- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Natalia Walczak E-sklep CDN XL
Temat: cdn e-sklep ..
Witam wszystkie osoby obsługujące sklep COMARCH. Zwracam sie z pytaniem, czy korzystaliście z opcji seryjnych aby, wysłać e-mail do wszyskich klientów. Ponieważ jest dużo użytkowników (ponad 1000 stron) nie mogę wysłać wiadomości poprzez jednego maila. Czy można w jakiś sposób wyfiltrować na przykład 15 stron osób, do których można wysłać wiadomości?
Łukasz
Majewski
Konsultant Comarch
– Systemy ERP
W Comarch iSklep24 jest możliwość filtrowania kontrahentów, do których chce się wysłać maila m.in. po polach (wszystkie możliwości dostępne są w panelu administracyjnym / kontrahenci / lista kontrahentów:- nazwa
- kod pocztowy
- miasto
- kraj
- województwo
- udzielony rabat (tak/nie)
- data utworzenia konta
Po wyfiltrowaniu danych kontrahentów można ich zaznaczyć i wysłać e-mail do wszystkich na raz za pomocą przycisku "Operacje seryjne/e-mail"
Natomiast nie można wysłać e-maili po rekordach stron (tzn. nie ma filtru samych stron).
Pozdrawiam,
Łukasz Majewski
Comarch ERP
Natalia Walczak E-sklep CDN XL
W jaki sposób można utworzyć newsletter? Jeżeli w edytorze wpisałam tekst ze spacjami, w polu "podgląd" ten sam tekst był był bez spacji i akapitów. W jaki sposób do newslettera można dołączyć grafikę? W jaki stworzyć przejrzysty, czytelny newsletter?
Łukasz
Majewski
Konsultant Comarch
– Systemy ERP
Witam serdecznie,Pani Natalio,
bardzo proszę o informacje na jakiej wersji Comarch iSklep24 Pani pracuje, jakiej przeglądarki Pani używa oraz jaki sklep Pani reprezentuje, a ja sprawdzę w czym tkwi problem. Proszę o wiadomość prywatną na GoldenLine.
Dziękuję i pozdrawiam,
Łukasz Majewski
Comarch ERP
Marek
Kończal
manager,
telekomunikacja,
informatyka
Newsletter tworzy się w edytorze wyswing, który zachowuje reguły HTML. W HTML nie ma czegoś takiego jak kilka spacji, które wstawimy z klawiatury. Jest specjalny kod . Z praktyki powiem, że najlepiej sobie przygotować szablon w czystym HTML.Jeżeli chodzi o obrazki, to w wersji 5.1 i wyżej można już je wgrać na serwer sklepu poprzez panel administracyjny sklepu. W newsletterze umieszcza się do nich odnośniki. Szablon w iSklepie nie pozwala na dołączanie rysunków bezpośrednio w mailu.
Pozdrawiam
Marek
Andrzej Pustoła dyrektor, RESRETEN
Witam !Mam pytanie dotyczące instalacji isklepu24. W naszej firmie Optima pracuje na kilkunastu stanowiskach MS SQL 2008 Server Standard. Zacząłem analizować temat licencjonowania i wychodzi mi, że aby korzystać legalnie z isklep24 musielibyśmy zakupić licencję SQL Server Standard per processor. To wydatek ok 38 000 zł !!! A serwer jest 2 procesorowy:). Czyli bagatela 76 000. Czy ktoś może mi to potwierdzić lub zaprzeczyć ? Jeśli tak jest to opieranie aplikacji internetowej zintegrowanej z systemem opartym o MS SQL jest strasznie kosztowne...a w zasadzie całkiem nieopłacalne dla MSP.
Bartosz Z. Tester
Web Edition?
Piotr
Mielczarek
Adminstrator
Sprzedaży
Internetowej, P.P.
Centromet Częst...
Szczerze uciekaj od sklepu comarchowskiego - pracowałem na nim 3 lata - kiszka totalna - zainwestuj w aia-shop - jest bridge który połaczy cię z optimą !! jak potrzebujesz pomocy co i jak pisz na prv - własnie jestem w trakcie uzupełniania asortymentu :)
Piotr Mielczarek:
Szczerze uciekaj od sklepu comarchowskiego - pracowałem na nim 3 lata - kiszka totalna - zainwestuj w aia-shop - jest bridge który połaczy cię z optimą !! jak potrzebujesz pomocy co i jak pisz na prv - własnie jestem w trakcie uzupełniania asortymentu :)
Dzięki, ale wychodzi na to że chyba nie ma znaczenia jaki będzie system sklepu internetowego. Bridge też podpina się do bazy MS SQL Std. OPTIMY (pewnie jakiś web service), a więc w dalszym ciągu główny kłopot - licencja MS SQL Std. per processor pozostaje..
Bartosz Z.:
Web Edition?
Też chyba nie, bo pozostaje problem podpinania się do MS SQL Std. OPTIMY. To jest główny problem.
Piotr
Mielczarek
Adminstrator
Sprzedaży
Internetowej, P.P.
Centromet Częst...
ile masz prod w bazie ?? bo my lecimy na darmowy sql serv a mamy w bazie około 40 000 rekordów a klientów mysle ze połowę ... do tego crm a baza waży koło giga no może półtora ;/
Baza ma ok 5GB. Na Express były problemy wydajnościowe ze względu na ograniczenie do 1GB RAM
Piotr
Mielczarek
Adminstrator
Sprzedaży
Internetowej, P.P.
Centromet Częst...