jaka wersja php na stronie www jako standard???
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »
Magdalena B.Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Temat: jaka wersja php na stronie www jako standard???
Znow przewrotne pytanie, ale znow majace pewien haczyk.Ktore wersje stosowac jest najbezpieczniej?
I co jesli w napisanej stronie wersja php jest wyzsza niz obslugiwana przez serwer, na ktorym klient chce umiescic swoja strone?Magdalena B. edytował(a) ten post dnia 07.08.08 o godzinie 15:41
Krzysztof KempińskiComgroup s.c., Ruby
On Rails, iPhone
Apps
wyznaczone cele
Wojciech AndrzejczakProgramista
PHP/webmaster
Magdalena B.:
Znow przewrotne pytanie, ale znow majace pewien haczyk.
Ktore wersje stosowac jest najbezpieczniej?
I co jesli w napisanej stronie wersja php jest wyzsza niz obslugiwana przez serwer, na ktorym klient chce umiescic swoja strone?
no witam ponownie ;-)
Generalnie najnowsza wersja jest najbezpieczniejsza i najstabilniejsza. Jednak jeśli ktoś chce się włamać na serwer to i tak to zrobi nie ważne co byśmy i jak zabezpieczyli. Obecnie najlepiej wersje PHP 5.x.x kwestia admina i jego widzi misiów lub innych pluszowych zabawek :)
Wojciech MałotaFolk24.pl
Mirosław O.spodek20.pl /
netbomb.pl
Wojciech GomołaNow is my Time
wyznaczone cele
Haczyk jest taki:serwer, na ktorym jest dotychczasowa strona kliena obsluguje wylacznie php 4...
Strona zostala zrobiona w php 5.
Provider nie rpzewiduje w ciagu najblizszych co najmniej 6 miesiecy przestawienia serwera na php 5.
Co teraz?
Wojciech SznapkaSoftware Architect,
XSolve
Magdalena B.:
Haczyk jest taki:
serwer, na ktorym jest dotychczasowa strona kliena obsluguje wylacznie php 4...
Strona zostala zrobiona w php 5.
Provider nie rpzewiduje w ciagu najblizszych co najmniej 6 miesiecy przestawienia serwera na php 5.
Co teraz?
zmienić, czym prędzej ;-)
Wojciech MałotaFolk24.pl
wyznaczone cele
Maciej Wróbela czy ty masz swój
ręcznik?...
Alan Gabriel B.Programista
Magdalena B.:
Ale czy firma robiaca strone nie powinna sie zapoznac z mozliwosciami technicznymi?
Dwie sprawy:
1. Raczej się nie zdarza, żeby nie było PHP5 na serwerze.
2. Frameworki! - pracując na Symfony, Agavi, czy Zendzie nie będę wracał do Cake'a żeby postawić badziewie na PHP4.
wyznaczone cele
Ale nie ma ;)Co teraz???
Mam strone, za ktora zaplacilam, ktora jest kompletnie do wywalenia, bo .. firma przyjela, ze php 5 jest obslugiwane.
Ale nie jest a nikt nei zapytal, w umowie nei jest nic napisane.
Dostalam wiec produkt z wada.
Wojciech AndrzejczakProgramista
PHP/webmaster
A czy zleceniodawca DAŁ warunek na PHP4? Chyba nie, bo firma robiąca serwis zaśmiała by się mu w twarz.I - jak ktoś ładnie wcześniej napisał - oprogramowanie posiada wymagania. chcesz, żeby działało dobrze i wydajnie - spełnij je.Alan B. edytował(a) ten post dnia 07.08.08 o godzinie 20:20
wyznaczone cele
Jak JA mam spelnic wymaganie?Mam strone n ajakims serwerze.
To tak jakby kltos mi powiedzial: miej obywatelstwo amerykanskie ;) Fizyczna niemozliwosc i juz.
Ale to nic ;) Patrzac na dobrze skonstruowana umowe mam podstawe zazadac rekompensaty:: calosci za brak strony na serwerze :)
A teraz moral dla was:
- po pierwsze nie zawierajcie umow nie sprawdzajac gdzie klient ma wykupiona domene
- po drugie nie umawiajcie sie, ze zainstalujecie strone nie instalujac jej.
Jak spełnić wymagania? Wykupić porządny serwer z PHP5 na pokładzie."...wykupiona domene" - no to ja się nie dziwię, że macie PHP4.
Jak można ruszać z czymkolwiek bez porządnego zaplecza technicznego?
P.S. Nikt Wam nie będzie zwracał pieniędzy - prędzej Wam sprezentują konto - ale i w to wątpię.Alan B. edytował(a) ten post dnia 07.08.08 o godzinie 20:37
Mirosław O.spodek20.pl /
netbomb.pl
Magdalena B.:
Mam strone, za ktora zaplacilam, ktora jest kompletnie do wywalenia, bo .. firma przyjela, ze php 5 jest obslugiwane.
Ale nie jest a nikt nei zapytal, w umowie nei jest nic napisane.
Dostalam wiec produkt z wada.
Raczej masz hosting z wadą. Firma MIAŁA PRAWO przyjąć PHP5 jako standard gdyż PHP4 "umarło" 31 grudnia 2007 roku, ostatnia poprawka bezpieczeństwa została wydana 3 stycznia 2008, a dokładnie jutro PHP4 zostanie skremowane na wieki.
Innymi słowy PHP4 już nie istnieje to dlaczego firma miała w ogóle brać je pod uwagę? A może PHP3 też?
Adrian ZdziechowiczInteractive Project
Management
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »