Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: ascendent-descendent

Czy ktoś mądrzejszy ode mnie mógłby mi wyjaśnić fakt wpływu naszego ascendentu, a tym samym i descendentu na relacje np. damsko-męskie - chodzi o przyciąganie ludzi których znak jest znakiem naszego ascendentu/desc....lub jeśli w ogóle gadam bzdury, prosze o sprowadzenie mnie na ziemie.

dzięki
9.11.2008, 18:30

Dorota Rzepecka Kursy astrologii i
Tarota

Descendent to punkt rozpoczynający VII dom, mówiący o relacjach 1:1, a więc m.in. o małżeństwie.

Czyjeś Słońce trafiające w Twój siódmy dom (a więc osoba urodzona w znaku twojego descendentu) jest dobrą przesłanką do partnerskiej relacji, czy to w miłości, czy w przyjaźni, czy tez w biznesie (dom VII mówi też o spółkach).

Ascendent z kolei czuje naturalne przyciąganie do swojego Słońca i często ludzie odczuwają naturalną sympatię i rodzaj podziwu dla osób ze Słońcem w znaku ich ascendentu.
9.11.2008, 19:29

konto usunięte

Witam,
Oś ASC-DSC. Opiszę trochę z humorem tak:

Kardynalna ważna oś ( kolejna to Mc-Ic) Asc=Ja(1d),Dsc=My(7d). Nierozerwalna całość ( polaryzacja = wzajemne oddziaływanie przez różnice!), czyli: Jedno Asc, bez drugiego Dsc, nie istnieje. Nawet, jeśli nie chcemy;). Co więcej, mają na siebie bezpośredni i (lub) pośredni wpływ.

(Kij ma dwa końce, jeśli uderzymy z jednej strony-to drugi koniec na pewno to odczuje i zadrży :) ).

Przykład:
Moje (Asc=Ja) postrzeganie świata, otoczenia, zdarzeń-wynika z (jest modyfikowane przez Dsc=My): przyjaźnie, miłość, koleżeństwo, grupę ludzi, dzięki którym:),lub przez których:( weryfikuje się i ewentualnie zmienia nasze Ja=Asc, ale za to czujemy relacje z innymi Dsc=My, dzięki czemu moje Asc=Ja rośnie w siłę, a poczucie przynależności Dsc=My, jest niebagatelne.

Jak widzimy kółko można kręcić bez końca.(jak to kółko). Tak działa wzajemna polaryzacja Asc-Dsc.

Przykładem niech będzie zacna społeczność Goldenline, gdzie wszyscy obecni otwierają się(Asc) na opinie grupy (Dsc), co pozwala na uzupełnienie wiedzy i zweryfikowanie swojego sposobu bycia,( Asc).

Nazwałbym tą oś osią Relacji – indywidualną gotowością-otwartością(Asc) do wejścia w relacje, korelacje i związki(Dsc) z innymi.

Oczywiście czekam na wasze opinie Dsc, które mogą mieć wpływ na mój Asc ;)

PS. Uprasza się o uszanowanie powyższych nocnych potów, jako praw Autora(Asc w Byku), z którymi jest mocno związany:), ponieważ w przypadku stwierdzenia naruszeń zadziała( 7d zobowiązania i procesy cywilne Dsc s Skorpionie). Dodam, że Wenus z Plutonem jest w doskonałej komitywie, a mars w 8d.

Pół serio-pół żartem, ale jak widać polaryzacja działa.
Dobranoc A.Adam Majtka edytował(a) ten post dnia 10.11.08 o godzinie 04:13
10.11.2008, 04:01

konto usunięte

dzięki:)
10.11.2008, 10:04

Ewa Zagrodnik-Nicia Właściciel,
Centrum holistyczne
INSPIRACJA we
Wrocławiu

Witam:)

Od siebie dodam, że od lat interesował mnie wpływ gwiazd na ludzkie życie... Jakiś czas temu zdecydowałam się zrobić profesjonalny kosmogram urodzeniowy i było to dla mnie silne, inspirujące doświadczenie! Wiadomości, które uzyskałam zmieniły postrzeganie siebie, otaczających mnie osób i sytuacji które mnie spotykały. To niesamowite ile wiedzy może "ukazać" taki indywidualny horoskop!:) Konieczna oczywiście data i w miarę dokładna godzina urodzenia! To jak trafnie kosmogram "przewidział" pewne wydarzenia, ukazał szanse i możliwości do wykorzystania (sprawy osobiste, zawodowe, zdrowie itd.) jak również ostrzegł przed pewnymi sytuacjami - było ogromnym zaskoczeniem! Gorąco polecam Wszystkim wykonanie takiego profesjonalnego horoskopu... Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że takie odwołanie do duchowego wymiaru człowieka, ukazanie potencjału, talentów i niespodzianek od Losu może bardzo wzbogacić naszą wiedzę o sobie i być impulsem do niezwykłej poprawy jakości naszego życia! Zainteresowane osoby - serdecznie zapraszam do kontaktu...

Kolorowy Uśmiech dla Wszystkich :) ***
10.11.2008, 19:15

Dorota Rzepecka Kursy astrologii i
Tarota

Adam Majtka:

Przykładem niech będzie zacna społeczność Goldenline, gdzie wszyscy obecni otwierają się(Asc) na opinie grupy (Dsc), co pozwala na uzupełnienie wiedzy i zweryfikowanie swojego sposobu bycia,( Asc).

Nie do końca się zgadzam. Grupa to dom 11. Dom 7 to kontakt osobisty.

Jeśli chodzi o osie, to moim zdaniem na GL pokazujemy raczej swoje MC, zwłaszcza że portal ma charakter zawodowy. Ludzie prezentują swoje poglądy i wykształcenie w różnych dziedzinach, także ezoterycznych (dom 9), a z drugiej strony - nawiązują relacje zawodowe i robia sobie dobry PR (dom 10).

Oczywiście teraz rozmawiając ze sobą nawiązujemy kontakt o charakterze wymiany 1 na 1, ale cały czas dyskusja toczy się na forum publicznym. A szef patrzy ;)
10.11.2008, 19:45

konto usunięte

Dorota Rzepecka:
Nie do końca się zgadzam. Grupa to dom 11. Dom 7 to kontakt osobisty.

Jeśli chodzi o osie, to moim zdaniem na GL pokazujemy raczej swoje MC, zwłaszcza że portal ma charakter zawodowy. Ludzie prezentują swoje poglądy i wykształcenie w różnych dziedzinach, także ezoterycznych (dom 9), a z drugiej strony - nawiązują relacje zawodowe i robia sobie dobry PR (dom 10).

Oczywiście teraz rozmawiając ze sobą nawiązujemy kontakt o charakterze wymiany 1 na 1, ale cały czas dyskusja toczy się na forum publicznym. A szef patrzy ;)

Witaj Dorota,
Dziekuję za odpowiedź. To dla mnie ważne móc uściślić swoją wiedzę.

Moje rozumienie zależności Asc-Dsc(polaryzacja)jest nast:
Asc mówi jak jestem postrzegany przez innych Dsc.
Czyli jakas grupa ludzi nie koniecznie ze soba związanych, ale pozostająca w relacji z daną osobą. Powiem szczerze, nie przyszło mi do głowy, że inni to relacja 1:1. Czuję sie troche zagubiony:) ale to dobrze. Moim zdaniem Inni to także GL( a własciwie to konkretne forum na które wspólnie się zgadzamy), Wszyscy czytają( mam nadzieję;)), ale jak słusznie zauważyłas odpowiedzi to często 1:1 i dopiero tu pojawia sie ta relacja bezpośrednia.
Mamy tez relacje pośrednią czyli inni nie akceptują(akceptują)nasze zachowanie( np:wypowiedzi na forum) i nasz Asc się zmienia (rozwija).
Bardziej w tym kontekście jako grupy = inni
Czy dobrze to rozumiem?

Pozdrawiam serdecznie A.
12.11.2008, 15:32

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

Odświeżam a'propos "kochanka na wakacje ";-)
3.07.2009, 23:26

Zbyszek Stell poeta słów i
myśli
niewypowiedzianych

Wieczorek I.:
Odświeżam a'propos "kochanka na wakacje ";-)

Może i słusznie :) Porozumienie na linii asc - dsc jest takie naturalne :)
5.07.2009, 13:22

TO CHYBA MÓJ ZWIĄZEK JET TRAFIONY.MAM DESCENDENT W ZNAKU BLIŹNIĄT I TAK SIĘ ZŁOŻYŁO ŻE MÓJ A POŁÓWKA URODZONA ZE SŁOŃCEM W TYM ZNAKU.POCIESZAJACE:)> Dorota Rzepecka:
Descendent to punkt rozpoczynający VII dom, mówiący o relacjach 1:1, a więc m.in. o małżeństwie.

Czyjeś Słońce trafiające w Twój siódmy dom (a więc osoba urodzona w znaku twojego descendentu) jest dobrą przesłanką do partnerskiej relacji, czy to w miłości, czy w przyjaźni, czy tez w biznesie (dom VII mówi też o spółkach).

Ascendent z kolei czuje naturalne przyciąganie do swojego Słońca i często ludzie odczuwają naturalną sympatię i rodzaj podziwu dla osób ze Słońcem w znaku ich ascendentu.
6.02.2012, 20:01

Józefina Jagodzińska Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota

Izabela Booo:
TO CHYBA MÓJ ZWIĄZEK JET TRAFIONY.MAM DESCENDENT W ZNAKU BLIŹNIĄT I TAK SIĘ ZŁOŻYŁO ŻE MÓJ A POŁÓWKA URODZONA ZE SŁOŃCEM W TYM ZNAKU.POCIESZAJACE:)> [author]Dorota
>

Jeśli masz Ascendent w Koziorożcu, to descendent musisz mieć w Raku, a nie w Bliźniętach. Chyba że się pomyliłaś i masz Ascendent w Strzelcu, a nie w Koziorożcu.

Swoją drogą, pisanie tylko wielkimi literami jest traktowane w Internecie jako krzyk i/lub agresja, czego pewnie nie wiesz. Zacznij używać także małych liter, to korzystnie wpłynie na Twoje kontakty tego typu.
7.02.2012, 10:44

Nie traktowałam sposobu mojego pisania w ten sposób tylko wyróżniałam si ę w ten sposób, ale dziękuję za to uwagę i wezmę sobie ją do serca gdyż nie zdawałam sobie z tego sparwy.kiedyś nawet był moment w moim życiu że drukowałam pismo,ale wyczytała gdzieś że to wpływa źle i przestałam:)a co do asc i dsc tak mi wyszło :)jeśli mogę prześle moją datę ur na wiadomość prywatną im proszę o weryfikację:)
O tak już się dopatrzyłam dsc rak:)ojć gapiostwoIzabela Booo edytował(a) ten post dnia 07.02.12 o godzinie 11:26
7.02.2012, 11:22

Józefina Jagodzińska Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota

Izabela Booo:
Nie traktowałam sposobu mojego pisania w ten sposób tylko wyróżniałam si ę w ten sposób, ale dziękuję za to uwagę i wezmę sobie ją do serca gdyż nie zdawałam sobie z tego sparwy.kiedyś nawet był moment w moim życiu że drukowałam pismo,ale wyczytała gdzieś że to wpływa źle i przestałam:)

Tak sobie właśnie pomyślałam, że po prostu tego nie wiesz, bo nie pisałaś żadnych rzeczy obraźliwych. Po prostu warto znać netykietę, to ułatwia życie w Internecie :)

W tym wątku znajdziesz linki do stron z informacjami o netykiecie:
http://www.goldenline.pl/forum/195464/zasady-panujace-...Józefina Jagodzińska edytował(a) ten post dnia 10.02.12 o godzinie 00:41
7.02.2012, 11:48

Wyślij zaproszenie do