Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Temat: Poszukuję-Sprzedam-Kupię-Zamienię-Oddam
Niech to będzie nasz taki ciepły kącik z wszystkim, co nam pomaga, i może pomóc w osobistym rozwoju :).Czyli zaczynając od książek, a kończąc na rekwizytach.
Będę wdzięczny, jeśli nie pojawią się tutaj ogłoszenia polecające szkolenia, bądź bezpośrednie informacje do nich - do tego stworzony został dział Ogłoszenia.
...chciejmy się rozwijać, i dajmy tą szansę innym :)Błażej Statuch edytował(a) ten post dnia 15.09.08 o godzinie 23:40
Czy ktoś mógłby mi polecić wypróbowaną płytę do synchronizacji półkul mózgowych.
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
A i owszem :) - polecam śledzić wszystkie aukcje tego użytkownika, który sam jest producentem tej muzyki. Poniżej masz pełną listę, jednak ja pocelam skupić się na jednej, gdzie i opis jest wyczerpujący. Oczywiście mam tu na myśli "Alfa Synchro Theta"http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1505913 - proszę.
...aaaaa, no i chcę powiedzieć, iż polecam w/w płytę, gdyż korzystałem z niej na początku przygody, i robię to do dziś :)
brainwave generator - program generuje różnej częstotliwości fale dźwiękowe - hmm.. właśnie zaraz będę zasypiał:) Skąd brać - http://google.pl - lub.. napisać ;) Pomogę znaleźć :)
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Już zassałem i już się bawię ;) - nawet nie wiedziałem, że taki jest.Jakby kto się pytał - na viście też bryka.
Dzięki za info.
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
A proszę:http://www.idg.pl/ftp/pc_188_1/BrainWave.Generator.3.1...
Można ssać, że aż miło, nie ma żadnego śmiecia w postaci robala bądź konika ;)
Programik w obsłudze jest bardzo prosty, wręcz intuicyjny :)
Wanda
M.
pracownik z
zamilowania
Błażej Statuch:Witam!
A proszę:
http://www.idg.pl/ftp/pc_188_1/BrainWave.Generator.3.1...
Można ssać, że aż miło, nie ma żadnego śmiecia w postaci robala bądź konika ;)
Programik w obsłudze jest bardzo prosty, wręcz intuicyjny :)
proszę o pomoc. ściągnełam program, tylko nie wiem co mam dalej z nim robić.
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Wanda Młodnicka:
nie wiem co mam dalej z nim robić.
Coś zaradzimy :)
Po ściągnięciu należy postąpić tak jak z każdym nowym oprogramowaniem - czyli odnaleźć ten plik instalacyjny który nam się zapisał na dysku, następnie uruchamiamy go, i postępujemy według wskazówek.
Dalsza zabawa już intuicyjnie :)
No może trochę upierdliwy jest podczas każdego uruchomienia monit proszący o rejestracje, ale wystarczy kilka razy kliknąć i po wszystkim ;).
Jak coś będzie z nim nie tak, pisz śmiało, znajdziemy inną wersje instalacyjną.
Wanda
M.
pracownik z
zamilowania
Błażej Statuch:
Wanda Młodnicka:
nie wiem co mam dalej z nim robić.
Coś zaradzimy :)
Po ściągnięciu należy postąpić tak jak z każdym nowym oprogramowaniem - czyli odnaleźć ten plik instalacyjny który nam się zapisał na dysku, następnie uruchamiamy go, i postępujemy według wskazówek.
Dalsza zabawa już intuicyjnie :)
No może trochę upierdliwy jest podczas każdego uruchomienia monit proszący o rejestracje, ale wystarczy kilka razy kliknąć i po wszystkim ;).
Jak coś będzie z nim nie tak, pisz śmiało, znajdziemy inną wersje instalacyjną.
Bardzo dziękuje :) to wszystko już zrobiłam. Chodzi mi o muzykę, mam wybrać sobie z listy? czy ściągnąć inną? bo ta co jest już w programie jest jedno dźwiękowa...
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Wanda Młodnicka:
Bardzo dziękuje :) to wszystko już zrobiłam. Chodzi mi o muzykę, mam wybrać sobie z listy? czy ściągnąć inną? bo ta co jest już w programie jest jedno dźwiękowa...
No właśnie - z tym programikiem jest pewna ciekawostka :)
Na pierwszy rzut oka, wiele osób może być rozczarowanych, bo... no bo nie ma tutaj utworów, a jakieś tylko jednostajne dźwięki.
Ale te właśnie dźwięki, są jakby kwintesencją całego tematu - to są właśnie te "flaki" żywcem wyciągnięte z synchronizacyjnych utworów, a jedynie różnica jest taka - że tutaj jest goły i niczym nie ukolorowany dźwięk częstotliwości :).
Można zauważyć, że na liście każdy dźwięk jest nazwany czemu ma służyć.
Tak więc, może i to nie jest przyjemne i relaksujące, ale to dźwięki, które grają główną rolę, gdzie w tym przypadku - programiku - nikt im nie przeszkadza :)
Z tym relaksem to sądzę że jest tak - utwory do synchro półkul są melodyjne, ponieważ według mnie ta melodia, ma za zadanie zrelaksować świadome myślenie - to takie bym powiedział nauczanie korzystania mózgu z dobrodziejstw relaksacyjnego świata.
Kto już rozwinie swoje umiejętności w synchro, nie będzie potrzebował niańki w postaci melodii, a pomijając niewygodę w postaci prostego dźwięku, która to pojawia się w świadomości, uwaga zostanie skupiona na tym co jest najbardziej istotne - na falach dźwiękowych :).
Ciepły kącik jest OK:) zainstalowałam program ... dziękuję:)
Jan
Kowalski
誕生からワル
ャワで -
と、時には沖
の小さな貧し
村