Reklama: Najlepszy program partnerski w sieci , KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marcin M. The most successful
traders I know spend
most of their ti...

Temat: humor kryzysowy ;)

Jak się zawali współczesny system finansowy to to będzie najlepszą walutą ;) :

11.02.2009, 13:42

konto usunięte

Pani spytała dzieci w USA w podstwówce, kto jest fanem Obamy. Wiekszosc dzieci nie wiedziała co to znaczy, ale nie chcąc byc nielubianymi, wszystkie podniosły ręce oprócz małego Johna. Zdziwiona pani pyta Johna:

Pani: John, dlaczego nie podniosłeś ręki?
John: bo nie jestem fanem Obamy.
P: jak to , dlaczego?
J: Bo jestem republikaninem!
P: Ty? A w jaki sposób, dlaczego?
J: Moj tata jest republikaninem i mama też, wiec i ja jestem republikaninem.
P (zdenerwowana): Ach tak! A gdyby twoj matka byłą idiotką, a twój ojciec kretynem, to kim byś wtedy był, hę?
J: Wtedy byłbym fanem Obamy.
13.02.2009, 23:41

konto usunięte

Obrazek
13.02.2009, 23:54

Daniel S. Dyrektor Regionalny
Sprzedaży -
Expander

Troche muzyki:

Daniel S. edytował(a) ten post dnia 15.02.09 o godzinie 18:59
15.02.2009, 18:59

konto usunięte

hahahahaha

ale się uśmiałem przy tym temacie ;D kto by pomyślał, że kryzys może przynieść tyle uciechy :))
15.02.2009, 22:05

Łukasz Dajer Człowiek do zadań
trudnych i bardzo
trudnych

Z tą muzyką to naprawdę kapitalna sprawa :-)
16.02.2009, 00:07

Arkadiusz Rojek Analityk Home Broker

nie wiem czy to jeszcze powaga, czy juz humor...

"Posiadacze kapitału będą stymulować popyt klasy robotniczej na coraz większą ilość towarów, mieszkań i wytworów techniki. Jednocześnie będą udzielać coraz więcej coraz droższych kredytów na zakup tych dóbr, aż rzeczone kredyty nie będą mogły być spłacane. Niespłacane kredyty doprowadzą do bankructwa banków, które z kolei zostaną znacjonalizowane. To w rezultacie doprowadzi do powstania komunizmu". Karol Marks, 1867 rok.
16.02.2009, 11:40

Nicholas Piotrowski project manager,
Nixus Development

Eureko jest zainteresowane akcjami PZU, nie odszkodowaniem – stwierdził nowy prezes Eureko, Willem van Duim, w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej”. Jak zadeklarował, Eureko chce robić w Polsce uczciwe interesy.

Eureko i uczciwe interesy - koleś ma poczucie humoru :)
16.02.2009, 19:25

trudnych i bardzo
trudnych

arkadiusz rojek:
nie wiem czy to jeszcze powaga, czy juz humor...

"Posiadacze kapitału będą stymulować popyt klasy robotniczej na coraz większą ilość towarów, mieszkań i wytworów techniki. Jednocześnie będą udzielać coraz więcej coraz droższych kredytów na zakup tych dóbr, aż rzeczone kredyty nie będą mogły być spłacane. Niespłacane kredyty doprowadzą do bankructwa banków, które z kolei zostaną znacjonalizowane. To w rezultacie doprowadzi do powstania komunizmu". Karol Marks, 1867 rok.

No proszę to się dowiedziałem czegoś nowego :-) Kto wie może po epoce kapitalistycznej czeka nas powrót do postkomunistycznej żeby przejść do postkapitalistycznej :P
Nicholas Piotrowski:
Eureko jest zainteresowane akcjami PZU, nie odszkodowaniem – stwierdził nowy prezes Eureko, Willem van Duim, w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej”. Jak zadeklarował, Eureko chce robić w Polsce uczciwe interesy.

Eureko i uczciwe interesy - koleś ma poczucie humoru :)

A przy okazji może to sugestia, że to co do tej pory robili to nie były uczciwe interesy?
16.02.2009, 22:58

Miсhal S. quidquid latinum
dictum est, altum
viditur

W przystani jachtow na tropikalnej wyspie makler gieldowy mowi do
potencjalnego klienta :

-Widzisz te piekne jachty leniwie kolyszace sie przy kei?
To sa jachty akcjonariuszy banku.
Ten mniejszy lazurowoblekitny to moj - pokazuje z duma.

-A gdzie sa jachty klientow - pyta "prospect"?

"Dwojka realizujaca zyski
na trzech wchodzacych w transakcje
to tez niezly rezultat" - odpowiada makler.

PS. ten ww cytat z Marksa jest zmyslonymichal S. edytował(a) ten post dnia 19.02.09 o godzinie 14:50
19.02.2009, 14:49

konto usunięte

Za parkietem: "Żelazne" zasady inwestora giełdowego

Znalezione na forum giełdowym. Miłej zabawy!

1. Inwestuj kierując się wyłącznie rekomendacjami z forum. Wybieraj te spółki które promowane są większymi literami. Zwróć również uwagę na liczbę wykrzykników, im więcej tym pewniejsza spółka.

2. Inwestuj głównie w spółki śmieciowe.

3. Podejmując decyzję daj się ponieść emocjom - przy okazji rozładujesz stres.

4. Ochrona kapitału jest dobra dla leszczy. Nigdy nie ustalaj stopu przed wejściem na rynek, w myśl zasady - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

5. Nie ważne, że nie rozumiesz dlaczego coś idzie do góry - po prostu przyłącz się do gry. W żadnym wypadku nie zawahaj się wejść na szczycie.

6. Udowodnij, że rynek nie ma racji. Jak pozycja przynosi znaczne i niespodziewane straty, mów dookoła, że inwestujesz długoterminowo.

7. Staraj się odrobić poniesioną stratę najdalej w dwa dni. Zresztą wiesz, że przecież jest sternik, który panuje nad kursem i tak naprawdę nie pozwoli stracić.

8. Oczekuj co najmniej 50% stopy zwrotu w miesiącu

9. Angażując się w spółkę, idź na całość i nie trać czasu na obmyślanie jakiś racjonalnych strategii zarządzania wielkością pozycji.

10. Gdy ci nie idzie na akcjach, po prostu przesiądź się na opcje i kontrakty

11. Bierz duży kredyt pod zakup akcji, dodatkowo zapożyczaj się w rodzinie i u znajomych. Nie wahaj się ani przez moment, za wszystko kupuj akcje na chybił trafił.

12. Kupuj tylko PKCami!- Przy okazji podniesiesz kurs.

13. Codziennie na forum napisz stosowna ilość nowych wątków/postów w zależności od sytuacji:

a. spadki ---załadowałem się na maxa [dzienne minimum], ci co sprzedali to leszcze.

b. Wzrosty ---wyj..em wszystko po [dzienne maximum], i nakarmiłem leszczy.

14. Należy zawsze kupować akcje spółki która jest na topie forum.

15. Pamiętaj ze każdą spółką opiekuje się Dobry Tatuś [sternik], który nie pozwoli nam zginąć, gdyż nasze dobro jest dla niego najważniejsze.

16. Kogo to obchodzi że spółka ma przychody jak warzywniak a straty jak holding. Jeśli tylko obieca kolejne miliony równie bezwartościowych akcji należy w to wchodzić bez wahania.

17. Produkcja akcji jest najwyżej cenioną formą działalności gospodarczej.

18. Dopuszczalną metodą ochrony nabytego kapitału jest modlitwa. Jeśli i ta zawiedzie zawsze można będzie długoterminowo uśredniać w dół.

19. Bessa jest doświadczeniem naszych praojców. We współczesności występuje wyłącznie promocja.

20. Ignoruj wskazania Analizy Technicznej, i pocieszaj się faktem że do niektórych spółek AT się nie stosuje.

21. Stosuj się zawsze do zaleceń analityków, doradców, maklerów i bez wahania je wykonuj. Przecież oni są Bogami i żadne straty nie wchodzą w rachubę.

22. Koniecznie kupuj gdy Prezes ogłasza dobre perspektywy swojej spółki, a dwa dni wcześniej sprzedał swój pakiet akcji. To na pewno było dla zmyłki i należy kupować PKC.

23. W ogóle nie zaprzątaj sobie głowy indeksami rozwiniętych giełd światowych, przecież nasza gospodarka ma się dobrze, i co nas obchodzi jakiś tam Dow Jones. Niech się amerykany tym martwią.

24. Pamiętaj przed każdą transakcją strzel sobie "setę" - ot tak dla kurażu, przez co poczujesz się pewnie i wyśmienicie, szczególnie jak jesteś aktywnym day traderem.

25. Jeśli ktoś umieści w wątku negatywną opinię o ukochanym papierku pogoń mu kota. Gdy jego opinia w dodatku brzmi choć odrobinę sensownie dodatkowo nawrzucaj od tchórzliwych i zawistnych ciot. Nie dopuścisz w ten sposób do siebie wątpliwości które mogłyby sprawić że twoja strata nie osiągnie wartości oczekiwanej.

26. Jeśli ktoś umieści na forum listę spółek które uważa za śmieciowe zawiadom moderatora, lub sam ją wywal jeżeli jesteś moderatorem. Będziesz tracił i złorzeczył w liczniejszym gronie, co doda ci otuchy i sił potrzebnych do kolejnych radosnych inwestycji.

27. Hołduj zasadzie - im niższa wartość i większa ilość potencjalnych akcji z 1 Prawa Poboru w nowej emisji - tym większy potencjalny zysk

28. Aby odrobić straty na kontraktach i opcjach zacznij grać na Forexie

I co? Stosujesz się do niektórych zasad? Jeśli tak, nie martw się. Wielu zarządzającym funduszami nie są one obce ;)
20.02.2009, 09:32

Arkadiusz Rojek Analityk Home Broker

michal S.:
PS. ten ww cytat z Marksa jest zmyslony

no jest ;). ale panike sieje ;)
20.02.2009, 12:13

trudnych i bardzo
trudnych

Szczerze mówiąc nie znam wszystkich tekstów Marksa więc mogłem się dać wprowadzić w błąd... ale cóż to tylko opinie...
20.02.2009, 21:53

Rafał D. Quality Engineer,
Tieto

michal S.:
PS. ten ww cytat z Marksa jest zmyslonymichal S. edytował(a) ten post dnia 19.02.09 o godzinie 14:50
No to Arkadiusz bardzo nieładnie zrobił.
21.02.2009, 15:15

kawałek nie najmłodszy, ale klip jak najbardziej aktualny
Adam P. edytował(a) ten post dnia 24.02.09 o godzinie 20:38
24.02.2009, 20:36

Wojciech Z. Konsultant
IT/Biznesowy

Z newsweeka (ponoć autentyczny dowcip z Wiednia, lata 30-ste):

Czym się różni bankier optymista od bankiera pesymisty?

- Bankier optymista mówi: "Pójdziemy wszyscy na żebry"
- A bankier pesymista pyta: "Ale do kogo?"
2.03.2009, 23:08

Conrad R. rzeźbię światłem

Kryzysowe logo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Conrad R. edytował(a) ten post dnia 05.03.09 o godzinie 15:57
5.03.2009, 15:55

Conrad R. rzeźbię światłem

6.03.2009, 10:02

Rafał D. Quality Engineer,
Tieto

Nie tyle humor co raczej... A zresztą sami zobaczcie:

http://www.pagetutor.com/trillion/index.html
9.03.2009, 17:42

Witold N. Człowiek przede
wszystkim...

Sebastian Musiał:
Aż się specjalnie ponownie zarejestrowałem ;-)
Jest do mój imiennik dr hab. Buczek, capo Quercus Fund
http://nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype...

... albo investors tfi, w tym momencie mam ograniczoną poczytalność więc mogę się mylić.

Chociaż obstawiam to pierwsze ;-)Sebastian Musiał edytował(a) ten post dnia 19.10.08 o godzinie 01:10

Obawiam się ze w ogóle z poczytalnością coś nie teges - nie widzę w tym linku cytowanego fragmentu a tylko jakiś życiorys..?
9.03.2009, 18:16

Wyślij zaproszenie do