- 1
- 2
- 3
- Następna »
Temat: POLBANK KONTO SAMOOSZCZĘDZAJĄCE ? czy LOKATA ?
/M X. edytował(a) ten post dnia 29.08.09 o godzinie 16:15
Artur B. Kraków/Warszawa...
bez haczyków polecam. Jedynie bankowość internetowa pozostawia wiele do życzenia, raz w miesiącu można bez prowizji przelać pieniądze na inne konto.Karta nie jest potrzebna wystarczy samo konto.Artur B. edytował(a) ten post dnia 01.10.08 o godzinie 00:27
Robert S. doradca finansowy HB
konto jest w porządku pod warunkiem, że nie masz zamiaru korzystać z bankowości elektronicznej w tym banku (jest tragiczna)jeżeli zależy Ci na bankowości elektronicznej to polecam eurobank - 6,06%, karta za 95gr miesięcznie, wypłata z obcego bankomatu 1zł, opłaty za prowadzenie konta nie ma jeżeli wpłacisz min. 800 zł lub na koncie masz >10kzł
i nie ma żadnych ograniczeń odnośnie liczby wypłat z konta w miesiącu...Robert S. edytował(a) ten post dnia 01.10.08 o godzinie 00:30
zdecyduj się, chcesz lokatę czy konto oszczędnościowe...za chwilę zacznie się prawdziwy bój o lokaty, Multibank już reklamuje 8,08% na 3 m-ce!
Andrzej
Banachowicz
Earth without art is
just Eh
A dziś czytałem, że BGŻ odpowiadając na Multibankową, wprowadza lokatę na 3 miesiące z 8,5% ;)
Olga
W.
Osobisty Doradca
Bankowy
owszem, bój o lokaty się zaczął. tylko te lokaty, z wysokim oprocentowaniem, są na zachęte. po trzech miesiącach oferta tych banków może się zmienić na niekorzyść klienta. zależy na jaki okres chcesz zamrozić środki.Temat: POLBANK KONTO SAMOOSZCZĘDZAJĄCE ? czy LOKATA ?
.M X. edytował(a) ten post dnia 29.08.09 o godzinie 16:14
Artur B. Kraków/Warszawa...
Za kilka dni wszystkie oferty przebije Mbank:).Temat: POLBANK KONTO SAMOOSZCZĘDZAJĄCE ? czy LOKATA ?
/M X. edytował(a) ten post dnia 29.08.09 o godzinie 16:11
Andrzej
Banachowicz
Earth without art is
just Eh
Magdalena P.:
ale % zmienne?
chciałabym % stałe 6 mies
myślę, że Polbank albo Getin jednak
Andrzej Banachowicz:
A dziś czytałem, że BGŻ odpowiadając na Multibankową, wprowadza lokatę na 3 miesiące z 8,5% ;)
O wszystkim tutaj :
http://prnews.pl/bank-bgz/lokata-bogata-pewne-85-proc-...
tyle, że nie piszą czy stałe czy zmienne
O wszystkim tutaj :
http://prnews.pl/bank-bgz/lokata-bogata-pewne-85-proc-...
tyle, że nie piszą czy stałe czy zmienne
a widziałeś to:
"Aby z niej skorzystać wystarczy posiadać lub otworzyć konto osobiste (ROR) lub lokacyjne Eskalacja"
załóż ror to będziesz mógł otworzyć lokatę! ;-(
jak dla mnie dyskwalifikacja, poza tym podejrzewam, że ror jest płatny (nie sprawdzałem)
Andrzej
Banachowicz
Earth without art is
just Eh
w sumie darmowe...http://www.bgz.pl/u235/navi/111254
myślę, że to byłby strzał w kolano reklamować lokatę, do której ktoś musiałby płacić za konto - czyli de facto, zmniejszać sobie oprocentowanie.
ale zakładać ror tylko po to, aby móc założyć lokatę?czas również ma swoją cenę...
Łukasz
Grudziecki
Akademia Ekonomiczna
w Poznaniu
obecnie najlepsza na rynku jest lokata 3-miesięczna banku Nordea. Oprocentowanie 10% w skali roku.Jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Najlepsza, biorąc pod uwagę oprocentowanie, bo trzeba mieć do niej konto w Nordea, a w opłatach na koncie się nie orientowałem... Aha i "Lokata nie jest odnawialna. Jeden Klient może założyć tylko jedną lokatę Nordea Superhit"
oprócz tego "osiemnastka" PKO na 10,5%, która jest oczywiście jedynie zmyłką dla klientów, bo oprocentowanie podawane jest w skali 18 miesięcy! czyli w skali roku: jedynie 7% (a jeszcze podatek trzeba zapłacić)
jest jeszcze polisa lokacyjna w PZU na 12,75% w skali 18 miesięcy, też na półtora roku jak w PKO. chociaż, w skali roku wychodzi 8,5%...
obecnie najlepsza na rynku jest lokata 3-miesięczna banku Nordea. Oprocentowanie 10% w skali roku.
Jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Najlepsza, biorąc pod uwagę oprocentowanie, bo trzeba mieć do niej konto w Nordea, a w opłatach na koncie się nie orientowałem... Aha i "Lokata nie jest odnawialna. Jeden Klient może założyć tylko jedną lokatę Nordea Superhit"
w kwocie do 10.000 zł...
odnoszę wrażenie, że wszystkie te superlokaty mają jakieś haczyki, nie można tak sobie pójść i założyć lokaty tylko trzeba spełnić określone warunki + są ograniczenia jak np. ww
spróbuj policzyć ile więcej otrzymałbyś na 3-miesięcznej lokacie, gdyby była oprocentowana nie 8 tylko 10% (dla kwoty 10kzł)...a następnie zastanów się ile jest warty Twój czas
/M X. edytował(a) ten post dnia 29.08.09 o godzinie 16:10Temat: POLBANK KONTO SAMOOSZCZĘDZAJĄCE ? czy LOKATA ?
Magdalena P.:Magda;
dokładnie same haczyki, otwieranie kont, oplata na miesiac za prowadzenie konta czy za karte itp
chcialabym wrzucic kase na lokate i zapomniec o tym, wpisac w kalendarz kiedy zlikwidowac i odebrac kase po pol roku
a nie mnozyc konta rory i inne ;-)
dla mnie jednak lokata w Getin debest
Lokomotywę możesz otworzyć już od 10tys zł i to nie na 8,25 ale 8,50... Szczegóły w placówkach Polbanku :)
Dodatkowo weszła Lokata Jesienna na 9M od kwoty 30tys zł.
Jest o tyle sympatyczna, że ma kwartalną kapitalizację i po każdym kwartale możesz zerwać lokatę nie tracąc wogóle odsetek :)
Pierwszy kwartał - 8%, kolejne dwa kwartały po 6,5%.
Placówki dysponują kalkulatorami, które wyliczają kwotę netto zarobionych odsetek po danym okresie.
Pozdrawiam :)
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie istotny jest dobry podgląd przez internet i możliwość wykonania przelewu (z i na konto lokaty) bez ruszania się z domu. Dlatego też Polbank odpada, bo jego system bankowości elektronicznej jest...trudny.Ale analizując samą lokatę o której pisze Ala to jest ona interesująca dla tych, którzy chcą założyć lokatę na 3 m-ce (8%). Oczywiście kapitalizacja miesięczna byłaby korzystniejsza (dla klienta).