- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Filip Dembski work in progress
Temat: Agencja reklamowa Bed and Breakfast
Dekalog wzbudza przeciwstawne emocje, jedni się nim zachwycają, inni bulwersują, za posłużenie się symboliką religijną i bezprawne użycie wizerunku brandów(często określane mnie subtelnie). Nie wątpliwie budzi kontrowersje, i w pewien sposób jest zagadką : o co w tym tak naprawdę chodzi?
Kinga
Nurska
PR, analizy oraz
strategia marki i
komunikacji
chyba kontrowersje to tylko wsrod firm. i moze wsrod innych ale chyba starszych osob;)zrobilam maly research i wiesci zapisalam na brief.pl
mamy obiecane, ze w przyszlym tygodniu powiemy!
Agnieszka Lis Marketingowiec
czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :)ciekawy pomysł ale czy nie boicie sie konsekwencji prawnych ?
Agnieszka Lis Marketingowiec
no chyba ze wlasnie na to liczycie ;)
Agnieszka Lis:
czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :)
ciekawy pomysł ale czy nie boicie sie konsekwencji prawnych ?
Konsekwencje prawne mogą pojawić się już niebawem, złożenie pozwu rozważa Galeria Mokotów, jak będzie, zobaczymy...
Tomasz D. www.9studios.co.uk
nie ma to jak darmowa reklama ;)
Małgorzata
W.
Dyrektor Marketingu,
FM Bank S.A.
A ja mam pytanie "techniczne" do twórców: Dlaczego vo. wymawia nazwę "paela", a nie poprawnie po hiszpańsku "paeja"? klient nasz pan, czy były inne powody?
Była na ten temat dość zagorzała dyskusja w innym wątku;) W wielkim skrócie - wymowa w reklamie jest taka, jaką zapewne zastosowałby nie mający nic wspólnego z hiszpańskim klient patrząc na opakowanie produktu. Podobnie jak z tortillą, niby powinno mówić sie "tortija", ale z moich obserwacji wynika, że wszyscy mówią "tortilla". Tak więc wymowa Paelli przez "l" ma za zadanie ułatwienie konsumentowi znalezienie produktu w sklepie i uniknięcie nieporozumień językowych.
Adam B. Właściciel latawca
Jakub Maria Puzyna:
A ja właśnie tego całego dekalogu TOTALNIE nie rozumiem.
Nic a nic. A jestem bardzo inteligentny, więc coś tu nie gra.
hah!
Jakub Maria
Puzyna
reklama jako forma
sztuki
Adam Borczyński:
Jakub Maria Puzyna:
A ja właśnie tego całego dekalogu TOTALNIE nie rozumiem.
Nic a nic. A jestem bardzo inteligentny, więc coś tu nie gra.
hah!
tego też TOTALNIE nie rozumiem ; P
Zagadka dekalogu rozwiązana, ciekaw jestem czy ktokolwiek podejrzewał, że za dekalogiem kryje się akcja społeczna. Więcej info w Briefie, oczywiście zapraszam do dyskusji:)http://www.brief.pl/wiadomosci/in-brief/art917,rozwiaz...
Justyna Kwaśniewska:w takim razie zbudowanie mostu
porozumienia to utopia ;)
do Utopii to zapraszamy na imprezę;)
w imieniu agencji reklamowej Bed&Breakfast Piotra Mateckiego i Suzan Giżyńskiej mam przyjemność zaprosić Was na imprezę która odbędzie się w najbliższą środę w Utopii.
Zebraliśmy kupę kasy dla biednych dzieciaków i to przy pomocy kontrowersyjnej kampanii reklamowej dekalog. Zapraszamy do wspólnego świętowania sukcesu! Będą gwiazdy programu a sponsorem Finlandia...
Serdecznie zapraszamy!
Start 19.00 - Klub Utopia, ulica Jasna 1, Warszawa
Paweł Wodkowski Grafik i nie tylko
Filip Dembski:
Zagadka dekalogu rozwiązana, ciekaw jestem czy ktokolwiek podejrzewał, że za dekalogiem kryje się akcja społeczna. Więcej info w Briefie, oczywiście zapraszam do dyskusji:)
http://www.brief.pl/wiadomosci/in-brief/art917,rozwiaz...
Znaczy, że co? Że agencja z czysto altruistycznych powodów zorganizowała akcję, która narobiła wokół niej zamieszania medialnego?
Że sparafrazuję kolegę - Jakoś totalnie tego nie czaję!!
Tzn czaję część zdania: "zorganizowała akcję, która narobiła w okół niej medialnego zamieszania", jasne - wchodzi się na rynek i trzeba to zrobić mocno żeby potencjalni klienci zauważyli. Ale słowo "altruistycznie" mi tutaj nie pasuje.
Akcje charytatywne na pokaz nie są fajne, to takie moje prywatne zdanie.
P.
Jakub Maria
Puzyna
reklama jako forma
sztuki
Uuu.........Życzę samych sukcesów agencji bad and breakfast ale akcja ze świętowaniem w Utopii zebrania kasy na biedne dzieciaki jest najbardziej niesmacznym pomysłem o jakim słyszałem od.. nie wiem jak dawna.
Nie myśleliście może o tym, żeby w środku Uto w klatce było jedno głodne dziecko, które raz na jakiś czasu dostawało by ciastko od uczestników, a otoczone byłoby tańczącymi na górach jedzenia nagimi modelami, polewanymi szampanem?
sory, ale nie mieści mi się to w głowie. to jest jak dowcip o austriackich kobietach i winie...
kto Wam to wymyśla??