Reklama: Jesteś webmasterem ? Zacznij zarabiać KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Tomek Banasik creative group head

Temat: Copywriting na najwyższym poziomie

Skoro mnie przywołano do tablicy to się będę bronił.

Cóż, skoro nie widzisz, że "smoczek" to żart to proszę bardzo, masz prawo do swojej oceny. Tak samo, gdy nie wiesz, że hasło "kurs na Bałtyk" jednoznacznie linkowało do tekstu, który (jakieś 3 lata temu) zachęcał do inwestowania w nieruchomości nad morzem, bo ich wartość rosła wtedy bardzo ładnie.

Ale nie o to chodzi. Bardziej zabawne jest Aniu, że jesteś kolejnym "no namem", który nic nie pokazuje, a ocenia. Parodiując Ciebie" "mnie rozbrajają kopyrajterki, które dużo piszą, a same niczego nie mają do pokazania" - coż, wybacz, ale nawet moje przeciętne, ale zrealizowane rzeczy, są lesze od "nic nie mam" które prezentujesz w swoim profilu - życzę Ci, żeby to się możliwie szybko zmieniło.Tomek Banasik edytował(a) ten post dnia 23.11.09 o godzinie 08:50
23.11.2009, 08:48

Radosław Zieliński Bo w reklamie trzeba
być populistą!

Anna K.:
Mnie rozbrajają kopyrajterzy i agencyje, które
uważają się za bóg wie kogo, a w swoim portfolio mają kwiatki, jakich nawet u początkujących copy trudno znaleźć. Przykład na jaki trafiłam szukając materiałów do swojego zlecenia:
ententa.pl/uploads/pdf/sante_slogany.pdf

Uczmy sie od "miszczów copytajtingu" :D Mnie osobiście zatkało, zwł. to:
Ty zdrowa jak rybka,
Twoje dziecko zdrowe jak rydzyk
Czy twój lolo może być piękny jak Apollo?
Ministère de la Santé zaleca jeść, to co zdrowé.
Ministerstwo Zdrowia zaleca jeść, to co Santé.
Zdrowa żywność to naturalne źródło Sante.
Nasz newsletter to naturalne źródło informacji o zdrowym stylu życia.

Niech mnie ktoś im zabierze to co biorą!!! Jak najszybciej.
Aż dziw bierze, że SANTE za takie coś zapłaciło, zamówiło. Hestia to samo! ententa.pl/uploads/pdf/hestia_33.pdf

:)))))))))) To już chyba 3 forum z tą samą treścią i wskazywaniem jaką to beznadziejną firmą jest ta Ententa...wylali Cię, że taki im czarny PR robisz????

Anno daj spokój jesteś mało wiarygodna...jak masz żal do prezesa owej firmy czy tam kogoś innego to nie na forach, tylko do gabinetu i zdziel go przez głowę..;)))
23.11.2009, 09:24

Anna K. specjalista ds.
wizerunku,
copywriter,
marketing,
naming,...

radosław zieliński:
jaką to beznadziejną firmą jest ta Ententa...wylali Cię, że taki im czarny PR robisz????
Płytkie, bez komentarza.
jak masz żal do prezesa owej firmy czy tam kogoś innego to nie na forach, tylko do gabinetu i zdziel go przez głowę..;)))
Coś ci sie pokićkało. Pierwszy raz pisze cos o tej agencji :) Nawet nie widziałam, że to Ententa, bo weszłam na inną strone i o innej nazwie.
A co wazniejsze, oceniamy i mowimy o poziomie tych maszkar, a nie prezesach, agencjach. Masz z tym jakis problem? A moze nie umiesz rozroznic co jest fatalne? Moze rownie dobrze ty dla nich pracujesz albo to wymysliłeś, skoro tak bronisz potwora i boisz sie nazwać po imieniu to co widać? :DAnna K. edytował(a) ten post dnia 23.11.09 o godzinie 20:55
23.11.2009, 20:53

Anna K. specjalista ds.
wizerunku,
copywriter,
marketing,
naming,...

Tomek Banasik:
Tomek, to nie było nic osobistego. To, ze ja nie pokazuje sie na prawo i lewo albo że zaczelabym to robic, nie oznacza, ze by zniknely argumenty jakie napisalam. To nic by nie zmienilo. Cos sie podoba albo nie.
Krytykuje sie kogos latwo, a sami czesto mamy nie wiele lepsze perelki. Zapomniales chyba jaki upierdliwy potrafi byc maly klient, jakich dokonuje wyborow. Nie zawsze masz wplyw na to co idzie w swiat. Dziewczyna nie obsluguje gigantow, tylko jakies małe robótki, za drobne. Pokory troche i dystansu.
23.11.2009, 21:06

Radosław Zieliński Bo w reklamie trzeba
być populistą!

Anna K.:
radosław zieliński:
jaką to beznadziejną firmą jest ta Ententa...wylali Cię, że taki im czarny PR robisz????
Płytkie, bez komentarza.
jak masz żal do prezesa owej firmy czy tam kogoś innego to nie na forach, tylko do gabinetu i zdziel go przez głowę..;)))
Coś ci sie pokićkało. Pierwszy raz pisze cos o tej agencji :) Nawet nie widziałam, że to Ententa, bo weszłam na inną strone i o innej nazwie.
A co wazniejsze, oceniamy i mowimy o poziomie tych maszkar, a nie prezesach, agencjach. Masz z tym jakis problem? A moze nie umiesz rozroznic co jest fatalne? Moze rownie dobrze ty dla nich pracujesz albo to wymysliłeś, skoro tak bronisz potwora i boisz sie nazwać po imieniu to co widać? :DAnna K. edytował(a) ten post dnia 23.11.09 o godzinie 20:55
Anno Anonimowa wkleiłaś te same linki na kilku forach wskazując jakie to słabe, beznadziejne są prace w wykonaniu tej firmy...to tylko przypadek, czy tak Ci się kliknęło kilka razy...? Takie niewinne ocenianie, czy jednak coś więcej...? Pytania retoryczne.

Zamiast więc rżnąć głupa zastanów się, co to o Tobie świadczy...choć w sumie nic, bo przecież jesteś tu incognito, więc niemal każda bzdura Ci ujdzie na sucho. Miłego dnia.
24.11.2009, 10:27

Anna K. specjalista ds.
wizerunku,
copywriter,
marketing,
naming,...

Nie wiem co ty rżniesz, ale ja wkleiłam w 2, słownie: dwóch miejscach. W jednym bo tego tyczył temat, w drugim, czyli TU, bo widziałam przypadkiem jak szydzicie z kogoś kto robi małe zlecenia dla warzywniaka i innych. I to jest żałosne. Bo rynku jest miejsce i dla tych i dla tych. Niektóre rozmowy o stawkach to już w ogóle jakiś żart. Kręcicie bata na ludziach ze zlecaniami do kilku stówek. Dziwisz sie ze realizacja nie wygląda jak u Ery? Bądxmy poważni. Jest multum takich firm i przykładów, jak te ktore
znalazłam, czyli które lansują sie na expertów, a czesto wykonują stokroć gorszą robote niż tacy od małych zleceń. To samo dotyczy wielu copy.
Dlatego zejdz na ziemie i daruj sobie takie teksty. Podwojne postrzeganie dobra robota, "najwyzszy poziom", tam gdzie wiaterek zawieje, tez swiadczy o tobie odpowiednio.
Albo cos jest dobre albo złe. Jak jest zle bo mały budzet to jestem w stanie zrozumiec. Jak jest złe, a ktos sie lansuje, a budzet jest niemały, to juz jest porażka.Anna K. edytował(a) ten post dnia 13.01.10 o godzinie 06:15
13.01.2010, 06:10

Piotr Kulka Distinct Media

Aż dziw, że takich słów używają poważni copywriterzy :) Szejm on jó!
11.11.2011, 15:08

Wyślij zaproszenie do