Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Bartosz Płazak trener, żeglarz,
projekt Wiatr

Temat: Szkoła Trenerów (PTP).... Odpowiedzi na Ważne Pytania

Istnieje grupa Pytań ze strony osób odwiedzających tę stronę które są Ważne i często ktoś się do mnie z nimi zwraca.
Będę zamieszczać je tu wraz z odpowiedziami.
10.09.2008, 10:33

projekt Wiatr

CZY NIE BĘDĄC PSYCHOLOGIEM MOŻNA UCZESTNICZYĆ W SZKOLE TRENERÓW PRZYGOTOWUJĄCEJ DO REKOMENDACJI PTP ? CO DAJE SZKOŁA JESLI KTOŚ NIE ZAMIERZA PODEJMOWAĆ PROCEDURY REKOMENDACYJNEJ ?

Rekomendacja PTP Jest dla wszystkich - nie tylko dla psychologów.
jedynie procedura rożni się odrobinę bo niepsychologowie jesteśmy przyjmowani w poczet PTP jako członkowie nadzwyczajni(...)
Wpis na listę trenerów rekomendowanych przez PTP to potwierdzenie posiadania kwalifikacji trenerskich.

Szkoła (bez wejścia na scieżke procedury rekomendacyjnej) daje bardzo ważne w pracy (jakijkolwiek - nie tylko trenerskiej) umiejętności w zakresie współpracy z ludźmi (i grupami), i moze przede wszystkim - pozwala uczestnikom poznac ich własne mocne i słabe strony oraz pokazuje kierunki ich wykorzystania - a to zdobycz jak dla mnie przynajmniej wielka .
Jako trenerwewnetrzny jeszcze w korporacji, dzięki ukończeniu szkoły, zacząłem pracując z grupami na prawdę wiedzieć co robię - wczesniej dzialałem na podstawie wytycznych , procedur, własnej intuicji, informacji zwrotnych od grup ....
to jak dla mnie bardzo wiele
... drzwi - szkoła , z rekomedacją czy bez, otwiera drzwi do świata szkoleń - to temat już raczej na rozmowę niż na mail ;-)
10.09.2008, 10:40

projekt Wiatr

CZY MOŻNA ZREZYGNOWAĆ Z NOCLEGÓW NA TRENINGACH WYJAZDOWYCH ?

W szkole mamy zasadę WAN - wszystko albo nic (wszyscy albo nikt)
konstrukcja programu zaklada treningi wyjazdowe po to by uczestnicy skupili się na pracy i jak najwięcej z tego wyniaśli.
Jeśli ktoś chce wyjeżdżać na noc - odsuwa się od grupy -w której obowiązuja jednolite zasady, zrezygnować z noclegów bedzie trudno -
miałoby to na pewno wpływ na prace całej grupy - którą ta zasada będzie obowiązywać
10.09.2008, 11:15

projekt Wiatr

czy istnieje możliwość zmiany lokalizacji - np jeśli ktoś zapisał się do Katowic a wolałby w Warszawie czy Łodzi

- Jest to możliwe - jeśli obie edycje jeszcze nie rozpoczęły się i jeżeli w grupie docelowej są wolne miejsca

- w tak specyficznych sytuacjach prosimy o kontatkt telefoczniczny z nami .
24.09.2008, 09:12

Wyślij zaproszenie do