowie z Marią Czubaszek
Monika Małecka Manager Biura NCIC
"W kanałach Lwowa" Robert Marshall, "Caravans" James A. Michener, "Wyznania Gejszy" Arthur Golden oraz "Księgarz z Kabulu" Asne Seierstad. Pozycje, które utkwiły mi w pamięci szczególnie.
Ewelina
Mykicka
recenzentka,
Wydawnictwo Znak,
Kraków
Bez wahania polecam „Puszczyka”. Jeśli ktoś lubi kryminał, w dodatku polski, dobry i okraszony nie zgrozą i mrokiem, ale ciepłem polskiej wsi, to łyknie tę książkę w jeden dzień. Jest w niej coś takiego, że nie przestaje się jej czytać. Myślę, że to nawet nie kwestia zagadki, ale samego bohatera, który osobiście opowiada nam całą historię. Ma facet poczucie humoru, przeżywa mały życiowy kryzys, jest rozgarnięty i w dodatku literat, czyli ładnie pisze o miłości. Wszystko się zazębia i wychodzi z tego całkiem niezły „Puszczyk”. Polecam! 2 w 1 ;)
Daniel Kuś Grafik komputerowy
Polecam Dzienniki Kołymskie Jacka Hugo-Badera. Jak ktoś lubi opowieści o dzikim wschodzie, to zapraszam do lektury :)
Aktualnie pożeram Kroniki Jakuba Wędrowycza Andrzeja Pilipiuka i jestem zachwycony lekkością stylu i humorem :)Daniel Kuś edytował(a) ten post dnia 12.02.12 o godzinie 17:31
Alicja
Krawczyk
Student, Uniwersytet
Rzeszowski
"Maximmum. City. Bombaj" - Suketu Mehta - ponad 500 stron, czyta się jednym tchem.
Milena
Nieścior
dusza wędrownego
ptaka
H. Hesse "Wilk stepowy"piękna, lecz trudna lekturaMilena Nieścior edytował(a) ten post dnia 22.02.12 o godzinie 18:50
Milena
Nieścior
dusza wędrownego
ptaka
Daniel Kuś:o ja też lubię na tzw. odmóżdżenie, kiedy nie chce mi się za dużo myśleć :)
Aktualnie pożeram Kroniki Jakuba Wędrowycza Andrzeja Pilipiuka i jestem zachwycony lekkością stylu i humorem :)
Maciej
Korzeń
Administrator
Systemów i Sieci
"Boso, ale w ostrogach" Stanisława Grzesiuka
Milena Nieścior:Pamiętam, że gdy byłem w liceum, mój polonista podsunął mi tę pozycję.
H. Hesse "Wilk stepowy"
piękna, lecz trudna lektura
Chyba dopiszę ją do pozycji obowiązkowych tego roku :)
Milena
Nieścior
dusza wędrownego
ptaka
Daniel Kuś:to dopisz jeszcze Demiana :) tego samego autora
Milena Nieścior:Pamiętam, że gdy byłem w liceum, mój polonista podsunął mi tę pozycję.
H. Hesse "Wilk stepowy"
piękna, lecz trudna lektura
Chyba dopiszę ją do pozycji obowiązkowych tego roku :)
Karolina S. Położna
Ewa R.:O tak, w pełni się zgadzam, przeczytałam jeszcze "Tysiąc wspaniałych słońc" i też polecam :)
"Chłopiec z latawcem" Khaled Hosseini - przeczytana jednym tchem i na pewno długo pozostanie w mojej pamięci.
Ewa
R.
specjalista ds.
personalnych, RENA
Łódź Sp. z o.o.
Polecam książki Dawida Bieńkowskiego - genialnego obserwatora otaczającego nas świata. "Nic" i "Biało-czerwony" to rewelacyjne lektury dające do myślenia, ale i niepozbawione humoru.Pozostaje mi jeszcze upolować "Jest". Mam nadzieję, że ta książka jest równie dobra jak pozostałe tego autora.