Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Tobiasz S. SEM/SEO,
pozycjonowanie,
domeny, marketing

Temat: warsztat samochodowy - Katowice - Ranking

Może ktoś zna wart polecenia warsztat na Giszowcu?
5.08.2011, 16:49

Jolanta I. New challenge is
coming soon.

Tobiasz S.:
Może ktoś zna wart polecenia warsztat na Giszowcu?

A co potrzebujesz naprawić, w sensie: coś eksploatacyjnego czy coś się spsuło, mechanika czy elektryka?
5.08.2011, 16:51

Tobiasz S. SEM/SEO,
pozycjonowanie,
domeny, marketing

Mechanika - zawieszenie.
5.08.2011, 16:59

Rafal D. Byle pod prad bo z
pradem plyna g...
smieci...a przy
okaz...

Nikiszowiec Carbosprzet polecam tanio i bardzo dobrze
5.08.2011, 19:24

Emilia M. podobno bezczelna

Witam wszystkich,

czy może mi ktoś polecić warsztat w KTW, który naprawia diesle?

Z góry dzikęuję
9.09.2011, 09:12

Dariusz Z. Specjalista

Adam S.:
robil ktos cos u nich : http://www.feuvert.pl/ ?
[edit: chce u nich zrobic - sprawdzic i jezlei tzreba to naprawic, lub tylko nabić klime, przeczyscic+ wymiana panewki ...)

A ja mam złe doświadczenia. Na okresowej kontroli nie chcieli mi podpić dowodu z powodu źle ustawionych świateł. Sami nie chcieli się babrać zatem pojechałem do feuvert koło Reala 3 Stawy. Skasowali 75 zł za ustawienie świateł i niby miało być wszysko ok.

Podjechałem ponownie na stację diagnostyczną i gość mi pokazuje, że światła nie zostały ustawione! Dobrze, że zlitował się nade mną i razem nieco pokombinowaliśmy aby ustawić je prawidłowo. Różnica była kolosalna.

Zatem ja już nigdy do nich nie pojadę i odradzam.

Pozdrawiam,
Darek
17.09.2011, 09:11

coming soon.

Kamil S.:
Jolanta I.:
>

zobacz tu
http://www.boss.slask.pl/

Z moim odesłał mnie na razie do elektronika -czy ktoś zna sprawdzonego, godnego polecenia elektronika co mi podepnie pod kompa i sprawdzi wentylację?
Zawsze mi zostaje Szumilas.

A co do Boss Śląsk z DG-naprawia nam trafika, zobaczymy jak to zrobią (a posypało się sporo) w każdym razie na dzień dobry zrobili dobre wrażenie, po rozmowie widać, że znają się na rzeczy.
26.09.2011, 17:20

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Jak chce Ci się jechać do Rydułtów do Bosch Service (siste jeździ tam ze swoimi autami), to tam możesz spróbować :P
26.09.2011, 19:35

Krzysztof Sobota Trener NLP,
przedsiębiorca,

Witam. Pierwsze pytanie do dobrze poinformowanych koleżanek i kolegów:)
Dodge Grand Caravan (bliźniak Chrystler Grand Voyager) - Poszukuję jakiegoś porządnego warsztatu z okolic Tychów w którym mógłbym
1) serwisować sprawy bieżące
2) znaleźć fachowców od elektroniki ,pinów silnika i skrzyni , immobilizerów itp. Potrzebni mi ludzie z wiedzą elektroniczną do pomocy przy moim aucie. Nie mam do niego PINU a potrzebny do bardziej zaawansowanych spraw.
3) a może polecicie kogoś kto z USA I KANADY te piny ściąga - podobno to pikuś - tylko trzeba wiedzieć gdzie uderzać bo auto gdy sprawdzałem po numerze VIN ma pełną restrykcje - czyli wycofane u nich z baz danych .
Z góry dziekuję za info
29.09.2011, 16:55

coming soon.

Czy ktoś z Was korzystał może albo słyszał opinie o tym serwisie Forda:
http://fordchorzow.pl/

albo:
http://www.ford.info.pl/index.htm

Nadal szukam fachowca od fiksującej wentylacji przy klimatroniku:(.Jolanta I. edytował(a) ten post dnia 08.12.11 o godzinie 19:10
8.12.2011, 19:07

Dariusz Rojek Passion for
excellence...

Krzysztof Sobota:
Witam. Pierwsze pytanie do dobrze poinformowanych koleżanek i kolegów:)
Dodge Grand Caravan (bliźniak Chrystler Grand Voyager) - Poszukuję jakiegoś porządnego warsztatu z okolic Tychów w którym mógłbym
1) serwisować sprawy bieżące
2) znaleźć fachowców od elektroniki ,pinów silnika i skrzyni , immobilizerów itp. Potrzebni mi ludzie z wiedzą elektroniczną do pomocy przy moim aucie. Nie mam do niego PINU a potrzebny do bardziej zaawansowanych spraw.
3) a może polecicie kogoś kto z USA I KANADY te piny ściąga - podobno to pikuś - tylko trzeba wiedzieć gdzie uderzać bo auto gdy sprawdzałem po numerze VIN ma pełną restrykcje - czyli wycofane u nich z baz danych .
Z góry dziekuję za info

Witam,

z uwagi na szczególny wynalazek jakim się Pan porusza, proponuję omijać serwisy "wszystkich marek" i sprawdzić Astro service w Katowicach, na ul. Rozdzieńskiego 188b. Nie mogę wyrazić opinii o jakości usług ale specjalizują się w markach amerykańskich od kilkunastu lat i osobiście zacząłbym od nich, mają serwis, import części i nie spotkałem dotąd negatywnych opinii.

Pozdrowienia.
12.12.2011, 12:25

Wojciech Borczyk Project Leader &
Assistant Producer,
City Interactive
S.A.

NIE polecam i przestrzegam przed Feuvert Katowice 3 Stawy:

Robiłem najdroższy przegląd auta jaki mają + wymianę opon. Zapłaciłem coś koło 900 zł jak dobrze pamiętam. Efekt:

- Po 2 tygodniach na trasie przy większej prędkości auto wpada w dziwne wibracje.

Co się okazuje:

- nie wyważono kół po wymianie (100 pln kosztowała wymiana!), za wyważenie skasowali mnie dodatkowo 50 zł odmawiając uznania reklamacji i twierdząc że na pewno je wyważyli(po 2 tygodniach ich zdaniem już nie ponoszą za to odpowiedzialności.). Jednocześnie z ich pomiarów wynika że WSZYSTKIE cztery koła były źle wyważone. Tak, na pewno stało się to z mojej winy w ciągu tych 2 tygodni.
- powiedziano mi dodatkowo że tuleje wahaczy z tyłu są pęknięte i do wymiany. CO UMKNĘŁO IM NA PRZEGLĄDZIE 2 TYG WCZEŚNIEJ???? Oczywiście nie poczuwają się do zwrotu nawet części kwoty za przegląd, łaskawie nie skasowali mnie za tą powtórną diagnostykę ale to dopiero po mojej interwencji.

Na awanturę i dłuższą interwencję nie miałem czasu.

NIE POLECAM. Drogo. Niefachowo. W razie kłopotów wyrzekają się odpowiedzialności i rozkładają ręce.
13.01.2012, 19:21

Witajcie,

Czy ktos z was ma namiar na sensownego blacharza - mechanika w Katowicach?
Ktos nam stuknal Focusa (lewy przod) - na pierwszy rzut oka uszkodzony zderzak, reflektor, nadkole, felga i nie wiem co jeszcze.

Swoja droga, jak ktos widzial rozwalona z przodu ciemnoszara micre z okolic 2009 roku, niech mi da znac. Chetnie nogi z d... powyrywam.

Agnieszka
24.01.2012, 09:38

Światła i zbieżność proponuję ustawiać w warsztacie na Kłodnickiej (Brynów, róg Kalinowskiego). Mały warsztat, Pan w średnim wieku, legitymuje się wykształceniem wyższym technicznym, bardzo solidny i odpowiedzialny. Koszt - ok 100 - światła i koła.
Chyba nazywa się Uni-Geo.
Dariusz Z.:
Adam S.:
robil ktos cos u nich : http://www.feuvert.pl/ ?
[edit: chce u nich zrobic - sprawdzic i jezlei tzreba to naprawic, lub tylko nabić klime, przeczyscic+ wymiana panewki ...)

A ja mam złe doświadczenia. Na okresowej kontroli nie chcieli mi podpić dowodu z powodu źle ustawionych świateł. Sami nie chcieli się babrać zatem pojechałem do feuvert koło Reala 3 Stawy. Skasowali 75 zł za ustawienie świateł i niby miało być wszysko ok.

Podjechałem ponownie na stację diagnostyczną i gość mi pokazuje, że światła nie zostały ustawione! Dobrze, że zlitował się nade mną i razem nieco pokombinowaliśmy aby ustawić je prawidłowo. Różnica była kolosalna.

Zatem ja już nigdy do nich nie pojadę i odradzam.

Pozdrawiam,
Darek
24.01.2012, 10:21

Tomasz Polewczyński Employer Branding
Junior Consultant

Jolanta I.:
Kamil S.:
Jolanta I.:
>

zobacz tu
http://www.boss.slask.pl/

Z moim odesłał mnie na razie do elektronika -czy ktoś zna sprawdzonego, godnego polecenia elektronika co mi podepnie pod kompa i sprawdzi wentylację?
Zawsze mi zostaje Szumilas.

A co do Boss Śląsk z DG-naprawia nam trafika, zobaczymy jak to zrobią (a posypało się sporo) w każdym razie na dzień dobry zrobili dobre wrażenie, po rozmowie widać, że znają się na rzeczy.

Polecam Ci chorzowski Premium Serwis. To jest zupełnie coś innego niż przeciętne warsztaty. Zgłaszasz usterkę, kierowcy z Premium Serwis odbierają od Ciebie samochód (wszystko z zabezpieczeniem byś nie musiała się obawiać, żę auto nie wróci) i zawożą do serwisu. Po naprawie odstawiają na miejsce. Jakościowo pierwsza klasa, potrafią zrobić naprawdę trudne przypadki (też zostali mi poleceni przez znajomego) . No i to co mnie zaskoczyło, po naprawie następnego dnia zadzwoniła Pani by zapytać jak oceniam jakość obsługi! Do tego masz księge serwisową w necie z wszystkimi wydrukami.
Nawet w ASO Skody (jeżdżę 5-letnią Fabią) mnie nie traktowali w ten sposób. Mogę ich spokojnie polecić, bo moje potrzeby absolutnie zaspokoili.
24.01.2012, 16:25

Sebastian P. operator cnc, zapi

Agnieszka Sosnowska:
Witajcie,

Ktos nam stuknal Focusa (lewy przod) - na pierwszy rzut oka uszkodzony zderzak, reflektor, nadkole, felga i nie wiem co jeszcze.

Swoja droga, jak ktos widzial rozwalona z przodu ciemnoszara micre z okolic 2009 roku, niech mi da znac. Chetnie nogi z d... powyrywam.

Agnieszka

JA MOGĘ POLECIĆ TEN WARSZTAT ZROBILI MI AUTKO CACY

http://www.blyskawica.eu/
24.01.2012, 16:47

coming soon.

Tomasz Polewczyński:
Polecam Ci chorzowski Premium Serwis. To jest zupełnie coś innego niż przeciętne warsztaty. Zgłaszasz usterkę, kierowcy z Premium Serwis odbierają od Ciebie samochód (wszystko z zabezpieczeniem byś nie musiała się obawiać, żę auto nie wróci) i zawożą do serwisu. Po naprawie odstawiają na miejsce. Jakościowo pierwsza klasa, potrafią zrobić naprawdę trudne przypadki (też zostali mi poleceni przez znajomego) . No i to co mnie zaskoczyło, po naprawie następnego dnia zadzwoniła Pani by zapytać jak oceniam jakość obsługi! Do tego masz księge serwisową w necie z wszystkimi wydrukami.
Nawet w ASO Skody (jeżdżę 5-letnią Fabią) mnie nie traktowali w ten sposób. Mogę ich spokojnie polecić, bo moje potrzeby absolutnie zaspokoili.

Dzięki za info, zobaczymy na wiosnę jak mój klimatronic.
A dla zainteresowanych podaję linka:
http://www.premiumserwis.pl/
24.01.2012, 22:50

Agula Stachel sprzedawca, Kmara

Odświerzę wątek bo sama szukałam kiedyś po necie dobrego mechanika i warsztatu. Trafiłam z polecenia do Pana Mariusza - Warsztat "NEGRO" w Siemianowicach Śl. na ul. Fabrycznej 15 tel. 506 187 132
Znajomi i rodzinka właśnie tam podjeżdżają i ja również jak coś muszę przy aucie zrobić a mąż np. nie jest w stanie mi pomóc :) Jestem zadowolona z ich usług, fajnie zrobili mi rozrząd a z tego co wiem też wulkanizację mają otwierać.
23.02.2012, 13:13

coming soon.

Sebastian P.:
Agnieszka Sosnowska:
Witajcie,

JA MOGĘ POLECIĆ TEN WARSZTAT ZROBILI MI AUTKO CACY

http://www.blyskawica.eu/

Mają swoją lakiernię?
26.03.2012, 22:46

coming soon.

Agnieszka Sosnowska:
Witajcie,

Ktos nam stuknal Focusa (lewy przod) - na pierwszy rzut oka

Agnieszka, znalazłaś jakiegoś dobrego blacharza do Forda?:)
26.03.2012, 22:54

Wyślij zaproszenie do