Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Grażyna Styrna Człowieka nie
można nauczyć,
możesz mu pomóc
znależć wied...

Temat: Życie Meet room

Tak jak już mówiłam na spotkaniu dzisiejszym - jestem za udzieleniem warna takiej osobie, do wykluczenia z grupy włącznie!
Myślę, że traktowanie się poważnie - to minimum, które sobie jesteśmy winni... Fajnie,że jesteśmy kreatywni i radzimy sobie w takich sytuacjach, ale to nie o to chodzi...

Jestem moderatorem następnego spotkania MEETroom - tematem jest szeroko pojety temat uważności... zgłoszenia proszę kierować na gstyrna@wp.pl, również proszę o zgłoszenia osób zainteresowanych warsztatem aktorskim!

Pozdrawiam
GrażynaGrażyna Styrna edytował(a) ten post dnia 16.07.09 o godzinie 21:11
16.07.2009, 21:10

Bartosz Płazak trener, żeglarz,
projekt Wiatr

tak
Ja jestem za - ktoś kto podejmuje się moderowania i nie doprowadza sprawy do końca powinien mieć z tego tytułu "coś" .
wczorajszy pomysł by ktoś taki był na czerwonej liście - wydaje mi się ciekawy -
czerwona lista działa tak - jeśli mamy więcej niż 16 osób na meetroom powiedzmy 17-18 to ci z czerwonej listy mają pierwszeństwo w "niewstępie".

każdemu może coś wypaść, nie zmienia to faktu że nie można wystawiać reszty do wiatru.
Z mojej prywatnej perspektywy - wczoraj przyszedłem kompletnie mentalnie niegotowy na prowadzenie grupy. Z przyczyn osobistych. W naturalny jednak sposób rola moja organizatora MeetRoom ustawia mnie w zastępstwie za osobę dającą Ciała .
Wolałbym nie.

Spotkanie było bardzo fajne i przyniosło bardzo dobre i konkretne efekty.
Moderatorem była Ania.

pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
17.07.2009, 11:03

Kama P. Manager Marketingu i
Sprzedaży

Witam,
tak jak słusznie zauważyła Edzia - na spotkaniu zasugerowałam temat kolejnego, ale jeżeli chodzi o kwestię moderatora, to zaznaczyłam zaraz na początku, że mnie prawdopodobnie nie będzie na spotkaniu lipcowym, więc zważywszy na fatk iż łączy się to z pewną odpowiedzialnością - nie chcę tego podjać. Dodałam również na spotkaniu, że jeżeli to się zmieni to dam znać Przemkowi i wtedy zrobimy to razem.
Nie zmieniło się - więc nie kontaktowałam się z Przemkiem. Wróciłam w środę do Polski, ledwo dojechałam z lotniska żywa ;)i niestety przez tą burzę straciłam neta więc nie miałam jak dać znać, że nie będzie mnie na spotkaniu, za co przepraszam.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Kama
17.07.2009, 12:01

Anna Rekiel psycholog, trener,
doradca zawodowy

Dla mnie sprawa jest jasna: nawalił moderator i tyle. Mimo, że jest to forma otwarta i elastyczna (każdy może uczestniczyć i w każdym momencie zrezygnować), to jednak przy takich możliwościach komunikowania się ze sobą powinno być bardziej efektywnie, wystarczy przecież krótkie info do kogoś, by przejął rolę moderatora albo chociaż znalazł kogoś chcącego wziąć odpowiedzialność, jak dobrze zauważyła Kama. Zbyt dużo zyskuję, by tracić takie spotkanie z powodu niedogadania się, zwłaszcza, że sama zaprosiłam dwie osoby, które były na tyle zdezorientowane po czytaniu tego forum, że nie przyszły. No i z tego co wiem, to w innych miastach jakoś lepiej się dogadują, więc pora wyciągnąć wnioski i zadbać o sprawniejszą komunikację!

Ku pamięci, z naszych wspólnych ustaleń:
Moderator - gospodarz spotkania, prowadzący spotkanie, organizator w trakcie, pilnowacz porządku i zasad w trakcie, zajmuje się zawiadamianiem uczestników grupy, przypomnieniem terminu, czasu spotkania, kontaktem z uczestnikami-działaniem w celu zebrania odpowiedniej liczby uczestników na każde spotkanie (obwieszczaniem ustaleń wynikających z jego działań a istotnych dla grupy Tutaj)

Ale i tak spotkanie to udało się. A temat nie był łatwy - opór w grupie i konkretne sposoby radzenia sobie z nim. Uważam, że w ciągu tych prawie 2,5 godzin sporo udało nam się zrobić i zauważcie, że bez żadnego "pobudzacza", czysto tematycznie :-)

Czekając na odrobinę słońca pozdrawiam,

Ania
19.07.2009, 12:01

projekt Wiatr

Dokładnie jak piszesz Ania - bez pobudzacza - jak dla mnie to swiadczy o zaangazowaniu i potencjale w tym gronie.
w tym kontekscie szczegolnie nie może dochodzić do strat (czasu zaangazowania energii) przecież to tylko raz na miesiąc po 2.5 godz....
Bart
19.07.2009, 16:03

Elżbieta Klimkiewicz moją pasją jest
nauczanie i
zarządzanie,
dlatego chciałab...

Lacie, kapcie, czy bambosze??? :-)
Bartosz Płazak:
Piotrze - z miła chęcią przkażę - czyli przyjmujemy że moderujesz .
Cieszę się - jak co jestem obecny też ;-)

jakby ktoś przyszedł w korkotrampkach ;-))

Przypominam wszyskim o laciach ;)
26.01.2011, 19:58

projekt Wiatr

bambosze ;-)
27.01.2011, 16:10

Wyślij zaproszenie do