Małgorzata
S.
Kadra zarządzająca
/ Trener Biznesu
Temat: Życie Meet room
Z przyjemnością wezmę udział w najbliższym spotkaniu. Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata G. doradztwo zawodowe
Piotr
T.
HR na miękko czy na
twardo - oto jest
pytanie!
Hej:)Bartek, czy moja funkcja moderatora związana z następnym Naszym spotkaniem aktulana?
Tomek
Wrzeszczyński
FM Group WORLD -
Złota Magnolia, FM
Group - INFO . com :
...
Tematy, które mógłbym opracować na najbliższe spotkania to:1. techniki pamięciowe
2. mowa ciała (jest tego tak wielka masa, że w sumie nawet jeśli ze 3 osoby mówiłyby przede mną o temacie to i tak dodam coś zupełnie nowego ;))
3. wpływ języka na postrzeganie świata i samopoczucie (tak nieco z NLP)
4. zabawy rozwojowe (nauka żonglowania, alfabet game itp.) + opis potęgi podświadomości
5. możliwości inwestycyjne w Polsce (nie tylko giełda ;))
6. metody radzenia sobie ze stresem
7. budowanie własnej marki
8. dlaczego >opłaca się< być dobrym cżłowiekiem?
9. budowanie raportu (więzi międzyludzkiej na poziomie podświadomym) a pola Diltsa (też nieco z NLPera)
10. prawo przyciągania, czyli o materialności naszych myśli (na poodstawie filmu "The Secret" i własnych doświadczeń)
11. metodologia nauki języków obcych
Który z tematów podanych pzeze mnie ciekawiłby Was najbardziej?
Te, które uznacie za najciekawsze opracuję sobie z grubsza i spokojnie poczekam na swoją kolej prowadzenia prezentacji ;)
Przemysław
Gajek
Trener biznesu,
trener IT
Witam.Tomku.
Z podanych tematów bardzo mnie interesuje:
primo
Mowa ciała.
drugie primo
Budowanie własnej marki.
Poprzyjcie mnie proszę MeetRomowcy.
Myślę, że mowa ciała to coś co przydaje się w pracy trenera, a budowa własnej marki - czy chodzi o reklamę własnego ja ? - temat też ciekawy.
Pozdro from przemo
Artur
R.
Badacz ludzkiej
motywacji
Zazdroszczę Wam.Szkoda, że Katowice są dla mnie tak daleko. :(
Ja swego czasu organizowałem takie spotkania w Szczecinie. Były to spotkania dla osób świeżo po studiach dypomowych - Trener Biznesu. Niestety większości osób zabrakło chyba zapału do pracy w tym zawodzie.
Jeżeli będzie więcej chętnych, to mogę zorganizować takie spotkanie w Szczecinie.
Pozdrawiam,
Artur
Tomek
Wrzeszczyński
FM Group WORLD -
Złota Magnolia, FM
Group - INFO . com :
...
Przemysław Gajek:Nie, nie chodzi tu wcale o to, aby się reklamować.
a budowa własnej marki - czy chodzi o reklamę własnego ja ? -
Prezentacja będzie dotyczyła tego, co zrobić, aby prezentować w taki sposób, który będzie kreował wizerunek spójny z tym jak chcemy, aby ludzie nas odbierali. Dość duży akcent będzie na to, jak wykorzystać fakt, że ludzie oceniają nas w pierwsze 4 sekundy kontaktu ;)
Anna
Rekiel
psycholog, trener,
doradca zawodowy
Hm...jeśli o mnie chodzi potrzebuję więcej czasu, by zbudować z kimś kontakt. W pierwszych kilkunastu sekundach poddaję się chwili, spontanicznie reaguję na drugą osobę/grupę, często po prostu odczuwam zdenerwowanie na początku, zwłaszcza w grupie i wcale nie chcę tego jakoś specjalnie (tego odczuwania) kreować. Chyba straciłabym kontakt z sobą i z grupą w późniejszym czasie, ale... może dzięki Tobie zyskam jakąś nową umiejętność :-)Mnie interesuje każdy twój temat od strony doświadczeń – co zrobić, aby tak doświadczyć np. mowy niewerbalnej, stresu, by uczestnicy mogli powiedzieć potem: dowiedziałem się czegoś nowego o sobie, doświadczyłem takich a takich emocji. Cenne dla mnie jako uczestnika (i podglądacza sposobu prowadzenia) będzie każde ćwiczenie zahaczające o doświadczenie, teorię nawiązującą do tego doświadczenia, refleksję własną… odniesienie do praktyki. Chciałabym podejrzeć sposób prowadzenia "tematu" w ten sposób, zwłaszcza nieco przegadanej już dla mnie mowy niewerbalnej. Tylko tyle i aż tyle :-)
Co Ty na to?
Tomek
Wrzeszczyński
FM Group WORLD -
Złota Magnolia, FM
Group - INFO . com :
...
Rozumiem, że jak na razie są 2 głosy- zarówno Ani jak i Przemka na mowę ciała.Poza tym 1 głos Przemka przypadł na budowanie marki własnej osoby.
Z kolei Ania byłaby także zainteresowana budowaniem raportu (czyli dobrego kontaktu) z grupą, co jest jednak zupełnie innym tematem niż mowa ciała i ten aspekt byłby zupełnie inaczej przeze mnie prowadzony :)
Cieszę się, że moje propozycje się podobają i że każdy jest w stanie odnaleźć coś dla siebie. Teraz wystarczy odnaleźć najbardziej wspólny mianownik. Dzięki temu będę mógł opracować temat, który będzie wszystkich tu obecnych najbardziej kręcił ;)
edyta: Jeśli chodzi o samą formę prowadzenia, to zrobię wsjo co w mej mocy, aby było tak bardzo ciekawe i budujące jak to tylko możliwe :)Tomek Wrzeszczyński edytował(a) ten post dnia 20.10.08 o godzinie 23:27
Agnieszka
Drabent
trener, wokalistka,
tłumacz (od czasu
do czasu, ale
racze...
Witajcie!z zaproponowanych tematów mnie najbardziej podobaja się: mowa ciała, zabawy i budowanie raportu.
jeśli dobrze rozumiem - kolejne spotkanie 20 listopada, tak?
ja się w każdym razie piszę :)
pozdrawiam!!
Aga
Małgorzata
Caban
Trener, Doradca,
Work Express Sp. z
o. o.
Witam,dziękuję za informację. Oczywiście chętnie wezmę udzial w następnym spotkaniu . Proszę o termin .
Pozdrawiam !
Przemysław
Gajek
Trener biznesu,
trener IT
Anna R.:
Mnie interesuje każdy twój temat od strony doświadczeń – co zrobić, aby tak doświadczyć np. mowy niewerbalnej, stresu, by uczestnicy mogli powiedzieć potem: dowiedziałem się czegoś nowego o sobie, doświadczyłem takich a takich emocji.
Aniu.
Chcesz doświadczeń ?
Zachęcam Cię do udziału w treningu interpersonalnym.
Pozdrawiam
Anna
Rekiel
psycholog, trener,
doradca zawodowy
Dziękuję Przemku za propozycję, rzeczywiście trafiona do wypowiedzi, w pewnym sensie :-)Mam na myśli tworzenie sytuacji edukacyjnej, a więc: uruchomienie energii, potencjału twórczego, otwartości grupy, stworzenie poczucia celu/sensu, wspólnoty i wyzwania. Brzmi ambitnie ale jedno pociąga za sobą drugie. Zamiast (niestety nadal częstego) przekazywania informacji - uruchomienie różnych procesów uczenia się. Podsumowując - jak prowadzić szkolenie w taki sposób, by uczestnicy uczyli się sami, a nie byli nauczani :-).
Mam nadzieję podejrzeć taki warsztat, albo przynajmniej pogadać wspólnie co zbliża do takiej idealnej sytuacji.
Pozdrawiam,
Ania
P.S. Jestem świeżo po drugim treningu, doświadczenie z serii, sorry za dosadność - ściskających dupę :-)
Anna
Rekiel
psycholog, trener,
doradca zawodowy
Do naszego spotkania coraz mniej dni :-) Ciekawa jestem jakie pomysły szykujecie! I czy powtórzą się z moimi, czy też zupełnie coś nowego. W każdym razie na pewno będzie ciekawie :-)Pozdrawiam,
Ania